پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۱۳ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۰۳۹
جرم و جنایت

مالباختگان سرگردان

جنجالی‌ترین دزدی پایتخت با یک چکش؛ روایت جدید متهمان اصلی صندوق امانات بانک ملی

سرقت از صندوق امانات,وسایل سرقتی از صندوق امانات
یکی از متهمان می‌گوید: اصلا تصورش را هم نمی‌کردیم که دستگیر شویم. وقتی بعد از سرقت توانستیم از ایران خارج شویم، فکر می‌کردیم که به هدف‌مان رسیده‌ایم. می‌خواستیم در ترکیه تفریح کنیم. حتی قصد داشتیم بعد از ۱۰ روز به ایران بازگردیم و بقیه پول‌ها را با خود ببریم، اما حتی یک درصد هم فکر نمی‌کردیم به این زودی شناسایی شویم.

۷‌ماه پس از بزرگ‌ترین سرقت پایتخت که عاملان اصلی آن با یکدیگر نسبت خانوادگی داشتند و ۱۶۸صندوق امانات بانک ملی تهران را خالی کرده بودند، ۳نفر از متهمان اصلی پرونده که در ترکیه دستگیر شده بودند، به ایران بازگشتند.

به گزارش همشهری، ۲مرد و یک زن، متهمان اصلی و فراری باند سرقت از صندوق‌های امانات بانک ملی بودند که ۷ماه پیش جنجال بزرگی در کشور به راه انداخت؛ مردی جوان، همسرش و پسرخاله‌اش. این ۳نفر مسافران هواپیمایی بودند که بامداد پنجشنبه گذشته از ترکیه به پرواز در‌آمد و در فرودگاه امام خمینی(ره) فرود آمد. وقتی هواپیما به زمین نشست، این ۳متهم که یک ساعت‌و‌نیم پس از سرقت بزرگ خود، ایران را ترک کرده و به ترکیه گریخته بودند، پس از ۷ماه فرار از هواپیما پیاده شدند و در اختیار پلیس پایتخت قرار گرفتند.

سرقت از صندوق امانات بانکی ملی تهران، بامداد جمعه ۱۳خرداد و زمانی رقم خورد که هیچ‌کس، حتی نگهبانان هم در بانک حضور نداشتند. دزدان از در پشتی بانک که در قسمت پارکینگ بود، وارد بانک شدند و با ازکار‌انداختن سیستم امنیتی، درها را با استفاده از دستگاه هوا‌برش و سنگ فرز تخریب کرده و اقدام به سرقت از صندوق‌های امانات کردند. آنها بین ۱۲ تا ۱۳ساعت در داخل بانک بودند و ۲۵۰صندوق را تخریب کردند و محتویات ۱۶۸صندوق را که بیشتر طلا و ارز بود، به سرقت بردند.

با این حال، تنها چند روز پس از این سرقت بزرگ بود که کارآگاهان پلیس آگاهی پایتخت موفق شدند در کوتاه‌ترین زمان ممکن آنها را شناسایی و بیش از ۳۰نفر را در این پرونده دستگیر کنند. اعضای اصلی باند ۳برادر، پسرخاله‌شان  و همسر یکی از برادرها بودند. اما پس از سرقت یکی از برادرها به همراه پسرخاله و همسرش از ایران به ترکیه گریختند.

در این شرایط به دستور قاضی علیرضا بهشتی، بازپرس شعبه دوم دادسرای ویژه سرقت، هماهنگی‌های قضایی با پلیس ترکیه صورت گرفت تا ۳متهم اصلی پرونده توسط اینترپل دستگیر و به کشور بازگردانده شوند. به‌گفته سردار هادی شیرزاد، رئیس پلیس بین‌الملل فراجا، این سه متهم در نهایت با همکاری پلیس ترکیه دستگیر و پس از ماه‌ها پیگیری، به کشور برگردانده و تحویل مراجع قضایی شدند.

فکرش را نمی‌کردیم دستگیر شویم

یکی از متهمان که به ایران بازگردانده شده، هنوز در شوک است و فکرش را نمی‌کرد که دستگیر شود. او در گفت‌وگویی از نقشه سرقت بزرگشان می‌گوید.

چند وقت بود نقشه سرقت از بانک را کشیده بودید؟

چند ماهی بود که در فکر سرقت بودیم اما باید منتظر تعطیلات طولانی می‌ماندیم تا نقشه را عملی کنیم. از قبل چند نفر از اعضای باند به آنجا رفته بودند و مدل صندوق‌های امانات را فهمیده بودند. بعد به جست‌و‌جو در اینترنت پرداختیم و اطلاعات کامل این مدل صندوق را به‌دست آوردیم. وقتی متوجه شدیم که جنس صندوق‌ها طوری‌ است که با یک ضربه چکش، قفلش می‌افتد و در صندوق باز می‌شود، نقشه سرقت را کشیدیم.

پس از سرقت چه کردید؟

از قبل بلیت ترکیه گرفته بودیم و یک ساعت و نیم بعد از سرقت راهی ترکیه شدیم. حقیقتا یک درصد هم احتمال نمی‌دادیم که شناسایی شویم. ما نفری ۳هزار دلار با خودمان بردیم و قرار شد بعد از ۱۰روز برگردیم. با خودمان گفتیم اگر آب‌ها از آسیاب بیفتد، پول‌های سرقتی را خرج می‌کنیم که تصورمان اشتباه بود.

کی در ترکیه به دام پلیس افتادید؟

۴۸ساعت بعد از سرقت من و پسرخاله‌ام در ترکیه دستگیر شدیم اما در این مدت در کمپ بودیم تا کارهای استرداد انجام شود.

یعنی از اموال مسروقه با خودتان چیزی نبردید؟

نه، چون فکر می‌کردیم برمی‌گردیم.

اموال مسروقه را کجا نگهداری می‌کردید؟

بخشی از دلار و طلاها را نزد دوستم گذاشته بودیم و مقداری از آن هم در صندوق ماشین بود. مقداری هم پیش برادرهایم بود که دستگیر شدند و اموال کشف شد.

پرونده‌ات نشان می‌دهد که سابقه‌دار هم هستی؟

یک سال قبل به اتهام سرقت بانک سپه بازداشت شدم و در آن سرقت خیلی گیرمان نیامد، کل پولی که دستمان را گرفت ۶۰۰میلیون تومان بود که خیلی زود دستگیر شدیم. اما چند ‌ماه بعد با وثیقه آزاد شدیم و با خودمان نقشه کشیدیم تا دست به سرقت بزرگ بزنیم اما در نهایت همه‌‌چیز توسط پلیس لو رفت و همه ما دستگیر شدیم.

مالباختگان سرگردان

حالا، اما هنوز هم بسیاری از مالباختگان صندوق امانات بانک سرگردانند. گلایه دارند و می‌گویند که هیچ‌چیز نمی‌تواند ضرر مالی و روحی که به آن‌ها وارد شده است، جبران کند. آن‌ها خواستار روشن شدن تکلیف پرونده‌شان و رسیدن به تمام اموال‌شان هستند. یکی از آن‌ها زن جوانی است که می‌گوید: «هنوز بقیه اموال ما را برنگردانده‌اند. مرتب پیگیر هستیم. ولی هنوز بخشی از اموال‌مان مانده و به دست‌مان نرسیده است. با توجه به این گرانی‌ها و تورم و با حقوق کارمندی، نمی‌توانیم آن همه ضرر را جبران کنیم.

این درست نیست که اموال و تمام سرمایه‌های ما را کم‌کم پس می‌دهند. دیگر هیچ‌چیز از آن را نمی‌فهمیم و نمی‌توانیم روی آن حساب باز کنیم. کاش حرف‌هایمان به گوش مسئولان برسد. کاش زودتر اموال‌مان برگردد. ما حتی به‌خاطر ضرر و زیانی که به ما وارد شد، درخواست وام دادیم. شاید بخشی از آن جبران شود، اما حتی یک کمک برای گرفتن وام به ما نکردند. مثل بقیه افراد کلی سنگ و مشکل جلوی پای ما انداختند. هیچ تسهیلاتی برای ما قائل نشدند. کلی باید بدویم تا یک وام بگیریم.»

یکی دیگر از آن‌ها نیز به «شهروند» می‌گوید: «هنوز بخشی از طلا‌ها و سکه‌ها را تحویل نداده‌اند. یعنی آن بخشی را که سرقت کرده‌اند را تحویل نگرفته‌ایم. هیچ خسارتی به ما پرداخت نشد. مثلا من یک مقدار از طلا‌ها و دلار‌ها را گرفته‌ام. ولی بخش زیادی از آن مانده است. ناقصی زیاد دارد. امیدوارم تا قبل از عید تحویل داده شود. به ما گفته‌اند که معادل ریالی طلا‌ها به مبلغ روز به ما پرداخت می‌کنند. ولی هنوز تحویل نگرفته‌ایم.

من ٤٠٠ گرم طلایم هنوز باقی مانده که تحویل نگرفته‌ام. مثلا یک زنجیرم را شناسایی کرده‌ام که چهار نفر دیگر هم می‌گویند آن زنجیر برای آنهاست. به‌خاطر اینکه برخی طلا‌ها شبیه هم هستند. بانک موظف است که به ما خسارت بدهد. ما کاری با سارقان نداریم.

ما با بانک طرف هستیم. کاش زودتر تکلیف ما را روشن کنند. چون ما از بانک شکایت داریم. در این مدت خسارت روحی و روانی زیادی به ما وارد شد. خسارت خیلی زیادی که جبران نمی‌شود. مثلا من می‌خواستم خانه بخرم. ولی تمام سرمایه‌ام رفت و الان هفت ماه است که به‌دنبال اموالم هستم. دیگر نمی‌توانم با این تورم خانه بخرم. یا کسی را در بین مالباختگان می‌شناسم که می‌خواست عمل جراحی انجام دهد، اما بعد از این دزدی مجبور شد که کلی قرض بگیرد تا بتواند به بیمارستان برود.»

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش