دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۲۵ - ۰۶ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۱۹۳۹
شهری و روستایی

يارگيری سياسيون از نامزدهای شوراياری!

انتخابات شورایاری‌ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

انتخاب دیگری پیش روی مردم کشور است؛ انتخاباتی که ارتباط مستقیم با زندگی و آبادانی شهر دارد. شاید برخی تصور کنند با شرکت در انتخابات شورای شهر به وظیفه خود در قبال آبادانی شهر عمل کرده‌اند اما نباید غافل از آن بود که شورای شهر تصمیم‌گیر در امور کلان شهر است و تصمیم‌گیری در مورد مناطق شهری یا روستایی بر عهده نهاد دیگر به نام شورایاری نهاده شده است.

در طی دوره‌های گذشته چندان توجهی به این انتخابات نبود چرا که جامعه آنچنان که نیاز بود به اهداف این نهادها آشنایی نداشت اما در این دوره شهرداری و اعضای شورای شهر به‌ویژه در تهران هم و غم خود را معطوف به آگاه‌سازی جامعه کرده‌اند. زمان ثبت نام برای کاندیداتوری در انتخابات شورایاری‌ها از ۳ خرداد آغاز شد؛ آنچنان که مشخص است افراد معتمد هر منطقه و بخش و کارشناسان دارای قدرت تحلیل در موضوعات نیازهای شهری بیش از سایرین در اولویت معرفی خود به عنوان کاندیدا هستند چرا که اشراف آنها بر مشکلات منطقه‌ای بیش از سایرین است.

نیاز به حضور زنان و جوانان در شورایاری‌ها

از سوی دیگر در کنار معتمدان نیاز است که جوانان و زنان خود را برای حضور در شورایاری‌ها کاندیدا کنند چرا که نیروی جوان و شناسایی نیازهای زنان در مناطق موضوع مهمی برای آبادانی و رفع مشکلات است. در همین راستا آرش میلانی عضو شورای شهر تهران می‌گوید: «حدود ۱۱ درصد اعضای شورایاران را زنان تشکیل می‌دهند در حالی که نیمی از شهر تهران را زنان تشکیل می‌دهند و نقش بسیار مهمی را در پیگیری حقوق محلات دارند. تجربه هم نشان می‌دهد زنان شورایار بسیار پیگیرتر و مستقل‌تر از دفاع از حقوق محلات عمل می‌کنند.» از سوی دیگر تصمیم‌گیران انتخابات شورایاری برای افزایش جوانان در این نهاد شهری اقدام به کاهش شرط سنی کردند که میلانی درباره آن می‌گوید: «ما شرط سن برای نامزدی در انتخابات شورایاری را به ۲۲ سال کاهش داده‌ایم تا جوانان بیشتری بتوانند در فرآیند انتخابات شرکت کنند. ان‌شاءا... با مشارکت تمام اقشار در انتخابات شورایاری، افراد نخبه، دلسوز و علاقه‌مند انتخاب شوند».

الهام فخاری دیگر عضو شورای شهر هم می‌گوید: شورایارها شبکه‌ای از فعالان مدنی محلات هستند که به تعداد محله‌های تهران، کنشگر محله‌ای دارند و محله‌ها را به خوبی می‌شناسند و برای شورایاری داوطلب می‌شوند. شورایاری در روند تحولاتش، روزها و شرایطی را هم تجربه کرده که متاسفانه واسطه‌گرهای ملک و خرید و فروش زمین بر آن‌ها غلبه کرده‌اند و این اتفاق منفی‌ای بوده است اما اکنون امکان اصلاح آن وجود دارد. وی افزود: باید نقش موثرتری به شورایاری‌ها داده شود و شورایار را به عنوان یاری دهنده و بخشی از شورای شهر تعریف کند. در کمیته‌ها، کمیسیون‌ها و بخش‌های نظارتی شورای شهر، درصد مشخصی از شورایاران که در یک نظام اتحادیه‌ای که با رای داخلی می‌توانند انتخاب شوند حضور داشته باشند، کار کارشناسی کنند و بتوانند بازتاب دهنده و تعامل‌گر محله‌ای باشند و همچنین بتوانند وضعیت یک سویه قدرت از بالا به محلات را تعدیل و اصلاح کنند.

فخاری خاطرنشان کرد: شورایاری یکی از مهم‌ترین نهادهاست. یکی از وظایف حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرداری و نهاد عمومی و اجتماعی‌اش، همین متعادل‌سازی رفتار شهروندی است. اینکه ما کلاس‌ها و کارگاه‌هایی برگزار کنیم در کلیشه‌ای‌ترین شکل ممکن، بی‌فایده است در صورتی که کارگاه به معنی کنشگری محله است. آیا شهردار، محله را آماده کرده برای اینکه مردم با هم روبه‌رو شوند؟ فخاری گفت: وقتی کنشگر محلی با بقیه پیوند می‌خورد و معتمد سیاست شهری واقع می‌شود به یک نتیجه مثبت می‌رسیم. فکر می‌کنم اینجا باید شورایارها در سیاست‌های شهری حضور داشته باشند و یک جاهایی این نگاه‌های قدرت را تعدیل کنند.

وای از سیاسیون!

یکی از ایرادات عمده در انتخابات‌های کشور حضور بی‌معنای سیاسیون است بدین معنا که آنها با تصاحب کرسی‌هایی که نسبتی با تخصص و کارآمدی آنها ندارد، درصدد عرض اندام و افزودن برگه عضویت در شورایاری به رزومه خودشان هستند که بزرگترین ظلم به این نهاد شهری و محله‌ای است. اکنون مشاهده می‌شود احزاب مختلف از دو طیف سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا به دنبال تهیه لیست شورایاری هستند تا مردم هر محل را ترغیب به رای دادن به لیست خودشان کنند. شاید در موضوعات بسیار محدود اعضای شورایاری نیازمند به تصمیم‌گیری سیاسی شوند اما میزان آن نسبت به تصمیم‌گیری برای آبادانی محله و رفع اشکالات آن بسیار ناچیز است.

نکته قابل تامل آنجاست برخی احزاب از قرار دادن نام اعضایشان در لیست‌های شورایاری را نوعی پاداش و تشکر از آنها برای تلاش‌هایشان در انتخابات‌های گذشته می‌دانند و لحظه‌ای به نتیجه این اشتباه بزرگ فکر نمی‌کنند که بی‌اعتمادی مردم به شورایاری‌ها از جمله این آسیب‌هاست. محسن هاشمی رئیس شورای شهر هم مخالف ورود سیاسیون به انتخابات شورا یاری است و می‌گوید: «حس می‌کنم اگر انتخابات شورایاری‌ها سیاسی نشود، بهتر است. علت این حرف من این است که اگر انتخابات به صورت حزبی و جناحی برگزار شود، موجب اختلاف بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌شود و ممکن است با حزبی و سیاسی شدن انتخابات شورایاری‌ها دو دستگی به وجود آید».

«رویداد۲۴» هم نوشته است: علیپور عضو چهار دوره شورایاری با بیان اینکه شورایاری سازمانی اجتماعی و محلی است، گفت: شورایاری تنها گروه اجتماعی است که در تهران دارای ساختار و سازمان است و با ۳ هزار و ۵۲۰ عضو بزرگ‌ترین گروه محلی در ایران است که در ۴ دوره فعالیت می‌کند، این ویژگی گروه‌های سیاسی را به طمع می‌اندازد تا برای دستیابی به اهداف خود از این ظرفیت استفاده کنند، در واقع از آن جایی که یک بار هم مسیر از بهشت تا پاستور با موفقیت طی شد، این گمان ایجاد شد که بازهم می‌شود این مسیر را طی کرد.»

مطهره شفیعی

armandaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش