شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷:۱۹ - ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۵۸۴
حج و عتبات عالیات

ثبت‌نام اولیه ۴۰ هزار نفر برای حج/ اولویت‌های جدیدتر اعلام می‌شود

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت,حج
رییس سازمان حج و زیارت با اعلام این‌که تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر برای تشرف به حج امسال ثبت‌نام اولیه را انجام داده‌اند، گفت: با نهایی شدن فرآیند اجاره هتل‌های حجاج در عربستان، احتمال اعلام اولویت‌های جدید برای اعزام به حج وجود دارد.

 به  گزارش ایسنا، حمید محمدی درباره روند ثبت‌نام از واجدان تشرف به حج امسال، یادآور شد: ثبت نام اولیه تشرف به حج تمتع از ۲۳ فروردین‌ماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دارندگان اسناد ودیعه‌گذاری حج تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۸۵ می‌توانند برای انجام این فرآیند به شعب بانک ملی سراسر کشور مراجعه کنند.

 

او با اشاره به امضای دیر هنگام توافق‌نامه حج امسال و به دنبال آن اعزام با تاخیر تیم مسکن حج به عربستان، اظهار کرد: ایران آخرین کشوری است که برای عقد قرارداد خدمات حج در کشور عربستان اقدام می‌کند و اجاره مسکن حجاج یکی از مهم‌ترین بخش‌های خدماتی حج است، بنابراین با این چالش مواجه بودیم که هتل‌ها توسط دیگر کشورها اجاره شد باشد و نگران این بودیم که نتوانیم برای همه جمعیت حجاج ایرانی مسکن تامین کنیم، از این رو اولویت‌ها را محتاطانه اعلام کردیم، اما بدنبال روند خوب اجاره مسکن حجاج در مکه و مدینه اولویت‌های حج را تا ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۸۵ افزایش دادیم.

 

احتمال اعلام اولویت‌های جدید

رییس سازمان حج ادامه داد: اگر بتوانیم هتل‌های بیشتری متناسب با استانداردها و شاخص‌هایی که در سازمان حج و زیارت تعریف شده تامین کنیم، احتمال این وجود دارد که اولویت‌های بیشتری را برای حج امسال فراخوان کنیم.

 

او درباره‌ی میزان سهمیه حجاج ایرانی یادآور شد: در چند سال گذشته به دلیل اجرای طرح توسعه مسجدالحرام ۲۰ درصد از سهمیه حج همه کشورهای اسلامی کسر شده بود و در آخرین اعزام حجاج ایرانی، ۶۴ هزار زائر به حج اعزام شدند، اما با تکمیل بخش عمده‌ای از طرح توسعه، طرف سعودی امسال آن ۲۰ درصد را جبران کرد، از سویی با تلاش هیأت حج جمهوری اسلامی ایران موفق شدیم سهمیه حج را ۳۵ درصد نسبت به سال ۹۴ افزایش دهیم و امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر به حج اعزام می‌شوند.

 

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در انتظار تشرف به حج تمتع هستند، اظهار کرد: تا کنون بیش از ۴۰ هزار نفر برای ثبت نام اولیه تشرف به حج امسال به بانک‌ها مراجعه کرده‌اند و با نهایی شدن فرآیند اجاره هتل‌های حجاج در عربستان احتمال اعلام اولویت‌های جدید برای اعزام به حج وجود خواهد داشت.

 

وی درباره‌ چگونگی فرآیند ثبت نام اولیه تشرف به حج امسال توضیح داد: دارندگان فیش‌های اولویت‌دار حج به همراه سند ودیعه‌گذاری و شناسنامه و کارت ملی خود به یکی از شعب بانک ملی در سراسر کشور مراجعه می‌کنند که مبلغ ودیعه‌گذاری اولیه و سود متعلق به آن محاسبه شده و متقاضیان بقیه این مبلغ را تا سقف حداقل ۱۰ میلیون تومان تکمیل می‌کنند.

 

محمدی درباره زمان اعلام کاروان‌های حج نیز گفت: با نهایی شدن فرآیند اجاره هتل‌های زائران، فهرست کاروان‌های حج و قیمت نهایی آن‌ها متناسب با درجه کاروان اعلام خواهد شد و واجدین شرایط اعزام به حج که نسبت به ثبت نام اولیه تشرف در بانک‌ها اقدام کرده اند، می‌توانند در کاروان‌ها ثبت نام کنند.

 

قیمت حج گران می‌شود؟

رییس سازمان حج و زیارت درباره‌ی قیمت کاروان‌های حج بیان کرد: ما همه تلاش خود را به کار برده‌ایم تا افزایشی در قیمت کاروان‌های حج نسبت به سال ۹۴ نداشته باشیم، اما نرخ ارز نسبت به سال ۹۴ تغییر کرده و از سوی دیگر بخشی از خدمات از جمله حمل و نقل و یا چادرهای زائران در عرفات تغییر کرده که می‌خواهیم خیمه های بهتری برای حجاج تهیه شود که این افزایش قیمت به دلیل افزایش کیفی خدمات خواهد بود.

 

محمدی افزود: امیدواریم با نهایی شدن فرآیند اجاره هتل حجاج، قیمت نهایی کاروان‌های حج بر مبنای درجات آن‌ها تا یک هفته آینده اعلام شود.

 

این مقام مسوول در سازمان حج و زیارت درباره‌ی زمان اعزام حجاج به سرزمین وحی نیز گفت: اعزام حجاج از اول مرداد آغاز خواهد شد که نیمی از زائران در قالب کاروان‌های مدینه قبل و نیمی با کاروان‌های مدینه بعد به حج مشرف می‌شوند و این اعزام‌ها حدودا تا ۲۶ مردادماه ادامه خواهد داشت. همچنین اولین گروه از حجاج ۱۴ ذی‌الحجه به کشور بازخواهند گشت. پروازهای حج از ۱۹ فرودگاه کشور نیز انجام می‌شود.

 

به گفته او، مدت زمان سفر حجاج و اقامت آنان در مدینه منوره و مکه مکرمه بین ۳۰ تا ۳۳ روز خواهد بود.

 

وی در گفت‌وگوی تلویزیونی که روز پنج‌شنبه (هفتم اردیبهشت‌ماه) انجام شد، به واجدان شرایط تشرف به حج توصیه کرد: حتما در این دوره برای انجام فرآیند ثبت نام اولیه تشرف به حج در بانک‌ها اقدام کنند و این ثبت نام را به زمان اعلام کاروان‌های حج موکول نکنند.

 

او اضافه کرد: فرآیند ثبت نام کاروان‌های حج بعد از نهایی شدن هتل‌های حجاج به صورت عمومی و همچنین از طریق رسانه‌های استانی زمان ثبت نام در کاروان‌های حج اعلام خواهد شد و واجدان شرایط اعزام به حج در شهرهای محل سکونت خود می‌توانند برای ثبت نام در کاروان ها اقدام کنند.

 

واگذاری فیش حج آزاد است

رییس سازمان حج و زیارت درباره‌ی نقل و انتقال اسناد ودیعه گذاری حج، توضیح داد: دارندگان اسناد ودیعه‌گذاری اولویت‌دار حج می‌توانند نسبت به واگذاری فیش حج خود به دیگران اقدام کنند که برای این کار لازم است انتقال ‌دهنده و انتقال‌گیرنده فیش حج به یکی از دفاتر زیارتی مجاز سازمان حج و زیارت مراجعه کنند که هزینه این فیش بر مبنای توافق در دوطرف تعیین می‌شود. سازمان حج در این مقوله وارد نمی‌شود. این فرآیند ایجاد شده تا از حضور دلالان در این حوزه معنوی و ایجاد بازار سیاه برای فیش‌های حج جلوگیری شود.

 

محمدی سپس درباره‌ی آخرین برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات حج امسال، یادآور شد: کارگروه‌های ویژه حج از سه ماه گذشته تشکیل شده و در حال برنامه‌ریزی امور هستند. همچنین سرفصل‌های آموزشی بازنگری شده که جلسات توجیهی در این‌باره بعد از ثبت نام زائران در کاروان‌ها برگزار می‌شود. علاوه‌بر جلسات آموزشی کاروان‌ها، همایش‌های متمرکز آموزشی و توجیهی نیز برای همه زائران هر استان برگزار خواهد شد.

 

وی در ادامه درباره‌ی مشکلاتی که ممکن است زائران در حج با آن مواجه باشند، اظهار کرد: موسم حج امسال با اوج گرما مقارن شده و ما در جلسات آموزشی به زائران یادآور خواهیم شد که در شرایطی از این دست، چگونه رفتار کنند که آسیب نبینند. ما خدمات پزشکی خود را ارتقاء دادیم و برای ارائه خدمات به زائران مهیا هستیم، اما لازم است زائران نیز در این زمینه‌ها آموزش دیده باشند.

 

رییس سازمان حج و زیارت همچنین یادآور شد: در مذاکرات حج به دغدغه‌ها و نگرانی‌های نظام و مردم پرداخته شد و با توجه به حوادث حج دو سال گذشته راهکار و مصادیق اجرایی برای جلوگیری از تکرار آن حوادث تعریف شد که به صورت مکتوب نیز در تفاهم نامه آمده تا  دیگر شاهد اینگونه حوادث در حج نبوده و شاهد حضور عزتمندانه زائران در حج باشیم.

 

وی درباره‌ی تفاوت حج امسال با سال‌های قبل گفت: با توجه به تعلیق در عملیات حج سال گذشته، امسال برخی فرآیندهای خدماتی حج به صورت فشرده صورت می‌گیرد و برخی از زیرساخت‌های خدماتی که در سال‌های گذشته در اختیار ما بود، از دست رفته است و بدنه اجرایی حج تلاش مضاعفی می‌کند تا این سازوکار و زیر ساخت‌ها فرهم شود تا خدماتی شایسته به زائران ارائه شود.

 

شایعه مچ‌بند الکترونیکی

رییس سازمان حج و زیارت همچنین در توضیح استفاده حجاج از مچ‌بند الکترونیکی، اظهار کرد: موضوع استفاده از مچ‌بند الکترونیکی یا مچ بند شناسایی برای حجاج موضوع ساده‌ای است، اما متاسفانه این روزها در فضای مجازی عده‌ای که با اصل فریضه حج مشکل دارند در این خصوص فضاسازی می‌کنند و جو منفی را در کشور ایجاد می‌کنند.

 

وی افزود: کارت زائر برای حجاج تهیه می‌شود که اطلاعات فردی و ضروری زائران روی آن درج شده است. در حج احتمال گرمازدگی، بیماری و یا تصادف و یا گم شدن زائران در آن ازدحام جمعیت وجود دارد، از طرفی میانگین سنی نیمی از زائران ما بالای ۵۰ سال است و احتمال گم شدن زائر و همراه نداشتن کارت زائر وجود دارد. از این‌رو کارشناسان ما به این نتیجه رسیدند که علاوه‌بر کارت زائر، همچون دیگر کشورها از این مچ‌بند هم استفاده کنیم به دلیل این‌که این مچ‌بند همیشه همراه زائران خواهد بود و دغدغه گم شدن و همراه نداشتن کارت زائر اینگونه مرتفع خواهد شد و این جای تعجب است که عده‌ای این موضوع ساده را در جامعه تبدیل به یک بحران کرده‌اند.

 

محمدی در ادامه گفت: با وجود کمبود وقت، تیم مسکن حج تمام تلاش خود را به کار گرفته که حتی هتل‌هایی با کیفیت‌تر از حج گذشته را برای زائران اجاره کند، اما از سه سال قبل با توجه به اجرای طرح توسعه مسجد شریف نبوی (ص) در مدینه منوره، تمام هتل‌های محدوده حرم تخریب شده و ما و دیگر کشورها در مدینه برای اسکان در تنگنا هستیم، با این حال تلاش کردیم با وجود همه محدودیت‌ها بهترین هتل‌های موجود را برای زائران اجاره کنیم و از شاخص‌های خود کوتاه نیامدیم.

 

رییس سازمان حج و زیارت همچنین درباره‌ی از سرگیری سفرهای عمره توضیح داد: با توجه به حادثه فرودگاه جده، ایران اعزام عمره گزاران را متوقف کرد و شرط ما برای از سرگیری عمره مجازات دو پلیس خاطی فرودگاه جده بود که در مذاکرات حج رسما به ما اعلام شد که این دو مامور در حال گذراندن دوران محکومیت خود هستند، از این رو شرط ما تامین شده است، لذا در صورتی که سعودی‌ها در حج به تعهدات خود عمل کنند، عمره بعد از حج از سر گرفته خواهد شد.

 

 

 

 

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش