یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۲۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۳۱۱
اخبار خودرو

آشنایی با با امکانات کاربردی خودروهای روز جهان + عکس

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو
یکی از مهم‌ترین پارامترها در فرآیند انتخاب یک خودروی ایده‌آل با توجه به بودجه‌ای مشخص، میزان امکاناتی است که هر خودرو بسته به رده‌ای که در آن قرار دارد به شما ارائه می‌کند.

این امکانات که می‌توانند در حیطه رفاه سرنشینان، ایمنی، راحتی راننده، جذابیت‌های بصری خودرو و... باشند، اصولا سال به سال پیشرفت کرده و خودروسازان همواره موارد جدیدتر و کاربردی‌تری را برای محصولاتشان معرفی می‌کنند، اما موضوع اینجاست که اساسا و اصولا بالاترین فناوری امکانات و به اصطلاح مرسوم‌تر آپشن، اصولا روی خودروهای لوکس، گرانقیمت و به طور کلی محصولات پرچم‌دار هر برند خودروسازی قرار می‌گیرند و پس از گذشت مدتی با جایگزین شدن یک امکان بهتر، همان امکان قدیمی روی خودروهای رده پایین‌تر نیز عرضه می‌شود. تا جایی که این روزها بسیاری از امکاناتی مانند کولر خودرو که روزگاری فقط روی خودروهای گرانقیمت و لوکس عرضه می‌شد، حالا از ملزومات هر خودرویی (حتی ارزان‌ترین خودروهای دنیا) به شمار می‌روند.

 

اما در نوشتار پیش رو به‌جای پرداختن به امکانات تکراری بیشتر خودروهای بازار، به معرفی ده ابزار جالب فناورانه و کاربردی می‌پردازیم که روی برخی خودروهای بازار نصب می‌شوند.

 

اتوپارک

بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو بر این عقیده هستند که نسل آینده خودروها به کلی خودکار بوده و نیازی به درگیرشدن راننده در فرآیند کنترل خودرو وجود ندارد. اتوپارک نیز ازجمله نخستین تجلی‌های این ایده است که این روزها روی بسیاری از خودروهای مدرن و پیشرفته قرار می‌گیرد. با بهره‌گیری از این قابلیت، شما خودرو را بدون دخالت چندان زیاد به بهترین شکل پارک خواهید کرد که البته این قابلیت در سطوح مختلفی عمل می‌کند.

 

در پایه‌ای‌ترین حالت ـ که تقریبا منسوخ شده به‌شمار می‌رود ـ پس از فعال کردن اتوپارک و رانندگی آرام در حاشیه خیابان، خودرو بهترین جای پارک را اسکن می‌کند و به شما هشدار می‌دهد. سپس با بهره‌گیری از فرمان صوتی و نمایشی، زمان‌بندی گاز و ترمز و زاویه فرمان را به راننده ارائه می‌کند، اما در نمونه‌های پیشرفته‌تر که این روزها روی خودروهایی مثل رنو کولئوس، هیوندای سانتافه، رنو تالیسمان و... قرار می‌گیرد، با فعال کردن اتوپارک، راننده نقشی در حرکت خودرو ندارد و فقط ترمز خودرو آن هم برای موارد ضروری عمل ‌می‌کند.

 

در این حالت خودرو به صورت کاملا خودکار جای پارک را پیدا کرده، ترمز گرفته و پس از هشدار به شما برای تعویض دنده از D به R (قرار دادن گیربکس در وضعیت دنده عقب)، فرآیند پارک‌کردن شروع شده و شما تنها وظیفه تعویض دنده را به عهده دارید. البته در برخی موارد تعویض دنده نیز به صورت خودکار صورت می‌پذیرد و راننده هیچ دخالتی در فرآیند پارک خودرو ندارد. همچنین در بعضی موارد وظیفه ترمز‌گیری نیز به عهده راننده است تا سرعت پارک کردن را خود شخص راننده تنظیم کند.

 

نمایشگر سربالا

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

این آپشن را با عنوان اچ‌یودی (HUD یا head-up display) نیز می‌شناسیم که اصولا روی خودروهای لوکس و بخصوص محصولات ب‌ام‌و و مرسدس‌بنز قرار می‌گیرد. نمایشگر سربالا که برای نخستین بار در جت‌های جنگنده استفاده می‌شد، امکانی فوق‌العاده کاربردی است که تمرکز شما را هنگام رانندگی حفظ می‌کند. اچ‌یودی در پایه‌ترین حالت سرعت شما را به صورت عدد روی شیشه جلو بازتاب می‌دهد و در نمونه‌های پیشرفته دور موتور، نقشه، علائم جاده‌ای و... را نیز روی آن خواهید داشت.

 

این قابلیت که روی بیشتر محصولات ب‌ام‌و، محصولات برند دی‌اس فرانسه، برخی خودروهای کره‌ای، رنو تالیسمان و... قرار می‌گیرد، در دو نوع بازتابی روی شیشه و یک نسخه که به صورت شیشه‌ای مجزا بالای قاب آمپرها روی خودروها عرضه می‌شود و هم در صبح و هم در شب دید کافی و مناسب دارد. البته برخی اپلیکیشن‌های موبایلی نیز به شما امکان می‌دهد سرعت خودرو (اندازه‌گیری شده از جی‌پی‌اس) را روی صفحه داشته باشید و با قرار دادن گوشی روی داشبورد، سرعت روی شیشه بازتاب شود.

 

سوئیچ هوشمند

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

استفاده از سوئیچ و کلیدهای سنتی رفته رفته در حال منسوخ شدن است و فناوری‌های جدیدتری جای آن را می‌گیرند. طبیعتا چرخاندان سوئیچ در داخل توپی استارت، فرآیندی از مد افتاده است که این روزها روی کمتر خودرویی دیده می‌شود. البته باید گفت هنوز هم بسیاری از خودروهای اقتصادی در نسخه پایه با همان سوئیچ‌های سنتی وارد بازار می‌شوند، اما سوئیچ هوشمند یا سیستم کیلس، قابلیتی کاربردی است که روی بسیاری از خودروهای مجهز به چشم می‌خورد.

 

این خودروها مجهز به یک ریموت هوشمند بوده که با سیستم ایمنی مرکزی داخل خودرو هماهنگ می‌شود. به محض نزدیک شدن شما به خودرو (اصولا فاصله نیم تا یک متر)، خودرو متوجه نزدیک بودن سوئیچ شده و در را به صورت اتوماتیک (یا با استفاده از دکمه‌‎های ریزی که روی دستگیره در تعبیه می‌شود) باز می‌کند. همچنین برای استارت نیز نیازی به بیرون آوردن سوئیچ ندارید و در حالی که سوئیچ داخل جیب شما قرار دارد، با قرار دادن پا روی پدال ترمز و فشردن دکمه استارت، می‌توانید خودرو را روشن کنید. البته در برخی موارد با رسیدن سوئیچ به محدوده پنج تا ده متری خودرو، چراغ‌ها روشن شده و آینه‌ها باز می‌شوند که به این حالت سیستم استقبال گفته می‌شود. در آینده‌ای نزدیک شاهد حذف سوئیچ و جایگزینی آن با تلفن همراه خواهیم بود.

 

اتوهُلد

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

این آپشن یکی دیگر از امکانات کمک‌راننده است که بیشتر از هر جایی در ترافیک‌های سنگین شهرهای بزرگ به کمک شما می‌آید. اتوهُلد (Auto hold) قابلیت مکمل سیستم ترمز محسوب می‌شود که با فعال‌سازی آن دیگر نیاز به بازی با گاز و ترمز (در خودروهای گیربکس اتوماتیک) نخواهید داشت.

 

در واقع وقتی در ترافیک گیر کرده‌اید، نیاز به گرفتن ترمز یا حتی قرار دادن دنده در وضعیت N نیست و دنده در حالت D باقی ‌می‌ماند. لذا فقط برای جلوتر رفتن باید پدال گاز را فشار دهید و پس از آزاد کردن آن، خودرو مجدد توقف کامل می‌کند. این سیستم برای ترافیک‌های طولانی مدت یا حتی منتظر ماندن پشت چراغ قرمز بسیار کاربردی است و موجب رهایی از خستگی ناشی از بازی با گاز و ترمز می‌شود.

 

آینه الکتروکرومیک

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

تاکنون فناوری‌های زیادی برای دید بهتر راننده از آنچه در پشت خودرو می‌گذرد روی ادوات داخلی پیاده شده است که ساده‌ترین آنها قابلیت تنظیم برقی آینه‌های جانبی است، اما ممکن است بارها برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در مسیرهای شبانه، خودروی پشت‌سر با شدت نور زیاد و بازتاب آن از روی آینه میانی، چشم شما را خسته یا آزرده کند، اما در خودروهایی که از فناوری الکتروکرومیک آینه جانبی بهره می‌برند اوضاع بسیار بهتر است.

 

در این نوع آینه‌ها نور تابیده شده را سنسوری در زیر آینه دریافت می‌کند تا شدت نور مشخص شود. در ساخت آینه نیز از ماده‌ای حساس به ولتاژ استفاده می‌شود و به این ترتیب با توجه به نوری که سنسور جذب می‌کند، ولتاژ انتقالی به ماده مذکور تغییر پیدا می‌کند و بازتاب نور از آینه به چشم راننده بشدت کاهش می‌یابد، به طوری که اگر یک پروژکتور قدرتمند پشت‌سر خودرو روشن شود، نور آن در آینه چشم شما را اذیت نخواهد کرد.

 

سامانه حافظه یکپارچه

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

امروزه در بسیاری از خودروهای مدرن از امکاناتی مثل تنظیم برقی صندلی‌ها، غربیلک و... برای راحتی بیشتر سرنشینان استفاده می‌شود. این قابلیت‌ها که هر یک اهرم‌های تنظیم جداگانه‌ای دارند و اصولا برای هر کدام از آنها درجه آزادی و محورهای فعال جداگانه‌ای تعریف شده است، به هماهنگ شدن بهتر خودرو و ادوات کنترلی آن با بدن انسان و در نتیجه راحتی و تسلط بیشتر راننده و سرنشینان منجر می‌شود، اما اگر ازجمله افرادی هستید که خودروی شما را چند نفر با فیزیک بدنی متفاوت استفاده می‌کنند و برای هر بار استفاده مجبور به تنظیم مجدد صندلی، آینه‌ها، فرمان و... هستید، قابلیت سامانه حافظه یکپارچه، امکانی بسیار کاربردی برای شما خواهد بود.

 

در واقع با وجود این امکان، تمام تنظیمات صندلی، آینه‌های جانبی، غربیلک و... در یک کد حافظه ذخیره شده و با هر بار قرار گرفتن در خودرو بدون نیاز به تنظیم طولانی‌مدت تک‌تک این ادوات تنها با فشردن دکمه حافظه مورد نظر، تمام تنظیمات به حالت استاندارد که شما پیشتر تنظیم کرده‌اید، بازمی‌گردد. ضمنا در خودروهایی که از این امکان برخوردارند، پس از هر بار خاموش کردن خودرو برای سهولت پیاده‌شدن راننده، فرمان بالا رفته و صندلی به عقب می‌رود و پس از استارت مجدد، تنظیمات به آخرین وضع پیش از خاموش شدن باز می‌گردد.

 

شارژر بی‌سیم

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

هرچند فناوری شارژ بدون‌سیم (wireless charging) بتازگی در برخی تلفن‌های همراه پرچم‌دار و پیشرفته عرضه می‌شود، این امکان بزودی روی تمام خودروها پیاده‌سازی می‌شود تا کاربران راحت‌تر از گذشته تلفن همراه خود را شارژ کنند، اما هرچند این موضوع در حال حاضر تنها با پایه‌های شارژ بی‌سیم قابل اجراست و گوشی با قرار گرفتن روی پایه، شارژ می‌شود، برخی خودروسازان خیلی سریع و پیش از این که این فناوری آن طور که باید فراگیر شود، امکان شارژ بدون سیم را روی محصولات خود قرار داده‌اند. در حال حاضر تویوتا کمری ایکس‌ال‌ای (XLE) هیبرید فول، تویوتا پریوس، برخی محصولات ب‌ام‌و، لکسوس ان‌ایکس (NX) و... از این قابلیت بهره می‌برند که فضای شارژ آنها در داخل کنسول زیر آرنج یا جلوی دسته دنده تعبیه شده است.

 

دوربین ۳۶۰ درجه

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

دوربین دنده عقب و سنسورهای پارک دو مورد از امکانات بسیار کاربردی برای رانندگان هستند که خطر زیر گرفتن کودکان هنگام پارک یا برخورد با جدول و دیگر خودروها را تقریبا به صفر نزدیک می‌کند؛ اما هرچند این دو امکان این روزها روی بسیاری از خودروهای مدرن به چشم می‌خورد، دوربین ۳۶۰ درجه که تنها روی برخی خودروهای بازار کشور مثل تویوتا پرادو (فول آپشن)، رنو تالیسمان، هیوندای سانتافه (فول آپشن) و... دیده می‌شود، یک امکان تکمیلی برای رانندگان است که کار پارک را تا حد زیادی آسان‌تر از گذشته می‌کند.

 

در خودروهای مجهز به این قابلیت، با بهره‌گیری از چند دوربین دید وسیع در جای جای بدنه خودرو، نمای کاملی از اطراف خودرو در داخل نمایشگر تشکیل می‌شود که شما قادر به دیدن خودرو و اطرافش از زاویه‌ای شبیه بالا خواهید بود. این امکان جدا از کاربردی بودن، در حال فراگیر شدن روی خودروهای حد متوسط است.

 

سنسور نقطه کور (رادار جانبی)

 

خودروهای روز جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

یکی از امکانات داغ این‌روزهای بازار خودروهای وارداتی، سنسور نقطه کور آینه‌های جانبی است که به لطف برخی بازاریان به رادار جانبی نیز مرسوم شده است. این سنسور به شما کمک می‌کند نقاط کور آینه جانبی را نیز زیر نظر داشته باشید و اگر خودرو یا مانعی در نقطه کور آینه‌های جانبی شما وجود داشته باشد، این سنسور از طریق چراغ‌های نصب شده روی آینه‌ها یا بوق مخصوصش، شما را هوشیار می‌کند.

 

سنسور نقطه کور که مدت زمان چندان زیادی از عرضه‌اش در بازار جهانی نمی‌گذرد، از مهم‌ترین امکاناتی به شمار می‌رود که این روزها روی بسیاری از خودروهای وارداتی نصب شده و نقش بسیار مهمی در کاهش احتمال تصادف‌های ناشی از تغییر مسیر در بزرگراه‌ها و خیابان‌ها دارد.

 

 

jamejamonline.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش