
ارزش روز ۴۹ شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت در پی رشد شاخص و نمادهای معاملاتی در بازار سهام اکنون به ۵۱۸۴ هزار و ۳۰۳ میلیارد ریال رسیده که رشد ۱۹ برابری را نشان می دهد.
به گزارش ایلنا، تعداد شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت ۴۹ شرکت هستند که ارزش مقطع واگذاری آن ها ۲۶۶ هزار و ۳۶۳ میلیارد ریال است. بر این اساس باتوجه به تورم اقتصادی و در پی آن رشد شاخص و افزایش قیمت سهام شرکت ها در بازار سرمایه، ارزش روز پرتفوی بیش از ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت افزایش یافته و اکنون به ۵۱۸۴ هزار و ۳۰۳ میلیارد ریال رسیده است.
در این خصوص نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان می دهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد تعداد ۳۶ شرکت بورسی هستند که ارزش مقطع واگذاری آن ها ۲۲۷ هزار و ۸۲۵ میلیارد ریال میباشد و ارزش روز آن ها به ۵۱۴۸هزار و ۳۳۸میلیارد ریال افزایش یافته است که حکایت از رشد بیش از ۱۹.۴درصدی ارزش اسمی سهام عدالت مشمولان دارد.
بعلاوه اینکه در این پرتفوی، ۱۳ شرکت غیربورسی نیز حضور دارند که ارزش مقطع واگذاری آن ها ۳۵هزار و ۹۶۵میلیارد ریال و ارزش روز آن ها همین مبلغ ارزیابی شده است.
گفتنی است ۵۱۸۴هزار و ۳۰۳میلیارد ریال اشاره شده، بيش ترین افزایشی که ارزش کل پرتفوی سهام عدالت از سال ۸۵ (که طرح توزیع سهام عدالت در کشور اجرایی شده است) تا کنون داشته است.
چطور سهام عدالت را از طریق بانک بفروشیم؟
ایسنا نوشت: سعید اسلامی در خصوص ورود بانکها به فروش سهام عدالت توضیح داد: در شورای عالی بورس این موضوع مطرح شد که بسياري از مشمولان سهام عدالت، مخصوصا در شهرستان های دور افتاده به شعب کارگزاری ها دسترسی ندارند؛ بدین ترتیب مصوب شد که فعلاً بعضی شعب بانک ها بتوانند برخی خدمات را به دارندگان سهام عدالت ارائه کنند.

او با بیان این که بعضی بانک ها کارگزاری دارند و اقدامات نهایتا از طریق کارگزی ها انجام می شود گفت: باید توجه داشت که حدود ۵۰ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند و بسياري از اشخاص تاکنون تجربه وارد شدن به بورس را نداشته اند و در مناطقی هستند که شعبات کارگزاری ها در آن جا توسعه پیدا نکرده است. هرچند درحال حاضر هزار شعب کارگزاری در سراسر کشور وجود دارد ولی بعضی اشخاص به آن ها دسترسی ندارند.
این عضو شورای عالی بورس با تأکید بر این که شعب بانک هایی که دارای کارگزاری هستند، میتوانند خدماتی را برای سهام عدالت به مشمولین ارائه دهند، گفت: امکان دارد دارندگان سهام عدالت بخواهند سهام خود را بعد از آزادسازی بفروشند. این افراد باید کد بورسی بگیرند و به کارگزار مراجعه کنند. البته هفته قبل مصوب شد خدمات اخذ کد بورسی بصورت غیرحضوری انجام شود. حتی فرآیند احراز هویت نیز بزودی بصورت الکترونیکی طی خواهد شد ولی امکان دارد مشمولان به خدمات کارگزاری ها نیاز پیدا کنند.
بر اساس این گزارش، رییس جمهور با تأکید بر لزوم فراهم شدن شرایط برای فروش سهام عدالت به سهل ترین وجه ممکن، به مصوبه روز سه شنبه شورای عالی بورس اشاره کرد و خاطرنشان کرد: خوشحال شدم که شورای عالی بورس تصویب کرد که بانکها میتوانند در این زمینه به کمک بیایند؛ هر کسی که خواست سهام خود را بفروشد، میتواند به بانک مورد علاقه خود وکالت دهد و آن بانک در روز مقرر در بورس سهام فرد را می فروشد و پول آن را به صاحب سهام باز می گرداند.
- 16
- 3