سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۹۵

مقایسه عمیق آیفون SE نسل دوم اپل با مهم‌ترین رقبای هم‌قیمت اندرویدی

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51
آیفون اس ای ۲۰۲۰، میان رده ی ۴۰۰ دلاری اپل با طراحی قدیمی و سخت افزار مدرن، دربرابر رقبای هم قیمتش در دنیای اندروید چه حرف هایی برای گفتن دارد؟ 

چند سال است که شاهد انتشار شایعه های ضد و نقیض درباره احتمال معرفی گوشی میان رده ی جدیدی تحت برند آیفون هستیم. شایعه ها در ابتدا می گفتند آیفون جدید قرار است از نظر ظاهری به نسل اولیه ی آیفون SE که در سال ۲۰۱۶ عرضه شد، شبیه باشد. هرچه زمان گذشت شایعه ها هم تغییراتی بخود دیدند و بسیاری از افشاگران ادعا کردند که آیفون میان رده ی جدید اپل قرار است در کالبد آیفون ۸ قرار بگیرد.

شایعه ها سرانجام چند شب پیش رنگ حقیقت به خود گرفتند؛ جایی که اهالی کوپرتینو با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی به صورت رسمی از نسل دوم گوشی موبایل آیفون اس ای ( Apple iPhone SE 2020) پرده برداری کردند تا نفسی تازه به بازار گوشی های میان رده بدمد و رقابت را در این حوزه وارد مرحله ای جدید کند.

آیفون SE 2020 اپل طراحی قدیمی دارد و غیراز چند بهبود به نسبت جزئی، از نظر ظاهری تغییر دیگری نسبت به آیفون ۸( متعلق به سال ۲۰۱۷) به خود ندیده است. گرچه در نگاه اول حاشیه های بزرگ اطراف نمایشگر امکان دارد به مذاق خیلی از کاربران امروزی خوش نیاید، ولی نباید فراموش کنیم که میان رده ی ۴۰۰ دلاری اپل سخت افزاری بسیار توانمند دارد.

گوشی آیفون SE نسل دوم به همان پردازنده ای مجهز شده که اپل از آن در تازه ترین پرچمدارانش یعنی گوشی های خانواده ی آیفون ۱۱ استفاده کرده است. بعلاوه دوربین به کاررفته در پنل پشتی دستگاه حرف های زیادی برای گفتن دارد و به لطف بهره مندی از قابلیت های نرم افزاری نشئت گرفته از پردازنده ی قدرتمند A13 بایونیک میتواند تصاویر و ویدئوهایی باکیفیت ثبت کند. نگاهی کلی به میان رده ی جدید اپل به ما نشان می دهد که آیفون SE نسل دوم قابلیت های رده بالایی را با قیمتی به نسبت پایین ارائه می دهد.

آیفون SE رقیبی جدی برای میان رده های اندرویدی است؛ گوشی های هوشمندی که طی چند سال گذشته به علت نبود آیفون میان رده ی تازه نفس در بازار، بخش مهمی از سهم میان رده ها را به تصاحب خود درآورده بودند. اپل چند سال است که میان رده ی جدید معرفی نمی کند. درست است که آیفون XR و آیفون ۱۱ هر یک به عنوان نسخه ی ارزان قیمت مدل های بالارده ی خود با نمایشگر LCD معرفی شدند، ولیکن حقیقتا نمی توان از آنها بعنوان گوشی هایی میان رده یاد کرد؛ چون قیمت به نسبت بالایی دارند.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 آیفون SE نسل دوم اپل

طی چند سال گذشته اپل هم چنان به عرضه ی آیفون ۸ به بازار ادامه داد تا دستگاهی برای بازار میان رده داشته باشد؛ اما تلفن های هوشمند چرخه ی عمر بسیار کوتاهی دارند و آیفون ۸ متعلق به سه سال پیش ، امروزه موبایلی قدیمی به شمار می آید. این مسئله باعث شد نیاز به آیفون میان رده ی جدید در بازار بسیار حس شود. اپل به خوبی از این موضوع آگاه بود و با برنامه ریزی حساب شده ، در نهایت آیفون SE نسل دوم را رونمایی کرد.

گلکسی A51، گلکسی A71 و بالاخص پیکسل ۳a مهم ترین رقبای اندرویدی آیفون SE 2020 در بازارهای اصلی به شمار می آیند. گوشی گوگل پیکسل ۴a هنوز به صورت رسمی تائید نشده است؛ منتها در صورت معرفی رسمی، قطعاً به اصلی ترین رقیب آیفون جدید تبدیل خواهد شد. شرکت های دیگری نیز محصولاتی با قیمت مشابه و سخت افزار مناسب معرفی و حتی به بازار عرضه کرده اند؛ اما میزان توجه به گوشی های یادشده به حدی نیست که بخواهیم به عنوان رقیب جدی آیفون SE نسل دوم به خصوص در بازار بزرگ آمریکا از آن ها یاد کنیم. در مقاله ی پیش رو به مقایسه ی عمیق آیفون SE نسل دوم با گوشی های گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ به همراه پیکسل ۳a گوگل می پردازیم. گوشی های هوشمندی که با قیمتی به نسبت مشابه با آیفون اس ای به بازار عرضه شده اند و هر یک فواید  متنوعی به همراه می آورند.

فراموش نکنید که بطور معمول، مقایسه ی سخت افزاری مستقیم آیفون ها با گوشی های اندرویدی کار سختی است. نحوه ی مدیریت حافظه ی رم در آیفون ها تفاوت هایی عمده با گوشی های اندرویدی دارد؛ همینطور سرعت پردازشی پردازنده های گوشی های اندرویدی عمدتا با سرعت پردازشی پردازنده های اپل، قابل قیاس نیست. ضمنا فراموش نکنید که اپل نه تنها سخت افزار بلکه نرم افزار گوشی هایش را هم خودش تولید می کند؛ بدین ترتیب حداکثر بهینه سازی ها را انجام می دهد تا آیفون ها بدون داشتن حافظه ی رم زیاد( مثل گوشی های اندرویدی) تجربه ای روان و لذت بخش به کاربر ارائه دهند.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 گلکسی A51 سامسونگ

طراحی و صفحه نمایش

آیفون SE و پیکسل ۳a از نظر زبان طراحی کلی، شباهت های زیادی به یکدیگر دارند. در پنل جلویی هر دو گوشی شاهد حاشیه های زیادی در اطرف صفحه نمایش هستیم و هردوی آن ها از حسگر اثر انگشت غیریکپارچه با صفحه نمایش استفاده می کنند. در آیفون SE سنسور اثر انگشت با دکمه ی هوم یکپارچه شده است و از آن با نام تاچ ID یاد می شود، با این حال در پیکسل ۳a شاهد حسگر اثر انگشت در پنل پشتی هستیم.

تمامی دستگاه های اندرویدی حاضر در این مقایسه به شکل درخورتوجهی بزرگتر گوشی ۴/۷ اینچ اپل هستند و نسبت نمایشگر به بدنه ی بالاتری ارائه می دهند؛ این موضوع به خصوص برای میان رده های مدرن سامسونگ صدق می کند. آیفون SE نسبت به سایر گوشی ها انداز ه ی کوچک تری در دست دارد و استفاده از آن با یک دست ساده تر است؛ امروزه کاربران بسیار زیادی به گوشی های کوچک علاقه دارند و این مسئله نکته ای مثبت برای گوشی موبایل آیفون SE نسل دوم به شمار می آید.

بگذارید صادق باشیم؛ گوشی های اپل و گوگل طراحی بسیار قدیمی دارند. در دنیای امروز، خیلی از گوشی ها- صرف نظر از پرچمدار یا میان رده بودن- حاشیه های اندکی در اطراف صفحه نمایش دارند و نگاه کردن به آن ها ، حس خوبی به کاربر منتقل می کند. منظور نگارنده، این نیست که آیفون SE نسل دوم طراحی بدی دارد؛ بلکه منظور این است که این نوع طراحی با استانداردهای تلفن های هوشمند در سال ۲۰۲۰ مطابقت ندارد.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 آیفون SE نسل دوم اپل

درحالی که گلکسی A51 و گلکسی A71 دارای صفحه نمایشی بزرگ با طراحی لبه تا لبه هستند و در بخش بالایی نمایشگر از حفره ای کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی استفاده می کنند، این موضوع در آیفون SE مشاهده نمی شود. باوجوداین فراموش نکنید گوشی موبایل آیفون اس ای نسل دوم تنها دستگاه در بین چهار گوشی موردبحث است که به جای بدنه ی پلاستیکی از بدنه ای فلزی بهره می گیرد. این موضوع سبب می شود میان رده ی جدید اپل بتواند حس موبایلی پریمیوم را به کاربر منتقل کند.

آیفون SE نسل دوم اپل تنها گوشی از بین چهار گوشی این مقاله است که از بدنه‌ی فلزی بهره می‌گیرد

زمانی که بحث به عملکرد صفحه نمایش با قضاوت از روی مشخصات فنی میرسد ، بی تردید انتقادها به سمت اپل روانه می شود. روی کاغذ، آیفون SE نسل دوم ضعیف ترین صفحه نمایش را در بین گوشی های موردبحث دارد و تراکم پیکسلی و وضوح صفحه نمایش آن از همه کمتر است.

میان رده ی جدید اهالی کوپرتینو برای به تصویرکشیدن محتوای بصری از صفحه نمایشی با پنل LCD استفاده می کند. این نکته را فراموش نکنید که تجربه نشان داده نمایشگرهای LCD ساخته شده توسط اپل کیفیت بسیار بالایی دارند. مورد مهم دیگر این است که پایین بودن وضوح صفحه نمایش می تواند به معنای ارائه ی عمر باتری بهتر از سوی گوشی باشد. بعلاوه از یک نقطه به بعد، چشم غیرمسلح انسان نمی تواند در حالت عادی و بدون دقت زیاد، تفاوت بین تراکم های پیکسلی را تشخیص دهد.

با همه ی این ها نمی توانیم از کیفیت بالای نمایشگرهای سه گوشی اندرویدی دیگر و علی الخصوص محصولات سامسونگ سخنی به میان نیاوریم. سامسونگ در گلکسی A51 و گلکسی A71 به ترتیب از نمایشگرهای لبه تا لبه ی ۶/۵ اینچ و ۶/۷ اینچ با پنل OLED استفاده کرده است. هر دو گوشی میتوانند محتوای بصری را با وضوح عالی ۲٬۴۰۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و با نسبت تصویر ۲۰:۹ به نمایش بگذارند. از طرفی پیکسل ۳a را داریم که از صفحه نمایش OLED با اندازه ی ۶/۵ اینچ و وضوح ۲٬۲۲۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۸/۵:۹ بهره می گیرد.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 گلکسی A71 سامسونگ

عملکرد

عملکرد پردازشی معیاری است که به احتمال بسیار زیاد آیفون SE میتواند در آن، برترین عملکرد ممکن را در بین دستگاه های هم قیمت از خود نشان دهد. گرچه حافظه ی رم آیفون SE روی کاغذ کمتر از دستگاه های دیگر است، ولی همانطور که اشاره کردیم نحوه ی مدیریت رم در iOS تفاوت هایی عمده با اندروید دارد و اپل همواره بهینه سازی های ویژه ای روی محصولاتش اعمال می کند. گرچه اهالی کوپرتینو هرگز به صورت رسمی ظرفیت حافظه ی رم گوشی ها را اعلام نمی کنند، ولیک خبرهای فاش شده نشان میدهند آیفون SE جدید مجهز به ۳ گیگابایت حافظه ی رم است. در مقایسه ای کوتاه متوجه می شویم که پیکسل ۳a از ۴ گیگابایت رم و گوشی گلکسی A51 و A71 از ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه ی رم استفاده می کنند؛ ناگفته نماند که Galaxy A51 مدلی با ۴ گیگابایت حافظه ی رم نیز دارد.

آیفون SE 2020 به‌لطف تراشه A13 Bionic اپل، سریع‌ترین گوشی ۴۰۰ دلاری دنیا است و حتی قدرت پردازشی بیشتری نسبت‌به بسیاری از گوشی‌های بالارده‌ی اندرویدی دارد

به علاوه تراشه ی توانمند A13 بایونیک در نقش قلب تپنده ی گوشی آیفون SE نسل دوم ظاهر می شود. این موارد دست بدست هم میدهند تا شکی نداشته باشیم که آیفون SE نسل دوم، سریع ترین گوشی میان رده ی ۴۰۰ دلاری حال حاضر است. تا به حال به بنچمارک های آیفون جدید دسترسی پیدا نکرده ایم، با این حال بنچمارک های تراشه ی A13 نشان میدهند که با یکی از قدرتمندترین پردازنده های موبایلی دنیا طرف هستیم. A13 از لحاظ قدرت پردازشی، حرفی برای گفتن باقی نمی گذارد.

نگاهی گذرا به بنچمارک ها، قدرت بالای تراشه ی اپل را به خوبی به رخ می کشد. A13 بایونیک در بنچمارک گیک بنچ ۴( Geekbench 4) توانسته است در بخش عملکرد تک هسته ای امتیاز ۵٬۴۳۲ و در بخش چند هسته ای امتیاز ۱۳٬۵۵۴ را کسب کند. امتیازات یادشده تا لحظه ی نگارش این مقاله، بالاترین امتیازاتی هستند که تاکنون پردازنده های موبایلی موفق به ثبت آنها در گیک بنچ ۴ شده اند. اپل در آیفون SE سال ۲۰۱۶ تصمیم گرفت فرکانس پردازشی پردازنده ی مرکزی را نسبت به آیفون ۶s اندکی کاهش دهد. حتی اگر این اتفاق برای آیفون SE نسل دوم رخ دهد، باز هم این گوشی پردازنده ای بسیار قدرتمند دارد.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 آیفون SE نسل دوم اپل

پردازنده ی اکسینوس ۹۶۱۱ سامسونگ که در گوشی گلکسی A51 سامسونگ به کاررفته در بنچمارک گیک بنچ ۴ امتیازات بسیار پایین تری کسب کرده است. آمار رسمی نشان می دهد این تراشه در بخش عملکرد تک هسته ای توانسته است امتیاز ۱٬۶۹۰ و در بخش عملکرد چندهسته ای امتیاز ۵٬۵۴۴ را کسب کند. از طرفی تراشه ی اسنپدراگون ۶۷۰ کوالکام که در گوشی پیکسل ۳a بکار رفته است، در بخش عملکرد تک هسته ای و چندهسته ای به ترتیب توانسته است امتیازهای ۱٬۸۶۳ و ۵٬۲۵۶ را کسب کند. گلکسی A71 از تراشه ی اسنپدراگون ۷۳۰ کوالکام استفاده می کند. تحقیقات نشان می دهد این تراشه در بخش عملکرد تک هسته ای و چندهسته ای بنچمارک گیک بنچ ۴ به ترتیب امتیازهای ۲٬۵۴۷ و ۶٬۹۰۰ را کسب کرده است.

آیفون SE اپل با وجود برچسب قیمت ۴۰۰ دلاری، عملکردی در حد و اندازه ی گوشی های بالارده ارائه می دهد. شکی نداریم نه تنها دستگاه های اندرویدی حاضر در این مقایسه بلکه بسیاری دیگر از آن ها که قیمت بالاتری هم دارند، نمی توانند به قدرت پردازشی آیفون SE 2020 دست پیدا کنند و عملکردی شبیه به این گوشی از خود برجای بگذارند. تولیدکنندگان گوشی های اندرویدی برای رقابت با تراشه های قدرتمند سری A اپل و بهبود عملکرد گوشی هایشان به طور معمول، حافظه ی رم زیادی را در آن ها قرار می دهند. این گوشی ها همچنین از جدیدترین پردازنده های ساخته شده برای دنیای اندروید مانند تراشه های کوالکام استفاده می کنند. برای گوشی های اندرویدی که قیمت شان در حد ۴۰۰ دلار است، امکان انجام چنین کارهایی وجود ندارد. درواقع نمی توان در این محصولات از بالارده ترین تراشه ها و حافظه ی رم بسیار زیاد استفاده کرد، چون قیمت نهایی بالا می رود.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 پیکسل ۳a گوگل

دوربین

تولیدکنندگان گوشی های اندرویدی بالاخص سامسونگ طی سال های گذشته نشان داده اند که تمایلی ویژه به استفاده از دوربین های پرتعداد در گوشی های هوشمندشان دارند. گلکسی A51 و گلکسی A71 هر دو در پنل پشتی میزبان مجموعه دوربین چهارگانه با حسگرهای دارای وضوح مختلف و البته لنزهای متنوع هستند تا بتوانند تجربه ی عکاسی لذت بخشی به کاربران ارائه دهند. اگر بخواهیم صرفا از روی مشخصات فنی به مقایسه ی دوربین ها بپردازیم، باید بگوییم گلکسی A51 و A71 بهترین عملکرد را دارند؛ اما این موضوع در واقعیت صدق نمی کند.

تجربه نشان داده است گوگل میتواند با یک دوربین در پنل پشتی، خیلی از گوشی های رقیب مجهز به چند دوربین را به راحتی شکست دهد و تصاویری باکیفیت تر از آن ها ثبت کند. به نظر می رسد اپل تلاش کرده است در آیفون SE نسل دوم رویکردی مشابه گوگل برای پیکسل های میان رده در پیش بگیرد.

بر این مبنا گوشی موبایل آیفون SE 2020 در پنل پشتی از دوربین یگانه ی ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می کند. به لطف وجود تراشه ی A13، آیفون میان رده ی جدید از قابلیت های نرم افزاری متنوع آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس برای بهبود کیفیت تصاویر بهره می گیرد. اپل بطور کلی به استفاده از حسگرهای دارای وضوح بسیار زیاد در گوشی هایش علاقه ندارد. این شرکت تلاش می کند به جای اتکا به وضوح حسگر، کیفیت تصاویر را از طریق روش های نرم افزاری و گاها سخت افزاری، تاحدممکن افزایش دهد.

اپل و گوگل نشان داده‌اند که می‌توانند با دوربین یگانه، بسیاری از گوشی‌های اندرویدی مجهز به چند دوربین را به‌راحتی شکست دهند

اپل در اطلاعیه ی رسمی خود می گوید که نسل دوم آیفون اس ای از حالت پرتره( Portrait Mode) هم پشتیبانی می کند. در حالت عادی بهره گیری از این قابلیت نیازمند وجود دو دوربین است؛ درواقع برای ثبت پرتره باید دوربین عمق سنج حضور داشته باشد تا بتواند عمق صحنه را تشخیص دهد و روی تصویر جلوه ی بوکه ایجاد کند. با‌این‌ وجود اپل نه تنها در آیفون SE نسل دوم بلکه پیش تر در گوشی موبایل آیفون XR هم به صورت نرم افزاری حالت پرتره را به گوشی اضافه کرده است. نکته ی مهم دیگر به قابلیت Smart HDR مربوط می شود؛ قابلیتی که تا قبل از معرفی آیفون SE 2020، در انحصار گوشی های خانواده ی آیفون ۱۱ بود.

فراموش نکنید که دوربین اصلی به کاررفته در آیفون SE شبیه دوربین به کاررفته گوشی موبایل آیفون ایکس آر است. آیفون ۱۰ آر پيشتر توانسته بود در بررسی عمیق DxOMark عملکرد خوبی از خود نشان دهد و از این مؤسسه امتیاز بیشتری نسبت به گلکسی A71 دریافت کند( ۱۰۱ دربرابر ۸۴). گرچه وب سایت DxOMark هنوز بررسی دوربین گوشی های آیفون SE و گلکسی A51 را روی خروجی خود قرار نداده است، ولی پیش بینی می کنیم گوشی موردبحث سامسونگ بتواند امتیازی مشابه گلکسی A71 بدست بیاورد. نکته ی جالب توجه این است که امتیاز کسب شده توسط گلکسی A71( متعلق به سال ۲۰۲۰) کمتر از امتیازی بود که گوشی گلکسی A9( متعلق به سال ۲۰۱۹) کسب کرد. احیانا آیفون SE خواهد توانست تجربه ی عکاسی فراتر از انتظارات کاربران را به آن ها ارائه دهد. در این بین در نظر داشته باشید که پیکسل ۳a نیز توانسته بود همچون گوشی آیفون ایکس آر امتیاز ۱۰۱ را از DxOMark کسب کند.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 آیفون SE نسل دوم اپل

ملاحظات دیگر

در بعضی مواقع، گوشی های اندرویدی رقیب آیفون SE مزیت های بیشتری نسبت به این گوشی ارائه می دهند. بااین حال فراموش نکنید میان رده ی جدید اپل با وجود قیمت مقرون به صرفه اش( البته برای بازار هرجایی به جز ایران)، قابلیت های رده بالای زیادی دارد؛ قابلیت هایی که بسیاری از آنها را نمی توانید روی گوشی های ۴۰۰ دلاری سری گلکسی و پیکسل پیدا کنید.

برای مثال، آیفون SE نسل دوم اپل تنها گوشی در این مقایسه به شمار می آید که از استاندارد رسمی IP برای مقاومت دربرابر نفوذ آب و گردوغبار بهره مند است. براساس اعلام رسمی، اپل توانسته گواهی IP67 را برای آیفون جدیدش بگیرد. بهره مندی از این گواهی نشان می دهد آیفون SE 2020 می تواند در عمق یک متری آب به مدت ۳۰ دقیقه دوام بیاورد و هیچ مشکلی در آن ایجاد نشود. علاوه براین گوشی موبایل آیفون اس ای نسل دوم مزیت دیگری نسبت به پیکسل ۳a و گلکسی A71 و A51 دارد و آن هم پشتیبانی از استاندارد شی( Qi) برای شارژ بی سیم است.

افزون بر این موارد همانطور که بالاتر اشاره کردیم، در بدنه ی آیفون SE 2020 از موادی باکیفیت مانند آلومینیوم و شیشه استفاده شده است؛ درحالی که گوشی های اندرویدی این مقایسه و بطور کلی خیلی از گوشی های اندرویدی میان رده دارای بدنه ای از جنس پلاستیک پلی کربنات هستند و حتی فریم فلزی نیز در آن ها دیده نمی شود. نکته ی مهم دیگر این است که آیفون SE از سیستم عامل iOS استفاده می کند. سیستم عاملی که اپل کنترل کاملی روی آن دارد. این یعنی اپل می تواند بهینه سازی های مخصوصی روی دستگاه های خود به منظور سازگاری هرچه بیشتر سخت افزار و نرم افزار اعمال کند. همچنین به علت همین موضوع، آیفون های اپل برای مدت بسیار بیشتری نسبت به اندرویدی ها تحت پشتیبانی نرم افزاری قرار دارند و نسخه های جدید iOS را دریافت می کنند.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 پیکسل ۴a گوگل (تصویر غیررسمی)

نگاهی به پیکسل ۴a گوگل

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم با گوشی پیکسل ۴a قطعا مقایسه ی منصفانه تری خواهد بود؛ چون سخت افزار به کاررفته در پیکسل ۳a اندکی قدیمی شده است. اما نباید فراموش کنید که گوگل (Google) هنوز به صورت رسمی از پیکسل ۴a پرده برداری نکرده و مشخصات فنی دقیق آنرا نمی دانیم. البته با نگاهی گذرا به شایعه های این گوشی متوجه می شویم که آیفون SE 2020 حتی در مقایسه با پیکسل ۴a نیز میتواند عملکردی بهتر از خود نشان دهد.

طبق ادعاهای رسانه ی Android Authority، پیکسل میان رده ی جدید قرار است برای پردازش کارهای مختلف به پردازنده ی اسنپدراگون ۷۳۰ کوالکام مجهز باشد. حتی با وجود بهره مندی پیکسل ۴a از این پردازنده، باز هم آیفون SE با پردازنده ی A13 عملکردی بسیار بهتر از خود برجای خواهد گذاشت. در کنار این موارد نباید بهره مندی آیفون SE جدید را از استاندارد IP67 و البته وای فای ۶ فراموش کنید. دو استانداردی که احیانا در پیکسل ۴a شاهد آنها نخواهیم بود تا نرخ نهایی گوشی پایین بیاید.

گوشی میان رده ی جدید اپل همچنین به لطف بهبودهایی که از لحاظ دوربین به خود دیده است احتمالا خواهد توانست رقابتی تنگاتنگ با میان رد ه ی موردانتظار گوگل داشته باشد. برای قضاوت نهایی درمورد دوربین این گوشی ها باید در انتظار انتشار بررسی DxOMark بمانیم. آیفون SE با این هدف ساخته شده است که بتواند در سال جاری میلادی، بازار گوشی های هوشمند میان رده را به تصاحب خود دربیاورد. گذر زمان مشخص خواهد کرد که آیا پیکسل ۴a می تواند در مسیر رسیدن آیفون SE به این هدف اختلال ایجاد کند یا خیر.

مقایسه ی آیفون SE نسل دوم اپل با رقبای اندرویدی اش,گوشی آیفون اس ای 2020,امکانات گوشی آیفون اس ای 2020,Apple iPhone SE 2020,مقایسه ی آیفون اس ای 2020 و گلکسی A51 آیفون SE نسل دوم فناوری تاچ ID را پس از چند سال به گوشی‌های آیفون برمی‌گرداند

نتیجه گیری

نسخه ی اولیه ی آیفون SE زمان معرفی در سال ۲۰۱۶ به سورپرایز بزرگی برای بازار تلفن های هوشمند تبدیل شد. تقریباً هیچ شخصی انتظار نداشت اپل بخواهد بعد از مهاجرت از طراحی محبوب آیفون ۵s به طراحی جدید، مجددا از طراحی این گوشی در یکی از دستگاه های سال ۲۰۱۶ استفاده کند. آیفون SE نسل اول مخصوص کسانی بود که هنوز نتوانسته بودند با اندازه ی بزرگ تر و طراحی تغییریافته ی گوشی های خانواده ی آیفون ۶ کنار بیایند. آیفون SE ضمن داشتن طراحی جذابِ آیفون ۵s، سخت افزار به روزی داشت، قابلیت های متنوعی ارائه می داد و با قیمتی پایین روانه ی بازار شده بود.

آیفون SE نسل دوم نیز رویکردی مشابه دارد. این گوشی بطور ویژه برای کسانی ساخته شده است که هنوز با طراحی جدید و اندازه ی بزرگ تر و البته مهم تر از همه، قیمت بیشتر آیفون های امروزی کنار نیامده اند و به دنبال محصولی هستند که در عین قدرتمندبودن، قیمت پایینی داشته باشد. همه گیری ویروس کرونا باعث بروز رکود اقتصادی بزرگی در سراسر دنیا شده است و مردم این ایام تلاش می کنند کم تر پول خرج کنند. همین موضوع سبب می شود دستگاهی ۴۰۰ دلاری پتانسیل بالایی برای موفقیت در بازار داشته باشد.

آیفون SE نسل دوم مخصوص کسانی است که هنوز با قیمت بالای آیفون‌های مدرن کنار نیامده‌اند

آیفون SE نسل دوم مجموعه ی متنوعی از قابلیت های رده بالا را با قیمتی به نسبت پایین به کاربر ارائه می دهد. قیمت ۴۰۰ دلاری این گوشی سبب می شود قدرت پردازشی بالای سخت افزار جدید اپل در اختیار کاربران بسیار بیشتری قرار گیرد؛ کاربرانی که تا به حال بنابه هر علتی به تهیه ی گوشی های خانواده ی آیفون ۱۱ اقدام نکرد ه اند.

فراموش نکنید آیفون SE نسل دوم از به روزترین سخت افزار اپل استفاده می کند و تراشه ی به کاررفته در آن حتی متعلق به نسل قبل هم نیست. این گوشی در زیر بدنه اش شماری از بهترین سخت افزاری را دارد که اپل تا به حال با بهره گیری از دانش متخصصان خود موفق به تولید آن ها شده است.

گرچه انتظار میرود ۲۰۲۰ سال بسیار مهمی برای آیفون های پرچمدار بعدی اپل یعنی خانواده ی آیفون ۱۲ باشد، اما بنظر میرسد گوشی موبایل آیفون اس ای قرار است یکی از مهم ترین دستگاه هایی باشد که اپل در سال جاری میلادی روانه ی بازار می کند. گوشی هوشمندی که رقیبی خطرناک برای خیلی از میان رده های اندرویدی به شمار می آید و میتواند میزان فروش آنها را شدیدا تحت تأثیر قرار دهد.

مقایسهآیفون اس ای ۲۰۲۰ اپلپیکسل ۳a گوگلگلکسی A71 سامسونگگلکسی A51 سامسونگ
عرضه
معرفی۲۰۲۰، آوریل ۱۵۲۰۱۹، می۲۰۱۹، دسامبر۲۰۱۹، دسامبر
وضعیتعرضه در آینده نزدیک (آوریل ۲۰۲۰)موجود. عرضه شده در می ۲۰۱۹موجود. عرضه شده در ژانویه ۲۰۲۰موجود. عرضه به بازار ۲۰۱۹، دسامبر
نمایشگر
نوعRetina IPS LCD لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگOLED لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگSuper AMOLED Plus لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگSuper AMOLED لمسی خازنی، ۱۶ میلیون رنگ
ابعاد۴.۷ اینچ (~۶۵.۴% نسبت نمایشگر به بدنه)۵.۶ اینچ (~۷۵.۰% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۷ اینچ (~۸۷.۲% نسبت نمایشگر به بدنه)۶.۵ اینچ (~۸۷.۴% نسبت نمایشگر به بدنه)
رزولوشن۷۵۰ در ۱۳۳۴ پیکسل، نسبت تصویر ۱۶ به ۹ (~۳۲۶ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۲۲۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل، ۱۸.۵:۹ (~۴۴۱ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل، ۲۰:۹ (~۳۹۳ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل، ۲۰:۹ (~۴۰۵ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)
محافظپوشش اولفوبیک برای کاهش بازتاب نور و لکه دستشیشه‌ی دراگون‌تریل آساهیکورنینگ گوریلا گلس ۳کورنینگ گوریلا گلس ۳
- پوشش فضای رنگی گسترده - قابلیت True-tone - حداکثر روشنایی ۶۵۰ نیتنمایشگر همیشه روشن (always-on)
بدنه
ابعاد۱۳۸.۴ در ۶۷.۳ در ۷.۳ میلی‌متر۱۵۱.۳ در ۷۰.۱ در ۸.۲ میلی‌متر۱۶۳.۶ در ۷۶ در ۷.۷ میلی‌متر۱۵۸.۵ در ۷۳.۶ در ۷.۹ میلی‌متر
وزن۱۴۸ گرم۱۴۷ گرم۱۷۹ گرم۱۷۲ گرم
ساختقاب پشتی از جنس شیشه، فریم آلومینیومیجلو از جنس شیشه، بدنه پلاستیکیجلوی شیشه‌ای، بدنه‌ی پلاستیکیجلوی شیشه‌ای (گوریلا گلس ۳)، پشت پلاستیکی، فریم پلاستیکی
گواهی IP67 (تا عمق یک متری به مدت ۳۰ دقیقه)
سیم‌کارتنانو-سیمنانو-سیمتک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by))تک سیم‌کارته (نانو-سیم) یا دو سیم‌کارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by))
پلتفرم
سیستم‌عامل در زمان عرضهiOS 13اندروید ۹.۰ (پای)- اندروید ۱۰ - وان UI- اندروید ۱۰.۰ - ۱ UI 2
تراشه(+A13 Bionic (7 nmQualcomm SDM670 Snapdragon 670 نانومتری (ده نانومتری)Qualcomm SDM730 Snapdragon 730 (هشت نانومتری)Exynos 9611 (ده نانومتری)
پردازنده مرکزی۶ هسته‌ای (دو هسته ۲.۶۵ گیگاهرتز Lightning + چهار هسته ۱.۸ گیگاهرتز Thunder)۸ هسته‌ای (دو هسته‌ی ۲.۰ گیگاهرتز ۳۶۰ طلایی و شش هسته‌ی ۱.۷ گیگاهرتز Kryo 360 نقره‌ای)۸ هسته‌ای ( دو هسته‌ی ۲.۲ گیگاهرتز Kryo 470 طلایی و شش هسته‌ی ۱.۸ گیگاهرتز Kryo 470 نقره‌ای)۸ هسته‌ای (چهار هسته‌ی ۲.۳ گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هسته‌ی ۱.۷ گیگاهرتز Cortex-A53)
پردازنده گرافیکیApple GPU (چهار هسته‌ای)Adreno 615Adreno 618Mali-G72 MP3
حافظه
درگاه حافظهخیرخیرمیکرو اس‌دی، تا ۱ ترابایت (درگاه اختصاصی)microSDXC (درگاه اختصاصی)
حافظه داخلی۶۴/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت، ۳ گیگابایت۶۴ گیگابایت، ۴ گیگابایت رم۱۲۸ گیگابایت ۶ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت ۸ گیگابایت رم۶۴ گیگابایت ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت ۶ یا ۸ گیگابایت رم
نوع حافظهNVMe_UFS 2.‎0
دوربین
اصلی۱۲ مگاپیکسل، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، لنز واید، f/1.8۱۲.۲ مگاپیکسل (۱.۴ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۵۵ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۸ میلی‌متری، f/1.8، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز)۶۴ مگاپیکسل (۰.۸ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۱.۷ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۱۳ میلی‌متری فوق‌عریض، f/2.2) 5 مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4) 5 مگاپیکسل (f/2.2، سنسور تشخیص عمق تصویر)۴۸ مگاپیکسل (۰.۸ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۰ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/2.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) ۱۲ مگاپیکسل (لنز ۱۳ میلی‌متری فوق‌عریض، ۱.۱۲ میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2) 5 مگاپیکسل (لنز ۴۰ میلی‌متری تله‌فوتو، f/2.4، دوربین مخصوص ماکرو) ۵ مگاپیکسل (۱.۱۲ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۵.۰ اینچ سایز سنسور، f/2.2، سنسور تشخیص عمق تصویر)
قابلیت‌هافلاش دوگانه‌ی (LED (dual-tone، HDRفلاش دوگانه‌ی LED، پانوراما، HDRفلش LED، پانوراما، HDRفلش LED، پانوراما، HDR
فیلم‌برداری۲۱۶۰p@24/30/60fps، 1080p@30/60/120/240fps، HDR، لرزش‌گیر اپتیکال تصویر۲۱۶۰p@30fps، 1080p@30/60/120fps۲۱۶۰p@30fps، 1080p@30/240fps، 1080p@960fps۲۱۶۰p@30fps، 1080p@30/60/120fps;‎ لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی
سلفی۷ مگاپیکسل، f/2.2۸ مگاپیکسل (۱.۱۲ میکرومتر سایز پیکسل، لنز واید ۲۴ میلی‌متری، f/2.0‏) f/2.0، 24mm ‪(wide)‬، 1.12µمتر۳۲ مگاپیکسل (۰.۸ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۸ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/2.0)۳۲ مگاپیکسل (۰.۸ میکرومتر سایز پیکسل، ۱/۲.۸ اینچ سایز سنسور، لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/2.2)
فیلم‌برداری سلفی۱۰۸۰p@30fps_۱۰۸۰p@30fps۱۰۸۰p@30fps ،2160p@30fps
صدا
جک ۳.۵ میلی‌متریخیربلهبلهبله
لغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصیلغو کننده‌ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی
باتری
باتریباتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۱۸۲۱ میلی‌آمپر ساعتباتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتباتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتباتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت
شارژرشارژ سریع ۱۸ واتی (۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه) پشتیبانی از شارژ بی‌سیم Qiشارژ سریع باتری ۱۸W USB Power Delivery 2.0شارژ سریع باتری ۲۵Wشارژ سریع ۱۵ واتی
قابلیت‌ها
حسگرهاحسگر اثرانگشت (جلوی گوشی)، شتاب‌سنج، سنسور مجاورت، ژیروسکوپ، قطب‌نما، فشارسنجحسگر اثرانگشت (پشت گوشی)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنجحسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نماحسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
ANT+ANT+
شبکه
فناوریGSM ‎/ HSPA ‎/ LTEGSM ‎/ CDMA ‎/ HSPA ‎/ EVDO ‎/ LTEGSM ‎/ HSPA ‎/ LTEGSM ‎/ HSPA ‎/ LTE
اتصالات
شبکه بی‌سیمWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac/ax، دو بانده، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپاتWi-Fi 802.‎11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات
بلوتوث۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE، aptX HD۵.۰، A2DP، LE۵.۰، A2DP، LE
GPSبله، با A-GPS، GLONASSبله، با A-GPS، GLONASS، BDS، GALILEOبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDSبله، با A-GPS، GLONASS، GALILEO، BDS
NFCبلهبلهبله (وابسته به بازار عرضه)بله
رادیوخیررادیو اف‌امرادیو اف‌ام
USB۲.۰، proprietary کانکتور ریورسبل۲.۰، Type-C 1.‎0 کانکتور ریورسبل۲.۰، Type-C 1.‎0 کانکتور ریورسبل۲.۰، Type-C 1.‎0 کانکتور ریورسبل ، OTG
متفرقه
رنگ‌هامشکی، سفید، قرمزمشکی، سفید، بنفش روشنمشکی، نقره‌ای، آبی، صورتیمشکی، سفید، آبی، صورتی
حدود قیمت در زمان عرضهحدود ۴۰۰ دلارحدود ۳۶۰ یوروحدود ۳۳۲ یورو

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش