پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۳۳ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۱۴۵
گجت ها و ابزارهای هوشمند

فوجی فیلم X- T4 با لرزشگیر سنسور و نمایشگر چرخان، معرفی شد

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

این همان دوربینی است که طرفداران فوجی فیلم منتظر آن بودند. امروز شرکت فوجی فیلم سرانجام دوربین جدید خود یعنی مدل X- T4 را معرفی کرد که تازه ترین پرچم دار این شرکت در زمینه دوربین‌های بدون آیینه به حساب می آید. فوجی فیلم X- T4 مشابهت زيادي به نسل قبلی خود یعنی X- T3 دارد که در سال ۲۰۱۸ معرفی شده بود. اما فوجی فیلم سخت‌افزار  این دوربین را شامل بهبود های زيادي کرده که باعث می شود نسل چهارم از این دوربین ها، تبدیل به انتخابی بیدرنگ برای بسياري شده باشد.

مهم ترین خصوصیت که به این دوربین اضافه شده، لرزشگیر سنسور است. این دومین دوربین فوجی فیلم به حساب می آید که دارای لرزشگیر داخلی حسگر است و به کاربر اجازه می دهد تا با سرعت شاتر بیشتر، بتواند عکس هایی شارپ ثبت کند. با این ویژگی ديگر نیاز نیست تا سرعت شاتر را کم تر و ISO را بالاتر ببرید تا در نور کم بتوانید عکس دلخواه را ثبت کنید. IBIS یا همان لرزشگیر داخلی سنسور، همچنين به کمک کاربرانی می آید که سراغ لنزهای ثابت فوجی مثل ۳۵ میلی متر f/1.4 یا ۵۶ میلی متر f/1.2 رفته اند. از آن جایی که این لنزها مثل لنزهای زوم فوجی، دارای لرزشگیر نیستند، لرزشگیر سنسور می تواند بسیار کارآمد باشد. مهمتر از همه این ها، کسانی که سراغ فوجی فیلم X- T4 برای فیلم برداری می روند نیز خیالشان از بابت داشتن IBIS در فیلم برداری راحت خواهد بود.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

لرزشگیر سنسور استفاده شده در این دوربین، نسبت به دوربین فوجی فیلم X- H1، بهبودهای مختلفی داشته تا هم کوچک تر و سبک تر باشد و هم بتواند بهتر عمل کند. البته به دلیل وجود این لرزشگیر، بدنه دوربین X- T4 کمی از X- T3 بزرگ تر است اما شاید در نگاه اول به سختی بتوان متوجه این تغییر اندازه شد. فوجی در لرزشگیر جدید خود، به جای استفاده از فنرها برای گرفتن لرزش سنسور، از آهنربا استفاده کرده است. همچنین به گفته این شرکت، ۱۸ لنز مانت X فوجی میتوانند با این لرزشگیر جدید، تا ۶.۵ استاپ پایداری داشته باشند. ۱۱ لنز باقی مانده از لنزهای فوجی نیز گفته شده تا ۵ استاپ پایدارسازی به کمک لرزشگیر سنسور خواهند داشت. اگر فکر می کنید این ميزان کافی نیست، فوجی فیلم یک لرزشگیر دیجیتالی هم برای این دوربین در نظر گرفته که در صورت استفاده از آن در هنگام فیلم برداری، تقریباً شاهد ۱۰ درصد کراپ خواهید بود.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

فوجی فیلم X- T4 هم همچنان توانایی های فوق العاده X- T3 را در فیلم برداری حفظ کرده و حتی یک مورد خاص را هم به آن اضافه کرده است. در زمینه فیلم برداری ۴K، می توانید در این رزولوشن با X- T4 و تا حداکثر سرعت ۶۰ فریم در ثانیه و بیت ریت ۴۰۰Mbps فیلم برداری کنید. فیلم برداران حرفه ای هم میتوانند با فرمت ۱۰ بیت و با پروفایل F- Log، مستقیما روی SD Card فیلم برداری کنند. ویژگی جدید در این بخش، فیلم برداری صحنه آهسته در رزولوشن ۱۰۸۰P و تا سرعت ۲۴۰ فریم در ثانیه است! قبل از این، X- T3 و دیگر دوربین های مطرح بازار، فیلم برداری صحنه آهسته را در همین رزولوشن و در سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه انجام می دادند.

یک تغییر دیگر، جایگزینی پیچ تغییر حالت نوردهی در بالای دوربین، به تغییر حالت بین عکاسی و فیلم برداری است. حالا به سادگی می توان دوربین را در حالت فیلم برداری قرار داد و تنظیمات مربوط به سرعت شاتر و ISO را هم به کمک دکمه Q و رابط کاربری دوربین انجام داد نه پیچ های بالای دوربین. درواقع سوییچ کردن بین فیلم برداری و عکاسی حالا بسیار ساده تر شده و دیگر لازم نیست در منوها دنبال سوییچ کردن بین این حالت ها بگردید. X- T3 به خوبی نشان داد که چقدر دوربین خوبی برای فیلم برداری و عکاسی است و حالا X- T4 آمده تا همان مسیر را به شکلی بهتر ادامه دهد.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

تغییر بزرگ دیگر در این دوربین، نمایشگر اصلی آن است. حالا این صحفه نمایش هم رزولوشن بیشتری دارد( ۱.۶۲ میلیون دات در مقایسه با ۱.۰۴ میلیون دات در نسل قبلی) و هم حالا بالاخره، از نوع چرخان است و می توان بصورت کامل آن را به سمت بیرون چرخاند! این نمایشگر مخصوصا ولاگرها را به طرف این دوربین جذب خواهد کرد. در نسل قبلی تنها می شد نمایشگر را به سمت بالا یا به سمت راست متمایل کرد اما حالا در هر زاویه و جهتی می توان از این نمایشگر استفاده کرد. شاید تنها افردی که از این نوع نمایشگر ناراضی خواهند بود، عکاسان خیابانی هستند که می خواهند نمایشگر به سمت بالا خم شود و این کار با این دوربین، ظاهری مثل عکس زیر دارد.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

ویوفایندر الکتورنیکی این دوربین پیشرفت چندانی نسبت به نسل قبل نداشته که این موضوع هیچ ایرادی ندارد؛ زیرا ویوفایندر فوجی فیلم X- T3 به اندازه کافی خوب بود. اما چند حالت جدید به ویوفایندر اضافه شده که در نام تمام آن ها عبارت Boost دیده می شود. برای مثال وقتی ویوفایندر را روی حالت Low- Light Priority Boost بگذارید، کانتراست ویوفایندر کمتر می شود و همزمان Gain را بالاتر می برد تا بهتر بتوانید صحنه های تاریک در حال عکاسی را ببینید. یک حالت دیگر هم به نام Frame Rate Priority Boost نام دارد که ویوفایندر را به سرعت ۱۰۰ فریم در ثانیه می رساند تا همه چیز روان و عالی دیده شوند. این تغییرات مطلقا روی عکسها و ویدیوهای ثبت شده تاثیری ندارند و فقط برای بهبود کارکرد خود ویوفایندر الکترونیکی دوربین است.

بهبود بعدی در زمینه شاتر مکانیکی فوجی فیلم X- T4 رخ داده است. این شاتر حالا از نو بازطراحی شده و علاوه بر داشتن صدای کمتر( فوجی می گوید سی درصد کم تر از نسل قبل)، متوسط عمر آن هم از ۱۵۰ هزار شات به ۳۰۰ هزار شات رسیده است. تغییرات کوچک ظاهری دیگر هم در دوربین رخ داده که برای مثال می توانیم به تغییر محل دکمه Q یا جابه جایی دو جایگاه کارت حافظه SD UHS- II اشاره کنیم. متاسفانه در راستای اضافه شدن لرزشگیر سنسور، یک قربانی در این دروبین وجود دارد و آن حذف جک ۳.۵ میلی متری هدفون برای مانیتور کردن صدا در هنگام فیلم برداری است. برای این کار کاربران می توانند از آداپتر تبدیل USB- C به جک هدفون که در بسته‌بندي دوربین وجود دارد استفاده کنند برای مانیتور کردن صدا در حین فیلم برداری.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

آخرین بهبودی که جا دارد به آن اشاره کنیم، در بخش فوکوس خودکار است. فوجی فیلم می گوید که دوربین X- T4 از الگوریتم های جدید برای فوکوس خودکار و دنبال کردن سوژه بهره می برد و روی چشمان افراد و حیوانات، سریع تر فوکوس می کند. عکاسی پیاپی با شاتر مکانیکی نیز در این نسل به ۱۵ فریم در ثانیه رسیده است که نسبت به ۱۱ فریم در ثانیه در نسل قبلی، بهبود مهمی است. البته هم چنان میتوانید به کمک شاتر الکترونیکی، تا ۳۰ فریم در ثانیه عکاسی داشته باشید. در مجموع فوجی می گوید دوربین X- T4 در هنگام عکاسی پیاپی، عملکردی سریع تر نسبت به X- T3 دارد.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

در دیگر موارد، فوجی فیلم X- T4 با نسل قبلی خود یعنی X- T3 یکسان است. هر دو دوربین از سنسور یکسان ۲۶.۱ مگاپیکسلی X- Trans 4 CMOS بهره می برند. پردازنده هر دو دوربین هم X Processor 4 است. فوکوس خودکار هر دو دوربین شامل ۴۲۵ نقطه فوکوس فازی که روی تمام سنسور پخش شده اند می شود و در خبرها شنیده ایم که احتمالا برخی از ویژگی های X- T4 بصورت یک بروزرسانی نرم افزاری برای X- T3 هم عرضه خواهد شد. البته متأسفانه هنوز دوربین X- T3 پروفایل های رنگی Classic Chrome و HDR را دریافت نکرده در صورتی که دوربین جدید و فوجی فیلم X- Pro3 که مشخصات مشابهی دارند، این پروفایل ها را بهمراه دارند. فوجی همینطور در دوربین X- T4 یک پروفایل جدید به نام Bleached Bypass معرفی کرده که عکس هایی با رنگ کمتر و کانتراست بیشتر تولید می کند.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

مانند نسل قبلی، دوربین فوجی فیلم X- T4 هم با قیمت پایه ۱۶۹۹ دلار برای بدنه تنها به فروش می رسد. برای لنز کیت هم دو مدل در نظر گرفته شده که با کیت ۱۸- ۵۵ قیمت دوربین به ۲۰۹۹ دلار و با لنز کیت ۱۶- ۸۰، قیمت دوربین به ۲۱۹۹ دلار می رسد. این دوربین با یک باتری جدید هم همراه است که فوجی می گوید در حالت عادی تا ۵۰۰ عکس و در وضعیت بهینه تا ۶۰۰ عکس کاربر را همراهی می کند. برای مقایسه کوتاه، باطری نسل قبل تا ۳۰۰ عکس شارژدهی داشت. ظاهر این باطری نسبت به قبل کاملا جدید شده و این یعنی درصورتی که کاربر فوجی هستید، باطری های قبلی شما با فوجی فیلم X- T4 سازگاری ندارد. برای شارژ این باتری نیز فوجی یک شارژر شبیه به شارژرهای موبایلی در نظر گرفته که با تکنولوژی USB- PD، دوربین و باطری را شارژ می کند.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت باتری جدید فوجی فیلم X- T4 که با نسل های قبل سازگاری ندارد

اینکه چه زمانی دست شما به دوربین فوجی فیلم X- T4 می رسد ، هنوز جای سوال دارد. آنطور که فوجی می گوید، به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا هنوز در تولید این دوربین مشکلاتی وجود دارد. هدف این است که دوربین فوجی فیلم X- T4 را در تاریخی در ماه آوریل شاهد باشیم اما این در صورتی است که از هیمن روزهای ابتدایی پیش خرید را انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است عرضه این دوربین تاخیر بیشتری داشته باشد. حتی دوربین فوجی فیلم X100V که اخیرا معرفی شد هم با چنین مشکلی مواجه است و در حال حاضر ، به سختی می توان آن را پیدا کرد.

در پایان، فوجی می توانست بعلاوه اضافه کردن لرزشگیر سنسور و نمایشگر چرخان به همان ترکیب X- T3، یک دوربین جدید معرفی کند اما آنها فقط به این موارد بسنده نکردند. با X- T4 شما هم مکانیزم شاتر بهتری دارید، هم فوکوس خودکار بهتری دارید و هم فیلم برداری صحنه آهسته ۲۴۰ فریم در ثانیه را خواهید داشت! البته که سنسور و پردازنده این دوربین با نسل قبل تفاوتی ندارد اما اگر X- T3 ندارید و به دنبال خرید یک دوربین هستید، بدون شک فوجی فیلم X- T4 انتخابی هیجان انگیز و مناسب است.

فوجی فیلم X T4,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

در آخر، سال جاری هم به نظر سال هیجان انگیزی برای دوربین‌های بدون آینه است. فوجی که با دست پر به میدان آمده و بزودی کانن با R5 هم به این بازار حمله خواهد کرد. باید ببینیم بالاخره چه کسی می تواند سلطه سونی به این بازار را پایان دهد. شما در مورد فوجی فیلم X- T4 چه فکر می کنید؟

digikala.com
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش