شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۱۲ - ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۱۴۷۲
مجلس

نوری قزلجه، نماینده مجلس: استناد نیروی انتظامی به لایحه حجاب، غیرقانونی است

نوری قزلجه,صحبت های نوری قزلجه درباره لایحه حجاب
نوری قزلجه، نماینده مجلس یازدهم در واکنش به اجرای دوباره «گشت ارشاد» در قالب آنچه نیروی انتظامی «طرح نور» می خواند، گفت: اگر استناد نیروی انتظامی در این اقدام به قانون حجاب و عفاف باشد که هنوز این لایحه به قانون تبدیل نشده و استناد به آن درست نیست. قانون حجاب و عفاف هنوز مراحل قانونی خود را طی نکرده و رسمیت ندارد. این قانون در حال حاضر بین رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان است. نیروی انتظامی احتمالا براساس قوانین گذشته اوایل دهه ۶۰ تدوین شد می‌تواند اقداماتی در این خصوص – پوشش اختیاری – اقداماتی داشته باشد

دیده بان ایران نوشت: «از شنبه ۲۵ فروردین به موضوع حجاب می‌پردازیم.» این خبری بود که نیروی انتظامی به صورت رسمی منتشر کرد و روز موعود اجرای «طرح سراسری نور» شنبه بود. شنبه‌ای که مردم تهران و برخی از دیگر شهرها متعجب شدند از حجم نیروی انتظامی در خیابان‌ها برای برخورد با موضوع پوشش اختیاری. این اقدام نیروی انتظامی با واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی و رسانه‌های رسمی کشور روبرو شد.

هر چند، از روزهای قبل فیلم‌هایی از فعالیت این ون‌ها منتشر شده بود و فعالیت نیروی انتظامی که در خیابان‌ها و اقدام به برخورد با زنان با پوشش اختیاری می‌کردند، اما در روز ۲۵ فروردین آنقدر نیروهای انتظامی در پایتخت زیاد بودند که انگار به خیابان‌ها و متروی تهران لشکرکشی شده است. ون‌های سفید که یکی پس از دیگری با اسکورت موتور یا خودروی پلیس در خیابان‌ها جولان می‌دادند. فیلمی که از خیابان ولیعصر و دیگر نقاط تهران منتشر شد موید این موضوع است. جالب آن که نیروی انتظامی علاوه بر ون‌ها، اتوبوس‌هایی را هم به میدان آورده است. در این میان پلیس نمی‌تواند به طرح «عفاف و حجاب» که در مجلس مورد بررسی قرار گرفت استناد کند چرا که این طرح هنوز به صورت قانونی ابلاغ نشده و بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد است تا ایرادات آن برطرف شود.

فراموشی مهسا امینی و دوره انتخابات

در آستانه انتخابات، ۲۲ بهمن و... پوشش اختیاری مورد استقبال همه رسانه‌ها و مسئولان دولتی و نظامی قرار می‌گیرد و حتی به جای برخورد با این زنان، روی حضور آنها در مراسم و مناسک انقلاب حساب باز کرده و تبلیغات گسترده‌ای می‌کند. حتی به نظر می‌رسد نیروی انتظامی موضوع جانباختن مهسا امینی و اتفاقات پس از  آن در سال ۱۴۰۱ را فراموش کرده و با این اقدام نیروی انتظامی تنش دیگری به جامعه تحمیل خواهد کرد آنهم در با اقدامات اسرائیل علیه ایران، کشور در حالت بحران قرار گرفته و نیاز به آرامش و همدلی مردم دارد.

برخوردهای سلبی در ایستگاه‌های مترو

درست است که فضای شهرهای دیگر نیز انتظامی شده بود اما تهران شرایط ویژه‌تری را تجربه کرد و نیروی انتظامی حتی در مترو هم مستقر شد. ورودی ایستگاه میرزای شیرازی پر بود از ماموران نیروی انتظامی. ورودی ایستگاه تجریش نیز با همین جو دست و پنجه نرم می‌کرد و با این تفاوت که در برخی موارد کیف برخی از مسافران – پسر و دختر – را هم بازرسی می‌کردند. در خود ایستگاه و کنار گیت‌های ورودی و خروجی، یگان حفاظت مترو در ایستگاه از زنان فیلمبرداری می‌کرد. تهرانی‌ها در مابقی ایستگاه‌ها نیز کمابیش با همین شرایط دست و پنجه نرم می‌کردند. میدان انقلاب نیز یکی دیگر از میادین تهران بود که با تنش بسیاری روبرو شده و نیروی انتظامی آرامش آن را از بین برده بود.

لایحه حجاب طی چند روز آینده ابلاغ می‌شود

علیرضا نوری‌قزلجه، نماینده کنونی مجلس در واکنش به اقدام نیروی انتظامی تاکید کرد: «اگر استناد نیروی انتظامی در این اقدام به قانون حجاب و عفاف باشد که هنوز این لایحه به قانون تبدیل نشده و استناد به آن درست نیست. قانون حجاب و عفاف هنوز مراحل قانونی خود را طی نکرده و رسمیت ندارد. این قانون در حال حاضر بین رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان است. نیروی انتظامی احتمالا براساس قوانین گذشته اوایل دهه ۶۰ تدوین شد  می‌تواند اقداماتی در این خصوص – پوشش اختیاری – اقداماتی داشته باشد. البته باید منبع این آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها را درخواست کرد تا قضاوت درستی در این مورد داشته باشیم. علی‌ایحال آنها دستشان در ابلاغ بخشنامه‌ باز است اما لایحه حجاب و عفاف هنوز به قانون تبدیل نشده و نیروی انتظامی نمی تواند به این لایحه استناد کند.»

او در پاسخ به این سوال که مجلس از وزیر کشور درباره این آیین‌نامه‌ها سوال پرسیده است؟ گفت: «من که چنین سوالی را نپرسیدم. در جریان نیستم که هیات رئیسه مجلس یا کمیسیون‌های مجلس چنین درخواستی را داشته یا خیر.»

نوری قزلجه در پاسخ به این سوال که مجلس درباره استناد نیروی انتظامی از وزیر کشور سوال می‌پرسد؟ تاکید کرد: «نتیجه آن چه خواهد بود؟ تا چند روز آینده لایحه حجاب و عفاف به صورت قانون در آمده و ابلاغ خواهد شد و می‌گویند: «این هم قانون.» به نظر می‌رسد اقدامات بر مبنی این قانون انجام می‌شود و فرض بر این بوده که در  یکی، دو روزه آینده قانون حجاب و عفاف ابلاغ خواهد شد. اما ایرادات و اشکالات این قانون را قبل از این شمردم و در عمل نیز آثار و عواقب این اشکالات در جامعه هویدا خواهد شد.»

بعید می دانم مردم با قانون حجاب و عفاف همراهی کنند

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا مردم از این قانون با ایراداتش استقبال خواهند کرد؟ گفت: «من بعید می‌دانم با این قانون همراهی شود. این قانون ایرادات مهم و اساسی دارد که تا برطرف نشود با مقاومت جامعه روبرو خواهند شد. ایجاد دوقطبی در جامعه، برخوردهای شخصی، رفتارهایی که جامعه را دچار مشکل می‌کند، برخورد سلبی و انتظامی با یک موضوع اعتقادی و ارزشی از جمله اشکالات لایحه حجاب است. نزدیک به ۳۰ مورد در این لایحه دید و عنوان کردم که یکی دو ماده مربوط به دانش‌آموزان و کودکان حذف شد. اما بقیه ایرادات سر جای خود است که اشکالات زیادی را در جامعه به وجود خواهد آورد. اما مسیر قانونی را برای این لایحه طی کرده‌اند.»

منتخب مجلس دوازدهم درباره نحوه برخورد ضابطان انتظامی با زنان و دختران افزود: «شاید در لایحه حجاب و عفاف به نحوه برخورد نیروی انتظامی اشاره نشده اما مقرراتی از گذشته وجود داشته و اینطور نیست که نیروی انتظامی هر طور که بخواهد با آن برخورد کند. قاعده کلی در قوانین وجود دارد و نیروی انتظامی نمی‌تواند هر طور با افرادی که جرم مشهودی انجام می‌دهند برخورد کند. البته در چند ماده لایحه حجاب و عفاف به نوعی رفتارهای خودسرانه را محدود کرده است اما معلوم نیست چه کسانی این بخش را احصا و اجرا می‌کند. 

نوری قزلجه درباره بازگشت «گشت ارشاد» در قالب «طرح نور» در روزهای اخیر و انتشار بیانیه های فراجا خاطرنشان کرد: استناد نیروی انتظامی به لایحه حجاب، غیرقانونی است. احتمالاً بر اساس قوانین دهه ۶۰ درباره حجاب برخورد می کنند همچنین نیروی انتظامی باید بخشنامه هایی که با آن استناد می کند را ارائه دهد. 

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
کداميک از اقدام هاى دولت مخصوصا در زمينه اقتصادى قانونى بوده که بخواهد براى مسئله کم اهميمت حجاب باشد که طرفدارانش يک درصد هم نيستند
قانون فقط برای ملت فصل الخطابه برای مسئولین خیر مسئولین هر کاری دلشون بخواد می‌کنند حتی دختران و زنانشان بی‌حجاب هستند فقط به دختر و زن مردم گیر میدن.
سلام وقتی وزیر کشور مان ... باشد ،نباید هم انظاراتی بیش از این داشت
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش