دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۲۵۴۳
اخبار بازار خودرو

خودرو روی دنده پرش | نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

افزایش قیمت خودرو در بازار, شتاب افزایش نرخ در پرفروش‌ها

روزنامه همدلی: بازار خودرو روزهای عجیبی را سپری می‌کند. فعالان بازار می‌گویند با توجه به نوساناتی که ممکن است در بازار ارز رخ دهد باز هم مجددا قیمت خودرو افزایشی خواهد شد و با طولانی شدن نوبت‌دهی‌ها بسیاری هم از ثبت‌نام در سامانه خودرو منصرف می‌شوند و برای خرید خودرو به بازار آزاد مراجعه می‌کنند.

نگاهی به وضعیت بازار نشان می‌دهد که با آغاز هفته جدید و کلید خوردن معاملات خودرو، شاهد خروج قیمت‌ها از سکون و افزایشی شدن آن‌ها خصوصا در بازار داخلی‌ها هستیم. هر چند این افزایش قیمت‌ها هیچ کدام بیش از دو درصد نبودند ولی می‌توان گفت که با توجه به تجربه‌های گذشته، برای ادامه روند افزایشی درصد قابل قبولی است. به گفته کارشناسان بازار، اصلی‌ترین علت تیک‌آف خودرو را می‌توان از بین رفتن شرایط نزولی دلار و اخبار ضد و نقیض سامانه یکپارچه و شورای رقابت دانست. 

با توجه به تجربیات گذشته در چنین موقعیت‌هایی مردم برای حفظ ارزش پول خود به سراغ بازارهای مشخصی از جمله طلا، سکه و دلار می رفتند اما چند سالی است که خودرو به محبوب‌ترین بازار برای سرمایه گذاری مردم ایران تبدیل شده است همین موضوع باعث شده است تا با اندک تغییری در قیمت دلار یا خودرو عرضه‌ای کاذب که بیش از نیاز واقعی یک مصرف‌کننده است اتفاق بیفتد. 

 قیمت خودروهای مونتاژی

بازار خودروهای داخلی و مونتاژی معمولا از یکدیگر پیروی می‌کنند، اما امروز بازار مونتاژی‌ها به شکل کامل به جز در مورد دو محصول کرمان‌موتور از بازار خودروهای داخلی جا ماند و اکثر خودروها بدون هیچ نوسانی درجایگاه قیمتی روز قبل خود باقی ماندند.

جک S۵ نیوفیس، با افزایش قیمت ۳۱ میلیون تومانی به قیمت یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان رسید تا بار دیگر متفاوت بودن خود را در بین محصولات چینی هم رده و هم سن خود به رخ بکشد.

جک J۴، دیگر محصول خودروسازان بم که از آن با عنوان ارزان‌ترین مونتاژی بازار هم از آن یاد می‌شود با افزایش قیمت ۱۵ میلیون تومانی نسبت به روز گذشته خود را همچنان در کورس پرنوسان‌ترین خودروهای بازار حفظ کرد.

با توجه به آغاز روند صعودی بازار و قطعی شدن مشکل عرضه خودرو صفر به بازار توسط کارخانه‌های خودروسازی بازار روند صعودی خود را با شیبی ملایم حفظ کرده است، اما خبری که می‌تواند شوک بزرگی به بازار و خصوصا بازار مونتاژی‌ها وارد کند؛ اعلام خبر قطعی نتیجه اختلافات شورای رقابت با مونتاژکاران است.

در صورت عدم توافق و عدم پذیرش قیمت‌ها توسط مونتاژکاران قطعا بازار مونتاژی‌ها از این ثبات خارج خواهد شد و اگر اخبار حاصله حاکی از توافق بر سر قیمت‌ها باشند احتمالا بازار با حفظ ثبات در برخی خودروها دچار نوسان شود.

 نگاه کارشناسان

احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان در خصوص اقدامات تازه‌ای که برای کنترل بازار خودرو انجام شده گفت: بله، می‌توان بازار خودرو را با این اقدامات هم کنترل کرد؛ البته در بخش تولید خودروهای CKD قیمت‌ها افزایشی شده است، هرچند پیش از این هم اعلام کرده بودیم که در صورتی که قیمت‌ها را بر اساس قیمت حاشیه بازار یا در بورس کالا تعیین کنند هم می‌توان بازار خودرو را به خوبی کنترل کرد. این کارشناس بازار خودرو ادامه داد: هرچند برخی بر این‌ باورند نوبت‌هایی که برای ثبت‌نام خودروهای پیش‌فروشی داده شده تا سال ۱۴۰۳ است که باید گفت این نوع نوبت‌دهی هم یک نوع قرعه‌کشی محسوب می‌شود و به این زودی‌ها افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند خودرویی دریافت نخواهند کرد.

نعمت‌بخش افزود: دولت قول‌هایی برای پرداخت زیان خودروسازان داده بود اما متاسفانه این قول‌ها انجام نشده. این در حالی است که در برنامه چهارم و پنجم هم به این موضوع پرداخته شده و در ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی اعلام شده که اگر دولت به هر دلیلی قیمت هر کالایی را کمتر از قیمت واقعی‌اش تعیین کرد باید در بودجه همان سال به میزان زیان آن تولیدکننده از آن کارخانه حمایت کند اما هیچ‌وقت دولت‌ها اقدام به این کار نکردند.

 قیمت خودرو 

بررسی قیمت‌ها در بازار خودروهای خارجی و در میان مدل‌های ب‌ام‌و، نشان می‌دهد که این خودروها افزایش ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی را در روز معاملاتی گذشته تجربه کرده‌اند. کوییک دنده‌ای s، که به عنوان به‌روزترین شناخته می‌شود با افزایش قیمتی در حدود چهار و نیم میلیون تومان جز خودرویی با افزایش قیمت متوسط بود. پراید ۱۱۱، که یکی از محبوب‌ترین و در عین حال پرفروش‌ترین محصولات نارنجی‌های جاده مخصوص بود با هفت میلیون تومان افزایش قیمت رکورددار بیشترین افزایش قیمت در محصولات سایپا بود.

در سوی دیگر جاده مخصوص محصولات ایران خودرو نیز از قافله افزایش قیمت باز نماندند و با میانگین نرخ حدود یک ونیم درصد افزایش قیمت هفته خود را آغاز کردند. سمند LX ساده، با ۹ میلیون تومان افزایش قیمت با شوکی نسبتا ناگهانی از ثبات قیمت چند روزه‌ی خود خارج شد. اما تارا اتوماتیک، محصول جدید و کمیاب ایران‌خودرو در خیابان‌های کشور با افزایش قیمت ۱۵ میلیون تومانی عنوان بیشترین افزایش قیمت در بین خودروهای داخلی را از آن خود کرد.

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که ب‌ام‌و X۱ ۲۵ مدل ۲۰۱۷ در ۲۴ ساعت گذشته، افزایش ۱۰۰ میلیون تومانی قیمت را تجربه کرده و به این ترتیب ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. این خودرو از ابتدای خردادماه، ریزش ۸۰۰ میلیون تومانی قیمت را تجربه کرده است.

ب‌ام‌و X۴ ۲۸ مدل ۲۰۱۷ نیز در حال حاضر در بازار ۱۱ میلیارد تومان است. قیمت این خودرو از ابتدای خردادماه یک میلیارد و ۵۰۰ تومان ریخته است.

اما ب‌ام‌و سری ۵ سدان ۵۳۰i مدل ۲۰۱۸ در بازار به ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ تومان رسیده است. قیمت این خودرو در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۰ میلیون تومان گران شده است. این در شرایطی است که این خودرو از ابتدای خردادماه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است.

ب ام و سری ۷ ۷۳۰li مدل ۲۰۱۸ نیز در بازار به ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. قیمت این خودرو در طول ۲۴ ساعت گذشته با افزایش ۵۰۰ میلیون تومانی روبه‌رو شده است. قیمت این خودرو از ابتدای خردادماه امسال هم ۴ میلیارد تومان ریخته است.

نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

به گزارش ایسنا، نتایج نوبت‌بندی تحویل خودروها برای شرکت‌کنندگان در مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها برای متقاضیان عادی و مادران مشمول طرح جوانی جمعیت، چهارشنبه هفته گذشته (٢۴ خرداد ماه) اعلام شد، اما همانطور که مدیر سامانه یکپارچه تخصص خودروها اعلام کرده بود، فرآیند پایش اطلاعات متقاضیان طرح جایگزینی خودروها فرسوده کمی بیشتر طول کشید.

در ابتدای هفته جاری وعده داده شده بود که طی این هفته اعلام خواهد شد، این نتایج بر روی سایت سامانه بارگذاری شده و ٢٠ هزار نفر متقاضی این طرح، از ساعت پایانی شب گذشته (یکشنبه شب) می‌توانند از زمان تخصیص خودروی خود مطلع شوند.

یادآوری می‌شود که دارندگان خودروهای فرسوده که در طرح جایگزینی خودروهای فرسوده در مرحله دوم فروش یکپارچه قرار دارد، در صف انتظار خودروهای طرح عادی قرار نداشتند  و با متقاضیان عادی قرعه‌کشی نوبت‌دهی نشدند، بنابراین در زمان کوتاه‌تری می‌توانند محصول خود را دریافت کنند.

در مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها، برای بار اول طرح جایگزینی خودروهای فرسوده هم به دو طرح ویژه متقاضیان عادی و طرح جوانی جمعیت (ویژه مادران) اضافه شده بود.

در این طرح که همه شرایط عمومی و اختصاصی همچون داشتن گواهینامه رانندگی معتبر، عدم خرید یا تحویل خودرو از خودروسازان داخلی در ۴۸ ماه گذشته، هر کدملی یک دستگاه و... لحاظ شده و طبق تاکید مدیر سامانه یکپارچه تخصیص خودروها، تعریف حساب وکالتی و مسدود کردن ۱۰۰ میلیون تومان در این حساب هم پیش‌شرط اصلی بوده است؛ تفاوت آن با دو طرح دیگر (عادی و مادران) این بود که طبیعتا شرط پلاک انتظامی فعال به‌ نام متقاضی، محدودیت نبود؛ اما باید در نظر داشت که متقاضیانی می‌توانستند در این طرح شرکت کنند که خودروی فرسوده آن‌ها مدل ۱۳۸۵ یا قبل از آن باشد و بایستی پلاک و سند خودرو فرسوده به نام خود متقاضی می‌بود.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش