شنبه ۰۳ آبان ۱۴۰۴
۱۴:۳۶ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۱۷۴
اخبار افغانستان

داعش در شرق افغانستان چه می‌کند؟

داعش در افغانستان,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان

در حالي كه نشانه‌هايي از صلح ميان طالبان و دولت افغانستان مشاهده مي‌شود، اما خبرهايي به گوش مي‌رسد كه حملات تروريستي از سمت شرق افغانستان رو به افزايش است. در آخرين حملات سه سرباز از نيروهاي خارجي در نزديكي پايگاه بگرام در شرق افغانستان جان خود را از دست دادند، همچنين يك سرباز امريكايي و دو سرباز افغان نيز در اين حادثه زخمي شدند.

 

به گزارش واشنگتن پست از ژانويه ٢٠١٨ كه يك دفتر حمايت از كودكان كه زيرنظر يك خيريه بريتانيايي بود در جلال‌آباد مورد حمله انتحاري قرار گرفت؛ سرعت حملات انتحاري به صورت پيوسته در شرق افغانستان رو به افزايش است. در اواخر ماه جولاي آمارها نشان مي‌داد كه بيش از ٢٠٠ نفر در اثر حملات انتحاري كشته شدند. از همين رو تعداد زيادي از نيروها و مقام‌هاي نظامي ارتش ملي افغانستان براي حفاظت از مراكز شلوغ و پر رفت و آمد در نزديكي مرز با پاكستان فراخوانده شدند.

 

اين حملات در حالي رو به افزايش است كه اميدها براي مصالحه با شورشيان طالبان بوسيله يك آتش‌‌بس موفقيت‌آميز در ماه ژوئن تقويت شده و همچنين گزارش‌هايي از نشست مقام‌هاي ايالات متحده و نمايندگان طالبان در قطر نيز نشانه‌هايي از صلح احتمالي را در افغانستان نمايان كرده است. بسياري معتقدند كه اين عمليات‌ها از سمت بخشي از شورشيان و تروريست‌هايي در حال انجام است كه به اين پيشرفت‌ها تمايلي ندارند و در برابر آن ايستادگي مي‌كنند.

 

با اين حال اين اتفاقات در حالي است كه در ماه اكتبر بناست انتخابات مجلس برگزار شود و مقامات افغان اعلام كردند كه انتخابات رياست‌جمهوري در ماه آوريل سال آينده برگزار خواهد شد. در حال حاضر تامين امنيت از جمله نگراني‌هاي اصلي مقام‌ها و حتي مردم افغانستان است. زيرا ادامه حملات تروريستي و گسترش آن مي‌تواند مانع از راي دادن مردم در مناطق مختلف كشور شود. گفته مي‌شود كه بين ١٥٠٠تا٢٠٠٠ تروريست داعشي در افغانستان فعال هستند .

 

جاويد كوهستاني يكي از ژنرال‌هاي بازنشسته ارتش افغانستان به واشنگتن پست مي‌گويد: داعش هيچ برنامه‌اي براي پيروزي در قلب و ذهن مردم ندارد، اما مجموعه اتفاقات نشان مي‌دهد كه دولت ضعيف است و نمي‌تواند اين حملات را متوقف كند. وي مي‌افزايد، هدف اصلي بمبگذاري‌هاي بي‌رحمانه به ويژه در مناطقي مانند جلال‌آباد، ترور مردم است تا عملا آنها اعتمادشان را نسبت به نيروهاي امنيتي دولتي از دست بدهند.

 

مقام‌هاي امنيتي عنوان كردند كه تمركز اين گروه‌ها بر اهداف غيرنظامي در شهرها و شهرستان‌هاست. به‌ويژه آنهايي كه در نزديكي مرز با پاكستان قرار دارند كه مردم آن به‌شدت از جنگ‌هاي مداوم در اين منطقه آسيب ديده‌اند. نيروهاي ويژه امريكايي و همتايان افغان اقدام عليه تروريست‌هاي داعشي را آغاز كرده‌اند كه اين عمليات‌ها عمدتا در شرق صورت مي‌گيرد و مقامات گفته‌اند كه اين عمليات‌ها نيز موفق بوده است. با اين حال برآوردها حاكي از آن است كه تروريست‌ها بيشتر به دنبال اهدافي راحت‌تر هستند.

 

در اواخر ماه ژوئن نيز نيروهاي امنيتي افغانستان گزارش دادند كه توانسته‌اند يكي از فرماندهان ارشد داعش در افغانستان را در روستايي نزديكي استان ننگرهار به هلاكت برسانند. آنگونه كه دستگاه‌هاي امنيتي افغانستان اعلام كردند، آدم‌خان مرد پشت‌پرده حملات تروريستي در جلال‌آباد بوده است. حملاتي كه در استاديوم كريكت، دانشكده پزشكي، اداره آموزش و پرورش و گمرك صورت گرفت.

 

مقام‌هاي رسمي همچنين اعلام كردند كه پس از هفته‌ها درگيري توانستند ١٥٠ تروريست وفادار به داعش را شكست دهند و آنها را تسليم خود كنند. گفته مي‌شود ٣٠ زن و كودك نيز در ميان آنها بوده است؛ اين درگيري‌هاي سخت هفته‌ها بود كه در شمال استان جوزجان جريان داشت. در اين بين نيروهاي طالبان نيز مدعي هستند در مقابل تروريست‌هاي داعش ايستادگي كردند و ١٥٠ تن از تروريست‌هاي داعشي را كشته و ١٣٠ تن ديگر را زخمي كنند.گفتني است‌طي چند وقت اخير خبرهاي متعددي از درگيري‌هاي طالبان و داعش نيز مطرح شده است كه بسياري معتقدند طالبان به دنبال جلب محبوبيت بيشتر از اين طريق است.

 

اما در اين بين بحث آتش‌بس‌هاي مقطعي ميان دولت مركزي و طالبان نيز بسياري را متعجب كرده است و حتي داعش را به سمتي سوق داد كه عمليات‌هاي گسترده‌تري به صورت انتحاري انجام دهد تا به نحوي روندي كه ميان دولت و طالبان آغاز شده را با مانع جدي روبه‌رو كند.

 

اما مخالفت و رويارويي دولت و طالبان عليه داعش تبديل به نقطه مشترك و عطف در روابط دولت و طالبان شده است. شايد كمتر موضوعي باشد كه نيروهاي دولتي و نيروهاي طالبان بتوانند روي آن اشتراك داشته باشند و عملا هردو درگير با داعش هستند. سخنگوي ارتش افغانستان به تازگي اعلام كرده است كه توانسته تروريست‌هاي داعش را از ايالت جوزجان به‌طور كامل بيرون كند و آنها را شكست دهد كه اين مي‌تواند تبديل به نقطه عطفي در رويارويي با اين گروه تروريستي در افغانستان باشد.

 

اما با اين وجود كماكان حملات تروريستي آنها ادامه دارد. روز جمعه يك بمب در ميان نمازگزاران مسلمان شيعه در مركز استان شرقي پكتيا موجب شد كه بيش از ٣٠ نفر جان خود را از دست بدهند و تعدادي ديگر زخمي شوند. روز يكشنبه داعش مسووليت اين حمله و تعدادي ديگر از حملات به شيعيان را برعهده گرفت و مدعي شدند كه شيعيان كافر هستند و بايد از بين بروند. سخنگوي فرماندار پكتيا نيز روز شنبه گفت: داعش در اينجا هيچ ريشه‌اي ندارد و نمي‌تواند در اينجا پايگاهي داشته باشد، زيرا به لحاظ ايدئولوژيك قبايل اين منطقه ضدداعش هستند. وي افزود كه داعش تنها نفرت و كشتن را گسترش مي‌دهد و تلاش مي‌كند در ميان مردم و قبايل تفرقه ايجاد كند.

 

با اين حال در جلال‌آباد نيز نيروهاي امنيتي سعي كرده‌اند تا حدودي با حضور پرشمار نيروهاي امنيتي و ايستگاه‌هاي بازرسي پرشمار خيابان‌هاي اصلي را آرام كنند. عطاء‌الله خوگياني سخنگوي والي ننگرهار نيز اعلام كرد كه داعش به دليل شكست‌هاي پي‌درپي رو به حملات انتحاري آورده و به جنگ روستايي متوسل شده است.

 

ميثم سليماني

 

etemadnewspaper.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش