شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۰۳ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۰۷۵۱
محیط زیست و گردشگری

قسمت ترسناک سناریوی گاوخونی رسید

تالاب گاوخونی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
امروز از تالاب جذاب گذشته شور زاری بیشتر نمانده و ذرات نمک است که چشم را در افق به سفیدی می‌برد، حتی با وجود نمک هم این تالاب چشم زخم خورد و این سناریوی تلخ، درام و احساسی اکنون با بازی غول خفته این تالاب به قسمت ترسناک خود رسیده است.

به گزارش فارس، شاید شما علاقه زیادی به ماهی‌گیری دارید و یا دوست دارید در کنار رودخانه در محیطی آرام و با آرامش استراحت کنید و شاید دوست دارید در دل طبیعت پرندگان مهاجر و بومی یک محل را به نظاره بنشینید، قایق سواری و یا تماشای نی‌زار هم می‌تواند برای برخی‌ها جالب و هیجان انگیز باشد؛ اگر همه این‌ها یا بعضی از این موارد  و یا بسیاری از شکل‌های طبیعی یک منظره را دوست دارید می‌توانید یک خواب رویایی را با حضور در تالاب گاوخونی اصفهان تجربه کنید، البته به شرط آنکه بتوانید زمان را به بیش از ۱۵ سال به عقب برگردانید.

از این همه اشک و آه فقط یک اشک جرعه‌ای از کام تالاب را آب بخشید

بیش از ۱۵ سال قبل و بعد از این‌که زاینده‌رود خشک شد، چراغ تالاب گاوخونی هم خاموش شد؛ در این مدت سال‌ها یکی پس دیگری سپری شدند و حق‌آبه این تالاب در سال‌های تر سالی و خشک سالی نادیده گرفته شد، تالابی که حق‌آبه‌اش سر از جای دیگر در آورد، نفس‌های حیاتش به شماره معکوس افتاد، هرکس مرگ این تالاب را می‌بیند احیای آن را مطالبه می‌کند و حتی بسیاری از دوست‌داران و علاقه‌مندان به طبیعت این اتفاق را ظلم به طبیعت دانسته و برای مرگ این عروس طبیعت در  سال‌های نه چندان ‌دور اشک می‌ریزند، هر چند که هیچ اشکی جز اشک آسمان در فروردین ۹۷ نتوانست کام این تشنه را جرعه‌ای آب ببخشد و فقط این باران بهاری و سیلاب ها بود که به صورت محدود فقط حجم کمی از آب را وارد تالاب ساخت.

واقعیت تلخی که کاش خواب بود

حسین شمس مرد ۵۰ ساله ای است که در گفت‌وگو با فارس در مورد حال و هوای تالاب گاوخونی می گوید: اگر بخواهم در مورد زیبایی تالاب حرف بزنم، نمی‌توانم آن را وصف کنم، اما گروه گروه توریست‌ها به این مکان می آمدند.

تالاب گاوخونی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

او می‌گوید: شب‌ها تالاب در زیر مهتاب مورد علاقه بسیاری از توریست‌ها بود و روزها هم بسیاری از گردشگران در این تالاب به تماشای آن می‌رفتند.

شمس اضافه می‌کند: در تالاب برخی چه برای تفریح و حتی گاهی به عنوان شغل به ماهی‌گیری می پرداختند و ماهی‌های بزرگی هم صید می‌شد، بازار جمع کردن نی و شغل‌هایی که با نی وسایل می‌ساختند هم رواج داشت.

حسین شمس با اشاره به حیواناتی مانند روباه که در حاشیه تالاب زندگی می کرد، بیان می‌کند: دسته دسته‌های چند ده هزارتایی پرندگان در تالاب تماشایی بود؛ خصوصاً پروازهای دسته جمعی پرندگان که اکثر مردم فقط در تلویزیون همچین چیزی می‌بینند.

او در مورد وضعیت فعلی تالاب با سکوت نسبتا طولانی می‌گوید: من که باورم نمی‌شود هنوز و بیشتر شبیه خواب است، کاش هم خواب بود و بیدار که می‌شدیم همه چیز تمام می‌شد، هر چه بود از بین رفت و هیچ کس هم کاری نکرد و تل خاکی از آن باقی مانده است.

آری فتیله گاوخونی پایین کشیده شده و چراغ حیاتش خاموش، اما مرگ تالاب پایان یک واقعیت تلخ طبیعی نیست، به هم خورردن نظم طبیعت، هشدارهایی از این تالاب را برای ذراتی که از این تالاب وارد هوا می‌شود را آغاز کرد، موضوعی که اگر دیده نشود بسیاری از استان‌ها از آن آسیب می‌بینند و دودش در چشم همه می‌رود.

سرانجام گردشگری منطقه شرق اصفهان وابسته به احیای گاوخونی است

سید رحمان دانیالی در این رابطه اظهار کرده است: محیط ‌زیست استان اصفهان واقعاً مغفول مانده است و بحث‌های زیست‌محیطی یکی از معضلات استان است؛ به‌طوری‌که حتی حل مسائل گردشگری و میراث فرهنگی تا زمانی که مسائل زیست‌محیطی حل نشود سرانجام مطلوبی نخواهد داشت.

تالاب گاوخونی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

مدیر کل محیط سابق محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: تالاب گاوخونی به غول خفته معروف است که توجه نکردن به آن معضلات زیست‌محیطی تکان‌دهنده‌ای را به دنبال خواهد داشت.

امروز از تالاب جذاب گذشته شور زاری بیشتر نمانده و ذرات نمک است که چشم را در افق به سفیدی می برد، حتی با وجود نمک هم این تالاب چشم زخم خورد و این سناریوی تلخ، درام و احساسی، اکنون با بازی غول خفته این تالاب به قسمت ترسناک خود رسیده است.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش