دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۴۸ - ۰۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۳۹۷
آموزش و پرورش

جهانگیری: گمان می‌کردیم با رتبه‌بندی رضایت معلمان جلب شود، اما این اتفاق نیافتاد

دو چالش اساسی آموزش و پرورش از نظر بطحائی / دلایل دانش آشتیانی برای نپذیرفتن وزارت آموزش و پروزش در دولت دوازدهم

جهانگیری و بطحائی و دانش آشتیانی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
 معاون اول رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش،‌ گفت: آموزش و پرورش با اثرگذاری و بزرگی خود در مسائل آینده ایران نقش بسیار مهمی دارد.

به گزارش  خبرآنلاین، اسحاق جهانگیری بعدازظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه وزیر آموزش و پرورش با تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت و گرامیداشت یاد شهدا رجایی و باهنر، گفت: افتخار آموزش و پرورش است که شهید رجایی و شهید باهنر متعلق به این خانواده هستند. این دو شخصیت از آموزش و پرورش به دولت آمدند و مسئولیت را بر عهده گرفتند و کار بزرگ و ماندگاری از خود بر جای گذاشتند.

 

وی با اشاره به نظر دانش آشتیانی وزیر پیشین آموزش و پرورش درباره پذیرش این سمت در دولت یازدهم، گفت: زمانی که در اواخر دولت به آقای دانش آشتیانی پیشنهاد حضور در وزارت آموزش و پرورش را دادیم، برای ایشان بسیار سخت بود که در آن چند ماه مسئولیت وزارت آموزش و پرورش که وزارتخانه‌ای کاملا وابسته به دولت است را عهده‌دار شوند اما به واسطه شخصیت انقلابی که دارند این شرایط را پذیرفتند. او همواره و در مقاطع مختلف برای جمهوری اسلامی ایران شانه زیر بار گذاشتند و مسئولیت‌ها را پذیرفتند و خدمات ارزشمندی انجام دادند. آقای دانش آشتیانی همان ابتدا و زمان بررسی پیشنهاد تصدی وزارت در دولت یازدهم نیز شرط گذاشتند که چنانچه که پس از پایان دولت تمایل به عدم حضور در این وزارتخانه را داشتند فشاری بر ایشان وارد نشود.

 

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به انتخاب سیدمحمد بطحایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم و اعتماد نمایندگان مجلس به او، گفت: در این دوره دوستان آموزش و پرورش اصرار عجیبی داشتند که وزیر این وزارتخانه یک آموزش و پرورشی باشد. این دوستان برای تقاضایشان نیز استدلال‌هایی مطرح کردند تا به آنها اعتماد شود. بر همین اساس در زمان بررسی گزینه‌های وزارت آموزش و پرورش اکثر افراد که مورد بررسی قرار گرفتند از این وزارتخانه و از مدیران ملی و برخی مدیران استانی آن بودند که نهایتا پس از بررسی‌های آقای رییس‌جمهور، آقای بطحایی به عنوان گزینه پیشنهادی به مجلس معرفی شدند.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و علمی وزیر آموزش و پرورش، گفت: آقای بطحایی آموزش و پرورش را به خوبی می‌شناسند و چهره‌ای دلسوز، علمی و زحمت‌کشی هستند که به سرنوشت این وزارتخانه علاقه‌مند هستند.

 

جهانگیری همچنین به رای بالای نمایندگان مجلس به بطحایی اشاره و گفت: امیدوارم اعتماد مجلس و رییس‌جمهوری پشتوانه خوبی برای انجام فعالیت در دولت دوازدهم برای وزیر آموزش و پرورش باشد.

 

معاون اول رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و اثرگذارترین دستگاه دولت است، گفت: یکی از اقدامات خوبی که آموزش و پرورش در دولت یازدهم برای آن تلاش بسیاری کرد فراهم کردن شرایط برای کسانی بود که به سن تحصیل می‌رسیدند اما در این زمینه اقدام نمی‌کردند. بر اساس قانون اساسی و در اصول مختلف این قانون مسئولیت‌های گوناگون بر عهده دولت گذاشته شده که از جمله این مسئولیت‌ها و تکالیف سنگین بخش آموزش و پرورش است.

 

وی گفت: بر اساس قانون اساسی نباید در هیچ جای کشور کسی که نیاز به تحصیل دارد از امکان تحصیل کردن محروم شود و دولت موظف به فراهم کردن شرایط تحصیل برای همه است.

 

جهانگیری با بیان اینکه آموزش و پرورش با اثرگذاری و بزرگی خود در کشور نقش بسیار مهمی در آینده ایران بر عهده دارد، گفت: ایران کشوری در حال توسعه است و باید بنا به دلایلی متعدد به دنبال توسعه حرکت کند.

 

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه گفت: توسعه پایدار جز با توسعه منابع انسانی امکان‌پذیر نیست. توسعه منابع انسانی تنها با آموزش و پرورش امکان‌پذیر است. در همین راستا چنانچه به ایرانی توسعه یافته در آینده فکر می‌کنیم حتما به آموزش و پرورش به ویژه در عصر فعلی که عصر ارتباطات و دانایی است باید توجه کنیم. آموزش و پرورش باید برای نسل آینده کشورمان نیروهایی تربیت کند که بتوانند در عصر ارتباطات و دانایی زندگی کنند.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر لزوم توجه به بهره‌وری در کشور، گفت: متاسفانه آنطور که شایسته است در هیچ بخشی از منابع موجود استفاده مطلوب و مناسب نمی‌شود و بهره‌وری از نیروی انسانی و دارایی‌ها در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

 

جهانگیری با اشاره به اجرای طرح انتقال دانش‌آموزان از مدارس دولتی به مدارس غیرانتفاعی، گفت: در دوره‌ای به دلیل خالی بودن ظرفیت مدارس غیرانتفاعی تصمیم گرفته شد که دانش‌آموزان از مدارس دولتی به مدارس غیرانتفاعی منتقل شوند و دولت هزینه‌های آنها را تقبل نماید. در این طرح حدود ۱۸۰ الی ۲۰۰ هزار دانش‌آموز از مدارس دولتی به مدارس غیرانتفاعی منتقل شدند و هزینه‌ای که دولت بابت آنها پرداخت کرد یک سوم هزینه‌ای بود که در مدارس دولتی پرداخت می‌کرد.

 

معاون اول رییس‌جمهور با انتقاد از عدم توجه به موضوع بهره‌وری در دستگاه‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش، گفت: در سال ۹۲ بودجه وزارت آموزش و پرورش حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود. این رقم در سال ۹۵ به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت اما آیا مدیران مدارس، معلمان و دانش‌آموزان به رضایت رسیدند؟ این یک واقعیت است که امروز معلم به عنوان فردی که بار اصلی رسالتی که برای آموزش و پرورش تعریف شده بر دوش دارد احساس می‌کند که زندگی خوبی ندارد و از وضعیت مالی مناسبی برخوردار نیست.

 

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح رتبه‌بندی فرهنگیان در دولت یازدهم، گفت: در دولت قبل بنا به پیشنهاد آقای فانی طرح رتبه‌بندی فرهنگیان اجرا شد. ما فکر می‌کردیم که پس از اجرای این طرح اتفاق خوبی در آموزش و پرورش خواهد افتاد اما من تغییراتی در شرایط معلمان مشاهده نکردم.

 

جهانگیری گفت: دولت آمادگی دارد که با همت آقای بطحایی اقداماتی انجام دهد که علاوه بر اینکه منابع تخصیصی از سوی دولت از بهره‌وری منطقی برخوردار باشند، با وجود همه محدودیت‌های بودجه‌ای و به دلیل اهمیت آموزش و پرورش و جایگاه معلمان کمک کنیم و روش‌هایی را پیدا کنیم تا بر اساس آن مشکلات را برطرف کرده تا معلمان و مدارس از وضعیت بهتر و مطلوب‌تری برخوردار شوند. آموزش و پرورشی که می‌خواهد در عصر ارتباطات و دانایی پاسخگوی نیاز جامعه باشد، مدارس آن نیز باید از امکانات مدرنی برخوردار باشند.

 

معاون اول رییس‌جمهور در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم مشکلات آموزش و پرورش را برطرف نماییم تا معلمان با فراقت بیشتری به کار اصلی خود که تربیت فرزندان و مدیران آینده کشور است تلاش کنند.

 

 وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ویژگی‌های الگوی زندگی ایرانی اسلامی در سند بنیادین آموزش و پرورش ذکر شده و باید دانش آموزان را به گونه‌ای تربیت کرد که با مناسبات و شرایط بیرون مدرسه مطابق باشد گفت: این مهم می‌تواند مدارس را بانشاط کند و انگیزه‌ها را بالا ببرد.

 

محمد بطحایی در آیین تکریم دانش آشتیانی و معارفه خود به عنوان وزیر آموزش و پرورش که در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و قدردانی از همکارانش در وزارت آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش و پرورش همواره با دو چالش اساسی مواجه بوده است، نخست انتظار و توقع بجایی است که از این وزارتخانه می رود.

 

وی گفت: آموزش و پرورش به عنوان دستگاهی که در تعیین مختصات جامعه فردا اثرگذار است حائز اهمیت است. چالش دوم مقتضیات و محدودیت های کشور است و همواره آموزش و پرورش را با فاصله از اهدافش نگه داشته است.

 

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تنظیم این دو مولفه می طلبد که ما مسیرها و روش‌های جدید را برای رسیدن به نقطه مطلوب پیدا و استفاده کنیم، گفت: جای تاسف دارد که در بحران های اقتصادی اولین بخشهایی که لطمه می بینند بخش های فرهنگی و آموزشی است.

 

بطحایی گفت: برنامه هایی که در دولت دوازدهم دنبال خواهیم کرد در دو دسته تقسیم بندی می‌شود. بخش نخست ناظر بر تحولاتی است که در متن برنامه ها و محتوای آموزشی باید رخ دهد. خوشبختانه سند تحول بنیادین به طور عملیاتی مسیر را روشن کرده و فرصت ارزشمندی است که ما را از مرحله طراحی جدید مستغنی می کند.

 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ویژگی های الگوی زندگی ایرانی اسلامی در سند ذکر شده و باید دانش آموزان را به گونه‌ای تربیت کرد که با مناسبات و شرایط بیرون مدرسه مطابق باشد گفت: این مهم می‌تواند مدارس را بانشاط کند و انگیزه ها را بالا ببرد.

 

بطحایی گفت: بخش دوم برنامه‌هایم در حوزه تغییر روش و مدیریت در آموزش و پرورش است. روشی که تا امروز اداره کردیم امکان ادامه دادن در آینده را ندارد و باید روشهای جدید را بکار گیریم. ۷۰ درصد نیروی انسانی ما مدرک لیسانس و بالاتر دارند و میانگین خدمت ۲۳ سال است و پتانسیل عظیمی است که باید از آن استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه نظام آموزشی ما به شدت در وظایف حاکمیتی و هم تصدی گری متمرکز است گفت: مقرراتی داریم که ذره ای انعطاف ندارند. درجه پیچیدگی و رسمیت سازمان ما بسیار زیاد است.

 

وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: از خدای بزرگ می‌خواهم به بنده و همکارانم توفیق دهد بتوانیم قدم‌های بزرگی را برای اصلاح نظام آموزشی برداریم.

 

 

 وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: وقتی دیدم نوسازی گفتمان آموزش و پرورش نیازمند مناسبات و لوازمی است که فاقد آن هستم، ترجیح دادم به خانه قدیمی خودم در مجموعه مفید برگردم، در این مدت تلاش کردم معلم را به فرآیندهای تصمیم گیری وارد کنم و سازمان نظام معلمی را ایجاد کنم که پیشنهاد آن به دولت ارائه شده است.

 

 فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در آیین تکریم دانش آشتیانی و معارفه بطحایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش که امروز (دوشنبه) در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: شهیدان رجایی و باهنر در آتش کینه و خشونت سوختند و رفتند اما جایگاه اصلی شان مقام معلمی است. افتخارم بر این بوده که تجربه مدیریت خودم را از دفتر شهید رجایی شروع و در دولت‌های موسوی، هاشمی رفسنجانی، خاتمی و روحانی حضور پیدا کردم.

 

وی گفت: تجربه‌ای در این دهه ها آموختم که خود را بیشتر وامدار ملت ایران می‌دانم و علاقه مندم از عالم برجسته و روشن بین مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی یاد کنم که در عرصه تعلیم و تربیت کاری نو بنا نهاد.

 

وزیر سابق آموزش و پرورش درباره اینکه بطحایی از خانواده آموزش و پرورش است و نیازی به معارفه ندارند گفت: امروز موقعیتی برای خداحافظی از جمعی دوست داشتنی است. بنده در ۴۰ سال گذشته معلم بوده‌ام و اوقاتم را در کلاس درس تجربه کرده ام و در اینجا چند نکته را عنوان می‌کنم. نخست آنکه بر پایه باورهای دینی ما تعلیم و تربیت هدف نخست پیامبران و مهمترین عامل تکریم انسان است؛ بنابراین می‌توان پایه تعلیم و تربیت را از مبعث پیامبر استخراج کرد.

 

دانش آشتیانی با اشاره به ضرورت پویایی در آموزش و پرورش گفت: توسعه سرمایه انسانی، اجتماعی، فرهنگی و حتی توسعه نمادین محصول توسعه نظام آموزشی و نظام پرورشی است.

 

وی گفت: بر اساس مطالعات، رابطه بین نظام آموزشی و توسعه فرهنگی و اقتصادی در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۷ درصد، رابطه توسعه فرهنگی با نظام آموزشی ۶۰ درصد و رابطه بین نظام آموزشی و توسعه سیاسی حدود ۵۰ درصد است.

 

وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه هرگاه به نقد کاربرد اندیشه و عقل در جامعه می‌رسیم باید سرچشمه‌ها را در آموزش و پرورش جست و جو کنیم گفت: تکالیف نابجا در مدرسه و بکارگیری روش‌های نادرست تربیتی از علل این ناکامی هاست. منشاء بی‌انگیزگی و بی‌تفاوتی‌ها در جامعه از بی‌روح بودن نظام آموزشی است و آینده بهتر از بهسازی مسیر آموزشی می‌گذرد.

 

وی با بیان اینکه باید مدرسه را به کانون خلاقیت، گفت وگو و تفکر انتقادی پیش ببریم گفت: نهاد مدرسه را باید هسته اصلی سیاست گذاری و برنامه ریزی قرار دهیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد تحولی در آموزش و پرورش رخ نخواهد داد. باید نگاه نویی به معلم داشته باشیم.

 

وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: هنوز نگرش‌های تنگ و کهنه فرهنگی و سیاسی، محدودیتهای اداری و مالی، معلمان را در دور و نزدیک کشور در تنگنا قرار داده است. آموزش و پرورش ما نیازمند همه گونه نوسازی است. آموزش و پرورش نیازمند نوسازی در تفکر، برنامه ریزی، مدیریت، کادرها، اقتصاد، بودجه بندی، آموزش، پرورش و در یک کلمه نوسازی در مدرسه است و شرط تحقق این مهم در درجه اول تحول در نگرش هاست.

 

دانش آشتیانی با بیان اینکه عزم ملی برای نوسازی ساختار این دستگاه نیز نیاز است و با یک وزیر اتفاق نمی افتد گفت: اگر توسعه کشور را می‌خواهیم باید اولویت قائل شویم نه در حرف بلکه در عمل؛ کارهای بسیار بزرگی انجام شده اما نیاز بیشتری به کار داریم.

 

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که اگر معنای سند تحول اضافه کردن موضوعات بیشتر به آموزش و پرورش است، همانند باری است که به سقف یک ساختمان وارد می‌شود و در نهایت موجب فروریختن و آسیب ستونها می‌شود. اجرای درست سند باید با تغییر نگرش و بینش همراه شود.

 

وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه تلاش کردم در این مدت به سمت تمرکززدایی بروم، مدرسه را رکن اصلی قرار دهم، معلم را به فرآیندهای تصمیم گیری وارد کنم و سازمان نظام معلمی را ایجاد کنم که پیشنهاد آن به دولت ارائه شده است گفت: همچنین تلاش کردم رتبه بندی را از نظام حقوقی جدا کنم، به وضعیت صندوق ذخیره سامان دهم و معوقات فرهنگیان را به حداقل برسانم.

 

دانش آشتیانی گفت: در این مدت از عنایات رهبری و حمایت رئیس جمهور و لطف ویژه معاون اول بهره مند شدم. دکتر جهانگیری پشتیبان جدی ما در دولت بودند.

 

وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: وقتی دیدم نوسازی گفتمان آموزش و پرورش نیازمند مناسبات و لوازمی است که فاقد آن هستم، ترجیح دادم به خانه قدیمی خودم در مجموعه مفید برگردم. امیدوارم دکتر بطحایی در کاهش تنگناها توفیق یابد. نمایندگان مجلس با رای اعتماد بالا ایشان را وارد آموزش و پرورش کردند و باب همکاری را برای نوسازی آموزش و پرورش باز کردند که امیدوارم ادامه یابد و مشکلات آموزش و پرورش را حل کند.

 

دانش آشتیانی در پایان پیشنهاد کرد که به یاد دانشمند جوان پروفسور مریم میرزاخانی، بنیاد ملی برای کشف استعدادهای ریاضی ایجاد شود: والدینش هم اصرار داشتند الگویی برای کشور باشد که یکی از راه های آن همین است.

 

 

 

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش