پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۲ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۲۶۱
اخبار علمی و پژوهشی

نقوش سنگی کهن ترین معبد جهان برخورد یک شهاب سنگ را در حدود ۱۱ هزار سال قبل نشان می دهد

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,کهن ترین معبد جهان
حکاکی های ستون های باستانی کهن ترین معبد جهان، برخورد شهاب سنگی به زمین را در حدود ۱۱ هزار سال قبل از میلاد تایید می کند. دانشمندان تصور می کنند، رویداد مهیب منجر به انقراض ماموت های پشمالو و موجب ظهور تمدن شده است.

محققان دانشگاه ادینبرو در اسکاتلند با آنالیز نمادهای مرموز حکاکی شده بر روی ستون های سنگی بنای باستانی تپه گوبکلی در جنوب ترکیه، ارتباط این نقوش سنگی را با صورت های فلکی مشخص کردند. آنها می گویند، این نمادها نشان می دهند، گروهی از قطعات شهاب سنگ ها به زمین برخورد کرده اند، این برخورد با عصر یخبندان کوچک همزمان بوده که کل مسیر تاریخ بشر را دگرگون کرده است.

 

دانشمندان چندین دهه است که بر روی فرضیه ای بحث می کنند که می گوید، یک شهاب سنگ می توانسته موجب کاهش ناگهانی درجه حرارت در طول دوره یانگر درایاس شده باشد. دوره یانگر درایاس حدود ۱۲۸۰۰ سال قبل و پس از دوره گرمای کوتاهی پس از پایان آخرین عصر یخبندان، آغاز شد و تا ۱۱۵۰۰ سال قبل ادامه داشت. اما به نظر می رسید، ، با توجه به قدمت گذاری گودال برخوردی در آمریکای شمالی، این فرضیه تا حد زیادی اشتباه بوده است.

 

به هر حال، هنگامی که محققان کنده کاری های نقوش حیوانی بر روی ستونی از تپه گوبکلی که  سنگ کرکس نام داشت، مورد مطالعه قرار دادند؛ دریافتند، این نقوش حیوانی در واقع علامت های نجومی بوده اند که صور فلکی و شهاب سنگ ها را نشان می داده اند. این فرضیه اساسا توسط گراهام هنکاک نویسنده کتاب «خدایان جادوگر» مطرح شده است.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,کهن ترین معبد جهان محققان با بررسی کنده کاری های نقوش حیوانی ستون کرکسِ تپه گوبکلی دریافتند، این نقوش حیوانی در واقع علامت های نجومی بوده اند که صور فلکی و شهاب سنگ ها را نشان می داده اند. آنها سپس با استفاده از مدل سازی های کامپیوتری قادر به تخمین زمان برخورد شهاب سنگ تا ۱۰.۹۵۰ سال قبل شدند

 

محققان با استفاده از مدل سازی های کامپیوتری موفق با تعیین محل ظهور این برخورد بر فراز آسمان ترکیه در هزاران سال قبل، قادر به تخمین زمان برخورد شهاب سنگ تا ۱۰.۹۵۰ سال قبل شدند، یعنی زمانی که با توجه به داده های موجود از هسته یخی گرینلند، با دوره یانگر درایاس همزمان بوده است. دوره یانگر درایاس دوره حیاتی برای بشریت محسوب می شود، این دوره تقریبا با ظهور کشاورزی و اولین تمدن نوسنگی همزمان بوده است.

 

پیش از برخورد شهاب سنگ، وجود گندم وحشی و جو در نواحی وسیعی به شکارچیان عشایری در شرق میانه، اجازه ساخت اردوگاه های ثابت را می داد. اما شرایط آب و هوای دشوار بعد از برخورد، موجب شد این جوامع انسانی گرد هم آیند و با آبیاری و پرورش انتخابی به دنبال روش های جدیدی برای حفظ محصولات کشاورزی باشند. بنابراین در این دوره، کشاورزی آغاز شد و پس از آن اولین شهرها پدید آمدند.

 

محققان دانشگاه ادینبور می گویند، به نظر می رسد، این نقوش سنگی برای مردم تپه گوبکلی تا هزاران سال مهم بوده اند که نشان می دهد، این رویداد برخوردی و آب و هوای سردی که به دنبال آن رخ داده، تاثیر بسیار زیادی داشته است.

 

دکتر مارتین سویتمن محققی از دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبور که محقق ارشد این مطالعه است، می گوید: “فکر می کنم این مطالعه به همراه یافته های اخیر از یک ناهنجاری پلاتینی گسترده در سراسر قاره آمریکای شمالی؛ تقریبا وجود برخورد یک شهاب سنگ در دوره یانگر درایاس را تایید می کند.

 

مطالعه ما این شواهد فیزیکی موجود از فرایند تغییر پارادایم را تقویت می کند. به نظر می رسد تپه گوبکلی بود، به جز یک عبادتگاه، رصدخانه ای برای مشاهده آسمان شب بوده است. به نظر می رسد، یکی از ستون های این بنا، حکم ستون یادبود این رویداد مهیب را داشته که احتمالا بدترین روز پس از پایان عصر یخبندان را رغم زده است.”

 

تصور می شود، تپه گوبکلی، قدیمی ترین عبادتگاه جهان باشد که قدمت آن به ۹۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد، در همین حال، قدمت بنای باستانی استون هنج حدود ۶۰۰۰ سال است.

 

اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش,کهن ترین معبد جهاننمادهای موجود در ستون های تپه گوبکلی، نشان می دهد، تغییرات طولانی مدت محور چرخشی زمین در این زمان با استفاده از نوعی نوشتار اولیه به ثبت رسیده است. به همین جهت، تصور می شود که این بنای باستانی رصدخانه ای برای تماشای شهاب سنگ ها و شهاب سنگ ها بوده است

 

محققان بر این باورند که این نقوش سوابقی از رویدادهای زمین شناسی بوده اند. آنها می گویند، کنده کاری های بیشتر نقوشی را نمایان کرده که ممکن است، نشانی از یک فاجعه انسانی و مرگ و میرهای بسیار در آن دوره بوده باشند.

 

نمادهای موجود در ستون های تپه گوبکلی، همچنین نشان می دهد، تغییرات طولانی مدت محور چرخشی زمین در این زمان با استفاده از نوعی نوشتار اولیه به ثبت رسیده است. به همین جهت، تصور می شود که تپه گوبکلی رصدخانه ای برای تماشای شهاب سنگ ها و شهاب سنگ ها بوده است.

 

این یافته ها همچنین از فرضیه ای پشتیانی می کند که می گوید، زمین احتمالا برای مدت زمانی شاهد برخورد شهاب سنگ های زیادی بوده که موجب تغییرات دوره ای در مدار و حرکت سیاره ما شده اند. اما با وجود قدمت این ستون های باستانی، دکتر استیومن، باور ندارد که ستون های تپه گوبکلی، کهن ترین نمونه ستاره شناسی با توجه به سوابق باستان شناسی باشند.

 

سویتمن می گوید: “بسیاری از نقوش سنگی دوره پارینه سنگی و آثار باستانی با نمادهای حیوانی مشابه و سایر علامت ها نشان می دهد، علم نجوم قدمتی بسیار کهن تر داشته است. به گفته اخترشناسان، این شهاب سنگ عظیم احتمالا حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار سال قبل وارد فضای درونی منظومه شمسی (و زمین) شده است و ویژگی بسیار قابل مشاهده و غالبی در آسمان شب بوده است، به همین جهت دشوار است که تصور کنیم،  مردم باستان می توانسته اند عواقب احتمالی چنین رویدادی را نادیده گرفته باشند.”

 

 

techera.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش