جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۴۵۰
انتخابات ریاست جمهوری

شايد يكي از اين ٣ زن

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,زنان متقاضي نامزدي رياست‌جمهوري

مرضيه وحيد‌دستجردي يا فاطمه رهبر؟ شايد هم رفعت بيات. صفي از زنان متقاضي نامزدي رياست‌جمهوري از طيف راست سياست ايران درحال كشيده‌شدن است، درحالي‌كه مردانشان آنها را «رجل سياسي» نمي‌دانند. سه روز پيش «حسن غفوری‌فرد»، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه، گفته بود اگر قرار باشد یک زن را برای ریاست‌جمهوری معرفی کنم، گزینه موردنظر من «خانم رهبر» است. اين درحالي است كه حزب مؤتلفه اعلام كرده نامزد آنها براي انتخابات رياست‌جمهوري آينده مصطفي ميرسليم است. 

 

موضعم را مشخص مي‌كنم

ديروز فاطمه رهبر، عضو حزب مؤتلفه و رئيس فراكسيون زنان اصولگراي مجلس نهم در واكنش به احتمال نامزدي‌اش به سايت «دوات‌نيوز» گفت: «اظهارنظر دراین‌باره زود است، به‌موقع موضعم را مشخص می‌کنم». از پاسخ دوپهلوي رهبر مي‌توان هر برداشتي را داشت. اينكه او به‌طورقطع شايعه آمدنش را رد نكرده مي‌تواند احتمالي باشد براي آمدنش. فاطمه رهبر و مرضیه وحید‌دستجردی، در ایام نزدیک به انتخابات مجلس دهم، تشکلی به نام «جبهه متحد زنان اصولگرا و کارآمد» را تشکیل داده بودند.

 

عكس‌هاي اين دو نفر، نشسته در كنار هم در نشست جبهه متحد زنان اصولگرا در اينترنت موجود است؛ تشكلي كه مشخص نشد كاركردش چيست و در هنگام بستن فهرست‌هاي انتخاباتي چه وزن و تأثيري داشت. فاطمه رهبر، عضو دوره‌هاي هفتم، هشتم و نهم مجلس و از حامیان اصلی محمود احمدی‌نژاد بود. او سه روز پیش از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ گفته بود: «منتظر رأی ۲۴ میلیونی احمدی‌نژاد باشید. با توجه به شور و هیجانی که در شهرهای مختلف درخصوص انتخابات ایجاد شده بیش از ۳۵ میلیون نفر از مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد که حدود ۷۰ درصد آرا متعلق به آقای احمدی‌نژاد خواهد بود». 

 

دروغ محض است

مرضيه وحيد‌دستجردي، وزير بهداشت معزول احمدي‌نژاد هم كه اين روزها سخنگوي جبهه مردمي نيروهاي انقلاب است، گزينه ديگري بود كه احتمال نامزدي او مي‌رفت. اگرچه او خودش شايعه نامزد‌شدنش را تكذيب كرده و گفته است قصدي براي كانديداشدن در انتخابات رياست‌جمهوري ندارد. او گفته است: «حرف‌هایی که گوشه‌وکنار درباره کاندیداتوری بنده زده می‌شود، همه دروغ محض است و اعضای هيئت مؤسس جبهه مردمي نيروهاي انقلاب نباید کاندیدای انتخابات باشند».

 

مي‌آيم

رفعت بيات هم نماينده اصولگراي مجلس هفتم از زنجان بود كه البته اين روزها ديگر خودش را اصولگرا نمي‌داند و مي‌گويد اين خط‌كشي‌هاي سياسي را قبول ندارد و خودش منتقد بسياری از رفتارهاي اصولگراست. او كه تابه‌حال دو بار نامزد انتخابات رياست‌جمهوري نهم و دهم شده است، به «شرق» مي‌گويد: «اين بار هم حتما نامزد مي‌شوم». او بعد از احرازنشدن صلاحيتش در انتخابات رياست‌جمهوري دهم در گفت‌وگویی تلفنی به تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی گفت: «این امر دو دلیل می‌توانست داشته باشد؛ ‌اول اینکه من زن هستم که با توجه به مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی و نظر شهید بهشتی و اعلام آقای کدخدایی این مسئله منتفی است و دوم اینکه به دلیل مدیر و مدبر نبودن من را رد کرده باشند».

 

بیات با اشاره به اینکه با رد صلاحیت او فرصت‌ مناسبی برای خارج‌کردن کشور از فضای دوقطبی از دست رفته است، گفت: «به رد صلاحیت خود اعتراض نمی‌کنم و فکر می‌کنم باید با گذشت زمان این مسائل حل شود» بيات پيش از اين با اشاره به اينكه صلاحيتش هيچ‌وقت تأييد نشد، به «شرق» گفته بود: «هيچ‌وقت هم به من نگفتند خانم‌ها نمی‌توانند نامزد ریاست‌جمهوری شوند. من نامه‌هایی خدمت آقای جنتی، دبیر محترم شورای نگهبان، نوشتم. با خود آقای کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، جلسه گذاشتم و خدمت مقام معظم رهبری هم نامه نوشتم».

 

مردان در برابر زنان

نكته جالب ماجراي نامزدي زنان اصولگرا اين است كه مردانشان تا اين لحظه نشانه چندان مثبتي مبني بر همراهي با آنها از خود نشان نداده‌اند. آنها حتي طرح اين ايده را هم به دلايل مختلف نپذیرفتنی مي‌دانند. برخي از آنها هم اصلا تمايلي به صحبت درباره نامزدي يك زن ندارند. محمدرضا باهنر گفته است از نظر او زن رجل سياسي نيست. امر محبيان هم گفته است بدون قضاوت ارزشي درباره درست يا غلط ‌‌بودن آن و با توجه به واقعيت‌هاي جامعه، اينكه يك زن بدل به نامزد اصولگرايان شود، از نظر او احتمالي بسيار كم و قريب به صفر است.

 

او حتي در پاسخ به اين سؤال كه اگر شوراي نگهبان تفسير خود از رجل سياسي را به زنان هم بسط دهد، باز هم بر عقيده خود استوار است، گفته است: «با اگرها و مفروضاتي كه نزديك به صفر باشد، نمي‌شود تحليل كرد. با توجه به شرايط اجتماعي، پذيرش اين موضوع وجود ندارد». نبي حبيبي دبيركل مؤتلفه هم گفته بود تا به حال درباره يك نامزد زن در مؤتلفه بحث و صحبتي نداشته‌اند.

 

بحث نامزدي فاطمه رهبر در حالي از سوي يكي از اعضای شوراي مركزي حزب مؤتلفه مطرح شده كه حسين انواري، عضو ديگر شوراي مركزي حزب مؤتلفه در يادداشتي كه چندي‌قبل در روزنامه رسالت منتشر كرد، به جد نوشت كه «... زن در جامعه اسلامي مجاز نيست زمام حكومت و ولايت امر را به دست گيرد. ولايت دنباله همان امامت است كه ولي مسلمين بايد مرد باشد... طبق قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، پس از مقام معظم رهبري، رئيس‌جمهور عالي‌ترين مقام رسمي كشور است و مسئوليت اجراي قانون اساسي و رياست قوه مجريه را بر عهده دارد كه قاعدتا زنان نمي‌توانند به عنوان رئيس‌جمهور برگزيده شوند».

 

اما‌واگرهاي ورود زنان به انتخابات رياست‌جمهوري اگرچه جديد نيست اما امسال با فراخوان شوراي نگهبان درباره لزوم مشخص‌شدن مصاديق و شاخص‌هاي «رجل سياسي»، داغ شده است. موضوع ديگري كه باعث شد بحث نامزدي زناني از ميان اصولگرايان در انتخابات رياست‌جمهوري مطرح شود، «بحران گزينه» بود. چهره‌هاي شاخص و مشهورشان سابقه ناكامي و شكست انتخاباتي دارند و چهره‌هاي ناشناخته يا كمتر‌شناخته‌شده‌شان هم امكان رأي‌آوري ندارند. محمدرضا باهنر دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري بارها گفته است چهره‌هايي با سابقه ناكامي نبايد دوباره وارد عرصه بخت‌آزمایی شوند.

 

مهسا جزینی

sharghdaily.ir
  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش