
عبدالامیر یاقوتی معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق توانیر در گفتگو با فارس در بیان آخرین آمار طرح برق امید، ضمن اشاره به این نکته که آمار فعلی متعلق به ابتدای دی ماه سال جاری است، گفت: مطابق اطلاعات استخراج شده از قبوض، ۷.۲ میلیون مشترک خانگی شرایط کم مصرفی را احراز کرده و از این تعداد ۴.۹ میلیون مشترک مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی برق شده اند.
*خانههای خالی و سکونتگاههای غیر رسمی مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی برق نشدند
معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق توانیر با اشاره به دلایل اختلاف آمار مشمولین تخفیف ۱۰۰ درصدی با مشترکان کم مصرف گفت: مطابق مصوبۀ هیئت وزیران خانه های خالی و سکونت گاه های غیررسمی مشمول تخفیف ۱۰۰درصدی نمی شوند و علت این اختلاف نیز همین امر است.
وی در تشریح آمار مشترکان طرح برق امید افزود: مطابق اطلاعات به دست آمده میزان مشترکان خوش مصرف ما پس از اجرای طرح برق امید ۵.۲ درصد رشد کرده است.
*کاهش ۹ درصدی تعداد مشترکان پرمصرف
یاقوتی در توضیح آمار مشترکان کم مصرف گفت: پس از آغاز عملیات اجرایی طرح برق امید ۳.۸ درصد از مشترکان خانگی ما به جرگۀ کم مصرف ها اضافه شده اند.
این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس از آمار مشترکان کم مصرف ما تا ابتدای دی ماه ۹ درصد کم شده است.
*مصرف برق خانگی نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش یافت
یاقوتی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود کاهش آمار مشترکان پر مصرف، میزان مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است گفت: آمار بیان شده بر مبنای تعدد مشترکان است و این آمار نمی تواند به معنای کاهش مصرف انرژی تلقی شود.
معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع نیروی برق توانیر در تشریح آمار انرژی برق کشور گفت: میزان برق مورد استفاده نسبت به کل سال گذشته ۲ درصد افزایش پیدا کرده، در حالی که مشترکان خانگی ۴ درصد بیشتر از سال گذشته برق مصرف کرده اند.
یاقوتی در پاسخ به این سوال که هدف برق امید کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی بخش خانگی است، در حالی که این آمار ۴ درصد افزایش پیدا کرده است، تاکید کرد: تنها ۲ ماه از زمان آغاز عملیات اجرایی طرح برق امید می گذرد و به این سرعت نمی توان انتظار نتایج مدنظر را داشت.
یک کارشناس انرژی:هزینه رایگان شدن برق برای عدهای مردم از جیب سایر مشترکان تامین میشود
حسن مرادی بیان کرد: رایگان شدن انرژی مانند برق برای برخی خانوارها قطعا هزینه هایی را به دولت تحمیل میکند و ممکن است بخشی از این هزینه را از دیگر مشترکان بگیرند.

به گزارش سایت«نود اقتصادی»، حسن مرادی، کارشناس انرژی اظهار داشت: رایگان شدن انرژی مانند برق برای برخی خانوارها قطعا هزینه هایی را به دولت تحمیل میکند و ممکن است بخشی از این هزینه را از دیگر مشترکان بگیرند. دولت میتواند با روشهای جایگزین میزان مصرف را کاهش دهد، جایگزین کردن لامپهای LED، یخچالهای کممصرف و مواردی از این قبیل میتواند الگوی مصرف را مناسب کند.
وی بیان کرد: من بارها از روستاهای مختلف دیدن کردهام و متاسفانه این عزیزان به دلیل مشکلات مالی توان تهیه وسایل کممصرف را ندارند. این درحالی است که وسایل کممصرف در صرفه جویی به میزان قابل توجهی تاثیرگذار است. بنابراین پیش از هر اقدامی بهتر است دولت برای کاهش هزینهها در ابتدا تامین وسایل جایگزین را برای خانوارها آسان کند.
- 18
- 3
کریم تبریزی
۱۳۹۹/۱۱/۷ - ۱۰:۰۴
Permalink