پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۰۳۴۸
اخبار بازار خودرو

هفته ۷درصدی بازار خودرو

بازار خودرو,قیمت خودرو
منحنی قیمت در بازار خودرو از هفته گذشته رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده است. بررسی «دنیای‌اقتصاد» که بر پایه مقایسه قیمت هفتگی ۱۰خودروی منتخب داخلی انجام شده است، نشان می‌دهد میانگین قیمت‌ها در بازار طی هفته جاری و در مقایسه با هفته گذشته حدود ۲/ ۷درصد رشد کرده است. رشد قیمت‌ها تحت تاثیر انتظارات تورمی و نرخ ارز روند صعودی به خود گرفته است. با این شرایط سیاستگذار با هدف‌گذاری تولید یک‌میلیون و ۸۰۰هزار دستگاهی برای سال۱۴۰۲ درصدد سامان‌دهی بازار است. این هدف‌گذاری به‌خاطر کارنامه امسال بیشتر به رویاپردازی شباهت دارد.

 منحنی قیمت در بازار خودروی ایران که طی چهار سال و نیم گذشته و تحت‌تاثیر مسائل مختلف از جمله انتظارات تورمی و رشد نرخ ارز، مرزهای قیمتی را پی‌درپی فتح کرده است، این روزها همچنان به پیشروی خود ادامه می‌دهد و تغییرات آن هفتگی و حتی روزانه شده است.

نگاهی به منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد نشان می‌دهد که طی یک‌هفته گذشته حداقل ۲۰میلیون تومان به قیمت خودروهای داخلی اضافه شده و در برخی محصولات رشد قیمت تا ۱۵۰میلیون تومان هم دیده می‌شود. طبق رویه چهارسال و نیم گذشته (دوران تحریم) منحنی قیمت خودرو تحت‌تاثیر انتظارات تورمی و نرخ ارز سر به صعود گذاشته است. این اتفاق در حالی رخ داده که طبق آمار اعلام‌شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید خودرو تا این مقطع از سال، از آمار کل سال گذشته نیز فراتر رفته است. بنابراین با وجود رشد تولید و اعمال سیاست‌هایی دیگر از جمله فریز قیمت و عرضه خودرو در بورس‌کالا، سیاستگذار نتوانسته است منحنی قیمت خودرو را در بازار کنترل کند.

به اعتقاد کارشناسان، از آنجا که خودرو در ایران از قالب کالای مصرفی خارج و به کالایی در راستای حفظ ارزش پول تبدیل شده، قیمت آن متناسب با رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز و حتی گاهی فراتر از دامنه رشد این فاکتورها، صعود می‌کند. طی چند وقت گذشته، به‌خصوص یک‌هفته اخیر نیز «انتظارات» و رشد قیمت ارز سبب شده‌اند تا قیمت خودرو نیز روند صعودی به خود بگیرد. سرعت تغییرات قیمتی در بازار خودرو به حدی بالا رفته است که افکار عمومی را به یاد اصطلاح معروف «قیمت الان یا الان» می‌اندازد. شرایط به گونه‌ای است که گاهی حتی با وجود توافق بین خریدار و فروشنده بر سر معامله فلان خودرو، فروشنده با در نظر گرفتن سرعت بالای رشد قیمت، از فروش منصرف می‌شود یا قیمتی بالاتر از توافق قبلی را روی میز می‌گذارد.

طبق محاسبات «دنیای‌اقتصاد» که بر پایه مقایسه قیمت هفتگی ۱۰خودروی منتخب داخلی (شامل پژو پارس، پژو ۲۰۷، پژو ۲۰۶، دناپلاس، تارا اتومات، پراید، کوئیک‌پلاس اتومات، دیگنیتی، لاماری و شاهین) انجام شده، میانگین قیمت خودرو در بازار آزاد طی هفته جاری و در مقایسه با هفته گذشته حدود ۲/ ۷‌درصد رشد کرده است. بیشترین رشد قیمت (به ریال) بین ۱۰خودروی موردنظر به لاماری مربوط می‌شود که ۱۵۰میلیون تومان معادل هفت‌درصد رشد هفتگی قیمت آن بوده است. همچنین کمترین رشد قیمت (به ریال) به پراید مربوط می‌شود که ۲۰میلیون تومان (معادل ۶/ ۶درصد) در مقایسه با هفته گذشته گران شده است.

رشد قیمت تا ۱۵۰ میلیون تومان

به بازار خودرو برویم و ببینیم منحنی قیمت ۱۰محصول منتخب طی یک‌هفته گذشته چقدر رشد کرده است. ابتدا از پژو ۲۰۷ شروع کنیم؛ خودرویی که با اعلام خبر توقف تولید پژو ۲۰۶ توسط ایران‌خودرو، با شوک قیمتی مواجه شد. رشد قیمت پژو ۲۰۷ (پس از اعلام خبر حذف پژو ۲۰۶) به حدی بود که ایران‌خودرویی‌ها تحت فشار بیرونی مجبور شدند خبر مربوط به توقف تولید پژو ۲۰۶ را از روی سایت خود بردارند. چند روز بعد نیز ایران‌خودرویی‌ها اعلام کردند توقف پژو ۲۰۶ موقتی است و این خودرو پس از کسب استانداردهای لازم به خط تولید باز خواهد گشت. با این حال، حذف خبر موردنظر باعث عقب‌نشینی قیمت پژو ۲۰۷ نشد و این محصول اصالتا فرانسوی در حال حاضر بالای یک‌میلیارد تومان قیمت دارد.

بازار خودرو,قیمت خودرو

قیمت پژو ۲۰۷ اتومات پانوراما پس از اعلام خبر حذف ۲۰۶ به بالای ۹۰۰میلیون تومان رسید و در حال حاضر نیز یک‌میلیارد و ۵۰میلیون تومان قیمت دارد. بنابراین پژو ۲۰۷ ظرف یک‌هفته حدود ۱۵۰میلیون تومان رشد قیمت داشته است. پژو ۲۰۶ تیپ۲ نیز که تا یک‌هفته پیش می‌شد آن را ۵۱۵میلیون تومان خرید، در حال حاضر ۵۵۰میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. این موضوع نشان می‌دهد که ظرف یک‌هفته ۳۵میلیون تومان به قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۲ اضافه شده است. دیگر پژویی بازار خودرو که رشد قیمت قابل‌توجهی ظرف یک‌هفته گذشته داشته، مدل پارس است. قیمت این خودرو در مدل اتومات از ۶۶۵میلیون تومان در هفته گذشته به حدود ۷۰۰میلیون تومان در هفته جاری رسیده است.

اما اگر هفته گذشته یک‌دستگاه خودروی چینی لاماری را می‌خریدید، حالا حدود ۱۵۰میلیون تومان سود کرده بودید. لاماری هفته گذشته ۲میلیارد و ۱۰۰میلیون تومان قیمت داشت و حالا برای خرید این خودروی متعلق به بخش خصوصی باید ۲میلیارد و ۲۵۰میلیون تومان دست به جیب شوید. مشابه این اتفاق برای دیگر خودروی مشهور بخش خصوصی یعنی دیگنیتی‌پرایم نیز رخ داده است. هفته گذشته می‌توانستیم دیگنیتی‌پرایم را به قیمت یک‌میلیارد و ۹۲۰میلیون تومان بخریم، اما در حال حاضر قیمت آن به ۲میلیارد تومان رسیده است. در بین دیگر خودروهای تولید داخل، تارا اتومات در حال حاضر ۸۸۰میلیون تومان قیمت دارد و این در حالی است که این محصول را می‌شد هفته گذشته تا ۸۳۰میلیون تومان نیز خرید. شاهین سایپا هم که به نظر می‌رسد نسبت به دیگر خودروهای داخلی سرعتی کندتر در افزایش قیمت دارد، ظرف یک‌هفته ۲۰میلیون تومان رشد قیمت داشته است. قیمت این محصول سایپا هفته گذشته ۵۴۰میلیون تومان بود، اما در حال حاضر برای خرید آن باید ۵۶۰میلیون تومان هزینه کرد. شاهین جزو خودروهایی است که در بورس‌کالا عرضه می‌شود و معمولا با قیمت پایه (۳۴۵میلیون تومان) به فروش می‌رود.

دیگر خودروی داخلی که طی یک هفته گذشته رشد قیمت قابل‌توجهی داشته، دنا اتومات پلاس توربو شارژ است. این خودرو هفته گذشته زیر ۸۰۰میلیون تومان قیمت داشت، اما حالا برای خرید آن باید ۸۹۵میلیون تومان دست به جیب شد. سری هم به خودروهای ارزان‌قیمت‌تر بازار بزنیم؛ از جمله پرایدی که دیگر تولید نمی‌شود و کوئیک که جزو جانشینان پراید به حساب می‌آید. پراید که در سال ۹۹ از خط تولید سایپا خارج شد، هفته گذشته در آخرین مدل خود (سال ۹۹) ۳۰۰میلیون تومان قیمت داشت. این در حالی است که در حال حاضر برای خرید آن باید ۳۲۰میلیون تومان هزینه کرد. بنابراین کف قیمت خودروهای صفر کیلومتر در بازار به ۳۲۰میلیون تومان رسیده است. پراید ۱۰سال پیش همین روزها حدود ۱۵میلیون تومان قیمت داشت، بنابراین طی یک‌دهه قیمت آن بیش از ۲۱برابر شده است. در نهایت کوئیک‌پلاس اتومات که هفته گذشته می‌شد آن را با قیمت ۴۲۰میلیون تومان خرید، حالا ۴۰میلیون تومان رشد قیمت را به خود می‌بیند.

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش