سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۱ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۰۸۳
اخبار فلزات، طلا و ارز

اخبار لحظه‌ای از بازار دلار و سکه / قیمت روز دلار در بازار آزاد ۹۷/۰۵/۱۱

قیمت دلار و قیمت سکه (پنج شنبه ۱۱ مرداد ۹۷)/ واکنش بازار به بسته جدید ارزی چه خواهد بود؟

قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

  قیمت سکه و قیمت دلار امروز  ۹۷/۰۵/۱۱ ، به گزارش سرپوش روز گذشته، خبری مبنی‌بر سهمیه‌بندی ارزی منتشر شد که این خبر به همراه برخی از اظهارنظرهای سیاسی، بازارها را در حالت تردید فرو برد؛ اما هرچه از میانه روز سپری شد، سایه تردیدها از بازارها کوتاه‌تر و از سطح شاخص‌های قیمتی کاسته شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ابتدای روز گذشته معاملات با احتیاط صورت می‌گرفت؛ اما پس از گذر از میانه روز، فروشنده‌ها دست بالا را در بازار به دست آوردند؛ در نتیجه این اتفاق، قیمت سکه از کانال ۴ میلیون تومانی عقب‌‌نشینی کرد و به کانال ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قدم گذاشت. دلار نیز از مرز ۱۱ هزار تومانی فاصله گرفت و به سوی کانال ۱۰ هزار تومانی رهسپار شد. از جمله عواملی که عقب‌نشینی تقاضا در بازار را رقم زد، تعمیق بازار دوم و افزایش ریسک قیمتی در بازار ارز و سکه بود. پیگیری‌ها نشان می‌دهد که سرخط‌های بسته جدید ارزی دولت، بر وجوه کارشناسی‌شده قبلی استوار شده است و طی روزهای گذشته، یک نگاه همگرا میان بانک مرکزی، مجلس و دولت به وجود آمده است؛ رویکردی که باعث تعمیق بازار دوم و افزایش تعامل دیگر بازیگران خواهد شد. مطابق بررسی‌ها اگر این بسته در دولت نهایی شود، می‌توان انتظار داشت که برای یک دوره، نوسان‌های قیمتی مدیریت شود.

 

کشف شبانه قیمت دلار

تصمیم قریب‌الوقوع دولت، ۱۰۰ تریلیون تومان رانت به جیب خصولتی‌ها سرازیر می‌کند

سرعت تحولات در جامعه امروز ما هر روز شتاب بیشتری می‌گیرد و در این فرایند، دست‌های پیدا و پنهان داخلی و خارجی در کار هستند تا امکان مدیریت تحولات را از داخل به خارج کشور منتقل کنند. در تأیید این مدعا کافی است به تحولات مسئله‌ساز بازار ارز و سکه و التهاب و اضطراب‌های بی‌سابقه‌ای که در بین اقشار مختلف مردم پدید آورده است، توجه کنیم. هدف این تحولات سست‌کردن پایه‌های اعتماد مردم به دولت است و انفعال مسئولان در مقابل اضطراب‌های عمومی و اتخاذ بعضی تصمیمات شتاب‌زده و همسو با خواست طراحان سیاست‌های بی‌ثبات‌کننده اقتصاد و جامعه دلهره‌آور است و شائبه نفوذ در نظام اقتصادی را تقویت می‌کند. در‌حالی‌که یک دلار به بازار ارز ثانویه تزریق نشده، شبانه کشف قیمت می‌شود و با تلفن به دلال‌های بازار ارز خیابان جمهوری منتقل می‌شود و همین اعلام مبنای اعلام قیمت‌های جدید می‌شود. 

 

انفعال مسئولان در مقابل این فرایند مشکوک بیش از هر عامل دیگری به تضعیف اعتماد عمومی، پذیرش قیمت‌های اعلام‌شده و بنابراین اهداف توطئه‌گران کمک می‌کند. هم‌راستایی سیاست‌های اقتصادی چند‌ماهه اخیر در داخل و تلاش دشمنان کشور برای تزریق ناامیدی در مردم را نمی‌توان بی‌ارتباط با دعوت نتانیاهو و منافقین از مردم برای ایجاد ناآرامی تفسیر کرد. پرداختن به این ارتباط نیازمند نوشتار دیگری است که در این مقال نمی‌گنجد، فقط می‌توان به طرح چند پرسش بسنده کرد. چه کسانی تصمیم گرفتند در یک اقدام بی‌سابقه در چند روز ۲۰‌ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور را به گروه‌های مختلفی که بعضی از آنها وجود خارجی ندارند و به مواردی غیرضروری اختصاص بدهند؟ و این اتفاق در حالی رخ داد که همگان می‌دانند که به‌زودی هر یک دلار تخصیص‌یافته ارزشی به‌مراتب بیش از گذشته خواهد داشت.

 

چگونه است که در یک اقدام شتاب‌زده دیگر که مسئولان و مردم در شوک مالی ناشی از تخصیص و مصرف این منابع عظیم هستند، طرح ایجاد بازار ثانویه ارز در یک چشم‌به‌هم‌زدن در مجلس تصویب و راه‌اندازی آن باوجود نقایص متعدد و پرسش‌های پاسخ نگفته گوناگون اعلام می‌شود؟ آیا تلفن‌هایی که کشف قیمت‌های ارز و سکه را اعلام کرده است، نمی‌تواند از سوی دستگاه‌های امنیتی دشمنان کشور بوده باشد؟ شائبه این ارتباط وقتی بیشتر می‌شود که در پی اعلان آمادگی ترامپ برای مذاکره بدون قیدوشرط با مقامات کشور باز در بازار کشف جدیدی صورت می‌گیرد و قیمت کاهش قابل‌ملاحظه‌ای با روز قبل از آن پیدا می‌کند.  آیا مجموع این تحولات نمی‌خواهد به مردم این شائبه را القا کند که تصمیمات اساسی کشور با تصمیمات رئیس‌جمهور آمریکا تعیین می‌شود؟ دولت و مجلس باید از شتاب‌زدگی در اتخاذ تصمیمات خلق‌الساعه، شتاب‌زده و فاقد بنیان‌های کارشناسی پرهیز کنند که می‌تواند به زیان‌هایی جبران‌ناپذیر بینجامد. هم‌سویی آز و طمع گروهی از منتفعین هرج‌ومرج اقتصادی ناشی از شوک‌های بی‌سابقه ارزی با تلاش‌ها و اقدامات تحریمی دولت آمریکا و اهداف ائتلاف اسرائیل، عربستان و منافقین ضرورت احتیاط هرچه بیشتر و پرهیز از شتاب‌زدگی سیاست‌گذاران را در تصویب طرح‌های مشکوک و مخرب طلب می‌کند. 

 

تغییرات بحران‌ساز و مخاطره‌انگیز در بازار ثانویه

اخیرا شورای پول و اعتبار مصوب کرده است که ارز با قیمت رسمی فقط به کالاهای اساسی و دارو تخصیص یابد و محل تأمین آن ارز صادرات نفتی دولت است. در این شرایط علاوه بر ارز حاصل از صادرات دیگر کالاهای غیرنفتی، ارز حاصل از صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و مواد معدنی» نیز امکان عرضه در بازار ثانویه ارز، براساس بهای فروش توافقی با خریداران را پیدا می‌کند. در مصوبه جدید محل تأمین ارز «مواد اولیه و واسطه‌ای و همچنین ماشین‌آلات صنعتی مورد نیاز جهت تولید» بازار ثانویه است. پیش از این در ۲۶ تیر شورای پول و اعتبار با طبقه‌بندی واردات کشور به سه دسته (۱) کالاهای اساسی و دارو، (۲) کالاهای واسطه‌ای و ماشین‌آلات بخش‌های تولیدی و (۳) کالاهای مصرفی، تقسیم و محل تأمین ارز دسته اول را صادرات نفتی، دسته دوم را صادرات محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و مواد معدنی (با نرخ ارز رسمی) و دسته سوم را صادرات سایر کالاها (با نرخ ارز توافقی) تعیین کرده بود.  در مصوبه جدید دو تغییر مهم ایجاد شده است: (۱) عرضه ارز صادراتی «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و مواد معدنی» در بازار ثانویه و (۲) تأمین ارز مواد اولیه و واسطه‌ای از بازار ثانویه ارز. این تغییرات تأثیرات بحران‌ساز و مخاطره‌انگیزی بر اقتصاد کشور و معیشت عامه مردم بر جای خواهد گذاشت. درباره مصوبه جدید شورای پول و اعتبار و تبعات و اثرات آن موضوعات متعددی قابل طرح است که موارد مهم آنها براساس داده‌های بانک مرکزی به شرح زیر است: 

 

 (۱) درآمد ارزی ایران در سال ۱۳۹۶ معادل ۱۰۸.۵ (۶۵.۸ نفتی خالص + ۳۲.۳  غیرنفتی خالص + ۱۰.۴ خدمات) ‌میلیارد دلار بود که از میانگین درآمد ارزی همه دولت‌های رؤسای‌جمهور پس از انقلاب بیشتر بود. صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی» در سال ۱۳۹۶ به ارزش ۲۴‌میلیارد دلار بود که ۵۲ درصد از صادرات غیرنفتی را پوشش داد. در این سال صادرات گاز و میعانات گازی ۱۲.۷ ‌میلیارد دلار و با سهم ۲۷ درصد از کل صادرات غیرنفتی بود. صادرات کشاورزی و مواد غذایی، کالاهای صنعتی و سایر کالاها به ۱۰‌میلیارد دلار بالغ شد که ۲۱ درصد از صادرات غیرنفتی سال ۱۳۹۶ را شامل شد. درباره صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و مواد معدنی» شایان ذکر است که بیش از ۸۰ درصد صنعت فولاد کشور تحت مدیریت سازمان ایمیدرو (وزارت صنعت، معدن و تجارت) قرار دارد و به همین ترتیب بخش اعظم معادن و واحدهای پتروشیمی بزرگ دولتی یا خصولتی هستند و مدیران انتصابی دولتی آنها را اداره می‌کنند. 

 

 بنابراین در واقع بیش از ۸۰ درصد ارز صادراتی «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی» به‌وسیله بخش دولتی یا خصولتی مدیریت می‌شود. در نتیجه سهم بخش خصوصی از کل درآمد ارزی کشور کمتر از ۱۵ درصد برآورد می‌شود و بیش از ۸۵ درصد درآمد ارزی از سوی بخش دولتی و خصولتی عرضه می‌شود. 

 

ایجاد فضای مصنوعی دستوری برای بالابردن نرخ ارز

 ۲- یکی از مهم‌ترین دلایل رشد شدید بهای دلار تا بیش از ۱۲۰‌هزار ریال، عرضه پایین ارز در سطح بازار است. با توجه به سهم بالای بنگاه‌های خصولتی و دولتی در صادرات غیرنفتی، اینکه گفته می‌شود این صادرکنندگان از عرضه ارز صادراتی خود به بازار خودداری و به مصوبات دولت تمکین نمی‌کنند، نشان از ضعف دولت یا قدرت بنگاه‌های خصولتی دارد و از طرفی حاکی از این است که با ایجاد فضای مصنوعی و دستوری کمبودِ ارز در بازار، نرخ‌های بالای ارز به اقتصاد و مردم تحمیل می‌شود. در بازاری که عرضه‌کننده اصلی ارز دولت یا بنگاه‌های خصولتی با سهم بیش از ۸۵ درصد هستند و مصرف‌کننده اصلی مردم با سهم بیش از ۶۵ درصد هستند، افزایش نرخ ارز در فضای دستوری از سوي مردم ممكن نيست.  براساس محاسبات بانک جهانی و محاسبات مستقل دیگر، نسبت به سال ۱۳۵۶، هم‌اکنون نرخ تبدیل ارز باید کمتر از ۳۰‌هزار ریال در برابر یک دلار باشد. گروه‌های اقتصادی خصولتی و مدافعان نئولیبرال آنها، با انتخاب گزینشی و ابزاری سال پایه و نوع محاسبه‌ای که بالاترین نرخ ارز را نتیجه بدهد، نرخ بالا و غیرواقعی ۶۰‌ هزار ریال به ازای هر دلار و حتی بالاتر را به باور عمومی تزریق کردند. حتی با فرض صحیح‌بودن مدعای غیرکارشناسی «افزایش نرخ ارز متناسب با اختلاف نرخ‌های تورم داخلی و خارجی»، با توجه به تعادل و ثبات قیمت ارز در سال ۱۳۹۲، هم‌اکنون نرخ برابری رسمی ارز باید کمتر از ۳۵ ‌هزار ریال در برابر دلار و نرخ آزاد آن کمتر از ۵۰ ‌هزار ریال باشد. نئولیبرال‌های وابسته به بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی با هجمه سنگین و بی‌سابقه رسانه‌ای، فضای مصنوعی دستوری برای بالابردن نرخ ارز و کسب منافع کلان بنگاه‌های خصولتی از محل فساد ناشی از رانت ارز را ایجاد کردند.

 

در اقتصاد ایران بیش از ۹۰ درصد ارز یا مستقیما حاصل فروش منابع ملی (نفت، گاز و معادن) است یا غیرمستقیم به‌واسطه رانت منابع حاصل شده است. در نتیجه ارز کالای شخصی یا خصوصی نیست و در شمول کالاهای عمومی محسوب می‌شود. تفاوت اساسی اقتصاد ایران با بقیه کشور‌ها این است که ارز خارجی بر اثر کار و تلاش و نوآوری بخش خصوصی واقعی حاصل نمی‌شود؛ بنابراین نظام یا بازار ارزی اقتصادهای بازار آزاد برای ارز دولتی در ایران موضوعیت ندارد که براساس آن بتوان درباره چگونگی سپردن آن به بازار تصمیم گرفت. 

 

جهت‌گیری سازوکار مالیاتی در پشتیبانی از خصولتی‌ها

 ۳- براساس صورت‌های مالی رسمی، سود خالص شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۶ به ۷۳ تریلیون ریال (۷۳۰۰‌میلیارد تومان) بالغ شد که برابر با سرانه ۹۱‌ هزار تومان به‌ازای هر نفر جمعیت کشور است. نرخ سود عملیاتی ۳۵درصدی سال ۱۳۹۶ شرکت فولاد مبارکه از بزرگ‌ترین گروه‌های فولادساز در کشورهای ژاپن، کره‌جنوبی، چین، آلمان و آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی بیشتر بود. در حدود ۲۰ درصد این سود عظیم مستقیما به حساب بخش‌های دولتی واریز می‌شود ولی بخش اصلی آن به شرکت‌های سرمایه‌گذاری غیردولتی تعلق می‌گیرد. ضمن آنکه عملکرد دولت در ایجاد سازوکار لازم برای تحصیل سود کلان و نامتعارف یک بنگاه شبه‌دولتی غیرقابل قبول است. پرداخت سودهای کلان بدون نظارت (از محل منابع ملی) به بخش قلیلی از مردم و شرکت‌های شبه‌دولتی هیچ منطق و توجیهی ندارد و در عمل تخصیص رانت به گروه‌های منتخب است که زمینه‌ساز فساد نیز می‌شود. در سال ۱۳۹۶ سود خالص پنج بنگاه بزرگ پتروشیمی شبه‌دولتی «نوری، جم، مارون، زاگرس و مبین» ۹۳ تریلیون ریال (۹۳۰۰‌میلیارد تومان) بود و این بنگاه‌ها در مجموع نرخ سود عملیاتی ۲۹ درصد را تجربه کردند. نرخ مالیات پرداختی این پنج بنگاه پتروشیمی و فولاد مبارکه میزان ناچیزي به‌ترتیب ۴ و ۱.۳ درصد نسبت به سود خالص و درآمدهای عملیاتی آنها است که نشان می‌دهد چگونه سازوکار مالیاتی کشور در پشتیبانی از کسب منافع کلان توسط بخش خصولتی جهت‌گیری شده است. 

 

نظر به ارزش صادرات ۲۴‌‌میلیارد‌دلاری محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی در سال ۱۳۹۶ که با توجه به افزایش صادرات و رشد قیمت‌های جهانی به بیش از ۳۰‌ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۷ بالغ خواهد شد، در صورت فروش ارز صادراتی این گروه‌های کالایی در بازار ثانویه ارز، بیش از هزار تریلیون ریال (صد ‌هزار‌میلیارد تومان) رانت ارزی برای تولیدکنندگان پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی در سال ۱۳۹۷ ایجاد خواهد شد که از هرگونه مالیات نیز معاف است و این یعنی بحران دیگری در نقدینگی کشور. 

 

علاوه‌براین درآمد فروش ریالی آنها نیز به نسبت فروش ارزی بالا خواهد رفت که در نتیجه مجموع رانت ارزی و ریالی حاصل از شوک ارزی و ریالی به دو تا سه ‌هزار تریلیون ریال (۲۰۰ تا ۳۰۰‌ هزار ‌میلیارد تومان) بالغ خواهد شد. ضمن آنکه بخش کمی از این رانت ارزی به بخش غیردولتی وابسته تعلق می‌گیرد، بخش عمده‌اي از این رانت توسط بنگاه‌های شبه‌دولتی به خزانه دولت برنمی‌گردد. اعطای این رانت‌های گسترده به گروه‌های خاص که از طریق فروش ثروت‌های ملی و اموال عمومی انجام می‌شود، نه‌تنها از هیچ‌گونه توجیه اقتصادی و منطقی برخوردار نیست که نشانه تسخیر دولت توسط بخش خصولتی است مصداق بارز فساد اقتصادی با سوءاستفاده از شرایط بحرانی کنونی است. 

 

هشدار تورم بالای ۷۰ درصد

 ۴- ارز حاصل از صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی»، «کشاورزی و مواد غذایی» و «کالاهای صنعتی و سایر کالاها» ۳۴‌ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ بود که سهم صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی» بیش از ۷۰ درصد است. با توجه به سهم قابل‌توجه مبادلات مرزی و پیله‌وری و غیررسمی در صادرات کالاهای کشاورزی، غذایی، صنعتی و سایر کالاها، سهم ارز قابل عرضه صادرات «محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی و معدنی» در بازار ثانویه ارزی بیش از ۸۰ درصد برآورد می‌شود. در شرایطی که صنایع مادر شبه‌دولتی اقدام به تعیین بهای دلخواه خود (با توجه به تسلط بر بازار ثانویه ارزی) کنند و مواد اولیه و واسطه‌ای با ارز بازار ثانویه وارد شود، به‌تبع آن بهای فروش مواد اولیه تولید داخل نیز بر این اساس تعیین خواهد شد.

 

با توجه به تجربه چند ماه اخیر و تحرکاتی که در جهت تحمیل بیش از دوبرابر‌سازی نرخ ارز از طرف ذی‌نفعان صورت می‌گیرد و سهم بیش از ۷۰ درصدی هزینه مواد اولیه در قیمت تمام‌شده، بهای کالاهای تولید داخل و وارداتی به‌شدت بالا خواهد رفت که پس از آن با جهش تورمی خدمات توأم خواهد شد که با توجه به نرخ تورم ۳.۴ درصدی کل (و پنج‌درصدی کالاها) در تیرماه نسبت به ماه قبل از آن، سال ۱۳۹۷ بزرگ‌ترین تورم تاریخی بالای ۷۰ درصد را تجربه خواهد کرد. امواج شوک‌های این تورم لجام‌گسیخته ضمن آنکه وضعیت معیشت مردم یا به عبارتی اقتصاد ایران را به دو دهه قبل بازمي‌گرداند، رکود شدید را در کل اقتصاد کشور (به‌استثنای بنگاه‌های پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی) و تمام کسب‌وکارهای خرد حاکم خواهد کرد و افزايش بی‌کاری را به دنبال خواهد داشت. رکود شدید و تعطیلی کسب‌وکارها، افزایش میزان بی‌کاری، سقوط ارزش دارایی‌ها، کاهش ۴۰ درصدی قدرت خرید مردم و مهم‌تر از همه كاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی زمینه‌ساز چالش‌ها و بحران‌های جدی و مخاطره‌ساز خواهد شد. 

 

 ۵- در سال ۱۳۹۶ کل واردات بخش کشاورزی و دامی و انواع مواد غذایی (اعم از ضروری و غیرضروری) ۹.۶ میلیارد دلار و واردات اقلام دارویی ۱.۶ میلیارد دلار بود، بنابراین کل ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و دارو کمتر از ۱۰‌ میلیارد دلار است. ارز لازم برای تداوم فعالیت واحدهای تولیدی کالاهای ضروری در حدود ۲۰‌ میلیارد دلار برآورد می‌شود، بنابراین حتی با فرض تحریم‌های شدید، کمتر از نیمی از درآمد ارزی سال ۱۳۹۶، برای اداره کشور می‌تواند کافی باشد. اگر درحال‌حاضر شرایط درآمدهای ارزی به سمت بحرانی‌شدن پیش می‌رود، راهکار مدیریت آن ممنوعیت واردات تمام کالاهای غیرضروری و کنترل قاچاق و مبادی ورودی و در نتیجه کاهش تقاضای ارز و مبارزه با هرج‌ومرج ارزی و اقتصادی است. متأسفانه به‌جای اینکه دولت با اقتدار و قدرت شرایط کنونی را اداره کند، به نام اقتصاد بازار آزاد، زمام امور کشور را به دست بنگاه‌های خصولتی، سفته‌بازان، سوداگران و دلال‌ها سپرده است. برای اداره اقتصاد کشور هیچ نیاز و الزامی به ایجاد بحران‌های اقتصادی و شوک‌های قیمتی نیست. در آنارشی موجود تحت عنوان اقتصاد بازار آزاد زمام امور اقتصادی کشور به بخش خصولتی سپرده شده و آزادی عمل کاملی به دور از هر نوع نظارت و قیمت‌گذاری تدارک ديده شده است. 

 

 ۶- ارزش صادرات نفتی خالص کشور ۶۵.۸ ‌میلیارد دلار در سال ۱۳۹۶ بود. نظر به تأمین ارز فقط کالاهای اساسی و دارو به میزان حدود ۱۰‌ میلیارد دلار، تکلیف بخشي از ارز حاصل از صادرات نفتی نامشخص است و روشن نیست که به چه گروه‌هایی تخصیص پیدا می‌کند. موضوع مهم این است، چنان‌که تاکنون اختیار تعیین نرخ ارز به به‌اصطلاح بازار آزاد واگذار شده بود و همین نمایش چندروزه بازار ثانویه ارز تنها به تشدید هرج‌ومرج اقتصادی منجر شد، چه تضمینی وجود دارد که در غیاب نظارت و کنترل دولت، احتکار ارز، سفته‌بازی و فساد در بازار ارز استمرار پیدا نکند. 

 

راه‌حل

بحران اقتصادی ایران بیش از هر چیز از هزینه‌های کلان و رو به تزاید دستگاه‌های دولتی و بنگاه‌های رانتی خصولتی سرچشمه می‌گیرد که سه‌ضلعی (۱) هزینه‌های بالای غیرحاکمیتی و غیرضروری و ناکارآمدی دولت، (۲) تزریق رانت‌ها به بنگاه‌های خصولتی و تأمین منافع گروه‌های خاص و (۳) ایجاد بهشت مالیاتی برای خصولتی‌ها را تشکیل می‌دهد. اگر دولت با کسر بودجه مواجه است راهکار آن اخذ مالیات از املاک و مستغلات، سودهای بانکی، صادرات مواد خام و اولیه و دیگر و منافع کلان سفته‌بازی و سوداگری از یک سو و کاهش رانت تزریق‌شده به بخش‌های رانتی از محل منابع عمومی و ایجاد انضباط مالی از سوی دیگر است. در اقتصاد ایران، تنها راه‌حل ارائه‌شده توسط نئولیبرال‌های وطنی، گران‌کردن اقلام کلیدی و نرخ ارز است. در این نسخه برای گذران امور روزمره دولت و استمرار کسب منافع رانتی‌ها، همه فشارها با اعمال مالیات تورمی تنها به عامه مردم و تولید واقعی بخش خصوصی منتقل می‌شود. جان مینارد کینز معتقد است هیچ وسیله‌ای مکارانه‌تر از بی‌اعتبارکردن پول رایج برای واژگونی پایه‌های جامعه وجود ندارد. این فرایند همه نیروهای نهانی اقتصاد را در جهت ویرانی به کار می‌گیرد و در همین راستا ران پاول می‌گوید نادرست‌ترین نوع مالیات، مالیات تورمی است که اقشار ضعیف و طبقه متوسط را هدف می‌گیرد.

قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۶:۱۰ ۱۱ مرداد ۹۷

ظریف: برنامه‌ای برای دیدار با پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سنگاپور نداریم؛ دیدار برای دیدار معنا ندارد

وزیر امور خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد، هیچ برنامه ای برای دیدار با مایک پمپئو در حاشیه اجلاس آسه آن وجود ندارد و قرار نیست دیداری باشد. ظریف توضیح داد: دیدار با آمریکا کم نداشتیم ، شاید دوسال بیشترین دیدار را با آمریکایی ها داشتیم، اما دولت کنونی نشان داده که به تعهدات خود پایبند نیست و دیدار برای دیدار معنا ندارد و آمریکاییها باید نشان دهند که دیدارها به توافقی منجر می شود که این توافق ها رعایت می شود.**حفظ برجام با استفاده از روش های نوآورانه : وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: نکته بسیار مهم در تمام دیدارهایی که با نخست وزیر سنگاپور و تمام وزیران امورخارجه داشتم این بود که همگی بر عزم خود برای حفظ برجام و استفاده از راهکارهای نوآورانه برای ادامه گسترش روابط اقتصادی خود با ایران تاکید کردند. ظریف افزود: آسه آن امسال دو شعار مقاومت و نوآوری دارد که هر دو این شعارها در شرایط کنونی ما بسیار مهم است و نشان دهنده این واقعیت است که سیاست های یکجانبه گرایانه که مغایر با نظم بین المللی است کشورها را ناگزیر کرده تا اقدامات مرتبط با مقام سازی برای مقابله با این گونه سیاست ها را مورد پیگیری قرار دهند. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: ما این واقعیت را درسراسر جهان و در روابط دو جانبه مشاهده کردیم که به دو عنصر مقاومت و نوآوری بسیار نیازمندیم و کشورهای دیگر با همین سیاست ها امور را دنبال می کنند و وزیر امورخارجه ژاپن نیز امروز در دیدار دوجانبه برهمین موضوع تاکید داشت. ظریف دربخش دیگری از این مصاحبه گفت: باتوجه به نزدیک شدن اجرای اولین گروه از تحریم های آمریکا مجموعه ای از کشورها در تمام قاره های مختلف دنیا این آمادگی را دارند که در رویارویی با این تحریم ها روش هایی را پیدا کنند که بتوانند در مقابل با فشارهای آمریکا مقاوم باشند و از نوآوری ها برای ادامه سیاست های خود استفاده کنند. وی تاکید کرد: تمام مقام های ارشد طرف گفت وگو با ایران منافع خود را در حفظ برجام و تداوم روابط و گسترش روابط با ایران می دانند.

۱۴:۳۰ ۱۱ مرداد ۹۷

وجه تضمین اولیه قراردادهای آتی سکه طلا افزایش می‌یابد

به گزارش بورس کالا، مطابق با بند ۱۱ مشخصات قرارداد آتی سکه بهار آزادی طرح امام (ره) در خصوص تعیین وجه تضمین اولیه قرارداد آتی سکه طلا و با توجه به افزایش قیمت تسویه روزانه قراردادهای فعال طی روزهای اخیر، از روز شنبه ۱۳ مردادماه سال جاری پس از اتمام روز معاملاتی وجه تضمین اولیه برابر مبلغ ۷۴ میلیون ریال به همراه وجه تضمین اضافی، در مجموع ۹۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تعیین می‌شود. این گزارش می‌افزاید: قرارداد آتی، توافق نامه‌ای مبنی بر خرید و فروش یک دارایی در زمان معین در آینده و باقیمت مشخص است. به عبارت دیگر در بازار آتی، خرید و فروش دارایی پایه قرارداد براساس توافق نامه‌ای که به قرارداد استاندارد تبدیل شده، صورت می‌گیرد که در آن به دارایی با مشخصات خاصی اشاره می‌شود.

۱۴:۲۰ ۱۱ مرداد ۹۷

آخرین خبرها از بسته جدید ارزی/ موافقت دولت با طرح دوفوریتی مجلس

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص بسته جدید ارزی دولت و وضعیت نرخ دلار: *سه ماه و نیم گذشته تعدادی از نمایندگان در کمیته ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس متنی را تحت عنوان طرح دوفوریتی ساماندهی بازار ارز تهیه کردند. *محورهای این طرح دو فوریتی، ساماندهی، مدیریت و توجه ویژه به صرافی‌ها و راه اندازی بازار ثانویه به شکل کامل بود. *دولت به ما اعلام کرده که موافق محورهای طرح دو فوریتی ساماندهی بازار ارز بوده و در بسته جدید ارزی لحاظ می‌شود اما اطلاعی از محتوای بسته جدید دولت نداریم.

۱۳:۳۰ ۱۱ مرداد ۹۷

جدیدترین قیمت دلار و سکه در بازار

قیمت سکه و قیمت طلا؛ امروز پنج شنبه یازدهم مرداد ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ ... کلیک کنید.

۱۳:۰۰ ۱۱ مرداد ۹۷

واردات نفت آسیا از ایران کاهش یافت

آمار دولتی و کشتیرانی نشان داد واردات نفت خام ایران از سوی خریداران بزرگ آسیایی در آستانه تحریم‌های جدید آمریکا علیه تهران، در ژوئن کاهش یافت.به نقل از رویترز، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در ژوئن ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز نفت از ایران وارد کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۰.۵ درصد کاهش داشت و پایینترین میزان از نوامبر سال ۲۰۱۷ تاکنون بود. آمریکا بدنبال خروج از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵، بازگشت تحریمها علیه ایران را اعلام کرد و از کشورهای دیگر خواسته است روابط تجاری خود با ایران را قطع کنند. انتظار می رود صادرات نفت ایران از تحریمهای آمریکا متاثر شود. نخستین دور از تحریمها در ششم اوت اجرایی می شود و سایر تحریمها به خصوص تحریمها علیه بخش نفت پس از پایان مهلت ۱۸۰ روزه واشنگتن در چهارم نوامبر، به اجرا گذاشته خواهد شد. واردات نفت چین از ایران که بزرگترین واردکننده نفت ایران است، حدود دو درصد در ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به ۵۲۵ هزار بشکه در روز رسید. چین از ابتدای امسال انتشار جزییات آمار وارداتش را متوقف کرده است. واردات نفت هند از ایران حدود ۲۰ درصد در ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به حدود ۵۹۳ هزار بشکه در روز رسید. با این حال پالایشگاههای هندی در ژوئن نسبت به ماه مه حدود ۱۲ درصد نفت کمتری از ایران خریداری کردند. خرید نفت کره جنوبی از ایران در ژوئن ۴۱ درصد نسبت به ژوئن سال گذشته افت کرد و به ۱۸۳ هزار بشکه در روز رسید. سه منبع آگاه اظهار کردند کره جنوبی در ژوییه از ایران نفت یا میعانات خریداری نمی کند و برای نخستین بار در شش سال گذشته در پی فشار آمریکا برای قطع وارداتش، خرید از ایران را متوقف خواهد کرد. واردات نفت ژاپن از ایران در ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد کرد و به حدود ۱۴۸ هزار بشکه در روز رسید.

۱۲:۳۰ ۱۱ مرداد ۹۷

امضای پیمان مودت بین ایران و اتحادیه آسه‌آن

سند الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری اتحادیه آسه‌آن (TAC) در جریان برگزاری پنجاه و یکمین نشست وزیران امور خارجه این اتحادیه در سنگاپور با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به امضا رسید. سرپوش سیاسی - به گزارش ایسنا، اجماع در کشورهای جنوب شرق آسیا در پذیرش ایران به عنوان عضو پیمان مودت ( TAC ) با اتحادیه آ.سه.آن، حاکی از اهمیت روابط و تعامل با ایران به عنوان یک قدرت مهم و تاثیرگذار در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی توسط تمام اعضای این اتحادیه است.

۱۲:۱۰ ۱۱ مرداد ۹۷

وزیر خارجه کره شمالی به تهران سفر می‌کند

یک خبرگزاری رسمی ژاپنی نوشت وزیر خارجه کره شمالی برای دیدار با همتایان خود در حاشیه نشست «آسه‌آن» به سنگاپور سفر کرده و بعد از آن سفری رسمی به ایران خواهد داشت

۱۲:۰۵ ۱۱ مرداد ۹۷

احمدی‌نژاد پیشنهاد رفراندوم داد

احمدی نژاد برای مذاکره با آمریکا پیشنهاد رفراندوم داد. برای خواندن متن یادداشت اینجا را کلیک کنید.

۱۲:۰۰ ۱۱ مرداد ۹۷

قیمت سکه و ارز در بازار

 

قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
قیمت دلار و قیمت سکه 11 مرداد 97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۴۱ ۱۱ مرداد ۹۷

بیانیه شدیداللحن آیت الله مکارم شیرازی خطاب به دولت و دستگاه قضایی

آیت الله مکارم شیرازی در بیانیه‌ای درباره مسائل جاری کشور عنوان کرده است: مردم قضاتی می‌خواهند شجاع، با قاطعیت و با سرعت که به این وضع شرم‌آور مفسدان پایان دهند. اینجا را کلیک کنید.

۱۰:۴۵ ۱۱ مرداد ۹۷

ربیعی:‌ افزایش تولیدات داخلی جایگزین مذاکرات با دشمنان می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: *مردم از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و رفع آن‌یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم از دولت است. *افزایش و رونق تولید داخلی راهبرد اساسی دولت برای رفع مشکلات اقتصادی کشور است و این راهبردی برای جایگزینی مذاکرات است.

۱۰:۳۸ ۱۱ مرداد ۹۷

پلیس فتا: سایت وزارت صنعت برای ثبت سفارش خودروها هک نشده بود

رئیس پلیس فتا گفت: *سایت وزارت صنعت برای ثبت سفارش خودروها هک نشده بود. *پرونده واردات این خودروها که در استان هرمزگان تشکیل شده بود به دستور مقام قضایی برای بررسی‌های فنی به پلیس فتا ارجاع شد و بررسی‌های فنی ما در بخش سایبری نشان داد به هیچ وجه هیچ هک در این ماجرا اتفاق نیفتاده است.

۱۰:۳۰ ۱۱ مرداد ۹۷

ارسال فهرست کامل دریافت‌کنندگان ارز به نرخ رسمی به وزارت اقتصاد‌

بنا به دستور رئیس جمهور صبح دیروز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای به مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی فهرست کامل واردکنندگانی که از ۲۲ فروردین تا کنون ارز به نرخ رسمی دریافت کرده‌اند را برای بهره‌برداری و اقدام لازم از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد. بانک مرکزی بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت مسئولیت احصا و استخراج افراد و شرکت های دریافت کننده ارز به نرخ رسمی را بر عهده دارد، بر این مبنا رئیس کل بانک مرکزی دیروز چهارشنبه دهم مردادماه اسامی افراد و شرکت هایی دریافت کننده ارز به نرخ رسمی را در نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی ارسال کرد تا اقدامات بعدی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام گیرد. پیش از این بانک مرکزی بنا به درخواست دستگاه های ذیربط در دو مرحله فهرست دریافت کنندگان ارز به نرخ رسمی را منتشر کرده است.

۱۰:۲۸ ۱۱ مرداد ۹۷

نتانیاهو: اگر ایران تنگه باب‌المندب را ببندد مقابله می‌کنیم

نتانیاهو در مراسم رژه افسران نیروی دریایی ارتش اسرائیل در شهر حیفا: *«اگر ایران تنگه باب‌المندب را ببندد اطمینان دارم که با ائتلافی بین‌المللی برای جلوگیری از آن مواجه خواهد شد و شاخه‌های نظامی اسرائیل نیز بخشی از این ائتلاف خواهند بود.»

۱۰:۲۸ ۱۱ مرداد ۹۷

پیشنهاد رفراندوم برای مذاکره با آمریکا

با پیشنهاد دونالد ترامپ برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران بار دیگر برگزاری رفراندوم به موضوع پررنگی در محافل مختلف اعم از سیاسی و غیر سیاسی تبدیل شد. اصل ۵۹ قانون اساسی تصریح می‌کند ... کلیک کنید

۱۰:۱۸ ۱۱ مرداد ۹۷

نفت صعود کرد

قیمت نفت پس از اینکه در دو روز گذشته تحت تاثیر افزایش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا و تشدید نگرانیها نسبت به اختلافات تجاری میان واشنگتن و پکن کاهش یافته بود، روز پنج شنبه در سطح بالاتری معامله شد. بهای معاملات آتی نفت برنت با ۴۰ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، به ۷۲.۷۹ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت روز چهارشنبه ۲.۵ درصد سقوط کرده بود. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، به ۶۷.۹۶ دلار در هر بشکه رسید در حالی که روز گذشته ۱.۶ درصد کاهش به ثبت رسانده بود. قیمتهای نفت از تاثیر تنشهای تجاری جهانی که بازارها را نسبت به آسیب دیدن اقتصاد جهانی نگران ساخته است، تحت فشارهای کاهشی قرار گرفته اند. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با هدف تحت فشار قرار دادن چین برای کسب امتیازات تجاری از این کشور، تعرفه ۲۵ درصدی را برای واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار پیشنهاد کرده است. چین نیز تهدید کرده است اگر آمریکا اقدامات بیشتری در زمینه تجارت انجام دهد، تلافی خواهد کرد. قیمت نفت برنت در ژوییه بیش از ۶ درصد و نفت آمریکا حدود ۷ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش ماهانه هر دو قیمت پایه از ژوییه سال ۲۰۱۷ تاکنون بود. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته که واردات رشد کرد، ۳.۸ میلیون بشکه افزایش یافت. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش ذخایر نفت آمریکا به میزان ۲.۸ میلیون بشکه را پیش بینی کرده بودند. با این حال بخشهای دیگر این گزارش حاوی نکات مثبتی برای بازارها بود. ذخایر بنزین آمریکا به میزان ۲.۵ میلیون بشکه کاهش یافت در حالی که ذخایر نفت در کاشینگ اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت است، ۱.۳ میلیون بشکه کاهش داشت.

۱۰:۱۰ ۱۱ مرداد ۹۷

افزایش قیمت طلا در پی عقب گرد دلار

قیمت طلا در معاملات روز پنج ‌شنبه که ارزش دلار اندکی کاهش پیدا کرد، بخشی از ضرر روز گذشته را جبران کرد و افزایش یافت.هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۲۱۸.۸۶ دلار رسید. در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر تغییر چندانی نداشت و ۱۲۲۷.۳۰ دلار معامله شد. یوئیچی ایکه میزو، یکی از مدیران بانک ICBC" استاندارد" در توکیو گفت: تصور می کنیم همه به دلار چشم دوخته اند. نرخ برابری دلار در برابر ین کاهش یافته و طلا صعود کرده است. وی در ادامه افزود: جدیدترین اخبار پیرامون جنگ تجاری میان آمریکا و چین، احتمالا اندکی تقاضا برای خرید طلا به عنوان یک دارایی مطمئن را برانگیخته است. دلار در برابر ین ژاپن در اوایل معاملات روز پنج شنبه ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۱۱.۶۲ ین رسید. با این حال پس از اینکه بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره را ثابت نگه داشت و ارزیابی مثبتی از عملکرد اقتصادی داشت تا به روند افزایش نرخها در سپتامبر ادامه دهد، ارزش دلار در برابر سایر همتایانش پشتیبانی شد. ضعیف شدن ارزش دلار معاملات طلا را که به این ارز قیمت گذاری می شود برای دارندگان سایر ارزها ارزانتر می کند. در حالیکه نرخ‌های بهره بالاتر، ارزش دلار و بازده اوراق قرضه را تقویت می‌کند و به جذابیت سرمایه گذاری در طلا که بازدهی ندارد، لطمه می زند. بر اساس گزارش رویترز، بازارهای سهام آسیا در معاملات روز پنج شنبه بدنبال تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین روند کاهشی پیدا کردند و بازارهای اوراق قرضه جهانی نیز به دلیل استقراض فزاینده آمریکا و بالا رفتن بازده اوراق در ژاپن، متلاطم شدند.در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۵.۳۹ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، ۸۱۶.۴۹ دلار معامله شد. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، به ۹۱۵.۶۵ دلار رسید.

۱۰:۰۸ ۱۱ مرداد ۹۷

نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۴۱۱ تومان شد (پنج شنبه ۱۱ مرداد)

بانک مرکزی نرخ ۳۹ ارز را برای امروز اعلام کرد که براساس آن نرخ ۲۳ ارز از جمله دلار و پوند نسبت به روز چهارشنبه افزایش و قیمت ۱۵ واحد پولی دیگر از جمله یورو کاهش یافت. برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۰۹:۲۵ ۱۱ مرداد ۹۷

رقم عرف سود خرید و فروش سکه ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان / مردم تخلف صرافی‌ها را گزارش دهند

مشاور کانون صرافان ایران گفت: عرف سود خرید و فروش در مشاغل دیگر معمولا از ۱۰ تا ۲۵ درصد است، اما در زمینه خرید و فروش سکه صرافی‌ها برای سکه تمام ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان سود دریافت می‌کنند و به تبع آن سکه‌های نیم، ربع و یک گرمی با سود کمتری خرید و فروش می‌شود البته رمیانی که نوسانات در بازار بالا باشد امکان دارد فردی که سکه خریداری می‌کند متضرر شود و زمانی که بازار ملتهب است صراف برای پوشش حاشیه سود خود درصد سود را تغییر می دهد. * در حال حاضر صرافی‌ها هیچ ارزی را خرید و فروش نمی‌کنند و این به یک بحران تبدیل شده است در کنار صرافی‌های مجاز صرافی‌های غیر مجاز درحال فعالیتند و در اثر یک تصمیم گیری بازار رسمی و شفاف صرافی‌ها به یک بازار غیر رسمی قاچاق تبدیل شده است در حالی که مسئولین می‌دانند یک نیاز مسلم و اساسی نسبت به تبدیل ارز وجود دارد در این میان مسافری که از کشور‌های خارجی وارد ایران می‌شود سردرگم است و نمی‌داند ارزی که با خود آورده را چطور باید به فروش برساند. در این میان بانک‌ها برای تبدیل برخی از ارز‌های کمتر شناخته شده نمی توانند با مسافر همکاری کنند و رقم خرید دلار را در حد ۴۲۰۰ تومان به مسافر اعلام می کنند این نکته حائز اهمیت است که مسافر قبل از ورود به کشور مقصد قیمت ارز و شرایط کلی آن را می‌سنجند و از قیمت‌ها اطلاع دارد به همین دلیل در بانک‌ها خرید و فروش را انجام نمی‌دهند. یکی دیگر از مشکلات نیز ساعت کاری بانک‌ها است که به دلیل تغییرات اخیر تا ساعت ۱۴ امکان خدمات دهی دارند و این محدودیتی برای توریست‌ها محسوب می‌شود که به شدت به ضرر سیستم توریستی کشور است.

۰۹:۰۵ ۱۱ مرداد ۹۷

سی.ان.ان: ایران طی ۴۸ ساعت آینده رزمایش دریایی بزرگی برگزار می‌کند

مقامات آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه سی.ان.ان مدعی شدند که تحرکات نیروی دریایی ایران در خلیج فارس افزایش یافته و احتمالا طی ۴۸ ساعت آینده رزمایش دریایی بزرگی برگزار خواهد شد.

۰۸:۵۵ ۱۱ مرداد ۹۷

«دویچه بانک» قانونی برای ممانعت از انتقال پول به ایران تصویب کرد

بنابر گزارش روزنامه آلمانی «بيلد»، بانک مرکزی آلمان (دویچه بانک) روز چهارشنبه سیاست مالی جدیدی را تصویب کرد که مانع انتقال مبلغ حدود ٤٠٠ میلیون دلار به ایران می‌شود. *دویچه بانک شرایط تجاری خودش را به نحوی توسعه داده که شامل بخش «انتقال پرداخت نقدی» نیز شود. بدین ترتیب انتقال مالی به شرکای این بانک، متوقف خواهد شد. *دویچه بانک عضو سیستم بانک‌های مرکزی اروپا است و به خاطر اینکه آلمان موتور اصلی اقتصاد این قاره است، نفوذ گسترده‌ای در اتحادیه اروپا دارد. *بیلد ماه گذشته مدعی شده بود که دولت ایران در تلاش است تا با استفاده بانک تجارت ایران-اروپا (EIH) در شهر هامبورگ و تاییدیه دولت آلمان، مبلغی حدود ٤٠٠ میلیون دلار را برای دور زدن تحریم‌های آمریکا، به صورت نقد به این کشور منتقل کند.

۰۸:۴۵ ۱۱ مرداد ۹۷

توقف واردات بدلیجات بعلت صرفه جویی ارزی

مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز، از ممنوعیت واردات هر گونه بدلیجات و زیورآلات بعلت صرفه جویی ارزی در کشور خبر داد.امیرمحمد پرهام فر مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: واردات زیورآلات‌ و بدلیجات به کشور ممنوع است و وجود آن حکم قاچاق را دارد.مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق ارز و پولشویی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: البته در گذشته واردات زیورآلات‌ به طور مسافری تا حجم ۱۵۰ گرم مجاز بود و بیش از این مقدار به عنوان قاچاق برشمرده می‌شد اما اکنون به منظور صرفه جویی ارزی ،واردات این کالا ،قاچاق قلمداد می شود. وی بیان کرد: قاچاقچیان زیورآلات‌ را به شکل مصنوعی و یا به صورت شمش‌ از طریق مسیرهای پروازی و یا مرزهای زمینی قاچاق می‌‌کنند. بنابراین وجود هرگونه زیورآلات‌ خارجی در بازارچه‌ها، قاچاق‌ است و باید برخورد جدی با آنها صورت بگیرد. پرهام فر تشریح کرد: ورود زیورآلات در هر قالبی ( شمس و یا مصنوعات) ممنوع است، بنابراین بهانه‌جویی عده‌ای که ادعا می‌کنند شمس‌ها را به کالای تبدیلی در می‌آورند مورد قبول نیست. وی درمورد قاچاق شمس و مواد اولیه زیورآلات که در صنعت هم مورد بهره گیری قرار می‌گیرد، اضافه کرد: کشور از منابع معدنی غنی همچون مس، طلا، پلاتینیوم و... برخوردار است که در صنایع هم کاربرد زیادی دارد اما در کنار تولید کالا های داخلی شاهد واردات قانونی اجناسی همانند سیم مسی هستیم که مراجع بالا دستی باید این امر را بررسی و با رانت ها مبارزه و برخورد کنند.

  • 32
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲۲
غیر قابل انتشار: ۲۷
جدیدترین
قدیمی ترین
درود برمحموداحمدی نژاد رحمت برحجت الاسلام حسن روحانی بدست روحانی نیست تادنیااست کفربااسلام در مبارزه است
پدر مردم رو درآوردید بوی گند فسادتون بلنده دست از سر مردم بردارید یه مشت دزد و حروم خور دور هم جمع شدید این همه شهید دادیم
مردم بدبخت شدند
برید مذاکره کنید مردم خسته شدند
برید مذاکره کنید مرد...
همین مذاکرات الکی و اعتماد به امریکا این بلا رو سر مردم اورده /
لعنت بر برجااااام داشتیم زندگی میکردیما
چقدر خوب مینویسید اخبار رو واقعا میشه به سایت شما بسنده کرد برای دریافت اخبار
چقدر خوب مینویسید اخ...
ماشالا خووووووب
روحانی مردم رو فریب داد و باید استیضاح شود درود بر محود احمدی نژاد
لعنت بر شما با برجام که ملت رو بدبخت کردید
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش