پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۹۵۶
اقتصاد کلان

مستخدمین حسینی

گروه‌های خاص با درآمد‌های بالا هنوز مالیات نمی‌دهند/ تقسیم بودجه نباید طایفه‌ای باشد

مستخدمین حسینی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
مستخدمین حسینی با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۹ معتقد است؛ در حالی که کارگران و کارمندان کشور مالیات می‌دهند افرادی با درامد‌های کلان از پرداخت مالیات فرار می‌کنند این در حالی است که با جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف معافیت‌ها می‌توان بدون درامد‌های نفتی نیز کشور را اداره کرد.

به گزارش رویداد۲۴، لایحه بودجه سال ۹۹ روز گذشته توسط رییس جمهور به مجلس تقدیم شد. یکی از مشکلات بودجه‌ای در سال‌های اخیر، معافیت مالیاتی نهادهای خاص بود. با این حال دولت در لایحه بودجه سال آینده، بنیادها، نهادها و زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان امام را نیز به قسمت درآمدهای مالیاتی بودجه اضافه کرده است.

کارشناسان اقتصادی از پرداخت مالیات توسط نهادهای خاص ابراز رضایت کرده‌اند و معتقدند این تنها راهی است که دولت می‌تواند اتکای خود به نفت را کم کند. 

حیدر مستخدمین حسینی اقتصاددان به رویداد۲۴ می‌گوید: یکی از اشکالات اساسی در سیاستگذاری اقتصادی دولت و مجلس که از سال‌های گذشته دنبال شده، اداره کشور با درآمد‌های نفتی بوده که در نهایت با شدت گرفتن تحریم‌ها دولت با کمبود منبع مواجه شد و پس از آن دولت برای جبران و تامین هزینه‌ها دست خود را به سوی مردم دراز کرد و متاسفانه در این شرایط سخت فشار را بر مردم بیشتر کرد. این در حالی است که اگر سیاست‌گذاری‌ها از گذشته به درستی صورت می‌گرفت و سه قوا با وفاق ملی و به صورت هماهنگ جلو می‌رفتند برای اداره کشور توانمندتر و با قدرت و کارایی بیشتری جلو می‌رفتیم.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: تاکنون به واسطه درآمدی که زحمتی برای آن کشیده نشده و درآمد‌های حاصل از فروش نفت بوده کشور را اداره کردیم، این در حالی است که این نقیصه باید برطرف می‌شد. یکی از راه‌های مهم رفع این نقیصه اخذ مالیات است؛ این یعنی هر فرد و نهادی که فعالیت اقتصادی دارد، بدون هر گونه پیش‌شرطی باید مالیات پرداخت کند.

او ادامه می‌دهد: بحث اخذ مالیات مهم است و در این راستا باید پایه‌های مالیاتی گسترش پیدا کند و دولت، مجلس و نظام بپذیرند که در فعالیت‌های اقتصادی معافیت مالیاتی وجود نداشته باشد و همه ملزم به پرداخت مالیات باشند و در صورتی که گروهی خاص نیاز به کمک داشت دولت از محل درآمد‌های مالیاتی از این گروه حمایت کند.

این کارشناس اقتصادی می‌گوید: باید سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که مشخص شود طی یکسال چه افرادی مالیات می‌دهند و معافیت‌های مالیاتی همه نهادها حذف شود ضمن آنکه با گسترش پایه‌های مالیاتی این موضوع تعیین تکلیف شود.

مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه گروه‌های خاصی با درآمد‌های بالا هنوز هم مالیاتی نمی‌دهند، می‌گوید: در حالی که کارگران و کارمندان کشور مالیات می‌دهند افرادی با درآمد‌های کلان از پرداخت مالیات فرار می‌کنند؛ این در حالی است که با جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف معافیت‌ها می‌توان بدون درامد‌های نفتی نیز کشور را اداره کرد.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: اخذ مالیات بیشتر از مردم، ظلم به مردم است در بخش بودجه باید به سمت بودجه‌های عملیاتی حرکت کرد و اگر ارگانی بازدهی و خروجی مطلوبی ندارد از پرداخت بودجه به آنها خودداری شود.

مستخدمین حسینی ادامه می‌دهد: برای داشتن نظام اقتصادی توانمند باید کلیه پرداخت‌ها و دریافت‌ها زیر ذره بین قرار گیرد و درآمد‌های حاصل از نفت برای فعالیت‌های زیربنایی استفاده شود.

او در پاسخ به این پرسش چرا برخی از ارگان‌ها و نهاد‌ها مانند آستان قدس از سال‌های گذشته زیر پوشش حمایت‌هایی بودند که مالیاتی پرداخت نکردند؟ می‌گوید: این موضوع از ابتدا اشتباه بود هیچ نهاد و ارگانی نباید معافیت مالیاتی داشته باشد در صورتی که سران سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه به یک وفاق ملی برسند و کلیه معافیت‌ها را حذف کنند و کلیه پرداخت‌ها در بودجه شفاف و روشن شود دیگر شاهد مشکلات کنونی اقتصادی نخواهیم بود.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: در حال حاضر فرار مالیاتی و معافیت‌ها در این زمینه به اندازه‌ای است که صدای همه در آمده بود، این در حالی است که در صورت ساماندهی این موضوع مردم از محل درآمد‌های مالیاتی آموزش کیفی تر، حمل و نقل راحت‌تر و جاده‌های بهتری خواهند داشت و اثرات درآمدهای نفتی نیز بر پروژه‌های عمرانی قابل لمس خواهد شد.

او می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر بودجه به صورت طایفه‌ای و قبیله‌ای تقسیم می‌شود و در اختیار عده‌ای خاص قرار گرفته و برای اینکه بر روی ریل درستی قرار بگیریم نیازمند آن هستیم تا هدف تعیین شده را به درستی ادامه دهیم. البته در لایحه بودجه سال آینده، بنیادها، نهادها و زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان امام نیز به قسمت درامدهای مالیاتی بودجه اضافه شده است و امیدواریم نهادهای دیگری که هنوز از قاعده مستثنا شده‌اند، در آینده مالیات خود را پرداخت کنند.

ندا جعفری

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش