پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۷ - ۰۴ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۷۰۶
خاورمیانه

المانیتور:

چه آینده‌ای در انتظار نتانیاهو است؟ / سه سناریوی محتمل کدامند؟

بنیامین نتانیاهو,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
با توجه به شرایط کنونی، نتانیاهو برای سه سناریو آماده شده است: ۱-در صورت تشکیل دولت اقلیت به عنوان رهبر مخالفان به کار خود ادامه دهد.۲-با بنی گاتس یک دولت وحدت ملی تشکیل دهد، به طوری که رهبر لیکود و رهبر آبی و سفید به ترتیب برای مدتی نخست وزیر شوند. ۳- دوباره انتخابات سراسری برگزار شود.

مازل معلم در المانیتور نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در تاریخ ۲۱ اکتبر اعلام کرد که تلاش های او برای تشکیل دولت جدید به نتیجه نرسیده اند و به همین خاطر ماموریت محوله را دوباره به روون ریولین، رئیس جمهور اعاده خواهد کرد. چند دقیقه بعد از کنفرانس خبری او یائیر لاپید، نفر دوم حزب رقیب «آبی و سفید» در صفحه توییتر خود نوشت: «نتانیاهو باز شکست خورد. او به طور مکرر بی کفایتی خود را به اثبات رسانده است». توییت لاپید به خوبی وضعیت نتانیاهو را توصیف می کند. نتانیاهو در طول چند ماه گذشته برای دومین بار موفق به تشکیل دولت نمیشود. این موضوع اعتبار او در اسرائیل را نیز زیر سوال برده است. بدین ترتیب برای اولین در طول دهه گذشته سیاستمدار دیگری ماموریت تشکیل دولت را بر عهده خواهد گرفت. به عبارت دیگر، نتانیاهو فرصت خود برای ادامه رهبری بر اسرائیل را از دست داد.

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اما بنی گانتس، رهبر حزب رقیب آبی و سفید نیز دستاورد سیاسی بزرگی تاکنون نداشته است. در صورتی که گانتس نتواند راهی برای تقسیم قدرت با نتانیاهو پیدا کند، شانسی برای تشکیل یک دولت اکثریت لیبرال نخواهد داشت. در طول ماه های آینده مذاکرات بیشتری بین طرف های رقیب انجام خواهد شد. اما بعید به نظر می رسد که راه حلی حاصل شود.

گزینه دیگر در مقابل رهبران حزب آبی و سفید این است که با حمایت ائتلاف عربی «فهرست مشترک» و کنار گذاشتن حزب «اسرائیل خانه ما»، دولت اقلیت را تشکیل دهند. در واقع، بنی گانتس تنها از این طریق می تواند دولتی به رهبری خود را تشکیل دهند. اما احتمال وقوع این سناریو پایین است.

شرایط زیادی باید برآورده شوند. آویگدور لیبرمان، رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» باید یکی از مهم ترین وعده های انتخاباتی خود را رها کند. او قول داده بود فقط در تشکیل دولتی مشارکت کند که در آن فقط احزاب «اسرائیل خانه ما»، لیکود و حزب «آبی و سفید» حضور داشته باشند. او به طور مطلق مشارکت ائتلاف عربی فهرست مشترک و حزب اولترا ارتدوکس را رد کرده است. علاوه براین، برخی اعضای راست گرای حزب میانه رو آبی و سفید تمایلی به تشکیل چنین دولت اقلیتی ندارند.

هم زمان، نتانیاهو در روزهای گذشته به اطرافیان خود گفته است که برنامه ای برای خروج از دولت ندارد. او در مورد آینده خود با بسیاری از سیاستمداران و دوستان خود صحبت کرده است. یکی از منابع نزدیک به نخست وزیر در مصاحبه با خبرگزاری ما گفت که ظاهرا نتانیاهو نگران نتیجه دادگاه مرتبط با اتهامات فساد او است. اما ظاهرا او هنوز تمایلی به کناره گیری از رهبری حزب لیکود ندارد.

در صورتی که یک دولت اقلیت تشکیل شود، نتانیاهو به عنوان رهبر مخالفان انتخاب خواهد شد. نتانیاهو معتقد است که یک دولت اقلیت به سرعت از هم خواهد پاشید.

بدون تردید نتانیاهو در موقعیت بدی قرار دارد. اما واگذاری ماموریت تشکیل دولت جدید به بنی گانتس ضرورتا به ضرر نتانیاهو نخواهد بود. رهبران حزب آبی و سفید امیدوارند که دو اتفاق در آینده رخ دهد: حزب لیکود فرد دیگری را به جای نتانیاهو به عنوان رهبر خود انتخاب کند یا اینکه ائتلاف راستگراها، لیکود و اولترا اردتدوکس از هم متلاشی شود. تاکنون هیچ کدام از این دو سناریو رخ نداده اند. در واقع، نتانیاهو از زمان برگزاری انتخابات ۱۷ سپتامبر موقعیت خود به عنوان رهبر لیکود را مستحکم کرده است. کمیته مرکزی لیکود در تاریخ ۱۰ اکتبر اعلام کرد که تا زمان منحل شدن پارلمان کنونی نتانیاهو به عنوان رهبر حزب به کار خود ادامه خواهد داد. در نتیجه، نتانیاهو تا زمان برگزاری انتخابات جدید رهبر حزب باقی خواهد ماند و رهبران حزب آبی و سفید چاره ای جز مذاکره با او ندارند.

برخی اعضای حزب آبی و سفید ادعا می کنند که در نهایت حزب لیکود نظر خود در مورد نتانیاهو را تغییر خواهد داد. اما این پیش بینی حداقل در کوتاه مدت محتمل به نظر نمی رسد. در شرایط کنونی لیکود دلیلی برای کنار گذاشتن نتانیاهو نمی بیند.

نتایج نظرسنجی منتشر شده توسط کانال ۱۳ اسرائیل در ۲۲ اکتبر نشان دادند که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو ۳۳ کرسی مجلس را به دست خواهد آورد. آن ها در انتخابات قبلی یک کرسی کمتر کسب کرده بودند. این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که حزب آبی و سفید به رهبری بنی گانتس کرسی دیگری را کسب خواهد کرد. بنابراین، حزب آبی و سفید کرسی های بیشتری نسبت به لیکود خواهد داشت. در مجموع دو بلوک مخالف در انتخابات بعدی ۵۶ کرسی را در اختیار خواهند داشت. به عبارت دیگر، هیچ کدام از کاندیداها توانایی تشکیل دولت اکثریت بعدی را نخواهد داشت.

نتانیاهو می تواند از این ۳۳ کرسی برای بیمه کردن جایگاه کنونی خود در لیکود استفاده کند. او به دنبال القای این برداشت به اعضای لیکود خواهد بود که با وجود شکست های اخیر مردم هنوز به او اعتماد دارند. منتقدان نتانیاهو ادعا می کنند که او به تنهایی مانع شکست بن بست سیاسی شده است. برخی معتقدند که بدون نتانیاهو دولت جدید در عرض یک ساعت تشکیل خواهد شد.

علاوه براین، نتانیاهو توانست همه ۵۵ عضو ائتلاف راست گرای کشور را به خود وفادار نگه دارد. همه اعضای بلوک راستگرا در تماس های تلفنی خود با رئیس جمهور از ادامه حضور نتانیاهو در دفتر نخست وزیری حمایت کردند. نفتالی بنت، عضو ارشد حزب یامینا نیز از نتانیاهو حمایت کرده است.

بنت در تاریخ ۱۹ اکتبر در صفحه فیسبوک خود ادعا کرد که نتانیاهو ناعادلانه تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است. او هشدار داد که چنانچه سیستم قضایی نتانیاهو را از قدرت کنار بزند، ضربه مهلکی به کمپ راستگرایان اسرائیل وارد خواهد شد.

با توجه به شرایط کنونی، نتانیاهو برای سه سناریو آماده شده است: ۱-در صورت تشکیل دولت اقلیت به عنوان رهبر مخالفان به کار خود ادامه دهد.۲-با بنی گاتس یک دولت وحدت ملی تشکیل دهد، به طوری که رهبر لیکود و رهبر آبی و سفید به ترتیب برای مدتی نخست وزیر شوند. ۳- دوباره انتخابات سراسری برگزار شود.

اما یکی از اعضای ارشد حزب آبی و سفید در مصاحبه با خبرگزاری ما گفت که چنانچه دادستان کل کشور در طول پنج هفته آینده نتانیاهو را به جرم فساد محکوم کند، کمیته مرکزی حزب لیکود چاره ای جز انتخاب یک رهبر جدید نخواهد داشت.

در هر صورت نمی توان با قاطعیت در مورد آینده پیش بینی کرد. هر چه قدر احتمال برگزاری دور سوم انتخابات در ماه های آینده افزایش پیدا کند، احتمال تشکیل دولت وحدت نیز بالاتر خواهد رفت.

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش