شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۰۵۶۳
اقتصاد کلان

اقتصاد ایران دچار جهل مطلق/ گروهی در نظام تصمیم ‎گیری، مسبب بحران‌های ریز و درشت فعلی هستند

اقتصاد ایران,وضعیت اقتصادی در ایران
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متاسفانه گروهی در نظام تصمیم گیری کشور رخنه کرده‌اند که نه تنها هیچ درکی از سختی‌های فعلی ندارند، بلکه با اصرار و تاکید به نگاه افراطی به غرب و اساسا هر شیوه مذاکره، مقدمات ماندگاری بحران‌های ریز و درشت فعلی را فراهم می‌کنند.

اقتصاد ایران با اوج گیری سازندگی در دوران دولتداری آیت الله هاشمی رفسنجانی و به واسطه لزوم هزینه برای آباد کردن خرابی‌های جنگ تحمیلی، به طور جدی با پدیده هایی چون کسری بودجه، گرانی و ... مواجه شد و در دهه‌های گذشته این مردم بودند که تنگنای معیشتی را تجربه می‌کردند. اما روند نابسامانی که بعد از امضای ترامپ زیر برگه خروج آمریکا از برجام شروع شد، فراتر از گرانی بود، به طوری که در این نزدیک به شش سال قیمت خانه، خودرو و ... و حتی نرخ اجاره بهای مسکن صعودی بعضا بالای ۵۰۰ درصدی داشتند تا بتوان اینطور گفت، اقتصاد در ایران بحرانی را سپری می‌کند که راه صعب العبوری برای گذر از این شرایط پیش روی خود می‌بیند.

محمد قلی یوسفی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درباره این شرایط دشوار اظهار داشت: مردم ایران در حالی وارد سال ۱۴۰۳ شده‌اند که در ۱۴۰۲ معیشتشان را بیشتر از همیشه در معرض تهدید دیدند، یعنی اوضاع به گونه‌ای شده است که به جای اینکه خرید خانه هدف باشد، در طول سال به این فکر هستند که چطور قرارداد اجاره ملک خود را تمدید کنند؟ در این میان بحث‌های مهمی چون آموزش، درمان و ... هم به کل تحت تاثیر نابسامانی‌های اقتصادی از دستور کار خانواده‌ها در حال کنار گذاشته شدن هستند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی در ادامه گفت: همه می‌دانند تا زمانی که نظام به این تشخیص نرسد که همکاری و همراهی با غرب شرط اول و اصلی سامان اقتصادی است، هر کار دیگری هم صورت بگیرد، شاید مُسکن باشد، اما نمی‌تواند مسائل اقتصادی مان را به طور ساختاری حل و فصل کند.

وی افزود: متاسفانه گروهی در نظام تصمیم گیری کشور رخنه کرده اند که نه تنها هیچ درکی از سختی‌های فعلی ندارند، بلکه با اصرار و تاکید به نگاه افراطی به غرب و اساسا هر شیوه مذاکره، مقدمات ماندگاری بحران‌های ریز و درشت فعلی را فراهم می‌کنند. در واقع تندرو‌ها این فرصت را دارند تا دولت و مجلس و حتی ارگان‌های دیگر نظام را تحت تاثیر خود درآورده و نظرشان را به حاکمیت دیکته کنند. در نتیجه همانطور که مشاهده می‌شود، رابطه مان با جهان به جایی رسیده است که کشور‌های همسایه حتی عراق هم برای اقتصاد ایران شاخ و شانه بکشد.

علاوه بر بی توجهی به رابطه با دنیا، قواعد مراوده با کشور‌های همسایه را هم بلد نیستیم

محمد قلی یوسفی افزود: برای اینکه به چرایی این موقعیت مملو از بحران برسیم باید تاکید کرد که اقتصاد دچار جهل مطلق شده است، یعنی در کنار اینکه به رابطه با دنیا و معاهدات بین المللی بی توجهی می‌کنیم، قواعد مراوده با کشور‌های همسایه را هم بلد نیستیم، همچنین در مدیریت داخلی کار را به کسانی می‌سپاریم که اساسا هیچ شناختی از حوزه مسئولیتی شان ندارند و فضا را برای فعالیت رسانه‌ها مسدود می‌کنیم. همه این‌ها مواردی است که حتی یک مورد می‌تواند اقتصاد را از چرخه توسعه و پیشرفت خارج کرده و به محاق ببرد. با این توضیح که هیچ نشانه‌ای از تلاش برای تغییر در سیاست‌ها در راستای اصلاح مشاهده نمی‌شود و به همین دلیل امیدواری در بین قشر‌های مختلف جامعه به حداقل ممکن خود رسیده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان تاکید کرد: مشاهدات موید این موضوع نگران کننده است که مردم در سال ۱۴۰۳ دشواری‌های بیشتری را نسبت به سال ۱۴۰۲ تجربه خواهند کرد.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش