
به گزارش عصرایران، آب دریای عمان به اصفهان رسید. استاندار آن را یک افتخار برای کشور و یک رکورد ملی دانست، اما حالا سوالات زیادی وجود دارد و مهمترین آن شاید این است که آیا انتقال آب به اصفهان برای مردم این شهر خبر خوبی است؟
پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان قرار است در دو مرحله تکمیل شود، ۷۰ میلیون مترمکعب در فاز اول به اصفهان برسد و۴۰۰ میلیون مترمکعب هم در فاز دوم.
عملیات اجرایی مرحله اول این پروژه، مهر سال ۱۴۰۱ در ۲۴ نقطه با حضور ۱۴ پیمانکار شروع به کار کرد. عملیات مرحله دوم آن هم مهر سال بعد از آن یعنی ۱۴۰۲ با حضور رییس جمهور وقت یعنی ابراهیم رییسی کلید خورد.
به گفته مسوولان، قرار است با اجرای این پروژه دست صنایع اصفهان از آب زایندهرود کوتاه شود. هر چقدر هم آب باقی بماند در دیگر بخشها مصرف شود.
حالا حتی در بیان میزان آب انتقالی هم میان مسوولان اختلاف وجود دارد! استاندار اصفهان گفته فاز اول تکمیل شده و ۷۰ میلیون مترمکعب آب به اصفهان رسیده است، اما عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب کشور این میزان را ۴۰ میلیون مترمکعب اعلام کرده است.
علاوه بر آن تکمیل این فاز، به معنای آزاد شدن بخشی از آب رودخانه است. این حجم از آب قرار است کجا مصرف شود؟
فاز اول و ضربالاجل قطع مصارف صنایع از زایندهرود
استاندار اصفهان در توضیح تکمیل فاز اول پروژه گفته است: برغم وجود موانع و محدودیتهای زیاد، نخستین اقدام عملی در راه تامین آب مورد نیاز صنایع اصفهان به نتیجه رسید.
مهدی جمالینژاد ادامه داد: گام نخست اجرای این پروژه قطع مصرف صنایع منطقه به رودخانه زایندهود از طریق پایان فاز اول سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان است که با اجرای حدود ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال، ایجاد مخازن و ایستگاههای پمپاژ، شیرآلات و اتصالات مربوطه انجام گرفت.
استاندار اصفهان تصریح کرد: در این مرحله، امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب نمکزُداییشده دریا یعنی معادل کل مصرف صنایع بزرگ به اصفهان فراهم شد.
جمالینژاد گفت: در فاز نخست این پروژه،۷۰ میلیون مترمکعب آب از طریق خلیج فارس و در مرحله بعد، آب انتقال یافته به استان از طریق دریای عمان تامین میشود.
او تصریح کرد: در مرحله نخست و پس از افتتاح پروژه، پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهرهمند میشوند و در مرحله بعد و ظرف روزهای آتی، مجتمع فولاد مبارکه و صنایع جنوبی استان نیز به این منبع، دسترسی پیدا خواهند کرد.
جمالینژاد اضافه کرد: پس از برقراری این دسترسی، روزشمار و ضربالاجل قطع کلیه مصارف صنایع آببَر استان به منابع سرزمینی و اتصال فوری آنها به آب دریا اعلام و مجدانه اجرا میشود.
او تاکید کرده است: به هیچ عنوان قرار نیست با این آب، توسعه جدیدی در حوزه صنایع آببَر و آلاینده پیرامون شهر اصفهان اتفاق بیفتد.
آب دریا در اصفهان صرف توسعه صنایع میشود؟
یک فعال محیط زیست در اصفهان درباره طرح انتقال آب از دریای عمان به این استان به عصر ایران گفت: این طرح مورد انتقاد فعالان محیط زیست است چراکه از لحاظ محیط زیستی و اقتصادی توجیه ندارد.
منیره کرباسچی ادامه داد: شیرین کردن و انتقال هر مترمکعب آب دریا حدود چند یورو هزینه دارد و فاقد توجیه اقتصادی است.
- 10
- 5