پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۵۴ - ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۰۴۰
حقوقی، قضایی و انتظامی

قدرت‌نمایی پلیس در اینستاگرام فایده ندارد | مقابله با شرارت و اوباشگری نیاز به اصلاح قوانین و رویکرد‌ها دارد

قدرت‌نمایی پلیس در اینستاگرام ,مقابله با شرارت و اوباشگری
سیدفاضل موسوی، حقوق‌دان می‌گوید: اصرار به انتشار تصاویر برخورد انتظامی با مصادیق خشونت خود می‌تواند تبعاتی را در پی داشته باشد، چون عده‌ای از خلافکاران شاید به جای آنکه عبرت بگیرند، در مقام تقابل برآیند.

 به  گزارش رویداد ۲۴؛ محمدصالح جوکار از عزم مجلس برای رفع خلا قانونی برای برخورد با ارازل می‌گوید. این نماینده مجلس گفته «در جلسه‌ای که هفتۀ پیش در کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها با حضور مسئولان قوه‌قضائیه و مجلس ازجمله برخی فرماندهان فراجا برگزار شد بر اصلاح خلاء‌های قانونی موجود تأکید شد تا پلیس برای برخورد جدی با اراذل‌واوباش مقتدرتر از قبل عمل کند.»

وی تاکید کرد: «آنچه ما می‌خواهیم امنیت مردم است و کسانی که می‌خواهند این امنیت را سلب کنند، باید هزینۀ بالایی برای آن پرداخت کنند».

همزمان با این تاکید مجلس، پلیس هم سخت مشغول کار و سرگرم مقابله با اشرار است. شاهد آنکه فضای مجازی و مشخصا اینستاگرام در هفته‌های اخیر پر از تصاویر رویارویی و برخورد پلیس با اشرار و سارقان شده است. در واقع بعد از آنکه فیلم‌هایی از شرارت‌های خشونت‌آمیز اراذل و اوباش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و استفاده آنها از سلاح‌های سرد، مانند قمه و شمشیر، در نقاط مختلف پایتخت ایجاد ترس و ناامنی و آسیب‌های جانی و مالی کرد؛ پلیس به طور جدی وارد عمل شد و اعلام کرد «در برخورد با مصادیق اوباشگری قاطع عمل خواهد کرد».

حالا هم فیلم‌های متعددی از برخورد پلیس با ارازل و اوباش در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. ضمن اینکه از میزان شرارت‌ها و سرقت‌ها نیز کاسته نشده است! سوال اصلی آن است که آیا صرف برخورد پلیس با آنها و انتشار فیلم این برخورد‌ها در فضای مجازی برای کاهش آمار این نوع بزه اجتماعی کافی است یا اقدامات دیگری نیز به لحاظ قانونی و حقوقی باید انجام داد؟

سیدفاضل موسوی در گفت‌و‌گو با «رویداد ۲۴» درباره تأثیر انتشار فیلم برخورد پلیس با ارازل و اوباش بر کاهش آمار اوباشگری گفت: «یک معضل اجتماعی برآمده از ۱۰‌ها عامل است. یعنی عوامل متعددی دست به دست هم می‌دهند که آن معضل اجتماعی ایجاد می‌شود و بروز و ظهور پیدا می‌کند؛ بنابراین فقط با یک اقدام نمی‌توان امیدوار به حل آن معضل بود».

وی افزود: «شرایط یک کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می‌تواند معضلات اجتماعی را تشدید کند یا کاهش دهد بنابراین نوع حکمرانی از اهمیت بالایی برخودار است. معتقدم در برخورد با ارازل و اوباش، اگر پلیس بیش از این بخواهد وارد شود قطعا بعد از مدتی نتیجه عکس خواهد داد».

این حقوقدان اظهار کرد: «وقتی زیرساخت‌های بسیاری از موضوعات در کشورما نیاز به رسیدگی جدی دارد، فقط با تنبیه نمی‌توان نظم را در جامعه برقرار کرد. هر کسی هم بگوید «می‌توان با اعمال تنبیهات سخت آمار ناهنجاری‌ها و بزه‌های اجتماعی را کاهش داد»، قطعا درک و اندیشه صحیح برخورد با موضوعات اجتماعی را ندارد، چون با چنین دیدگاهی نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه کشور وارد چالش‌های حادتر می‌شود».

وی افزود: «وقتی یک نفر گرسنه است، کار مناسب پیدا نمی‌کند تا احتیاجات زندگی خود را مرتفع سازد یا سرپناهی برای خود فراهم آورد، مستعد رفتن به سمت بزه اجتماعی می‌شود. در واقع عوامل متعددی کنار هم قرار می‌گیرند تا یک نفر دست به اقدامات خشن و مشمئزکننده نسبت به سایر همشهریان خود می‌زند والا در شرایط عادی کسی حاضر نیست با قانون شکنی خودش را به دردسر بیندازد».

این نماینده ادوار مجلس یادآور شد: «برای کنترل و کاهش خشونت اجتماعی، راهکار‌های مقرراتی و اصلاحات رویکردی را نه فقط در حوزه انتظامی، بلکه در سایر حوزه‌ها نیز باید دنبال کرد. وقتی فقط پلیس با مصادیق خشونت در جامعه برخورد کند، بعد از مدتی می‌بینیم نه تنها آمار خشونت کاهش نیافته بلکه ابعاد دیگری هم پیدا کرده است؛ بنابراین هر کسی دلسوز کشور است و می‌خواهد مدلی برای حل موضوع ارائه دهد، باید آن مدل طوری باشد که مسائل را ریشه‌ای حل کند».

وی افزود: «اصرار به انتشار تصاویر برخورد انتظامی با مصادیق خشونت خود می‌تواند تبعاتی را در پی داشته باشد، چون عده‌ای از خلافکاران شاید به جای آنکه عبرت بگیرند، در مقام تقابل برآیند. مثال روشنش را در اوایل انقلاب شاهد بودیم آقای خلخالی با قاچاقچیان، سارقان و اوباش برخورد سخت می‌کرد، اما آیا این بزه‌ها کم شد؟ برای علاج ریشه‌ای این بیماری که متأسفانه به جان جامعه ما افتاده باید چاره‌ای هوشمندانه اندیشیده شود».

موسوی گفت: «اگر قرار بود انسان با تنبیه هدایت شود، خداوند ۱۲۴ هزار پیامبر را مبعوث نمی‌کرد. پیامبران آمدند تا ارشاد و هدایت الهی جای برخورد خشن شاهان و سلاطین با مردم را بگیرد. معتقدم تصاویر برخورد پلیس با اوباش نباید پخش شود یا اگر نیاز به این کار بود باید خیلی دقیق و هوشمندانه صورت گیرد تا به نفع آینده کشور باشد».

متأسفانه همواره راحت‌ترین راهکار برای برخورد با ارازل و اوباش، برخورد سخت پلیس با آنها بوده که این خود تبعات قابل توجهی را در پی داشته است. سالیانه چندین نفر از ماموران پلیس در درگیری با این افراد دچار جراحات جدی شده، جانباز می‌شوند و یا به درجه رفیع شهادت نائل می‌رسند.

نگاه اجمالی به آمار افرادی که در خصوص اراذل و اوباش دستگیر شده‌اند مشخص می‌کند که عوامل متعددی باعث گرایش آنها به خشونت شده است؛ بنابراین زمان آن رسیده که با دید وسیعتری به موضوع خشونت و اوباش‌گری پرداخته شود و هیچ دستگاهی در این حوزه خود را بری از مسئولیت نبیند.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش