جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۴۲۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

سکه‌بازان خریدها را افزایش دادند

پیشروی دلار در کانال ۱۲

قیمت دلار

در سومین روز هفته، حرکت افزایشی دلار و سکه ادامه یافت و هر دو به محدوده‌های بالاتری وارد شدند. روز دوشنبه، دلار وارد محدوده ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومانی شد و با ۱۵۰ تومان افزایش نسبت به روز یکشنبه به بهای ۱۲ هزار و ۳۶۰ تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی نیز در این روز ۱۰۰ هزار تومان رشد قیمت را به ثبت رساند و روی عدد ۴ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان قرار گرفت.

یک بررسی ساده قیمتی نشان می‌دهد دیروز در بازار سکه فضا هیجانی‌تر از معاملات دلار بود، چرا که فلز گرانبهای داخلی بالای ۲درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و به کانال جدیدی وارد شد که حدود ۴ ماه از آن دوری گزیده بود. آخرین بار در اولین روز مردادماه سکه در کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی نوسان کرده بود.   در بازار ارز، روز دوشنبه، دلار نصف سکه و در حدود یک‌درصد رشد کرد و بعضا برخی معامله گران در بازار ارز حاضر بودند حتی با قیمت‌های پایین‌تری اقدام به فروش کنند. به گفته برخی از بازیگران ارزی، وضعیت عرضه در بازار ارز روز گذشته کمی بهتر از بازار سکه بود و همین عامل موجب می‌شد که دلار رشد کمتری را نسبت به فلز گرانبهای داخلی ثبت کند.

حتی صرافی ملی دیروز قیمت فروش خود را به بالای مرز ۱۲ هزار تومانی برد و حدود ساعت ۳ بعدازظهر عدد ۱۲ هزار و ۵۰ تومان بر تابلوی این بازیگر رسمی بازار نقش بست که ۱۵۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود؛ ولی همچنان از آنجا که بالای ۲۰۰ تومان با قیمت بازار آزاد فرق داشت، جذابیت خرید ایجاد می‌کرد. در واقع می‌توان گفت روز دوشنبه ممکن بود برخی افراد موفق شوند حتی با قیمت‌های پایین‌تر از کف بازار اقدام به خرید ارز مورد نیاز خود کنند. با این حال، مشخص نیست که روند آتی قیمت از چه قاعده‌ای پیروی خواهد کرد؛ با قیمت سکه و درهم هماهنگ خواهد شد یا عرضه‌های پراکنده پایین تر از نرخ بازار، قیمت کف را نیز عقب‌تر خواهند برد.

البته گفته‌های برخی معامله‌گران نشان می‌داد پس از پایان ساعت کاری برخی بانک‌ها و صرافی‌ها، قیمت دلار در بازار بالاتر رفت و باید دید این اتفاق شروع بازار ارز در روز سه‌شنبه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.  آنچه در مورد آن در میان بیشتر فعالان  توافق نظر وجود داشت این بود که دیروز عرضه سکه در بازار محدودتر از دلار بود. به این ترتیب، تقاضای احتیاطی که به بازار وارد شده بود، توانست قیمت سکه را بسیار بیشتر از دلار جا‌به‌جا کند. رشد قیمتی سکه در شرایطی صورت گرفت که بهای طلای جهانی روند افزایشی خاصی در روز دوشنبه نداشت و حتی در حوالی ساعت ۴ بعدازظهر دیروز زیر محدوده هزار و ۴۶۰ دلار نوسان می‌کرد.

 

سیگنال درهم به دلار

به گفته برخی از فعالان ارزی، در روزهای اخیر حواله درهم بار دیگر تبدیل به سیگنال‌دهنده مهم قیمتی در بازار ارز داخلی شده است. از نظر این دسته دیروز نیز رشد نرخ حواله درهم مهم‌ترین عاملی بود که خریدهای ارزی بازیگران خیابان فردوسی را تحت تاثیر قرار داد. دیروز برخی معامله‌گران  عنوان می‌کردند، ارزش حواله درهم در حدود ساعت۳ بعدازظهر ۳ هزار و ۳۹۰ تومان بود که ۶۰ تومان بیشتر از روز دوم هفته بود.

با این سطح قیمتی حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست بالای ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان بایستد. برخی معامله‌گران به واسطه عدم تناسبی که بین قیمت دلار و درهم وجود داشت، باور داشتند که شاخص ارزی می‌تواند رشد بیشتری را به ثبت برساند. از نظر این گروه عرضه ارز در بازار داخلی احتمالا زیاد بوده که منجر به آن شد دلار متناسب با قیمت درهم رشد نکند. آنها انتظار داشتند با کاهش سطح عرضه این دو قیمت هماهنگ شوند.

با این حال، نکته‌ای که این گروه به آن اشاره نمی‌کردند این بود که اگر عرضه حواله درهم افزایش یابد، احتمال دارد که دلار در بازار داخلی به جای رشد در مسیر کاهش قرار بگیرد. نرخ حواله درهم و دلار به طور سنتی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و همین عامل موجب می‌شود که خصوصا معامله‌گران سبزه میدان در ابتدای روز در درجه اول نرخ حواله درهم را رصد می‌کنند. حتی عده‌ای از بازیگران بازار داخلی باور دارند، قیمت حواله درهم، ارزش دلار در منطقه هرات افغانستان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع، به اعتقاد این عده ارزش درهم در منطقه سیگنال دهنده قیمتی مهم شده است. به عنوان مثال، اگر دلار بازار داخلی به رشد حواله درهم در برابر ریال توجهی نکند، آن وقت ممکن است تحت تاثیر ارزش بالا رفته دلار در هرات افغانستان قرار بگیرد.

در واقع تقویت ارزش دلار در هرات افغانستان می‌تواند منجر به خروج ارز از بازار داخلی شود و قیمت در تهران نیز تا هماهنگ شدن با نرخ بازارهای همسایه رشد خواهد کرد. با این حال، برخی فعالان نیز با نظرات سایرین راجع به نقش حواله درهم در بازار داخلی موافق نیستند. حتی عده‌ای عنوان می‌کنند زمانی که تقاضا در بازار داخلی بالا می‌رود، برخی نوسان‌گیران با جوسازی پیرامون نرخ حواله درهم، سعی می‌کنند دامنه نوسان را بالا ببرند.

 

انتظارات معامله گران فنی دلار

برخی از بازیگران فنی عنوان می‌کردند با شکسته شدن کانال ۱۲هزار و ۲۰۰ تومانی، انتظارات افزایشی دسته‌ای از معامله‌گران بالا رفته است. با این حال، بین این گروه‌های افزایشی اختلاف نظر وجود داشت. عده‌ای از آنها اعتقاد داشتند بازار با نزدیک شدن به سطح مقاومتی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی با افزایش فروش‌ها مواجه خواهد شد. در مقابل گروه دیگر عنوان می‌کنند، یک هفته قبل بازار به راحتی از سد ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عبور کرد؛ ولی سطح مقاومتی که بازار نسبت به آن حساس بود، نقطه ۱۲  هزار و ۸۰۰ تومانی بود. در آن مقطع زمانی، وقتی دلار به نقطه یادشده برخورد کرد، فروش‌ها در بازار افزایش پیدا کرد و قیمت به یکباره چنان عقبگردی کرد که نتیجه آن حتی بازگشت به کانال ۱۱ هزار تومانی بود.

در این میان، برخی افزایشی‌ها عنوان می‌کردند که افزایش روزهای اخیر با دور قبل نوسان تفاوت دارد. به باور این گروه، در روزهای اخیر قیمت تحت تاثیر هیجان خاصی رشد نکرده است و روند رشد این ارز نیز آرام و همراه با معامله بوده است. این در حالی است که یک هفته پیش دلار در مقاطعی حتی بدون معامله خاصی در مسیر رشد قرار گرفته بود و افزایش رنگ هیجان داشت.  در این میان، گروهی از معامله‌گران فنی نیز در بازار عنوان می‌کنند، افزایش روزهای اخیر حتما با تعدیل قیمتی همراه خواهد بود. به باور آنها، بازیگران ارزی باید از کاهش شدید و یکباره هفته قبل درس گرفته باشند و با احتیاط بیشتری در موقعیت خرید قرار بگیرند.

 

به‌روزرسانی «نیما» پس از یک هفته

سامانه نیما که با ارائه آمار شفاف و روزانه معاملات ارزهای صادراتی، نقش مهمی در مدیریت بازار ارز داشت، از ۲۸ آبان به‌روزرسانی نشد؛ پیگیری‌های «ایرنا» از این خبر داد که این سامانه روز دوشنبه به‌روز می‌شود. اتفاقی که رخ داد و دیروز بانک مرکزی، ارزش یورو در این سامانه را برای تاریخ سوم آذرماه ۱۲هزار و ۲۰۰ تومان ذکر کرد. در روزهای قبل تنها نرخ دلار در این سامانه به‌روز می‌شد. 

سامانه نیما از سال گذشته پس از تعدیل سیاست‌های ارزی دولت به عنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حواله‌های ارزی تعیین شد و صادرکنندگان و واردکنندگان باید معاملات ارزی خود را در بستر این سامانه به ثبت برسانند. سامانه نیما یکی از مهم‌ترین ابزارها برای مدیریت بازار ارز به شمار می‌رود که در ماه‌های اخیر توانسته با جذب ارز ناشی از صادرات و اختصاص آن به واردکنندگان برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور، نقشی مهم در ثبات ارزی ماه‌های اخیر ایفا کند.با وجود نقش مهمی که این سامانه در شفافیت معاملات ارزی و ثبات بازار ارزی کشور داشته، اطلاعات این سامانه تا ۲۸ آبان (سه‌شنبه هفته گذشته) به‌روزرسانی شده بود.

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش