جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۵۲

آشنایی با مراحل تخلیه آب رادیاتور خودرو

تخلیه آب رادیاتور خودرو,نحوه تخلیه آب رادیاتور خودرو,روش تخلیه آب رادیاتور ماشینتخلیه آب رادیاتور به منظور بهینه‌سازی سیستم خنک کننده‌ی این خودرو انجام می‌گیرد
رادیاتور ماشین در خودرو نقش بسیار مهمی دارد. در اثر ترکیب آب مقطر و مایع خنک کننده ، آب رادیاتور بوجود می آید که به مرور زمان برای دفع گرما دچار افت کیفیت میشود. بنابراین باید حتماً نسبت به تعویض آب رادیاتور خودرو اقدام کنید. در این مطلب از سرپوش روش تخلیه و تعویض آب رادیاتور خودرو ذکر شده است.

تخلیه آب رادیاتور خودرو

آب رادیاتور، فقط از آب لوله کشی شهری به دست نیامده بلکه از ترکیب آب مقطر و مایع خنک کننده به دست آمده است. لذا از دست دادن کیفیت اولیه اش بعد از گذشت مدتی و عدم خنک نگهداشتن موتور، امری طبیعیست. درصورت عدم تعویض بموقع آب رادیاتور، موتور خودرو در زمان کار کردن، داغ می کند و دچار اسیب میشود. بنابراین برای پیشگیری از این مشکل باید آب رادیاتور خودرو را در فواصل زمانی معین تعویض کنید.

هدف از بهره گیری از یک سیستم خنک کاری اینست که حرارت مازاد تولید شده را از موتور به محیط اطراف، کاهش میدهد و رسوب گذاری، مانع آزادسازی این انرژی میشود و موتور، بیش از حد گرم میشود. اگر رسوبات در مجاری رادیاتور به صورت طولانی مدت باقی بماند، سیال خنک کن از جریان یافتن در طول سیستم مسدود شده و عملکرد مبدل حرارتی را کاهش می دهد. بنابراین چنانچه موتور بطور منظم، خنک کاری نشود دچار افت عملکرد موتور و کاهش طول عمر قطعات می گردد.

زمان تعویض آب رادیاتور

بسته به مدل خودروی خود باید آب رادیاتور را در زمان مناسب عوض کنید؛ به این صورت که آب رادیاتور برای برخی از خودروها باید بعد از هر ۴۸ هزار کیلومتر تعویض شود ولی برای برخی دیگر از خودروها حتی بعد از ۹۶ هزار کیلومتر، نیازی نیست که آن را تعویض کنید. درواقع باتوجه به کتابچه راهنمای مالک خودرو می توانید از زمان تعویض آب رادیاتور ماشینتان مطلع شوید.

مراحل تخلیه و تعویض آب رادیاتور

تقریبا در بیشتر خودروها مراحل تعویض آب رادیاتور به صورت زیر می باشد. تنها تفاوت مراحل تعویض آب رادیاتور در انواع مدلهای ماشین اینست که احتمال دارد جای شیر تخلیه و دریچه ها و مواردی نظیر آن متفاوت باشد.

برای تعویض آب رادیاتور خودرو، ابتدا باید شلنگ خروجی آب رادیاتور که در پائین رادیاتور است را باز کنید. پس از باز شدن درب رادیاتور( یا منبع انبساط)، تا حد زیادی آب کهنه از درون سیستم تخلیه میشود. برای شستن درون رادیاتور باید شلنگ ورودی به رادیاتور( از سمت ترموستات) را باز کنید و درون رادیاتور را با استفاده از یک شلنگ متصل به شیر آب، تا حد امکان بشویید. وقتی که آب رادیاتور را تخلیه کردید و آن را شستید، باید مجددا تمامی اتصالات و شلنگ ها را ببندید.

مراحل تخلیه آب رادیاتور خودرو,تخلیه آب رادیاتور خودرو,زمان تعویض آب رادیاتوراز جمله اقدامات برای سالم نگه داشتن رادیاتور یک خودرو، تخلیه آب رادیاتور خودرو میباشد

معمولاً دو پیچ هواگیری برای مسیر قبل و بعد از ترموستات به منظور تعویض آب رادیاتور خودرو، تعبیه شده است که باید آ ن ها را در این مرحله باز کنید. سپس از طریق منبع انبساط، آب تصفیه شده را وارد کنید و تا جایی مایع را اضافه کنید که ته مانده آب کهنه درون موتور بطور کامل از پیچ هواگیری خارج شود و مایع تمیز بدون هیچگونه حبابی سرریز شود. سپس یکی از پیچ ها را ببندید و اندکی آب برای خروج هرگونه هوای محبوس از پیچ هواگیری، اضافه کنید. در این زمان ، پیچ دوم را ببندید و درب منبع انبساط را سر جایش محکم کنید.

در این مرحله باید به خودروی خود استارت بزنید و تا زمانی که فن خنک کننده روشن و مجددا خاموش شود؛ صبر کنید. بعد از آن موتور خودرو را خاموش کنید تا بطور کامل سرد شود. پس از سرد شدن موتور اتومبیل، باید درب منبع انبساط و پیچ های هواگیری را باز کنید و بر روی آب رادیاتور به میزان ۲ تا ۴ لیتر ضدیخ( بسته به حجم موتور) اضافه کنید. پس از اتمام ضدیخ ها، با بستن پیچ های هواگیر، آب درون منبع انبساط را تا نشانگر ماکزیمم برسانید.

با اتمام عملیات هواگیری موتور خودرو، درب منبع انبساط را ببندید تا موتورخودرو بکار بیفتد. بعد از روشن و خاموش شدن فن خنک کننده بمدت دو بار، اتومبیل را خاموش کنید و منتظر بمانید تا موتور، سرد شود. درصورت پائین رفتن سطح مایع خنک کننده درون منبع انبساط، باید مجددا به آن ضدیخ اضافه کنید تا به نشانگر ماکزیمم برسد، سپس درب منبع انبساط را ببندید.

نكاتی در مورد استفاده بهینه از رادیاتور

>> درصورت خراب و یا فرسوده بودن رادیاتور خودرو باید سریعا آنرا عوض کنید.

>> یکی از علایم راهیابی روغن از موتور به درون سیال رادیاتور، وجود چربی و ماسیدگی روغن و تركیب آن با یكدیگر در رادیاتور است كه باید نسبت به گرفتگی های احتمالی، پس از مراجعه و رفع مشكل در تعمیر گاه های مجاز اقدام کرد.

>> در صورت جوش آوردن خودرو نباید درب رادیاتور و یا منبع انبساط را باز كنید به این دلیل که احتمال آسیب دیدن آن وجود دارد. بهتر است که آب در حالت موتور روشن، به سطح پره های رادیاتور پاشیده شود و بخاری ماشین به منظور افزایش سرعت خنك كاری موتور روشن شود.

تخلیه آب رادیاتور خودرو,زمان تعویض آب رادیاتور,نحوه تعویض آب رادیاتور خودروتخلیه آب رادیاتور در بازه‌های زمانی کاملا معین و مشخص انجام می گیرد

>> تا جای که میشود برای رسوب زدایی داخل رادیاتور و مجموعه سیستم خنك كننده از مواد های شیمیایی استفاده نكنید، در غیر این صورت باید با دقت، مجموعه سیستم خنك كننده را بشویید. مواد رسوب زدا از خاصیت خورندگی برخوردار است و دارای اثرات زیانباری می باشد.

>> توجه به درب رادیاتور و كیفیت آن بسیار مهم است. عملکرد درب رادیاتور، مشابه سوپاپ اطمینان می باشد. چنانچه فنر درب رادیاتور در زمان جوش آوردن موتور، سفت تر از حد مجاز شود فشار زیادی به مجموعه خنك كننده وارد می کند و واشر سر سیلند را تحت فشار قرار می دهد و در صورت شل بودن بیش از حد فنر درب رادیاتور و یا عدم ایجاد آب بندی مناسب در بین نشیمنگاه و لاستیك باعث خروج بخارات میشود و احتمال دارد که رادیاتور، بدون آب شود و شما دائما مجبور شوید که مایع خنك كننده و یا آب، اضافه کنید.

>> در صورت کاهش سطح سیال به صورت مداوم و عدم ریزش و نشت سیال از لوله ها و اتصالات و رادیاتور، احتمال دارد كه سیال به درون یكی از پیستون ها از طریق آببندی واشر سرسیلندر، رخنه کند و پس از بخار شدن در آن جا با دود خارج شود. البته اگر در دقایق اولیه روشن شدن موتور، اگزوز بخار کند؛ یك امر طبیعی به شمار میرود .

>> از عوامل مؤثر در جوش آوردن موتور می توان به خرابی سیستم برق یا سوخت و یا نیم سوز بودن واشر سرسیلندر اشاره کرد.

چگونگی تعویض آب رادیاتور ماشین,مراحل تخلیه آب رادیاتور خودرو,تخلیه آب رادیاتور خودرومراحل تخلیه آب رادیاتور برخی از خودروها با سایر مدل‌ها متفاوت است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش