پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۳۴ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۳۷۹۵
طبیعت و محیط زیست

نمره منفی به عملکرد سازمان محیط زیست؛ چالش‌های محیط زیستی ایران

سازمان حفاظت محیط زیست,اخبار علمی,خبرهای علمی,طبیعت و محیط زیست
در روز جهانی محیط زیست ، یک استاد رشته محیط زیست دانشگاه تهران، « مدیریت غلط منابع آب، گرد و غبار و شیوه‌های نادرست در حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیستی» را مهمترین چالش‌های این حوزه در کشور دانست و نسبت به عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در «صدور مجوز شکار، مجوز ساخت هتل در جزیره آشوراده و نبود برنامه جامع برای حل مشکل آلودگی هوا و گرد و غبار» انتقاد کرد.

«مجید مخدوم» در گفت‌وگو با ایسنا در بدو امر، مهمترین چالش محیط زیست کشور را بحران آب دانست و گفت: مهمترین مشکل آب است؛ البته نه به معنای کمبود آب؛ چرا که ما مشکل کمبود آب نداریم، بلکه مشکل «مدیریت آب» داریم. چه بسا که اگر منابع آب کشور به درستی مدیریت شود مشکل آب  هم حل می‌شود.

 

رئیس انجمن علمی ارزیابی محیط‌ زیست افزود که «مشکل دوم کشور گرد و غبار است» که به گفته او، «برنامه خاصی هم برای حل آن وجود ندارد» و افزود: سال گذشته در آلمان با دانشمندان عربستان سعودی به توافق رسیدیم که طی طرحی مشترک بین ایران و عربستان اقداماتی برای حل مشکل گرد و غبار انجام دهیم. بعد از بحث و بررسی‌ها قرار شد در عربستان، همچنین در اراضی اطراف دجله و فرات و در بخش‌هایی از ایران به ویژه هورالعظیم برنامه‌هایی را برای مقابله با گرد و غبار انجام دهیم.

 

دلایل سیاسی مانع اقدام مشترک ایران و عربستان برای حل مشکل گرد و غبار شد

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در آخرین جلسه که تقریبا توافق‌ها حاصل شده بود، ماموران استخبارات عربستان با بهانه حضور ایران در یمن اعلام کردند با ایران همکاری نخواهند و در حقیقت همه رشته‌ها را پنبه کردند، افزود: به طور کلی ریشه اصلی گرد و غبارها در عربستان است. اراضی کنار دجله و فرات در درجه دوم اهمیت قرار دارد و بعد از آن هورالعظیم است که متاسفانه مسئولان کشور ما اجازه دادند برای استخراج نفت این تالاب را خشک کنند.

 

این استاد رشته محیط زیست در ادامه با تاکید بر اینکه گرد و غبار مشکل بحرانی کشور ماست، گفت که متاسفانه برخی مسئولان به دلیل آنچه کم‌سوادی و نداشتن تخصص خواند، دل به کار نمی‌دهند.

 

مدیریت نادرست مناطق چهارگانه محیط زیست

مخدوم همچنین با اشاره به اینکه مشکل بعدی شیوه مدیریت و حفاظت از مناطق چهارگانه محیط زیست است، تصریح کرد: متاسفانه شکل مدیریت مناطق تحت مدیریت از جمله مناطق حفاظت‌شده روز به روز بحرانی‌تر می‌شود؛ به طوری‌که در حال حاضر شاهد صدور مجوز شکار وحوش از سوی سازمان حفاظت محیط زیست هستیم یا اینکه بعد از سال‌ها مقاومت، این سازمان مجوز ساخت هتل را در جزیره آشوراده داده است؛ درحالی‌که آشوراده پناهگاه حیات وحش است و طبق قوانین ایران، سازمان ملل و یونسکو، امکان هتل‌سازی در آن وجود ندارد. ضمن اینکه این اقدام باعث از بین رفتن گونه‌هایی مثل خاویار، فیل‌ماهی و ... خواهد شد.

 

وی از جوابگو نبودن نسبت به این وضعیت هم انتقاد کرد و افزود: این وضعیت گریبان نسل آینده را خواهد گرفت و نسل‌های آینده مجبور می‌شوند تالاب‌ها و جنگل‌ها را تنها در کتاب‌ها ببینند؛ چون کسی به حفظ آنها اهمیت نمی‌دهد.

 

مخدوم در سخنانش از حضور مسئولانی که به گفته او خودشان به داشتن اطلاعات اندک از محیط زیست اعتراف کرده‌اند، در این سازمان، هم انتقاد کرد و گفت در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار زیادی داشت.

 

عملکرد رضایت‌بخش معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در عین حال در مورد عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست طی یک سال گذشته، عملکرد این سازمان در حوزه محیط زیست دریایی را تا حدی رضایت‌بخش خواند و افزود: این بخش سعی دارد از سواحل و جزایر حفاظت کند. برای مثال اخیرا قرار بود هتلی در اهواز ساخته شود که به دلیل استقرار هتل در محل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها سازمان حفاظت محیط زیست با این کار مخالفت کرد.

 

وی ابراز عقیده کرد که به غیر از معاونت دریایی، عملکرد بقیه بخش‌ها اصلا رضایت‌بخش نیست و افزود : واقعیت این است که سازمان حفاظت محیط زیست برنامه‌های دقیقی برای اجرا و حل مشکلات ندارد و همین وضعیت مهمترین یک معضل است؛ به عبارت ساده‌تر مهمترین مشکل سازمان حفاظت محیط زیست مدیریتی است؛ چنانکه با وجود شعارها شاهد اقدام جدی و اساسی در حوزه آلودگی هوا و گرد و غبار نیستیم. افزون بر این در این دوره شاهد آن هستیم که کمیته ماده ۲ - که مرتب تشکیل جلسه می‌داد و جلوی طرح‌های توسعه‌ای فاجعه‌آمیز را می‌گرفت - تعطیل شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه روند محیط زیست کشور را اصلا مثبت نمی‌بیند، گفت معتقد است محیط زیست کشور «سیر قهقرایی« دارد.

 

مخدوم در پایان در مورد روند فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌های) حوزه محیط زیست در کشور هم گفت که شاهد فعایت زیادی در این بخش بودیم اما پس از دستگیری تعدادی از فعالان این حوزه با طرح اتهام جاسوسی، ترس در دل خیلی‌ها نشسته یا دست از کار شسته و دیگر دل به کار نمی‌دهند.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش