جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۲۶۵
اقتصاد کلان

محاسبه نرخ سود در همه بازارها

نرخ سود در بازار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

به گزارش دنیای اقتصاد، در‌حالی‌که از ابتدای هفته برای سپرده‌های بانکی سقف نرخ سود تعیین شده است، بررسی نرخ سود در سایر بازارها نشان می‌دهد که تنوع زیادی در این متغیر وجود دارد. نتایج این بررسی تحلیلی- میدانی حاکی از آن است که در برخی از بازارها نرخ سود موثر تفاوت قابل‌توجهی نسبت به نرخ سود تعیین‌شده در بازار پول دارد.

 

این موضوع نشان می‌دهد که موانع ذهنی تحت تاثیر انتظارات در بازار پابرجا مانده؛ نکته‌ای که قائم مقام بانک مرکزی نیز از آن به‌عنوان یکی از عوامل چسبندگی نرخ سود یاد کرده بود. «دنیای اقتصاد» در یک گزارش از بازارهای کالایی و دارایی، نرخ سود موثر را با توجه به معیارهای «نرخ سود اسمی»، «میزان تسهیلات» و «میزان و نحوه بازپرداخت» محاسبه کرده است. براساس این نتایج، فراوانی اکثر نرخ‌ها در سطح ۲۲ درصد بوده که این رقم فاصله معناداری از نرخ تعیین‌شده برای سود سپرده و نرخ تورم دارد.

 

این موضوع نشان می‌دهد که در کنار اصلاحات ساختاری برای کاهش فاصله نرخ سود با نرخ تورم، لازم است که سیاست‌گذاری در مدیریت انتظارات و تعدیل انتظارات متناسب با نرخ تورم صورت گیرد. به اعتقاد کارشناسان، در صورت همسو نبودن این انتظارات با اهداف تعیین‌شده، حتی اگر شیوه و ابزار به‌کارگرفته برای اصلاح نرخ سود بهترین گزینه موجود برای سیاست‌گذار باشد، در عمل نمی‌تواند منجر به نتایج مطلوب شود.

 

در حالی از ابتدای هفته جاری نرخ سود سپرده‌ها ۱۵ درصد شده است که دامنه سود دریافتی در بازارهای کالایی بسیار متنوع‌تر از این و حتی فاصله زیادی با این نرخ دارد. «دنیای اقتصاد» در گزارشی، نرخ سود در بازارهای دیگر را بررسی کرده است. نتایج این بررسی‌های تحلیلی- میدانی با به‌کارگیری ‌مولفه‌های «نرخ سود اسمی»، «میزان تسهیلات» و «میزان و نحوه بازپرداخت» نشان می‌دهد متوسط نرخ سود موثر سالانه در بازارهای کالایی از دامنه ۳/ ۹ درصد تا ۱/ ۶۰ درصد متغیر است.

 

نوسانی که کارشناسان شاهد حس متفاوت بازار‌ها نسبت به سیاست‌های اعلامی عنوان می‌کنند. نکته قابل توجه این است که در بازارهایی که نرخ سود کمتر است انباشت عرضه وجود دارد و این کاهش نرخ سود به‌دلیل تشویق طرف تقاضا است. بر این اساس ضروری است که سیاستگذار اقتصادی با به‌کارگیری سیاست‌های مناسب در بازارهای مالی و انتشار اوراق مالی در کنار سیاستگذاری پولی؛ برنامه‌ای برای همگرایی نرخ سود در بازارهای پولی و غیر‌پولی ارائه کنند.

 

در این گزارش ۶ بازار مهم شامل بازار فروش خودرو، موبایل، طلا، وسایل منزل و بازار متشکل رسمی (شامل اوراق خزانه و اوراق تسهیلات مسکن) بررسی شده است. نکته قابل تامل در بررسی بازارها، تفاوت‌ در محاسبات است که در برخی از بازارها به‌صورت ساده و برخی به‌صورت مرکب نرخ سود را محاسبه می‌کنند.

 

فرمول استاندارد محاسبه

بانک‌ها از فرمول مشخصی برای محاسبه سود تسهیلات داده شده استفاده می‌کنند این فرمول در تیر ماه ۸۶ از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است. این فرمول دارای دو عنصر اصلی است؛ نرخ سود سالانه و مدت بازپرداخت.براساس این فرمول می‌توان اقساط ماهانه تسهیلات اخذ شده را با توجه به نرخ سود سالانه و مدت زمان بازپرداخت محاسبه کرد. این فرمول که استاندارد بین‌المللی است در ادبیات مالی کاربرد دارد.

 

به این ترتیب، مبلغ اقساط از حاصل ضرب اصل تسهیلات گرفته شده در یک ضریب به‌دست می‌آید که به آن «فاکتور بازیافت سرمایه» گفته می‌شود. ضریب مورد اشاره براساس نرخ سود و دوره بازپرداخت به دست می‌آید.

 

مقدار سود نیز از تفاضل اصل تسهیلات و مجموع اقساط پرداخت شده محاسبه می‌شود. در ادبیات مالی، مدت بازپرداخت تسهیلات بر مبلغ سود پرداخت شده تاثیر دارد. به‌عنوان مثال تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی که به‌صورت ماهانه با سود ۲۰ درصد پرداخت شود، سود موثر سالانه آن حدود ۲۲ درصد خواهد بود. در حالی که اگر به‌صورت دو چک ۶ ماهه پرداخت شود سود موثر سالانه آن ۲۱ درصد به‌دست می‌آید؛ بنابراین هر چه تعداد مرکب شدن در سال بیشتر باشد، نرخ موثر نیز بیشتر می‌شود.

 

نرخ تسهیلات در بازار خودرو

یکی از بازارهای مهم که برای خرید کالا تسهیلات می‌دهد، بازار خودرو است که نوع تسهیلات‌دهی آن بر نرخ سود بازار‌های دیگر نیز تاثیر دارد. در این بازار دو شرکت بزرگ خودروساز به همراه شرکت‌های لیزینگ فروش خودرو فعالیت می‌کنند. همچنین دو نوع تسهیلات برای خرید خودرو داده می‌شود.

 

در نوع اول، شرکت‌های خودروساز به‌صورت مستقیم برای خرید خودرو تسهیلاتی در نظر گرفته‌اند. نوع دوم آن شرکت‌های لیزینگ هستند که در این بازار فعالیت می‌کنند. البته در هر دو روش، نرخ این تسهیلات به نسبت نوع خودرو، میزان تسهیلات و نوع بازپرداخت متنوع است. اما با نگاهی به این بازار اگر تسهیلاتی که با نرخ سود صفر درصد در نظر گرفته شده است، کنار گذاشته شود، می‌توان گفت که نرخ اسمی سالانه این تسهیلات از ۹ درصد تا ۲۴ درصد متغیر است.

 

علاوه‌بر این، میزان تسهیلاتی که به خودرو‌های داخلی مانند پراید و تیبا پرداخت می‌شود نیز بین ۶ تا ۱۶ میلیون متغیر است. همان‌طور که اشاره شد، خودروسازان داخلی برای فروش بعضی از محصولات خود تسهیلاتی ارائه می‌دهند که نرخ سود آن صفر درصد است. نرخ صفر درصد به تسهیلاتی تعلق می‌گیرد که مبلغ آن زیر ۱۲ میلیون تومان بوده و بازپرداخت آن حداکثر یکساله باشد.

 

به‌عنوان مثال در یکی از طرح‌های فروش خودروسازان داخلی، برای خرید تیبا‌۲، تسهیلات ۱۰ میلیونی با بازپرداخت در قالب ۴ قسط سه ماهه در نظر گرفته شده بود. به این ترتیب ۱۰ میلیون تومان تسهیلات داده شده باید به‌صورت سه قسط ۳ میلیون و ۳۴۰ هزارتومانی بازپرداخت شود که قاعدتا سودی برای این تسهیلات دریافت نمی‌شود.

 

از سوی دیگر، نرخ سودی معادل ۲۲ درصد نیز در میان نرخ‌های در نظر گرفته شده دیده می‌شود. شرکت خودروساز برای تسهیلاتی معادل ۱۰ میلیون تومان که باز پرداخت آن ۱۵ ماهه و به‌صورت سه چک ۵ ماهه باشد، نرخ سودی معادل ۲۲ درصد در سال در نظر گرفته است. به این ترتیب هر ۵ ماه یک بار قسط پرداخت می‌شود. «نرخ سود دوره بازپرداخت» به‌صورت حاصل ضرب فاصله زمانی پرداخت اقساط در نرخ اسمی سالانه تقسیم بر تعداد ماه‌های سال محاسبه می‌شود.

 

در نمونه گفته شده، نرخ ۲۲ درصد نرخ اسمی سالانه است که چون فاصله زمانی پرداخت اقساط ۵ ماه است ۲۲ درصد را در ۵ ضرب و بر ۱۲ تقسیم می‌کنیم که نرخ ۱۷/ ۹ درصد به‌دست می‌آید. با این اوصاف، مبلغ هر قسط حدود ۳ میلیون و ۹۶۳هزارتومان به‌دست می‌آید و مجموع اصل وام و سود آن ۱۱ میلیون و ۸۹۰هزارتومان محاسبه می‌شود. به این ترتیب، با شرایط گفته شده، شرکت خودروساز یک میلیون و ۸۹۰هزارتومان از تسهیلات ۱۰ میلیونی داده شده سود کسب می‌کند.

 

محاسبات نشان می‌دهد که نرخ موثر در کل دوره ۱۵ ماهه معادل ۱/ ۳۰ درصد است که اگر آن را بر ۲۵/ ۱ تقسیم کنیم ۰۸/ ۲۴ درصد به‌دست می‌آید که نرخ موثر سالانه این تسهیلات است.تقسیم بر عدد ۲۵/ ۱ از آن جهت صورت می‌گیرد که دوره ۱۵ ماهه یک سال و یک چهارم سال به حساب می‌آید.

 

تسهیلات در نظر گرفته شده در مورد برخی خودرو‌ها که محصول مشترک ایران و یک شرکت چینی است از محصولات داخلی پرطرفدار نیز هم از حیث نرخ سود و هم مبلغ وام متنوع تر است. شرکت خودروساز برای داغ کردن بازار کالای مشترک خود، تسهیلاتی بین ۱۲ تا ۲۵ میلیون تومان با نرخ سودی بین ۹ تا ۲۳ درصد ارائه می‌کند. به‌عنوان مثال ۲۵ میلیون تومان با نرخ ۲۳ درصد سالانه با بازپرداخت ۹ چک ۴ ماهه بیشترین مقدار تسهیلات ارائه شده با بیشترین مقدار نرخ سود است.

 

در این حالت مبلغ هر قسط حدود ۳ میلیون و ۹۵۰هزار تومان در نظر گرفته شده است که هر ۴ ماه یک بار باید پرداخت شود. محاسبات نشان می‌دهد که نرخ سود موثر سالانه این تسهیلات حدود ۴۷/ ۳۱ درصد است.به‌طور کلی میانگین نرخ سود موثر سالانه در مورد خودرو‌های داخلی حدود ۲/ ۱۷ درصد و در مورد خودرو‌هایی که در داخل مونتاژ می‌شوند، ۲/ ۱۵ درصد است.

 

در واقع خودروسازان داخلی برای کالای مونتاژ شده تسهیلات ارزان‌تری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهند.شرکت‌های لیزینگ در مورد خودرو‌های داخلی و خارجی تسهیلاتی ارائه می‌کنند که خرید خودرو را آسان‌تر می‌کند؛ اما شرکت‌های لیزینگ با نرخ سود بالاتری محصولات خود را به فروش می‌رسانند.

 

بررسی‌های«دنیای اقتصاد» در مورد چند شرکت لیزینگ نشان می‌دهد که نرخ سود سالانه در نظر گرفته شده در این شرکت‌های لیزینگ ۲۴ درصد ثابت است و با توجه به مبلغ و نوع بازپرداخت تفاوتی ندارد. به این ترتیب میانگین نرخ سود موثر سالانه شرکت‌های لیزینگ ۷/ ۳۰ درصد به‌دست می‌آید.

 

نرخ سود در بازار فروش اقساطی کالا

یکی دیگر از بازارهایی که برای بررسی نرخ سود می‌توان رصد کرد، بازار فروش اقساطی وسایل منزل است. به این منظور برخی از فروشگاه‌های بزرگ تحت شرایط خاصی کالای اقساطی ارائه می‌کنند. این فروشگاه‌ها به‌صورت تعاونی مصرف کارکنان تسهیلاتی برای کارمندان خود یا به‌طور کلی کارمندان شرکت‌های دولتی در نظر می‌گیرند.

 

«دنیای اقتصاد» به بررسی نرخ سود تسهیلات ارائه شده در یکی از فروشگاه‌های بزرگ کشور پرداخته است. در فروشگاه نمونه، برای خرید کالا‌های برقی مانند یخچال، تلویزیون، سینمای خانگی، ماشین لباسشویی و... تسهیلاتی به‌صورت بدون پیش پرداخت در نظر گرفته است. این نوع تسهیلات باید حداقل در۱۰ ماه و حداکثر ۱۵ ماه با میانگین نرخ سود اسمی سالانه ۶/ ۱۴ درصد به‌صورت ماهانه بازپرداخت شود.

 

نرخ سود موثر سالانه تسهیلات خرید کالا‌های برقی نیز حدود ۶/ ۱۵ درصد محاسبه می‌شود. به‌عنوان مثال برای خرید یک تلویزیون ۲ میلیون و ۵۸۰ هزارتومانی، ۱۰ ماه قسط ۲۹۸ هزار تومانی با نرخ ۱۶ درصد در نظر گرفته شده است؛ بنابراین سود ایجاد شده برای فروشگاه نیز ۴۱۲ هزار تومان خواهد بود.

 

در فروشگاه نمونه برای خرید فرش مدت زمان بازپرداخت ۲۰ ماه و با سود سالانه ۱۶ درصد در نظر گرفته شده است که نرخ سود موثر آن در سال ۲/ ۱۷ درصد به‌دست می‌آید. البته در مورد کالای فرش به‌دلیل وجود فروشگاه‌هایی که اختصاصی این کالا را عرضه می‌کنند رقابت بالایی در پایین آوردن نرخ سود تسهیلات وجود دارد. این درحالی‌است که شبکه بانکی کشور برای ارائه وام خرید کالا نرخ سود بالاتر از ۲۰ درصد را در نظر گرفته است و به‌دلیل سختگیری که در مورد ضامن‌ها وجود دارد دریافت این وام را با دشواری مواجه می‌کند.

 

نرخ سود در خرید موبایل قسطی

یکی از کالاهایی که در بازار به‌صورت اقساطی به فروش می‌رسد، گوشی موبایل است. البته نوع محاسبه نرخ سود در نظر گرفته شده برای این کالا با سایر تسهیلاتی که در این گزارش محاسبه شده متفاوت است. در بازار اقساطی، گوشی تلفن همراه به دو صورت با چک و بدون چک عرضه می‌شود که در حالت با چک نرخ سود را ۳ درصد در ماه و بدون چک ۴ درصد در ماه در نظر می‌گیرند.

 

در این حالت ۴ درصد ماهانه در ۱۲ ضرب شده و ۴۸ درصد سالانه به‌دست می‌آید. یعنی به‌عنوان مثال برای خرید یک گوشی موبایل ۳ میلیون تومانی باید در یک سال یک میلیون و ۴۴۰هزارتومان سود پرداخت کنید. این مبلغ را به اصل پول اضافه کرده و تقسیم بر ۱۲ می‌کنند که مبلغ اقساط هر ماه به‌دست می‌آید.

 

بنابراین برای خرید یک گوشی موبایل ۳ میلیون تومانی باید به مدت ۱۲ ماه قسط ۳۷۰ هزار تومانی پرداخت شود که نرخ سود موثر سالانه آن ۱/ ۶۰ درصد می‌شود. دلیل تفاوت فاحش این نرخ با دیگر نرخ سود‌ها در نوع محاسبه آن است. در فرمول محاسبه اقساط تسهیلات بانکی، هر بار میزان قسط پرداخت شده از اصل و فرع وام کم می‌شود و در واقع به پول باقی مانده نرخ سود تعلق می‌گیرد.

 

اما در بازار فروش کالای اقساطی به این نوع، کل سود در ابتدای امر محاسبه شده و به‌صورت یکنواخت با اصل وام در طول مدت دریافت می‌شود. به این ترتیب نرخ سود موثر سالانه محاسبه شده بیش از ۶۰ درصد به‌دست می‌آید.

 

نرخ سود در بازار طلا

بازار دیگری که فروش اقساطی در آن انجام می‌شود، بازار طلا است. به این منظور برخی طلافروشان اقدام به فروش طلای قسطی می‌کنند. برخی طلافروشان برای فروش اقساطی خود به کارمندان دولت، نرخ سود ۸/ ۱ درصد ماهانه در نظر می‌گیرند. با ضرب این نرخ در ۱۲ ماه، نرخ سود سالانه ۶/ ۲۱ درصد به‌دست می‌آید.

 

این قشر نیز برای فروش اقساطی خود ابتدا نرخ سود ۶/ ۲۱ درصد را در قیمت کالای فروشی خود ضرب کرده و سود آن را محاسبه می‌کنند. سپس مقدار سود را با قیمت کالا جمع کرده و تقسیم بر تعداد اقساط می‌کنند تا مبلغ هر قسط به‌دست آید.

 

به این ترتیب در صورتی که شما طلایی به ارزش ۳ میلیون تومان بخرید، باید ۱۲ ماه قسط ۳۰۴ هزار تومانی پرداخت کنید و در مجموع، ۶۴۸ هزار تومان به ازای خرید خود سود پرداخت کنید. نرخ سود موثر سالانه در این حالت ۸/ ۲۳ درصد محاسبه می‌شود؛ مانند فروش اقساطی موبایل، مبلغ سود در ابتدا محاسبه شده و با اصل پول به‌صورت اقساطی دریافت می‌شود.

 

نرخ سود در بازار‌های متشکل

یکی دیگر از نشانه‌های نرخ سود در بازار، اوراق خزانه عرضه شده در بازار فرابورس است. از ابتدای عرضه این اوراق، انتقاد بسیاری به نرخ سود آن به‌وجود آمد. میانگین نرخ سود موثر این اوراق که با نماد «‌اخزا» در بازار عرضه شد، در ماه‌های پایانی سال گذشته به حدود ۲۸ درصد رسید اما از ابتدای سال ۹۶ روند نزولی در پیش گرفته و به حدود ۵/ ۲۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

 

اوراق «‌اخزا۱» تا «‌اخزا‌۹» سررسید و سر موقع بازپرداخت شده و در حال حاضر «اخزا۱۰» تا «اخزا‌۱۱» قابل معامله است که سررسید آخرین اوراق اخزا، ۲۴ مهرماه سال‌جاری خواهد بود. میانگین نرخ سود این اوراق ۶/ ۱۹ درصد است. عرضه این اوراق به‌دلیل برهم زدن تعادل بازار پول، از ابتدای سال‌جاری متوقف شده است.

 

میانگین نرخ سود اوراق اجاره نیز حدودا ۵/ ۲۰ درصد است. با متوقف شدن عرضه اوراق خزانه، در بازار خارج ازبورس، اوراق‌بدهی دیگری به نام«‌سخاب» معامله شد که نرخ سود آن به بیش از ۳۰ درصد نیز رسید. این اوراق برای اولین بار در اسفند ۹۵ و پس از آن در تیرماه سال‌جاری از طریق بانک ملی به طلبکاران دولتی واگذار شد.

 

بازار غیرمتشکل سبب شد که نرخ سود این اوراق به حدود ۳۷ درصد برسد که البته با دخالت وزیر اقتصاد دولت دوازدهم، معامله ثانویه این اوراق خارج از بورس ممنوع شد و با هماهنگی سازمان بورس، این اوراق در فرابورس پذیرش شده و قرار است به‌زودی به تابلوی معاملات بازگردند. دیگر اوراقی که در بازار متشکل و رسمی معامله می‌شود اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن است که برای دریافت وام مسکن استفاده می‌شود.

 

به ازای هر ورق اوراق مسکن، می‌توان ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات گرفت که به این ترتیب برای دریافت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی باید ۱۲۰ ورق از این اوراق را از بازار بورس خریداری کرد. بازپرداخت این تسهیلات ۱۲ ساله است که باید ماهانه پرداخت شود. علاوه‌بر این، نرخ تسهیلات وام مسکن به‌صورت اسمی ۵/ ۱۷ درصد در سال است؛ اما به‌دلیل هزینه‌ای که برای اوراق اضافه می‌شود، میانگین بازده موثر این اوراق ۹/ ۲۱ درصد قابل محاسبه است.

 

پیام نرخ‌ها

نرخ‌های موجود در بازار‌ها بازتاب‌دهنده نگاه فعالان اقتصادی به بازار است. نکته مهم در این بازارها، بازی‌پانزی وجود ندارد بلکه انتظارات و واقعیت‌ها است که این نرخ‌ها را رقم می‌زند. همان‌طور که قائم مقام بانک مرکزی نیز اشاره کرده بود، عواملی مانند تورم انتظاری، ریسک‌ناپذیری جامعه و عادی شدن سود بالا سبب ایجاد یک انتظار جمعی شده که به شکل یک مانع در مقابل پذیرش نرخ سود سپرده بانکی برای فعالان اقتصادی عمل می‌کند.

 

وجود تورم انتظاری بالا درکنار مشکلات بانک‌ها از قبیل چسبندگی نرخ سود تعادل بازار‌ها را به‌هم زده است. به این ترتیب آنچه به‌نظر ضروری می‌رسد این است که دیدگاه آحاد اقتصادی کشور با روند کنونی نرخ تورم متناسب شود.

 

نرخ سود در بازار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

 

المیرا‌‌ میرابوالفتحی

 

 

  • 24
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش