یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۱۰:۳۳ - ۱۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۴۵۲
محیط زیست و گردشگری

تیر خلاص دولت روحانی به محیط زیست ایران

انتقال آب کاسپین,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

دولت دوازدهم، تیر خلاص را به محیط زیست ایران زد. حسن روحانی رییس جمهور در سفرش به استان سمنان، اعلام کرد:« مشکلات طرح انتقال آب کاسپین به کویر از نظر دولت برطرف شده و می توان آن‌را اجرایی کرد».رییس جمهوری گفت :« مساله آب، یکی از معضلات امروز استان سمنان و کل کشور و مشکلی بزرگ،عمومی و ملی است که باید برای آن به دنبال راهکارهایی باشیم.

 

خوشبختانه میزان نزول باران در ابتدای سال جاری آبی، در وضعیت خوبی قرار دارد و ما امیدواریم که در ادامه سال نیز شاهد بارش باران باشیم».روحانی با تاکید بر اینکه نیازمند انتقال آب از حاشیه کشور به داخل کشور هستیم، گفت‌: امروز باید برای تامین نیازهای آب، بخشی از آب مورد نظر خود را از آب های جنوب و بخش دیگر را از آب های شمال کشور تامین کنیم.

 

همچنین نخواهیم گذاشت که در این مسیر مردم استان‌های دیگر به زحمت بیفتند و محیط زیست در استان‌های دیگر به خطر بیفتد».آنچه آقای روحانی در سمنان اعلام کرده تنها موافقت با یک انتقال آب نیست، بلکه او با تخریب و از بین رفتن محیط زیست البرز و جنگل های شمال ایران که آب بیش از ۵۰ درصد کشور را تولید و تامین می کنند،موافقت کرده است. روحانی در واقع با بروز ابربحران در سرزمینی موافقت کرده که می تواند استان های شمالی و حاشیه آن‌ها را به شرایطی بدتر از خوزستان دچار کند.

 

کارشناسان جنگل و محیط زیست می گویند کاهش و حتی خشک شدن دریاچه کاسپین مانند آنچه بر سر دریاچه ارومیه آمد و در نتیجه نابودی جنگل های هیرکانی، تنها یکی از پیامدهای اجرای «طرح انتقال آب کاسپین به کویر مرکزی ایران» است؛ موضوعی که به نظر می رسد دولت روحانی به‌خصوص متولیان موضوع یعنی دو سازمان حفاظت محیط زیست و جنگل ها ومراتع و آبخیزداری هنوز خود آن‌را باور نکرده اند.

 

حسن روحانی همان فردی است که در جریان انتخابات دولت یازدهم و نخستین دور کاندیداتوری‌اش، دولت خود را «محیط زیستی ترین» دولت تاریخ ایران نامید و البته در آن دولت با انتخاب معصومه ابتکار، تلاش های زیادی برای تحقق این امر کرد.به گزارش اسکان، اما روحانی در دولت دورازدهم بر تمام شعارها و حتی عملکرد خود در دولتش، خط بطلان کشید. ابتدا با انتخاب «عیسی کلانتری» تحصیلکرده رشته زراعت و اصلاح نباتات و دکتری بیوشیمی محصولات زراعی به عنوان رییس سازمان حفاظت محیط زیست نشان داد که هیچ‌یک از دغدغه هایی که درگذشته شعارش را به عنوان دولت محیط زیستی سر داده واقعا دغدغه او نبوده است؛ چرا که نه تنها تخصص و دانش، که حتی انگیزه و تجربه این راه را نیز ندارد. چیزی که خودش بارها به آن اعتراف کرده است.

 

حالا در اقدامی دوباره و با اعلام موافقت با طرح انتقال آب دریاچه کاسپین، روحانی نشان داد که از اساس به شاخص‌های محیط زیستی در روند رشد وتوسعه اقتصادی بی توجه است؛ مساله ای که امروزه ترامپ به‌آن اعتقاد دارد و در راستای آن حرکت می کند.

 

او محیط زیست را مساله ای اضافی و مزاحم رشد اقتصادی می داند.یقینا همین نگاه و رویکرد باعث شد تا روحانی و مردان اصلی دولتش یعنی معاون اول و سخنگوی محترم، گمان کنند علت موفق نبودن سیاست‌های آن‌ها در راه فقرزدایی و شکوفایی اقتصادی، سخت‌گیری‌های محیط زیست است. به همین دلیل نیز فردی را از ناکجاآباد سیاست و اقتصاد که هیچ ربطی به محیط زیست ندارد و حتی غالبا این دغدغه‌ها را به تمسخر گرفته است بر صندلی پردیسان نشاند.روحانی اما فراموش کرده است که با تغییر افراد و روسای سازمان های متولی، قوانین تغییر نمی‌کنند و مدیران باید بر مبنای قوانین و مصوبات حرکت کنند.

 

او شاید در پیچ وخم کارزارهای متعددی که دولت پیشین و نیز مخالفان سیاسی برایش درست کرده اند، فراموش کرده باشد که معاون خودش یعنی معصومه ابتکار در رأس سازمانی بود که با «طرح انتقال آب کاسپین به کویر» مخالفت کرد. سازمانی که بدنه کارشناسی اش حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و سال‌هاست که در دولت های مختلف مورد نامهربانی و بی توجهی قرار می‌گیرد.

 

علاوه بر این‌ها آقای رییس جمهور حتی بسیاری از وعده‌های انتخاباتی خود را نیز فراموش کرد؛ باوجود اینکه دیروز در جمع مردم سمنان گفت:«از وعده‌های انتخاباتی خود عقب نشینی نخواهم کرد و به قول هایی که داده‌ام، عمل می‌کنم » !او قول داده بود تا به تک تک بندهای «منشور حقوق شهروندی» به‌خصوص اصول محیط زیست این منشور پایبند باشد و بارها و بارها نسبت به اهمیت محیط‌زیست در دولتش فریاد زده بود. او به محیط زیستی ها قول داده بود که سیاست های مخرب دولت پیش از او را اصلاح خواهد کرد اما او با انتخاب عیسی کلانتری برای پردیسان، از تمام این وعده های انتخاباتی عقب نشینی کرد.

 

حالا بعد از حدود یک‌سال پیمان شکنی دولت دوازدهم درحوزه محیط زیست، تیر خلاص این دولت بر محیط زیست کشور رها شده است. اعلام موافقت دولت با «طرح انتقال آب کاسپین به کویر مرکزی» توسط حسن روحانی در سفر سمنان، تیری است که می تواند پیکره ترک خورده محیط زیست ایران را از هم بپاشد و تمام کشور را به سمت نابودی ویژه ای سوق بدهد. تیری که نه‌تنها به صلاح روحانی است که به سرعت جلوی اصابت آن‌را به محیط زیست ایران بگیرد،بلکه به صلاح جریان اعتدال است که از ثبت نام خود به عنوان «مخرب ترین دولت محیط زیستی ایران» در تاریخ جلوگیری کند.

 

به دنبال اعلام موافقت حسن روحانی رییس‌جمهور با «طرح انتقال آب کاسپین به کویر» در سفر به استان سمنان، دکتر خدیجه گلین مقدم مدیر «کمپین مخالفان انتقال آب کاسپین به کویر» با ارسال یک نامه سرگشاده به حسن روحانی رییس جمهور، نسبت به آسیب های جدی موافقت دولت با این طرح انتقال، هشدار داد.گلین مقدم در این نامه با بیان اینکه این خبر دردناک و فاجعه‌آفرین شوک عجیبی را به جامعه و مردم شمال ایران وارد کرده است به روحانی نوشت:« امروز این سوال مطرح است که جنابعالی که دولت خود را دولت «تدبیر»و «امید»و «محیط زیستی» بيان کرده بودید چگونه توانستید به دریاچه کاسپین که قلب تپنده‌ و نگین محیط ‌زیست ایران است، خنجر بزنید و ملتی را ناامید کنید؟

 

امروز این سوال مطرح است که آیا حضرتعالی رییس جمهور ایران هستید یا «فقط» ريیس جمهور «سمنان» و می‌خواهید با آب اندک و شور یک دریاچه‌ بی دست و پا، چه‌ کار مهمی در کویر شور سمنان انجام بدهید که همه را ناامید کرده‌اید!؟ خود بهتر می‌دانید که کاسپین آبی ندارد تا منتقل شود».مدیر «کمپین مخالفان انتقال آب کاسپین به کویر» در ادامه خطاب به روحانی گفته است:« بی‌تردید از این به بعد هر اتفاق بدی در خصوص انتقال آب کاسپین به کویر رخ دهد، به نام جنابعالی تمام خواهد شد. همچنین اگر حرف‌تان را پس نگیرید و در آینده فجایع زیست‌محیطی رخ بدهد- که می دهد- از نام حضرتعالی در صدر صفحات تاریخ به بدی یاد خواهد شد. بی‌گمان فردای تاریخ درخصوص شما خواهد نوشت :« رییس‌جمهوری که قرار بود ريیس‌جمهور همه‌ مردم ایران باشد، اما فقط ريیس جمهور سمنان شد!».

 

ghanoondaily.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش