جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۱۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۱۴۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

تنبلی اجتماعی عامل افزایش آسیب‌های اجتماعی

تنبلی اجتماعی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
تنبلی اجتماعی از جمله خصوصیات اخلاقی ناپسند است که متأسفانه می‌تواند تاثیرات منفی بسزایی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه به‌جای بگذارد.

بنا به اظهارنظر کارشناسان تنبلی اجتماعی خود عاملی برای عدم پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود چراکه باید یادآور شد در سایه این معضل متاسفانه شاهد عدم‌تحقق بسیاری از طرح‌ها و یا پروژه‌های عمرانی و عملیاتی هستیم که این خود تاثیر بسزایی در توسعه‌نیافتگی کامل کشور برجای گذاشته است. یکی دیگر از پیامدهای منفی افزایش تنبلی در جامعه را می‌توان بالارفتن نرخ آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد، چراکه بسیاری از جامعه‌شناسان بر این باور هستند که افزایش تنبلی خود می‌تواند ارتباط معناداری با بروز آسیب‌های اجتماعی داشته باشد.

افزایش بی‌مسئولیتی ‌در سایه تنبلی اجتماعی

به‌طورکلی باید در نظر داشت که تنبلی اجتماعی خود می‌تواند عاملی برای افزایش بی‌مسئولیتی‌ها باشد، چراکه طبق بررسی‌های انجام شده، نزدیک به ۹۵درصد از مردم دنیا به این نارسایی مبتلا هستند اما موضوع قابل بحث در شدت تن‌آسایی و تکرار و دفعات آن است، عارضه‌ای که متاسفانه در طول سالیان اخیر بخش‌هایی از قشر جوان جامعه به آن دچار شده‌اند. بدیهی است که احساس خودکم‌بینی نیز می‌تواند یکی دیگر از پیامدهای منفی تنبلی اجتماعی محسوب می‌شود، چراکه مطالعات نشان می‌دهد هرگاه تنبلی اجتماعی در میان مردم جامعه افزایش یابد به‌یقین خودکم‌بینی نیز در آن جامعه رو به افزایش خواهد گذاشت که می‌تواند تبعات منفی بسیاری را به‌دنبال داشته باشد، به‌عنوان مثال پایین‌آمدن میزان مطالعه و یا عدم تمایل افراد برای تکمیل طرح‌ها و یا پروژه‌ها خود یکی از عوامل افزایش احساس خودکم‌بینی در میان افراد جامعه است.

آمار بالای تنبلی در کشور

باید در نظر داشت که طبق آمارهای رسمی منتشرشده میزان تنبلی اجتماعی و فردی در جامعه ما بیشتر از سایر کشورهای دیگر است که این خود جای بسی تأمل دارد، چراکه باید متذکر شد حرکات میلی چه از نوع فردی و اجتماعی در جامعه افزایش یابد به‌یقین مشکلات عدیده‌ای در آن جامعه ایجاد خواهد شد. پرواضح است که افزایش شیوه تنبلی اجتماعی در میان جوانان خود می‌تواند امروزه عامل بسیاری از مشکلات جدی باشد، به‌عنوان مثال هرگاه تنبلی اجتماعی در میان جوانان کشور افزایش پیدا کند به‌یقین آمار بیکاری افزایش خواهد یافت، میزان مشارکت‌های اجتماعی کاهش می‌یابد و همچنین متاسفانه آمار اعتیاد نیز افزایش می‌یابد که این خود می‌تواند عاملی برای بروز بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی باشد.

تنبلی اجتماعی در میان قشرهای جامعه

همان‌گونه که می‌دانیم امروزه تنبلی اجتماعی تنها مختص به گروه و یا طبقه اجتماعی خاصی نیست بلکه به‌راحتی می‌توان این عارضه را در میان تمام گروه‌های سنی و یا قشرهای جامعه مشاهده کرد هرچند بسیاری از کارشناسان بر این باور هستند که تنبلی اجتماعی از گذشته در میان مردم شیوع داشته است که موید این ادعا نیز برخی ضرب‌المثل‌های قدیمی‌هاست که همچنان برجای مانده است.

شهرنشینی عامل افزایش تنبلی اجتماعی

برخی از جامعه‌شناسان بر این باور هستند که شهرنشینی خود می‌تواند تأثیر بسزایی در افزایش تنبلی اجتماعی داشته باشد، به‌عنوان مثال در زندگی شهری به دلیل عدم فعالیت مناسب و همچنین مکانیزه‌شدن بسیاری از امور دیگر افراد مجبور به انجام کارهای چندانی نیستند که این خود می‌تواند عاملی برای افزایش تنبلی در میان افراد شهرنشین باشد؛ به‌عنوان مثال استفاده بیش از اندازه از خودروهای شخصی برای انجام سفرهای درون‌شهری با مسافت بسیار کوتاه نیز می‌تواند نشانه افزایش تنبلی اجتماعی در میان مردم جامعه داشته باشد. شایان ذکر است که افزایش استفاده از خدمات شرکت‌های‌ نظافتی و یا همچنین افزایش تعداد کودکان مهدکودک‌ها نیز خود می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های تنبلی اجتماعی در جامعه باشد؛ هرچند در این مجال باید متذکر شد که امروزه برخی از افراد تنها به‌دلیل شاغل‌بودن مجبور به استفاده از خدمات‌ فوق می‌باشند، این در حالی است که برخی دیگر از افراد به‌رغم اینکه شاغل نیستند باز هم از این خدمات استفاده می‌کنند تا جایی که برخی از رفتارشناسان معتقد هستند که رفاه‌طلبی خود عاملی برای افزایش میزان تنبلی اجتماعی در میان مردم جامعه نیزاست.

نقش خانواده در کاهش تنبلی اجتماعی

خانواده خود می‌تواند نقش بسزایی در کاهش تنبلی اجتماعی داشته باشد؛ بدین معنا که تربیت صحیح کودکان و همچنین واگذاری برخی از مسئولیت‌ها از دوران کودکی به فرزند خود می‌تواند عاملی اصلی برای کاهش تنبلی اجتماعی در بزرگسالی باشد چراکه طبق تحقیقات به عمل آمده در کشوری مانند ژاپن خانواده‌ها از کودکی وظایفی را برعهده فرزند قرار می‌دهند، همچنین دانش‌آموزان باید مدارس خود را نظافت کنند که این موارد تاثیر بسزایی در کاهش تنبلی اجتماعی خواهد داشت.

جالب است بدانیم که آموزش خود عامل اصلی برای کاهش تنبلی اجتماعی محسوب می‌شود، چرا که آموزش و یا واگذاری برخی از مسئولیت‌ها در مدارس خود عاملی برای عدم گرایش افراد به تنبلی است؛ به عبارت ساده‌تر برای جلوگیری از افزایش تنبلی اجتماعی باید از دوران کودکی اقدامات مناسبی انجام داد چراکه این مهم باید در افراد نهادینه شود در غیر این صورت ارائه راهکارها و یا برنامه‌ریزی‌های دیگر هیچ تاثیری در کاهش تنبلی اجتماعی نخواهد داشت. در پایان باید خاطرنشان کرد تنبلی اجتماعی یکی از اصلی‌ترین معضلات جامعه به حساب می‌آید که عدم مقابله جدی با آن خود تاثیر بسزایی در کاهش روابط میان افراد، کاهش اتحاد ملی، کاهش مشارکت‌های مردمی و مواردی از این دست خواهد داشت که این خود می‌‌تواند با گذشت زمان باعث عقب‌ماندگی جامعه نیز شود.

armandaily.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش