چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۴ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۳۰۰
اقتصاد جهانی

«ساتوشی ناکاموتو» مرموز‌ترین چهره این روزهای بازار مالی جهان

بیت کوین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

ساتوشی ناکاموتو، شاید مرموز‌ترین چهره این روزهای بازار مالی جهان باشد. او ۹ سال پیش پولی مجازی را اختراع کرد که حالا ارزش هر یک عدد آن، به حدود ۱۷ هزار و ۴۵۰ دلار می‌رسد. او تنها یک نام اینترنتی دارد و هیچ کس نمی‌داند که حتی زن است یا مرد،با این حال این فرد صاحب ۹۸۰ هزار بیت کوین است و دارایی او حدود ۵.۹ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. پول مجازی بیت کوین هر روز با واکنش‌های گوناگونی از چهره‌های مختلف جهان روبه‌رو بوده است که همین مسأله نشاندهنده اهمیت آن است.

 

قیمت بیت کوین حبابی باشد یا نباشد؛ این یک خلاقیت فوق‌العاده است که بسته به شرایط کشورهای مختلف، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد یا حتی بومی شود. تارا آسو، وزیر مالی ژاپن روز گذشته گفت: «ممکن است ارزهای مجازی در کشورهایی مثل چین کاربردهای زیادی داشته باشد اما در ژاپن همچنان ارزهای واقعی ترجیح داده می‌شود.» در ایران نیز برخی از کارشناسان معتقدند که ارزهای مجازی می‌توانند کاربرد و فایده زیادی

داشته باشند.

 

با این حال قیمت بیت‌کوین دربورس ارز دیجیتال، بیتس‌مپ، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت و به کمترین میزان یک هفته‌ای، ۱۷ هزار و ۴۵۰ دلار رسید و نسبت به رکوردی که ۳ روز پیش ثبت کرده بود سقوط کرد.

 

به گزارش رویترز، در روز یکشنبه، یک هفته پس از آغاز فروش سهام بیت‌کوین در بورس سیبوئه، سهام آن در غول صنعت سهام، سی‌ام‌ای هم ارائه شد و قیمت این ارز دیجیتال به رکورد ۱۹.۶۶۶ دلار رسید. از این لحظه به بعد، قیمت‌ها در سراشیبی قرار گرفته است.

 

با این حال در کشوری مثل ژاپن این ارز به رسمیت شناخته نمی‌شود. آسو می‌گوید: «بیت‌کوین هنوز به‌عنوان یک ارز قابل‌اعتماد برای ما به اثبات نرسیده است و ما تحولات آن در کوتاه مدت را زیر نظر خواهیم داشت. تعریف ثابتی وجود ندارد که طبق آن بتوان گفت بیت‌کوین یک ارز به حساب می‌آید یا خیر، این یک مسأله دشوار است. هنوز بیت‌کوین نتوانسته  اعتبار خود را به اندازه کافی به اثبات برساند تا بیشتر شبیه یک ارز شود.»

 

اما در آن طرف دنیا، اقبال به بیت کوین روز به روز بیشتر می‌شود. قانونگذار اوراق بهادار امریکا، جوزف بورگ که از سال ۱۹۹۴ به‌عنوان عالی‌ترین مقام دولتی در کمیسیون اوراق بهادار آلاباما فعالیت می‌کند، می‌گوید: «بیت‌کوین در فاز جنون سرمایه‌گذاری است و حتی بعضی از افراد، پول قرض می‌کنند تا به این حرکت بپیوندند.ما شاهد این هستیم که مردم از وام مسکن خود، برای خرید بیت‌کوین استفاده می‌کنند. افراد برای این کار، کارت‌های اعتباری خود را خالی کرده و سهام خود رامی‌فروشند.»

 

در کشوری مانند ایران نیز ارز مجازی کاربردهای زیادی دارد؛ چند وقت پیش یک شرکت سوئیسی اعلام کرده بود به خاطر مشکلات بانکی حاضر است از طریق بیت کوین در بازار ایران حضور پیدا کند.

 

محمدمراد بیات، مدیرعامل مرکز فابا نیز بتازگی در این باره گفته است:«با توجه به اینکه ما در تحریم قرار داریم از بعضی جهات بیت‌کوین راهکاری مناسب است. البته برخی از کشورها آن را پذیرفته و برخی دیگر آن را رد کرده‌اند. در کشور ما نیز بانک مرکزی و نهادهای اقتصادی مسئول در حال مطالعه روی بیت‌کوین هستند که چطور با این پدیده برخورد شود. امروزه جوانان ما در حال استفاده از این پدیده هستند و تصور ما این است که برای برخی از دریافت و پرداخت‌های بین‌المللی می‌توان از این فرصت استفاده کرد. ضمن آنکه پیش از هر کاری باید این پول‌های رمزنگاری شده را به جامعه معرفی کنیم تا با شناختی دقیق نسبت به آن تصمیم‌گیری شود.»

 

بانک‌های مرکزی زیادی در جهان درباره بیت کوین موضع گرفته‌اند. در امریکا، فدرال رزرو موضعی با نگرانی از مسائل امنیتی درباره بیت کوین داشته و اعلام کرده است: «در این مورد ریسک‌های مدیریتی جدی وجود دارد. چالش‌های معناداری در مورد ارزهای رمزنگاری شده وجود دارد که می‌تواند مشکلاتی برای حریم خصوصی ایجاد کند.» چین موضعی شفاف‌تر از تمام جهان داشته و اعلام کرده است:«بانک مرکزی کنترل کاملی بر بازار ارزهای مجازی دارد.» در این کشور تیم تحقیقاتی در سال ۲۰۱۴ برای توسعه پول دیجیتال «فیات» راه اندازی شد و حالا «بانک مردم» چین بر این باور است که شرایط فعالیت با این تکنولوژی ایجادشده است.

 

ماجرا تنها به بیت کوین ختم نمی‌شود. ارزهای مجازی دیگری نیز در جهان مبادله می‌شوند که در ایران، اتریوم مورد استقبال قرار گرفته و در کشور به طور مستقل استخراج می‌شود. بلومبرگ در گزارشی درباره نوسان

 بیت کوین نوشته است:«در هفته‌های اخیر سرمایه‌گذاران علاقه بیشتری به سکه‌های دیجیتالی کوچکتر نشان داده‌اند چرا که پیش‌بینی می‌شود بازار این سرمایه‌ها کوچکتر و قابل اعتماد‌تر است.»

 

براساس گزارش بلومبرگ در حال حاضر بازار کل ارزهای مجازی در جهان ۶۰۰ میلیارد دلار است که بیت کوین دو سوم از آن را در اختیار دارد. بنابراین حتی اگر قیمت ۱۷هزار و ۲۵۰ دلاری حال حاضر بیت کوین حبابی باشد، حبابی چندان بزرگ و عجیب و غریب نیست. تجربه‌های قبلی نشان می‌دهد که بحران و شکست بازار تکنولوژی در سال ۲۰۰۰ و بازار مسکن در سال ۲۰۰۸، تنها توانستند حدود ۶میلیارد دلار ثروت را از بین ببرند. بنابراین شکست حباب بیت کوین هم نمی‌تواند تغییرات چندان زیادی در این بازار ۶۰۰ میلیارد دلاریایجاد کند.

 

ریحانه یاسینی

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش