چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۱۷ - ۲۶ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۹۲۶
خاورمیانه

چه كسی از جنگ حماس و اسراييل سود می برد؟

جنگ حماس و اسراييل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

در طول روزهاي گذشته بسياري اميدوار بودند تا شايد اسراييل و حماس بتوانند به يك توافق صلح دست پيدا كنند تا شايد مردم اين منطقه از محاصره‌اي كه سال‌هاست در آن قرار دارند اندكي خارج شوند. اما به نظر مي‌رسد تا تحقق اين اتفاق هنوز راه طولاني پيش رو است.

 

مردم غزه كماكان براي نجات و فرار از وضعيت موجود راهپيمايي بازگشت را ادامه مي‌دهند. اما در اين بين كه مردم غزه تلاش دارند تا خود را از وضعيت موجود خلاص كنند، روز گذشته جنگنده‌هاي اسراييلي بار ديگر به نوار غزه حمله كردند كه در اين بين يك فلسطيني كشته و هشت نفر ديگر زخمي شدند. اسراييل عنوان كرده است كه جنگنده‌هاي آنها ۲۰ هدف را در نوار غزه بمباران كردند، اما سوال اصلي از اسراييل اين است كه ديگر چه جايي از غزه باقي مانده كه آنها در طول اين سال‌ها بمباران نكرده باشند. با اين حال حماس مي‌گويد كه اين اقدامات هرگونه روند آتش‌بس را تضعيف خواهد كرد.

 

به گزارش الجزيره به نقل از وزارت بهداشت غزه، يك جوان ۲۵ ساله در حمله روز چهارشنبه كه در شمال غزه رخ داد جان خود را از دست داد. در ميان زخمي‌ها ۶ كودك حضور دارند چراكه يك مدرسه در مركز غزه مورد هدف اين جنگنده‌ها قرار گرفت. با توجه به گزارش‌ها شرايط نشان مي‌دهد كه حملات به تمام مناطق در غزه صورت گرفته است چراكه از غرب و جنوب غزه نيز خبر حمله منتشر شده است و يكي از قوي‌ترين انفجار‌ها در منطقه خان يونس در جنوب غزه شنيده شده است. ارتش اسراييل مدعي است كه اين حملات در واكنش به حمله راكتي بوده كه به شهري در جنوب سرزمين‌هاي اشغالي به نام بئرشبع صورت گرفته است.

 

اما اين حملات در حالي با حمله جنگنده‌هاي اسراييلي پاسخ داده شده كه اين حمله راكتي هيچ آسيبي به هيچ كس نرسانده است. ارتش اسراييل در توييتر خود نوشت: در ساعت ۴ صبح به وقت محلي حمله راكتي به شهر بئرشبع صورت گرفت كه بلافاصله پس از اين اتفاق جنگنده‌هاي اسراييلي حمله خود را به نوار غزه آغاز كردند. ارتش اسراييل در توييتر خود عنوان كرد كه از اسراييلي‌ها دفاع خواهيم كرد. آنها مدعي شدند كه حماس مسوول اين حمله است كه به نحوي اين آتش‌بس را نقض كرده است. با اين حال حماس مسووليت حمله را نپذيرفته است.

 

حماس در يك بيانيه مشترك با گروه‌هاي مسلح متحد اعلام كرد كه هرگونه اقدام غيرمسوولانه براي تضعيف تلاش براي تضعيف آتش‌بس طولاني‌مدت را رد كرد. اين يكي از اولين موشك‌هايي بود كه پس از ماه‌ها از سمت غزه به سوي سرزمين‌هاي اشغالي شليك شد و اين در حالي است كه تلاش‌هايي از سوي مصر براي ايجاد يك آتش‌بس ميان اسراييل و حماس در جريان است و اين اتفاق مي‌تواند تمام اين تلاش‌ها را از بين ببرد. همچنين الجزيره گزارش داده است كه راكت ديگري از سمت غزه به سمت دريا شليك شده كه در نزديكي تل‌آويو سقوط كرده و هيچ زخمي گزارش نشده است. در حال حاضر دو ماه است كه يك آتش‌بس نظامي ميان اسراييل و غزه جريان دارد.

 

اما اين حملات تنها يك روز پس از آن صورت گرفت كه وزير جنگ اسراييل اعلام كرد كه زمان آن رسيده است كه ضربه سنگيني به حماس بزنيم. اين در حالي است كه روز جمعه نيز طي تظاهرات بازگشت ارتش اسراييل هفت فلسطيني را به شهادت رساند كه از جمله آن دو پسر نوجوان بودند.هنوز مشخص نيست چه كسي اين موشك‌ها را شليك كرده است اما ارتش اسراييل مي‌گويد حماس هر اتفاقي كه در قلمرو حاكميتي آنها رخ مي‌دهد را بايد پاسخ دهد.

 

گفتني است پس از چندين ماه تظاهرات در نوار غزه تحت عنوان تظاهرات بازگشت، در ابتكاري از سوي مصر طرفين در حال دستيابي به يك توافق براي برداشتن محاصره غزه هستند و تا ديروز عمليات نظامي صورت نگرفته بود. با اين حال معترضان در نوار غزه كه خسته از شرايط خود هستند خواهان بازگشت به سرزمين‌هاي مادري خود هستند كه اكنون تحت اشغال اسراييل قرار گرفته است.

 

اين در حالي است كه حق بازگشت فلسطيني‌ها به سرزمين‌هاي خود را سازمان ملل متحد نيز به رسميت شناخته است. طبق برآوردها ۷۰ درصد فلسطيني‌هاي ساكن غزه پناهندگاني هستند كه خانواده‌هاي‌شان مجبور به فرار از خانه‌هاي خود در سال ۱۹۴۸ شدند كه اسراييل تلاش كرد رژيم غيرقانوني خود را تشكيل دهد. اين مردم همچنين خواهان پايان محاصره ۱۱ ساله غزه هستند.

 

گفتني است تظاهرات بازگشت از ۳۰ مارس سال جاري برگزار شد. تظاهراتي كه روز به روز گسترده‌تر شد و طبق آمار تاكنون در اين تظاهرات حداقل ۲۰۵ شهروند فلسطيني به شهادت رسيده‌اند و در اين ميان حتي به پرستاران و خبرنگاران نيز رح نشده است و طبق آمار نيز تاكنون ۱۸ هزار نفر زخمي شدند. طبق گزارش‌هاي منابع دولتي در غزه تاكنون ۶۸ فلسطيني به علت به علت آسيب‌هاي جدي مجبور به قطع عضو شدند.

 

اسراييل از هفته گذشته در پاسخ به آتش زدن تايرها از سوي تظاهركنندگان فلسطيني و پرتاب كردن آن به سمت سربازان اسراييلي، حالا آخرين خبرها حاكي از آن است كه اسراييل سوخت‌هاي اهدايي از سمت قطر براي نيروگاه‌هاي نوار غزه را قطع كرده است. آويگيدور ليبرمن وزير جنگ اسراييل نيز از روز چهارشنبه توقف هرگونه عبور و مروري از مرز ميان سرزمين‌هاي اشغالي و غزه را صادر كرد.

 

با اين حال، اكنون هرگونه اخلال در عمر آتش‌بس ميان اسراييل و غزه، بيش از هركس جنبش فتح و شخص محمود عباس را خوشحال خواهد كرد. فتح به هيچ عنوان علاقه‌مند نبود حماس به شكل مستقل با اسراييل وارد مذاكره و فرآيند آتش‌بس شود. از همين رو در اين مدت تمام تلاش خود را انجام داده تا به نحوي اين آتش‌بس به سرانجام نرسد و در اين مدت نيز تلاش كرده تا اسراييل و حماس بار ديگر وارد يك نبرد جدي شوند. به نظر مي‌رسد در حال حاضر تنها گروهي كه از اين جريان سود مي‌برد جنبش فتح و شخص محمود عباس است در حالي كه مشخص نيست چه كسي يا چه گروهي اين راكت را به سمت سرزمين‌هاي اشغالي پرتاب كرده است.

 

etemaad.ir
  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش