سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۹۹۱۱۰۰۰۷۳

همه چیز راجع به کمپ ترک اعتیاد و اهداف آن

کمپ ترک اعتیاد,کمپ ترک اعتیاد شیشه,اهداف کمپ ترک اعتیادیکی از مراکز مورد استفاده برای ترک اعتیاد به مواد اعتیاد آور، کمپ ترک اعتیاد می‌باشد 
کمپ ترک اعتیاد یکی از مراکز مورد استفاده برای ترک اعتیاد به مواد اعتیاد آور است که برای ترک انواع مواد اعتیاد آور از روش های متنوعی استفاده می کنند. خیلی از مصرف کننده ها به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های درمانی در این کمپ های ترک اعتیاد می باشند.

کمپ ترک اعتیاد

کمپ ترک اعتیاد، کمپیست که اصطلاحا برای مراکز درمان معتادان استفاده می شود. به عبارتی یک مرکز درمانی با بکار گرفتن قشر متخصص در زمینه پزشکی و روانشناسی، به معتادین کمک می کند تا سلامتشان را مجددا بازیابند. 

از خدمات کمپ ترک اعتیاد می توان به مواردی چون ترک هروئین، ترک تریاک، ترک شیره، ترک کوکائین، ترک ب ۲، ترک شیشه، ترک متادون، ترک ترامادول، ترک گل، ترک قارچ و ... اشاره کرد. امروزه روش های نوینی برای ترک اعتیاد وجود دارد که افراد بدون مراجعه به کمپ های ترک اعتیاد و در منزل می توانند اعتیاد خود را ترک کنند. 

مراحل چگونگی ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد

معتادان مددجو، در مراکز کمپ ترک اعتیاد یا مراکز بازپروری، بعد از این که پذیرش شدند، با نظاره گری مددکاران دوره درمانی را می گذرانند. در خصوص معتادان و کارتن خواب های تنهامانده، مددکاران و خانواده معتاد را شناسایی می کنند و آن ها را در جریان وضعیت شخص بیمار قرار می دهند. مرحله نخست چرخه ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد، سم زدایی است. یعنی بیمار مورد معاینه پزشک و مددیار قرار میگیرد و بر اساس تجربه برترین روش برایش تجویز میگردد. بعد از این که مددجویان دوره ترک اعتیاد را گذراندند و مرحله سم زدایی پایان یافت، وقتیکه از اتاق قرنطینه خارج میشوند با شرکت در دوره ها و جلسات ترک اعتیاد همزمان با نظاره گری مددکاران در کارگاه های مهارت آموزی کار می کنند. مهم ترین دغدغه افرادی که اعتیاد را کنار گذاشته اند اشتغال و کسب درآمد است که می خواهند با این شیوه به زندگی عادی برگردند.

کمپ ترک اعتیاد چیست,کمپ ترک اعتیاد,مراحل چگونگی ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیادسم زدایی مرحله اول چرخه ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد میباشد

اهداف کمپ ترک اعتیاد

از مهمترین اهداف کمپ ترک اعتیاد اینست که محیطی مناسب و سرشار از آرامش و احترام برای بازتوانی و درمان معتادان بوجود آورد. این محیط نباید به ونه ای باشد که شخص معتاد حس تحقیر شدگی و مجرم بودن داشته باشد و با این شخص معتاد مثل یک انسان عادی و بیمار که احتیاج به درمان دارد، رفتار شود. محیطی که  برای زندگی شخص بیمار به مدت کوتاه مناسب باشد و بتواند با دوستان، فامیل و خانواده برای برخورداری از حمایت های روانی آن ها ملاقات داشته باشد.

از دیگر اهداف کمپ ترک اعتیاد، قرار گرفتن شخص در محیطی که از هر گونه مواد اعتیاد اور عاری بوده و به هیچ وجه معتاد به این مواد دسترسی پیدا نکند. همینطور آموزش مهارت های ارتباطی و بیان معضلات و احساسات و آشنایی با افراد مشابهی که ترک کرده اند از سایر اهداف کمپ ترک اعتیاد است.

ویژگی های بهترین کمپ ترک اعتیاد

نخستین معیار برای این که بفهمید یک کمپ ترک اعتیاد خوب است یا بد، داشتن مجوز است همچنین همه چیز به کادر درمانی بستگی دارد. تخصص و تجربه افراد، از خصوصیت های بسیار مهم کادر درمانی یک کمپ ترک اعتیاد خوب است. همینطور از دیگر ویژگی های یک کمپ خوب که برای ترک اعتیاد لازم است داشتن امکاناتی مانند امکانات رفاهی و بهداشتی می باشد. اهمیت یک کمپ خوب و مناسب نتیجه گرفتن از آن کمپ بسیار مهم است چون اعتیاد امروزه بیش از قبل در جامعه ریشه دوانیده است و نباید به هر کمپی برای ترک اعتیاد مراجعه کرد.

چه کسانی در کمپ ترک اعتیاد خدمت می کنند؟

افراد زیادی در کمپ ترک اعتیاد دست بدست هم میدهند تا به صورت جامع، شخص بیمار، سلامتی اش را بازیابد. پزشکان، روانشناسان، پرستاران مخصوص و افرادی که در گذشته درگیر مواد بوده اند و به صورت کامل پاک شده اند، فعالیت در عرصه ورزش، روحانیون، افرادی که وظیفه آموزش مهارت ها را برعهده دارند، افرادی که وظیفه خدمات رفاهی مجموعه را برعهده دارند و علاوه بر تمامی این ها، افرادی که از نظر مالی، مرکز ترک اعتیاد را مورد حمایت قرار میدهند در این مجموعه قرار دارند.

روش های ترک در کمپ ترک اعتیاد,درمان اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد,کمپ ترک اعتیاددر کمپ ترک اعتیاد از روش‌های درمانی مختلفی استفاده می‌شود

روش های ترک در کمپ ترک اعتیاد 

از روش های درمانی مختلفی برای درمان معتادان در کمپ ترک اعتیاد استفاده می شود که این روشهای درمانی با توجه به ماده اعتیاد آور و شدت اعتیاد شخص مصرف کننده متفاوت می باشد. روش های درمانی مورد استفاده در کمپ های ترک اعتیاد شامل موردهای زیر است:

۱. روش یابویی:

روش ترک ناگهانی در کمپ ترک اعتیاد و معتادان و خانواده آنها به اصطلاح همان روش یابویی است که ترک اعتیاد به صورت یکروزه و بدون کاهش تدریجی یا جانشین کردن ماده ای دیگر انجام می شود.

۲. ترک با کمک متادون: 

یکی از روشهای ترک در کمپ ترک اعتیاد، ترک با کمک متادون است در این روش مثل ترک ناگهانی (یابویی) مصرف مواد قطع می شود ولی متادون جایگزین آن می شود. مقصود از این روش ترک اعتیاد اینست که میزان آسیب به بیمار و اطرافیانش کاهش یابد. با توجه به اینکه که طول مدت نئشگی متادون نسبت به دیگر مواد مخدر بالاتر است؛ استفاده از متادون به جای مواد مخدر به کنترل عوارض مصرف و خطرات ناشی از آن کمک میکند و در عین حال سختی خماری، را تقلیل می دهد.

کمپ ترک اعتیاد,هزینه کمپ ترک اعتیاد,ویژگی های بهترین کمپ ترک اعتیادنخستین معیار برای یک کمپ ترک اعتیاد خوب، داشتن مجوز است

۳. روش سم زدایی:

از روش های درمان ترک در کمپ ترک اعتیاد می توان به روش سم زدایی اشاره کرد که اصطلاحاً به آن ترک اعتیاد میگویند، در این روش متخصصین پزشکی، شخص را مورد ارزیابی قرار می دهند و از او آزمایش هایی میگیرند، چنانچه این مراحل بدرستی انجام نشود خطراتی برای شخص بهمراه دارد، ولی اگر بدرستی مرحله سم زدایی انجام شود برای شخص خطری ندارد. در معنای علمی سم زدایی یعنی این که بیمار میتواند اعتیاد را به کمک روشهایی با کم ترین عوارض و بدون خطر به کمک متخصصین با موفقیت ترک کند.

۴. روش ترک سنتی:

یکی از دیگر روش های ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد، كاهش تدریجی مصرف مواد است كه به این روش “ ترک سنتی “ گفته می شود. ای روش از زمان های قدیم تاكنون رایج بوده است. در روش ترک سنتی، هر روز قدری از مصرف مواد مخدر كم می شود تا کم کم به صفر برسد. به عنوان مثال در ظرف آبی قدری تریاك یا شیره را حل كرده و بعد روزانه به جای مصرف مواد، چند پیمانه مشخص از این شربت می خورند و به جای میزان خورده شده آب می ریزند تا شربت رقیق تر شود. چنانچه در شربت اولیه، مقدار مواد مخدر طوری انتخاب شود كه مصرف مواد مخدر حدودا مدت ۱۵ روز به صفر برسد در واقع مشابه ترک سقوط آزاد خواهد بود ولی در صورتیکه با حجم و مقدار بیشتر شربت عمل كنند به طوری كه این زمان به بیش از ۴۰ روز طول بكشد در اینصورت بهتر نتیجه میگیرد و عارضه های كمتری به جای می گذارد.

خیلی از بیماران معتاد، که از روش ترک سنتی و كاهش تدریجی مصرف مواد در کمپ ترک اعتیاد استفاده می کنند، نتیجه گرفته اند. به شرطی از روش ترک اعتیاد به صورت سنتی برای هروئین نیز میتوان استفاده كرد كه بیمار از مواد مخدر به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت استفاده نكرده و عوارض خماریش را تحمل كند و پس از تریاك یا آب شیره به جای مصرف هروئین استفاده كرده و بتدریج میزان مصرف را كاهش داده و به صفر برساند. سنگین ترین عمل و مصرف بالای هروئین، بعد از ۴۸ ساعت از قطع مصرف مواد با تریاك یا شیره قابل جبران است و معمولاً برای این که بدن بیمار با تغییر نوع مواد خود را مطابقت دهد ۳ تا ۴ روز طول می كشد و بعد از یك هفته، اوضاع عادی می گردد.

ویژگی های بهترین کمپ ترک اعتیاد,کمپ ترک اعتیاد,مراکز کمپ ترک اعتیاداولین نکته مهم برای انتخاب کمپ ترک اعتیاد، داشتن مجوز از سازمان بهزیستی است

۵. ترک اعتیاد به همراه روان درمانی:

برترین و تضمینی ترین روش ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد ، استفاده از روان درمانی بهمراه سایر روش هاست، به ویژه اگر درمان در یک کمپ ترک اعتیاد معتبر و تحت نظر افراد متخصص و ماهر باشد. دلیل ایجاد بیماری اعتیاد در شخص، ریشه یابی و درمان مشکلات روانی است، که برای درمان قطعی و اصولی این بیماری باید در جلسات مشاوره فردی و گروهی تحت نظر روان شناس و پزشک متخصص حضور یابد و خطرات و مشکلاتی را که شخص با آن ها درگیر است را شدیداً کاهش دهد. حتی بعد از درمان فیزیکی و قطع مصرف مواد مخدر جلسات مشاوره باید ادامه داشته باشد تا از مانع از مصرف مجدد و عود بیماری شود. مزیت این جلسات اینست که سبب افزایش اعتماد به نفس بیمار می شود و قدم به قدم به سوی بهبودی پیش رفته و با جوانب و بعدهای شخصیتی خود آشنا می شود. این روش که امکان دارد طولانی و زمانبر باشد ولی افراد فراوانی به صورت اصولی درمان شده و هیچوقت مجددا به مصرف مواد مخدر روی نمی آورند.

ترک مواد مخدر با چه علائم جسمی و روانی همراه است؟

فردی که به موادمخدر اعتیاد دارد وقتی که مصرف این مواد را در کمپ ترک اعتیاد قطع کرد علائم متعددی بروز می کند که به آن سندرم محرومیت (Withdrawal Syndrome) می گویند. سندرم محرومیت شامل درد عضلانی- استخوانی، بیخوابی، بی قراری، عطسه، آبریزش بینی، خمیازه، بیماری اسهال، حالت تهوع و استفراغ، بی اشتهایی، ضعف وبیحالی، پرش اندامها، حس سرما و گرما، لرز، عرق کردن، ضربان غیرعادی قلب، اشک ریزش، درد شکم، هذیان، پرخاشگری، وسوسه به مصرف مواد …. می باشد. شدت علایم سندرم محرومیت در افراد گوناگون متفاوت بوده و بدون اقدامات درمانی صحیح تحمل آن ها بسیار سخت می باشد.

مدت زمان ترک اعتیاد برای مواد مخدر مختلف چقدر است؟

زمانبندی در ترک مواد مخدر گوناگون به فیزیک شخص مصرف کننده بستگی ندارد بلکه به مواردی چون آرامش فکر و ذهن بستگی دارد. در مراکز سم زدایی که فرآیند درمان فیزیکی انجام میشود اصولا” یک تا دو دوره ی درمانی این فرآیند طول میکشد ولی بهبودی فکر و ذهن و آرامش او در افراد مرفینی یعنی افرادی که به هروئین، تریاک و شیره تریاک معتادند، بین ۳۰ تا ۴۵ روز طول می کشد همچنین افرادی که شیشه مصرف می کنند بین ۴۵ تا ۹۰ روز به آرامش میرسند و افرادی که قرص و کانابیس ها را مصرف می کنند این آرامش ۳ تا ۶ ماه طول می کشد. از مواردی که یک بیمار اعتیاد در طول درمان خود با آن روبرو میشود می توان به حالات شخص مصرف کننده، افسردگی های حاصل از سوء مصرف، افکار مخرب، عدم مشارکت با تیم درمان و خانواده اشاره کرد.

مراکز کمپ ترک اعتیاد,هزینه کمپ ترک اعتیاد,کمپ ترک اعتیاددر انتخاب کمپ ترک اعتیاد خوب باید بسیار دقت شود

هزینه کمپ ترک اعتیاد

هزینه کمپ ترک اعتیاد با مجوز بهزیستی، بطور کامل بر اساس تعرفه بهزیستی محاسبه میگردد. هزینه های کمپ ترک اعتیاد، در قیاس با هزینه های سرسام‌اور کلینیک های ترک اعتیاد یا کمپ های خصوصی با عناوین عجیب هتل ۵ ستاره، بسیار پایین تر میباشد. 

آیا درمان اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد را می توان تضمین نمود؟

اعتیاد به دو روش درمان میشود که بخش عمده ی آن درمان وابستگی جسمی (که اصطلاحا به آن سم زدائی می گویند) و بخش دیگر درمان وابستگی روانی میباشد که درمان وابستگی روانی مهمترین بخش آن می باشد. پزشک نقش بسزایی در درمان وابستگی جسمی دارد ولی بیمار در درمان وابستگی ذهنی و روانی نقش اصلی را ایفا می نماید. البته پزشک آگاه و متبحر در درمان وابستگی روانی میتواند به شخص راهکارهای متعددی را ارائه نماید تا وابستگی شخص معتاد را برطرف نماید ولی در صورتیکه شخص بعد از پایان مراحل سم زدائی در برنامه های آموزشی شرکت نکند و یا آن ها را در عمل به کار نبندد متأسفانه احتمال عود بالا خواهد بود (به دلیل آن که رمز موفقیت در انجام دادن است نه دانستن).

کمپ ترک اعتیاد,ویژگی های بهترین کمپ ترک اعتیاد,کمپ ترک اعتیاد چیستهزینه کمپ ترک اعتیاد با مجوز بهزیستی، بطور کامل بر اساس تعرفه بهزیستی محاسبه میشود

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش