چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴
۰۸:۲۴ - ۱۶ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۰۸۵
محیط زیست و گردشگری

کنترل ارز، سفر به ایران را گران‌تر کرده است

گردشگران خارجی ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
نرخ غیرواقعی ارز و کنترل آن توسط دولت، ایران را به کشوری گران برای گردشگری تبدیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، با آن که ایران در گزارش مجمع جهانی اقتصاد رتبه نخستِ ارزان‌ترین کشور را به لحاظ هزینه برای سفر به دست آورده، اما به زعم گردشگرانی که با تور به ایران سفر می‌کنند، این کشور جزو گران‌ترین مقاصد به شمار می‌آید، خصوصا در قیاس با همسایگانش.

 

از سوی دیگر علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ بارها به نرخ تمام شده خدمات که در ایران بالا است، اشاره کرده و همانند رؤسای پیشین این سازمان از صاحبان خدمات گردشگری، تغییر در این رویه را خواستار شده؛ که نایب رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ـ به عنوان تشکل عرضه‌کننده اصلی خدمات سفر به گردشگران خارجی در ایران، این شرایط را در گردشگری ورودی بیشتر متأثر از غیرواقعی بودن نرخ ارز و کنترل آن می‌داند تا عوامل دیگر.

 

محمدعلی واقفی در این‌باره به ایسنا گفت: تورم در ایران بالا است، قیمت خدمات هم معمولا متناسب با آن افزایش پیدا می‌کند، این در حالیست که نرخ ارز در کشور ما متناسب با تورم رشد ندارد و دولت آن را کنترل می‌کند، چون ما بیشتر از آن که کشوری صادرکننده باشیم، در رسته واردکننده‌ها قرار گرفته‌ایم. افزایش نرخ ارز هم به ضرر واردات است.

 

وی افزود: اگر نرخ ارز متناسب با تورم تغییر کند، سفر به ایران هم ارزان خواهد شد، برای مثال اگر توری را امسال هزار دلار بفروشیم، سال آینده هم به همین قیمت می توانیم عرضه کنیم و گردشگر و آژانس خارجی را از سردرگمی به خاطر تغییرات پی در پی قیمت ها خارج می کنیم، ولی حالا که شرایط اینگونه نیست و نرخ ارز غیرواقعی است، قیمت تورها هم بیشتر تحت تاثیر تورم قرار می‌گیرد و هر سال گران‌تر می شود.

 

این تورگردان گفت: در کشور تورم زمانی به ۳۰ درصد رسید، اما نرخ ارز همسو و متناسب با آن افزایش پیدا نکرد، تغییرات ارز همیشه پایین‌تر از نرخ تورم بوده که مابه تفاوت آن روی قیمت تور اثر گذاشته است.

 

واقفی همچنین توضیح داد: آزادسازی نرخ ارز و رشد آن متناسب با تورم همیشه به نفع صادرات بوده و ضرری هم برای سفرهای داخلی مردم نداشته، چون هزینه این سفرها بیشتر از آنکه از ارز تأسی بگیرد، تحت تاثیر تورم داخلی بوده است، چرا که بیشتر خدمات این بخش در داخل تامین می‌شود و این بهانه‌ها که گفته می‌شود ارزِ گران، سفرهای داخلی را گران می‌کند، صحت و سندیت ندارد. موضوع این است که وقتی ارز آزاد شود، به ضرر واردکننده ها خواهد شد، درحالیکه صادرات و البته گردشگری از آن منتفع می‌شود.

 

ایران براساس سند چشم انداز ۲۰ ساله باید تا سال ۱۴۰۴ خورشیدی ۲۰ میلیون گردشگر جذب کند که در هشت سال پایانی این سند به عقب ماندگی قابل توجه آن اشاره شده است. براساس این چشم انداز در سومین مرحله از اجرای این سند - در فاصله سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸که همزمان با برنامه ششم توسعه است - نرخ رشد سالیانه ۱۵ درصد درنظر گرفته شده که تا در پایان این برنامه، باید ۱۳ میلیون گردشگر و ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل شود، این درحالی است که آخرین آمار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گویای سفر حدود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر به ایران با درآمدی نامشخص بوده است.

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش