سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۰۲ - ۲۹ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۲۶۸۲
محیط زیست و گردشگری

عذرخواهی رئیس سازمان محیط‌ زیست از اصفهانی‌ها

مازو تسوزی در اصفهان,عذرخواهی رئیس سازمان محیط‌ زیست از اصفهانی‌ها
دبیر شورای هماهنگی سازمان های مردم نهاد زیست محیطی استان اصفهان گفت: اگر مصوبه ای از طرف شورای امنیت ملی در خصوص مصرف مازوت وجود دارد در اختیار رسانه ها قرار داده شود تا مردم مشاهده کنند.

به گزارش ایرنا، حشمت الله انتخابی امروز در نشست فعالان محیط زیست که به مناسبت روز هوای پاک در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد، گفت: اگر مصوبه‌ای از طرف شورای امنیت ملی در خصوص مصرف مازوت وجود دارد در اختیار رسانه‌ها قرار داده شود تا مردم مشاهده کنند در قبال کدام مزیت‌ها باید این همه ضرر و بیماری را به جان بخرند.

او تصریح کرد: امسال در اصفهان، در ۳۰۰ روز گذشته فقط یک روز هوای پاک داشته ایم و بیش از ۵۰ درصد از روز‌ها ناسالم یا ناسالم برای عموم بوده است. در سه سال گذشته هم بیش از سه روز هوای پاک نداشته ایم. دستگاه ناظر بر قانون هوای پاک کدام نهاد است و چه می‌کند؟

این فعال محیط زیست با اشاره به وظایف دستگاه‌های اجرایی در وضعیت قرمز و ناسالم اشاره شده در دستورالعملِ اعمال ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های موقت زمانی، مکانی و نوعی در شرایط اضطرار آلودگی هوا مربوط به تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک، گفت: استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها و صنایع مجاور کلان‌شهر‌ها ممنوع و در این تبصره به صراحت به توقف مصرف مازوت تاکید شده است، اما پرسش این است که اداره کل حفاظت محیط زیست و استانداری اصفهان چگونه می‌خواهند این قانون را رعایت کنند؟

او با اشاره به ماده ۲ قانون هوای پاک که تصریح می‌کند، تمامی اشخاص، دستگاه‌ها و موسسات اعم از دولتی و غیردولتی، شهرک‌ها، و نواحی صنعتی موظف به رعایت مقررات قانون هوای پاک هستند و سازمان حفاظت محیط زیست مسئول نظارت بر حسن اجرای این قانون است، گفت: نقش نظارتی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به ویژه در ۳ سال گذشته به چه شکلی بوده و چرا باوجود این نظارت‌ها، روز به روز شرایط در حال بدتر شدن است.

دبیر شورای هماهنگی سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی استان اصفهان ادامه داد: چرا پلمب مشعل‌های مازوت سوز نیروگاه باز شده و وضعیت اجرای قانون هوای پاک تا این حد تاسف بار است.

او تصریح کرد: بند ۵ از ماده یک قانون هوای پاک می‌گوید مواقع اضطراری مواقعی است که با استمرار پایداری جوی و یا افزایش میزان غلظت آلاینده‌ها، شرایط به گونه‌ای در کوتاه مدت سلامت انسان و محیط زیست را دچار "مخاطره جدی" کند وماده ۳ قانون هوای پاک می‌گوید در مواقع اضطرار سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت کشور و تصویب هیات وزیران باید از ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌ها موقتی زمانی، مکانی و نوعی را برای پیشگیری از اثرات زیان‌بار و مقابله با منابع آلوده کننده هوا برقرار کند.

انتخابی در ادامه با انتقاد از پایبند نبودن به نظارت جدی بر رعایت ماده‌ها و تبصره‌های قانون هوای پاک که مسبب شرایط اضطرار آلودگی هوای اصفهان شده است، افزود: طبق اعلام استانداری، در دو ماه گذشته در شهر اصفهان با شرایط اضطرار هوا روبه رو بوده ایم و از طرف دیگر واژه "مخاطره جدی" در بند ۵ ماده یک قانون هوای پاک بسیار شفاف است؛ چرا باوجود صراحت قانون، حتی پس از اینکه شاخص آلودگی هوا به بالای ۱۵۰ رسید، فعالیت منابع آلاینده از جمله مصرف مازوت در نیروگاه متوقف نمی‌شود؟

«تبصره ۲ ماده ۳ قانون هوای پاک تصریح دارد که در شرایط اضطرار آلودگی هوا تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های ذی ربط در محدوده ضوابط قانونی موظف به همکاری و رعایت الزامات اعلامی حفاظت محیط زیست هستند و مسئولان و مدیران مستنکف از این حکم مشمول ماده ۵۷۶ قانون مجازارت اسلامی می‌شوند.»

دبیر شورای هماهنگی سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی استان اصفهان با اشاره به این قانون ادامه داد: پرسش این است که تا کنون اداره کل محیط زیست استان کدام دستگاه و ارگان را مجازات کرده است؟

انتخابی اظهار داشت: وزارت نیرو بر اساس ماده ۲۳ آیین نامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی‌ها موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک موظف بوده است تا پایان تیرماه ۱۳۹۸ کلیه نیروگاه‌هایی که در طول سال ۱۳۹۷ به دلیل مصرف سوخت مازوت بیش از ۳۰ روز حدود مجازِ انتشار آلودگی را رعایت نکنند، با تایید سازمان حفاظت محیط زیست به نصب تجهیزات کاهش نشر آلاینده‌های هوا مجهز کند.

او افزود: خواست ما این است که استانداری اصفهان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان گزارشی از اقدامات نیروگاه شهید منتظری برای اجرای این بند از آیین نامه فنی مرتبط با قانون هوای پاک ارائه کنند.

نشست فعالان محیط زیست به مناسبت روز هوای پاک امروز با حضور سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی اصفهان در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد.

۲۹ دی ماه روز ملی هوای پاک است.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش