پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۱۷ - ۱۰ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۲۶۱۴
محیط زیست و گردشگری

بارش‌ها خشکسالی را در ۸۰ درصد کشور جبران نکرد

خشکسالی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به تغییرات اقلیمی صورت گرفته در سطح جهان گفت: ایران از نظر تجمعی در خشکسالی قرار گرفته و بارش‌های امسال خشکسالی را در ۸۰ درصد کشور جبران نکرده است.

به گزارش ایسنا، بنفشه زهرایی در نشستی با عنوان تغییر اقلیم و اصول سازگاری با کم‌آبی در فلات ایران که در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب و آبفا برگزار شد، با اشاره به پدیده گرمایش جهانی اظهار کرد: این پدیده از اواخر قرن نوزدهم آغاز شده و اثرات آن ذوب شدن یخچال‌ها، بالا آمدن سطح آب و غیره است.

وی با تاکید بر این‌که دلیل اصلی گرمایش جهانی غلظت گازهای گلخانه‌ای است، افزود: دمای سطح زمین از سال ۱۹۲۰ تاکنون و طبق مطالعات بین‌المللی تغییر اقلیم یک پدیده غیرقابل انکار است.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: بررسی آمار دمای سطح زمین و هوا حاکی از آن است که ۱۶ سال از ۱۷ سال گرم‌ترین سال‌هایی که کره زمین از اواخر قرن ۱۹ تجربه کرده بعد از سال ۲۰۰۰ بوده است و از سال ۱۹۳۰ به بعد دما همیشه بالاتر از متوسط بوده است.

بزرگترین آلوده‌کننده‌ها چه کشورهایی هستند

زهرایی با تاکید بر این‌که هیچ راهی برای کنترل گرمایش زمین جز کنترل گازهای گلخانه‌ای وجود ندارد، اظهار کرد: بزرگترین آلوده‌کننده‌ها آمریکا، چین، هند، روسیه، عربستان سعودی، ایران، استرالیا، کانادا، آمریکای لاتین و غیره هستند.

وی با بیان این‌که تلاش اروپا برای محدود کردن گازهای گلخانه‌ای بارز است، افزود: این در حالی است که آمریکا از دهه ۷۰ میلادی به بعد تغییری در روند انتشار گازهای گلخانه‌ای خود نداده است، همچنین انتشار گازهای گلخانه‌ای در چین از میانه دهه ۸۰ رو به افزایش رفته و نه تنها محدود شده بلکه چندین برابر نیز شده است. سهم خاورمیانه هم در این میان قابل ملاحظه است.

تبعات تغییرات اقلیم

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو در ادامه درباره تبعاتی که تغییرات اقلیم به همراه دارد، توضیح داد: یکی از مشکلات تغییر اقلیم این است که شرایط گذشته برای پیش‌بینی آینده قابل اعتماد نیست، مشکل دیگر تغییر در الگوی بلایاست. طبق آمار بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۱، ۳۴۵۵ سیل، ۲۶۸۹ طوفان، ۴۷۰ خشکسالی و ۳۹۵ یخبندان شدید در سراسر جهان رخ داد.

به گفته وی افزایش آتش‌سوزی جنگل‌ها، افزایش بارش‌های جدید، افزایش سرعت بارش‌های موسمی، ذوب برف و یخ از دیگر تبعات تغییرات اقلیم محسوب می‌شود.

تغییرات آب و هوایی در ایران

زهرایی در ادامه با تاکید بر این‌که کشور از نظر تجمعی در خشکسالی قرار دارد، گفت: بارش‌های امسال نتوانسته از ۸۰ درصد کشور خشکسالی را جبران کند. رژیم بارش طوری در ایران تغییر یافته است که نمی‌تواند منابع زیرزمینی کشور را تغذیه کند. برف تبدیل به باران شده و به جای زمستان در بهار بارش رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: تعداد روزهای تر زیادتر شده اما این باران تاثیری در منابع آبی ندارد. البته اثرات تغییر اقلیم در نقاط مختلف کشور متفاوت است.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: تبعات تغییرات اقلیم این است که تا سال ۲۰۵۰ میزان منابع آب قابل بهره‌برداری در مناطق خشک که ایران در آن واقع شده است، بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت هم‌چنین برای حوزه خلیج فارس افزایش بارش‌های تابستانه و کاهش بارش‌های زمستانه تا ۳۰ درصد پیش‌بینی شده که اثر زیادی روی منابع آب ایران گذاشته است.

وی با بیان این‌که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۹۰ سطوح تحت پوشش خشکسالی‌های شدید بین ۱۰ تا ۳۰ درصد فراوانی وقوع خشکسالی‌ها تا دو برابر و متوسط تداوم خشکسالی‌ها بین دو تا شش برابر افزایش یابد، اظهار کرد: مطالعه چندانی بر اثرات تغییر اقلیم بر آب‌های زیرزمینی نشده است اما به نظر می‌رسد افزایش شدت و فراوانی خشکسالی‌ها و سیلاب‌ها منجر به تخلیه روان‌آب‌ها به دریاها شوند و اثرات مثبتی بر تغذیه آب‌خوان‌ها نداشته باشد.

او با اشاره به تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در اسفندماه سال ۱۳۹۶ گفت: کم‌آبی علل فیزیکی مانند تغییرات آب و هوایی، تغییرات اقلیم و نبود ذخیره در آبخوان‌ها را دارد و علاوه بر آن عوامل سازمانی، عوامل اقتصادی - اجتماعی و عوامل سیاسی نیز در آن دخیل هستند.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش