دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۰۳

آشنایی با انواع روش های احیای باتری مرده ماشین

احیای باتری مرده ماشین,راه هایی برای احیای باتری مرده ماشین عمر باتری ماشین بستگی به نحوه استفاده از آنها دارد
اساسی ترین بخش های سازنده ماشین، باطری آن میباشد که به عنوان منشأ سیستم برقی خودرو محسوب می شود؛ چون الکتریسیته موردنیاز خودرو را ذخیره میکند. باطری ماشین به میزان ۱۲ ولت ظرفیت عمومی دارد که از عوامل موثر در آن می توان به قدرت الکترولیت، مقدار الکترولیت، تعداد صفحات باتری، کهنه یا نو بودن باتری و… اشاره کرد. در این مطلب سرپوش انواع روش های احیای باتری ماشین را شرح داده ایم.

احیای باتری مرده ماشین

مدت دوام باتری های خودرو، چندین سال میباشد ولی دقت کنید که میزان طول عمرش بسته به نحوه استفاده از آن ها تعيين میشود. درصورت شارژ شدن درست باطری ماشین معمولی، این باتری میتواند در بهترین حالت تا ۷ سال نیز دوام بیاورد.

طول عمر اکثر باطری های ماشین در حالت عادی، بین ۴ تا ۷ سال میباشد بدون این که نیازی به تعمیر و نگهداری داشته باشد. عمر کوتاه باطری خودرو از ۳ یا ۴ سال، کم تر است. عوامل مؤثر در کوتاهی عمر باتری، شامل عدم استفاده، تبخیر الکترولیت، خوردگی، چرخش بیش از حد عمیق، اسیب و یا مشکلات شارژی می باشد.

راه هایی برای احیای باتری مرده ماشین

عملکرد صحیح باتری خودرو از اهمیت به سزایی برخوردار است ولی گاهی اوقات، باتری به دلایل خیلی ساده با مشکلاتی رو به رو می شود و یا شارژ آن تخلیه می شود. در این زمان برای جلوگیری از هر اتفاقی، باید بدانید که با انجام چه کاری، باتری به صورت مجدد شارژ میشود. درصورت خراب شدن باطری ماشین باید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

۱. احیای باتری ماشین، اضافه کردن آب مقطر:

گاهی اوقات پایین آمدن غلظت الکترولیت( اسید) باتری، باعث استارت نزدن خودرو و ضعیف شدن باتری میشود. درصورت اسیدی بودن باطری شما باید شش عدد درب باتری را باز کنید و نسبت به تخلیه ی کامل اسید باتری اقدام کنید.

احیای باتری مرده ماشین,روش های احیای باتری مرده ماشین باتری به باتری کردن یکی از روش های احیای باتری مرده ماشین میباشد

پس از انجام این کار و ترکیب آب مقطر با جوش شیرین باید ان را داخل باتری بریزید و پس از گذشت ۶۰ دقیقه مجددا باطری را تخلیه کنید. پس از تخلیه ی کامل باتری باید در خانه های باتری، اسید با غلظت بالاتر از ۱۲۵۰ درجه را به جای آن بریزید و به مدت ۲۴ ساعت، باطری را شارژ کنید.

پس از آن ولتاژ باتری را به وسیله ی یک ولت متر، اندازه‌گیری کنید. دقت کنید که ولتاژ باطری باید حداقل ۱۲ باشد؛ در چنین شرایطی آنرا روی ماشین نصب کنید و پس از استارت زدن، اگر ماشین روشن شد نشان می دهد که باطری شما احیا شده است.

۲. احیای باطری ماشین، باتری به باتری کردن:

روش دیگر احیای باتری ماشین به شرح زیر میباشد :

- درصورت اتمی بودن باتری ماشین شما باید اول آنرا بطور کامل، تخلیه کنید تا جایی که ولتاژش صفر شود. شما میتوانید برای انجام این کار، از یک لامپ ۱۲ ولت استفاده کنید. سپس با اتصال لامپ به باتری صبر کنید تا تخلیه ی باطری بطور کامل صورت گیرد. در این زمان ، خاموش شدن لامپ به این معنیست که باتری بطور کامل، شارژ است.

- باطری را پس از انجام چنین کاری با احتیاط تمام شارژ کنید؛ زیرا درصورت عدم احتیاط، شارژ چنین باطری هایی ممکن است که قطب ها را معکوس کند. اگر باتری، معکوس شود؛ بطور کامل از بین می رود.

- از این رو تنظیم شارژ باتری باید در حالت کند و با کم ترین آمپر ممکن، انجام شود و به مدت ۲۴ ساعت زیر شارژ بماند. انجام این مرحله در تمام روش های احیای باتری ماشین می باشد.

- دمای باتری را در زمان شارژ شدن، به صورت پیوسته کنترل کنید تا زیاد داغ نشود. درصورت داغ شدن باتری باید شارژر را از آن جدا کرده و منتظر بمانید تا خنک شود. سپس عملیات شارژ کردن را به صورت مجدد ادامه دهید.

- این نکته را در نظر بگیرید که باتری ماشین نباید بیش از حد ، داغ شود؛ بدین دلیل که اتصال های داخل باطری را قطع میکند. گاهی اوقات توصیه میشود که در زمان شارژ شدن باتری، آنرا در آب خنک قرار دهید و برای پیشگیری از چنین مشکلاتی، آن را شارژ کنید.

احیای باتری مرده ماشین,چگونه یک باتری مرده را احیا کنیم مدت زمان ماندگاری یک باتری بازسازی شده به سن و ظرفیت موجود در باتری بستگی دارد

- وقتی که باتری بطور کامل شارژ شد، باید آنرا به ماشین وصل کنید و استارت بزنید. درصورت روشن شدن ماشین، یعنی باطری احیا شده و میتوانید از آن در مدت زمانی استفاده نمایید.

۳. احیای باتری ماشین، تعمیر باتری اسیدی و اتمی ماشین:

برای احیای باطری اتمی و اسیدی، روش دیگری وجود دارد که بعنوان بهترین روش احیای باتری ماشین در جهان محسوب میشود. در این روش از یک مدل نمک استفاده می کنند که به آن منیزیم سولفات می گویند. در ادامه باید مراحل زیر را انجام دهید:

> درصورت اسیدی بودن باطری شما باید درب های باطری را باز کنید ولی درصورت اتمی بودن باطری باید روی آنرا سوراخ نمایید. بدین جهت که به جای درب های باطری، شش عدد سوراخ ریز ایجاد کنید و سپس اسید باطری را به اندازه ی یک سرنگ، تخلیه کنید.

> سپس ترکیب نمک منیزیم سولفات با آب مقطر را درون یک سرنگ بریزید و آنرا درون خانه های باتری بریزید و در آخر، درب خانه های باتری را ببندید.

> در این زمان به مدت ۲۴ ساعت، باتری را زیر شارژ کند، قرار دهید و سپس با جدا کردن آن از شارژر، روی ماشینتان ببندید.

> اگر با استارت زدن، ماشین شما روشن شد؛ یعنی احیای باتری خودروی شما موفقیت آمیز بوده است.

۴. آسپرین:

تصور کنید که باتری خودروی شما در جایی خالی شده باشد و تنها وسایل دردسترس شما چند بطری آب و آسپرین باشد. جالب است بدانید که یکی از کاربردهای آسپرین( اسید استیل سالیسیلیک یا C9H8O4)، تغيير شیمیایی ترکیب الکترولیت است. به این صورت که باید ۱۲ قرص آسپرین ۳۲۵ یا ۵۰۰ میلی گرمی را در آب گرمی به میزان ۶ اونس، حل کنید و به هر بخش آن به مقدار مساوی اضافه کنید. سپس آب اضافی را برای اطمینان از پوشانده شدن صفحات، به آن اضافه کنید.

۵. اضافه کردن اسید اپسوم:

اسید اپسوم، نوعی اسید قوی میباشد که تعادل شیمیایی را به هم میزند و تا حدی، امکان شارژ را برقرار کند. شما میتوانید از داروخانه ها این ماده را تهیه کنید.

در این روش باید پس از تخلیه ی اسید باتری به اندازه یک سرنگ، درهای آنرا درصورت اسیدی بودن باطری، باز کنید و اسید را تخلیه کنید ولی اگر باتری خودرو اتمی بود باید با ایجاد ۶سوراخ ریز( مشابه ۶ درب باتری در نوع اسیدی)، آب اسید را از آن طریق خارج کنید.

ماندگاری باتری بازسازی شده

سن و ظرفیت موجود در باتری، تأثير به سزایی در مدت زمان ماندگاری یک باتری بازسازی شده دارد. شما میتوانید برای افزایش طول عمر باتری ماشین به بیش از سه تا پنج سال معمولی، چندین مرتبه این فرآیندهای مذکور را تکرار کنید تا دیگر نیازی به تعویض باتری به خاطر از کار افتادن آن نداشته باشید.

احیای باتری مرده ماشین,ماندگاری باتری بازسازی شده اضافه کردن آب مقطر یکی از روش های احیای باتری مرده ماشین میباشد

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
گری وینر,بیوگرافی گری وینر,عکس های گری وینر گری وینرچاک کارآفرین و نویسنده موفق آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۴ نوامبر ۱۹۷۵

محل تولد: اتحاد جماهیر شوروی

ملیت: آمریکایی- بلاروسی

حرفه: کارآفرینی، رسانه‌های دیجیتال و بازاریابی

شناخته شده برای: کارآفرینی و نویسندگی

دارایی: ۱۶۰ میلیون دلار

ادامه
میترا رفیع,بیوگرافی میترا رفیع,زندگینامه میترا رفیع بیوگرافی میترا رفیع، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران (+ تصاویر)

تولد:۱۲ آذر ۱۳۷۳

زادگاه:تهران

پیشه:بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون

تحصیلات:فوق لیسانس بازیگری

ملیت:ایرانی

ادامه
محمود صادقی,بیوگرافی محمود صادقی,عکس های محمود صادقی بیوگرافی محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی

تاریخ تولد: ۲ فروردین ۱۳۴۱

محل تولد: الیگودرز، ایران

حرفه: سیاستمدار ایرانی

تحصیلات: دکترای حقوق خصوصی

حزب سیاسی: روحانیون مبارز

ادامه
زانکو,بیوگرافی زانکو,عکس های زانکو زانکو خواننده محبوب و جوان ایرانی

حرفه: خواننده

سبک فعالیت: پاپ

سال شروع: ۱۳۹۸

ساز تخصصی: گیتار

زانکو,بیوگرافی زانکو,تصاویر زانکوبیوگرافی زانکو

ادامه
میرفندرسکی,ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی,زندگینامه میرفندرسکی ابوالقاسم میرحسینی فندرسکی عارف و دانشمند دوران صفوی

تاریخ تولد: ۹۴۲ خورشیدی

محل تولد: فندرسک، گرگان، ایران

دلیل شهرت: دانشمند و حکیم

دوران زندگی: صفویه

وفات: ۱۰۱۹

محل دفن: تخت فولاد اصفهان

ادامه
ویژه سرپوش