جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۴۸

علت هواگیری باک بنزین و توصیه هایی در خصوص آن

هواگیری باک بنزین,نحوه هواگیری باک بنزین خودرو,علت هوا گرفتن باک بنزینیکی از علل هوا گیری باک بنزین، بسته شدن منافذ درون باک خودرو است
یکی از مشکلات رایج در بین تمامی دارندگان خودرو، مشکل هواگیری باک بنزین است. براساس مدل هر خودرویی، هواگیری باک خودروها با یکدیگر فرق دارند که میتواند علل متفاوتی داشته باشد، به همین سبب توصیه می شود که نزد یک تعمیرکار حرفه ای، قبل از اقدام به هر عملی بروید. در این مطلب از سرپوش درباره هواگیری باک بنزین ماشین توضیحات داده شده است.

هواگیری باک بنزین

هواگیری باک بنزین به گازی میگویند که داخل باک بنزین، جمع میشود. شما با هوا گرفتن باک بنزین نمیتوانید باک را به اندازه کافی از بنزین، پر کنید. بنابراین درصورت پر بودن باک نمیتوانید آن را بنزین کنید بلکه باید حتماً نسبت به هواگیری آن اقدام کنید.

علت هوا گرفتن باک بنزین 

> منفذ هایی برای خروج گاز ها بر روی سطح باک، وجود دارد که مانع از تجمع گاز در باک بنزین میشود، اما گاهی اوقات با بسته شدن این راه خروج، مانع از خروج گاز میشود و گاز، درون باک بنزین جمع می شود و خطرات احتمالی را در پی دارد. ناخالصی بنزین، یکی از دلایل تجمع گاز درون باک بنزین و خارج نشدن گاز درون باک می باشد. درصورت ناخالص بودن بنزین، گاز ناخالص باعث بسته شدن راه خروج گاز میشود و از خالی شدن فشار گاز حاصل از تبخیر بنزین درون باک، جلوگیری میکند.

> وجود رسوبات ته نشین شده در باک بنزین، از دیگر علل هواگیری باک بنزین به شمار میرود که مانع سوخت رسانی به موتور خودرو و همچنین ریپ زدن در حین رانندگی میشود. به همین منظور می توانید لوله خروجی که از باک به سمت موتور میرود را برای پیشگیری از ورود رسوبات بنزین به سمت موتور و اخلال سوخت رسانی، حدود ۲ سانتیمتر از کف باک خودرو بالاتر قرار دهید.

> معیوب بودن حباب گیری خودرو نیز موجب هواگیری باک بنزین میشود. از آنجایی که وظیفه این قطعه، هدایت بخار بنزین درون باک به خارج از باک بنزین است؛ اگر خراب شود موجب هواگیری باک بنزین خودرو میگردد.

اتفاقات هواگیری نکردن باک بنزین

با توجه به ساده بودن بسیاری از درپوش های خروجی کوچک تر، آن ها صرفا دارای فنر داخلی می باشند. عملکرد فنر، مشابه یک شیر تخلیه است و اقدام به تخلیه ی فشار موجود در مخزن می نماید. علاوه‌براین ، دریچه ی دو طرفه به هوا اجازه می دهد که وارد مخزن شود.

نشانه های خرابی باک بنزین

- تغییر دما نامنظم:

عملکرد موتور به تدریج در اثر تغيير دمای نامنظم موتور و نوسانات عقربه ای درجه حرارت آب، ضعیف می شود. همچنین موجب کاهش حرارت موتور در زمان کوتاه و افزایش آن بطور غیر طبیعی میشود.

- نشت مایع خنک کننده در هوزینگ ترموستات یا در زیر وسایل نقلیه:

چنانچه ترموستات خراب باشد به نشت مایع خنک کننده ، اجازه خنک شدن نمی دهد و در نتیجه موجب گیر کردن مایع خنک کننده در بسته ترموستات میشود. نشت مایع خنک کننده میتواند بیانگر موقعیت های مختلفی باشد. این مشکل به تدریج موجب نشتی شلنگ های سیستم خنک کننده میشود که باید آنرا درست کرد.

- بالا بودن دمای موتور خودرو و جوش آوردن آن:

یکی از نشانه های خوب کار نکردن ترموستات، بالا رفتن درجه آب به محدوده قرمز و جوش آوردن خودرو در ۱۵ دقیقه حرکت اول است.

هواگیری باک بنزین چیست,نشانه های خرابی باک بنزین,هواگیری باک بنزین ماشینبا پر نکردن کامل باک بنزین از مشکل هواگیری باک بنزین نیز جلوگیری کنید

هواگیری باک بنزین خودرو

> مرحله ۱:

برای هواگیری باک بنزین باید انتهای عقب خودرو را با استفاده از جک و پایه جک به سمت بالا ببرید. دقت کنید که موقعیت قرارگیری کنیستر در خروجی باک بنزین خودرو است. در این مرحله باید به بررسی کنیستر از نظر ترک، نشتی یا بوی شدید بخار بپردازید.

> مرحله ۲:

پس از بررسی محکم بودن کنیستر، اگر کنیستر در شرایط خوبی بود باید به بررسی فیلتر هوا بپردازید؛ چون آنرا در صورت آسیب دیدگی ، کثیف بودن یا قطع شدن برق تعویض کنید.

> مرحله ۳:

کنیستر زغال فعال را در صورت مشاهده هرگونه آسیب در حین بازرسی، تعویض کنید. برای این که خطوط پلاستیکی برق و خلاء متصل به کنیستر را جدا کنید باید از یک پیچ گوشتی سر صاف استفاده نمایید. پس از بررسی خطوط، مطمئن شوید که نیازی به تعویض ندارند.

> مرحله ۴:

برای اینکه تمام پیچ ها( پیچ هایی که قوطی زغال چوب را در جای خود نگه می دارند) را جدا و یا شل کنید؛ می توانید از سوکت استفاده کنید. پس از بیرون آوردن کنیستر قدیمی از زیر ماشین باید کنیستر جدید را بدرستی نصب کنید و آن را در محل موردنظر ، محکم کنید. پس از نصب خطوط برق به کنیستر جدید، آنرا امتحان کنید تا از درستی کارش مطمئن شوید. در این مرحله با احتیاط، پایه های جک را جدا کرده و با استفاده از جک، وسیله نقلیه را پائین بیاورید.

باک بنزین را کاملا پر نکنید!

برای پیشگیری از مشکل هواگیری باک بنزین، توصیه میشود که باک بنزین را بطور کامل پر نکنید؛ زیرا بنزین وارد کنیستر می شود و خراب میشود. از طرفی اگر باک بنزین، بیش از اندازه پر شود؛ بنزین ها روی زمین می ریزند و با مشکل هواگیری باک بنزین، مواجه میشوید. همچنین خطرات مهمی در اثر تجمع زیاد گازها در باک بنزین رخ می دهد که از آن ها می توان به آتش سوزی و انفجار در جایگاه سوخت اشاره کرد.

توصیه های ایمنی هنگام هواگیری باک بنزین,نشانه های خرابی باک بنزین,باک بنزین را کاملا پر نکنیدنحوه هواگیری باک خودروها براساس مدل هر خودرو متفاوت میباشد

خراب شدن کنیستر با کامل پرکردن باک بنزین

راه های زیادی وجود دارد که می توان جریان بنزین را توسط نازل، متوقف کرد. برخی از مردم با فشار دادن مجدد دستگیره نازل باعث می شوند که بنزین دوباره داخل باک برود و نازل متوقف شود؛ درواقع این کار موجب میشود که باک بطور کامل، پر شود. برخی دیگر از مردم با خارج کردن نازل از باک تا گردنه ی فیلتر، مانع قطع شدن جریان بنزین میشوند.

هر دو روش مذکور باعث میشود که بنزین وارد کنیستر شود و بر روی زمین بریزد. اگر بنزین بر روی زمین بریزد باعث ایجاد خطرات بسیاری میشود؛ به همین خاطر ایستگاه های پمپ بنزین، مانع از انجام چنین کاری میشوند. بنزین ها در اثر پر کردن باک خودرو بر روی لباس راننده و زمین می ریزد.

اقدامات لازم در زمان بسته شدن منفافذ روی باک بنزین

>> بسته شدن منافذ موجود بر روی باک بنزین، از علل هواگیری باک خودرو به شمار می رود. نخستین قدم برای رفع این مشکل، بررسی قطعات مرتبط با این موضوع در خودرو است که از آن ها می توان به حباب گیر خودرو، منافذ باک خودرو و لوله های انتقال سوخت از باک به موتور اشاره کرد. بنابراین مشکل هواگیری باک خودرو با تعمیر یا تعویض هرکدام از این قطعات معیوب رفع میشود.

>> سوخت گیری خودرو در چند مرحله پشت سرهم ، از دیگر روشهایی محسوب میشود که مشکل هواگیری باک خودرو را رفع میکند. مثلا در زمان سوخت گیری، در هر مرحله و قبل از پر شدن و سرریز شدن بنزین یا پس از رد شدن نازل، باید مدتی منتظر بمانید و مجددا سوخت گیری کنید.

اگر این کار را در چند مرحله انجام دهید؛ تا حدود زیادی به مشکل هواگیری باک خودرو کمک می کنید. از همین شیوه بنزین زدن برای پر کردن باک بنزین خودرو استفاده کنید تا هواهای موجود در باک بنزین از بین بروند. البته توصیه می شود که تعمیرکار و متخصص خبره، مشکل هواگیری باک بنزین شما را رفع کنند درغیر این صورت، افراد ناشی با انجام یک عمل اشتباه، اسیب های جدی به خودرو وارد می کنند.

خطر کامل پرکردن باک بنزین

کمترین ضرر ریخته شدن بنزین، بوی بنزین گرفتن لباس راننده میباشد و از خطرات جدی ریخته شدن بنزین میتوان به آتش سوزیهای گسترده اشاره کرد. توصیه میشود که باک بنزینتان را تا آخر پر نکنید چون نازل پمپ بنزین در زمان مناسب ، جریان بنزین را قطع می کند.

توصیه های ایمنی هنگام هواگیری باک بنزین

* خودرو حتماً باید در زمان سوخت گیری یا هواگیری خودرو، خاموش باشد.

* به این نکته توجه کنید که نباید از عامل آتش زا( مانند سیگار، فندک و کبریت) در جایگاه های سوخت استفاده کنید.

* در زمان سوخت گیری به هیچ وجه داخل خودرو نروید. درصورت آغشته شدن دست یا لباستان به بنزین در هنگام سوخت گیری، دقت کنید که تماس با وسایل داخل خودرو، جرقه و آتش سوزی را بهمراه دارد.

* برای پیشگیری از هواگیری باک بنزین، هیچگونه محلولی وجود ندارد. پس نباید هیچگاه برای رفع و پیشگیری هواگیری خودرو از محلول و ترکیبات پیشنهاد شده استفاده کنید.

* در زمان سوخت گیری حواستان باشد که بنزین بر روی زمین نریزد؛ چنین مسأله ای به خاطر صرفه جویی در مصرف سوخت نیست، بلکه درصورت ترمزگیری ناگهانی راننده با بی احتیاطی، باعث ایجاد گرمای شدید و جرقه می شود و اگر بنزین در آن نقطه ریخته شده باشد آتش سوزی و خسارت های جبران ناپذیری اتفاق می افتد.

توصیه های ایمنی هنگام هواگیری باک بنزین,نشانه های خرابی باک بنزیناز دلایل هوا گیری باک بنزین، خراب شدن حباب گیر است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش