جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۱۹ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۱۳۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

' معتادا نمی گیرن' شاخ اینستاگرام شد

معتادا نمی گیرن,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
مدتی است که در فضای مجازی فیلمی در حال دست به دست شدن است. فیلمی از یک مرد معتاد که با گفتن جمله" معتادا نمی گیرند" توانسته ۱۰۰ کا فالوئر جذب کند حالا هم دارد پول می گیرد و تبلیغ می کند حتی با سرچ نامش در اینستاگرام چندین پیج فیک از او بالا می آید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، روزگار عجیبی شده پیش از این معروف شدن به این راحتی ها نبود، اما در این دوره زمانه حتی با گفتن جمله" معتادا نمی گیرند" هم می توان معروف شد.

مدتی است که در فضای مجازی فیلمی در حال دست به دست شدن است. فیلمی از یک مرد معتاد که با گفتن جمله" معتادا نمی گیرند" توانسته ۱۰۰ کا فالوئر جذب کند حالا هم دارد پول می گیرد و تبلیغ می کند حتی با سرچ نامش در اینستاگرام چندین پیج فیک از او بالا می آید.

جالب است آنقدر تعداد این پیج ها با عنوان این فرد زیاد شده که خودش در قالب فیلمی نام پیج اصلی خود را اعلام کرد عجیب تر این که تعداد پیج های فیک این فرد معتاد در فضای مجازی حتی از یک بازیگر هم بیشتر شده است.

معتادا نمی گیرن,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود این فرد بعد از جذب فالوئر، شروع به لایو گذاشتن با شاخ های مجازی کرد. این بار بعد از زلزله تهران در لایو با یکی از کمدین های معروف گفت:معتادا نمی لرزند. هربار با این عنوان جملات جدیدی می سازد و فیلم هایش بیشتر دیده شده و دست به دست می شود.

در این بار اسماعیل قدیمی پژوهشگر محقق علوم ارتباطات در گفت وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد :واقعیت این است که در فضای اجتماعی که در حال حاضر در آن قرار داریم نوعی فرآیند عوام سازی به وجود آمده است.

وی با اشاره به اینکه عملکرد نادرست نهادهای اجتماعی این فرصت را برای افراد سطحی نگر فراهم کرده تا در فضای مجازی دیده شوند، افزود:این عوام سازی سال هاست که در فضای مجازی به وجود آمده است.

قدیمی تصریح کرد :زمانی که در جامعه شأن و مقام افراد تاثیر گذار حفظ نمی شود و این افراد مورد تشویق و احترام قرار نمی گیرند افرادی مانند این فرد معتاد در فضای مجازی دیده می شوند و این عوام سازی در کل جامعه تشویق شده و مشکلات فعلی به وجود می آید. مانند این فرد هم زیاد در اینستاگرام دیده شده است به عنوان مثال تتلو که بسیار فحاشی می کند طرفداران زیادی در فضای مجازی دارد.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه در فضای مجازی افراد عامی و توجیه نشده در حال دیده شدن هستند، اضافه کرد:صدا و سیما، نهادهای رسمی و مذهبی که قدرت برنامه سازی دارند باید به مرور زمان این فضای نامناسب را از بین ببرند، همچنین قشر روحانی و یا قشری که نفوذ بیشتری بر مردم دارند به مرور زمان می توانند این جریان را از بین ببرند.

وی با تاکید بر اینکه با هیچ حرکت تندی نمی توان در مقابل این افراد ایستاد، گفت:نهادهای فرهنگی با برنامه ریزی دقیق می توانند در مقابل این فضا بایستند و تمامی نهادها باید برای از بین بردن این پدیده زشت در دراز مدت مقابله کنند و این یک مبارزه ریشه ای است اگر جلوی این افراد را به تندی بگیریم در موقعیتی دیگر به فعالیتشان اقدام خواهند کرد.

قدیمی با اشاره به اینکه این پدیده زشت اجتماعی به حرکت عمیق اجتماعی نیاز دارد، اضافه کرد:مقامات قضایی می توانند طرح و لایحه جدیدی بدهند و با این فرد که به نوعی تشویق به اعتیاد می کند برخورد شود.

این پژوهشگر افزود:در مقابل این افراد باید از افراد صاحب نظر و اهل تحلیل استفاده کرد و با یک حرکتی مذهبی و فرهنگی در مقابل این پدیده ایستاد.

اما معروف شدن این افراد فقط به دست خودشان نیست بلکه این ما هستیم که این افراد را معروف می کنیم با دنبال کردن و لایک کردن این افراد در واقع مهر تایید بر رفتارهایشان زدیم. این ما هستیم که با فالو کردن این افرد باعث شاخ شدن آنها در فضای مجازی و در نهایت درآمدزاییشان می شویم.

یک پیج در اینستاگرام زمانی می تواند تبلیغات جذب کند که طرفدار داشته باشد حتی داشتن فالوئر بالا نشان از محبوبیت پیج نیست اما ما با خندیدن به کلیپ های این افراد و اشتراک گذاری فیلم هایشان آنها را محبوب جلوه می دهیم.

معتادا نمی گیرن,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

قحط الرجال شده که چنین افرادی با یک جمله بی معنی" معتادا نمی گیرند" باید نظر ما را جلب کنند؟ به راستی دلیل آن چیست که این تعداد شاخ های مجازی را در فضای مجازی پروراندیم؟

در این باره علیرضا شریفی یزدی روانشناس اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد :یکی از دلایلی که مردم در صفحات مجازی پیگیر افرادی مانند این فرد می شوند وجود خلاء هایی است که در زندگی شان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فضای مجازی مهم ترین تفریح برای مردم شده است، افزود:زمانی که افراد بیکار باشند در فضای مجازی چرخ می زنند ما برای رفع این مشکل باید زیرساخت های درستی را برای گذران اوقات فراغت مردم ایجاد کنیم.

این روانشناس اجتماعی نبود سواد رسانه ای را از دیگر دلایل گرایش مردم به سوی پیگیری شاخ های مجازی دانست و گفت:مهمترین سواد برای استفاده از رسانه، داشتن سواد رسانه ای است چراکه این سواد به ما شیوه، زمان و نوع استفاده از رسانه را آموزش می دهد و این آموزش هم در خانواده و آموزش و پرورش صورت نمی گیرد نتیجه آن این می شود که نوجوانان، جوانان و یا حتی بزرگسالان نتوانند این انبوه اطلاعاتی که از فضای مجازی کسب می کنند را دسته بندی و بعد از آن استفاده کنند به همین دلیل زیر بار این اطلاعات خفه می شوند.

شریفی تصریح کرد :افراد بعد از وب کاوی یعنی استفاده هدفمند و درست از فضای مجازی، اوقاتی را که بیکار هستند مشغول وبگردی می شوند و بعد از مدتی این وب گردی نیز تبدیل به ولگردی مجازی می شوند و هر پستی را لایک و تایید می کنند.

وی با اشاره به اینکه دلیل دیگر گرایش جامعه به سمت دنبال کردن این شاخ ها در فضای مجازی آن است که می خواهند یک نوع ضدیت با ادبیات رسمی کشور داشته باشند، ادامه داد :به عنوان مثال وزارت ارشاد اجازه خواندن به تتلو و نمی دهد و تتلو تبدیل به یک خواننده زیرزمینی می شود و در فضای مجازی فالوئر جذب می کند و یا همین فرد معتاد که توانسته در مدت کوتاهی فالوئر زیادی را جذب کند به دلیل آن است که اکثر مردم با این فرد همزاد پنداری می کنند.

این روانشناس اجتماعی اضافه کرد:زمانی که مردم با فردی در فضای مجازی همزاد پنداری می کنند آن است که این فرد را قربانی یک جریان می دانند یعنی این فرد معتاد قربانی یک جریان است پس در کنار این فرد قرار گرفته و با جریان روبرو مقابله می کند.

شریفی آخرین دلیل گرایش جامعه به سمت دنبال کردن این شاخ ها در فضای مجازی را سیاه و سفید نگاه کردن مسئولان به این فضا دانست و بیان کرد :جامعه ما یک جامعه خاکستری است و این را باید مسئولان قبول کنند فضای مجازی یک فضای یله است اتفاقاتی که در بطن جامعه رخ می دهد را ما در فضای مجازی می بینیم وقتی که فضای مجازی فیلترمی شود تاثیر ندارد بلکه این جامعه است که فضای مجازی را به این شکل ایجاد کرده پس ما باید ابتدا جامعه را درست کنیم وفیلتر کردن آن راهکار درستی نیست.

وی خاطر نشان کرد:برخورد نامناسب با این افراد در فضای مجازی کار نتیجه بخشی نیست بلکه با ایجاد الگو های سالم و واقعی می توانیم از گرایش جامعه به شاخ های مجازی جلوگیری کنیم.

دنبال کردن هر فردی در فضای مجازی نتیجه این شده که n تعداد شاخ مجازی را پرورش دهیم و بعد از آن که این افراد با کمک ما معروف شدند شروع به حرف زدن درباره هر موضوعی کنند حتی موضوعاتی که درباره آن هیچ آگاهی ندارند، در نهایت گاهی ممکن است این صحبت هایشان در هر زمینه منجر به توهین به مقدسات ما شود، که می توان به صحبت های توهین آمیز یکی از بیوتی بلاگرها درباره حضرت علی ( ع) اشاره کرد.

  • 20
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش