
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، چندی پیش از تهیه طرح مجلس در مقابله با تحریمهای اخیر مجلس سنای آمریکا خبر داده و گفته بود: «این طرح دقیق و تقابلی با مصوبه کنگره آمریکا است و فکر میکنم یک طرح مقتدرانهای خواهد بود در قبال اقدامی که کنگره آمریکا در جهت تحریم جمهوری اسلامی ایران انجام داده است.» و دیروز یک گام برای اجرای این طرح برداشته شد، به نحوی که کاظم جلالی گفت: «۲۰۰۰میلیارد به گسترش فعالیتهای موشکی و سپاه قدس اختصاص یافت.»
افزایش بنیه دفاعی و موشکی کشور خواست همه نهادهاست، به نحوی که در فروردین امسال رئیسجمهور گفت: «بودجه مربوط به نیروهای مسلح و وزارت دفاع در سال ۹۵ حدود ۷۷درصد نسبت به سال ۹۲ افزایش یافته و در بخش بنیه دفاعی، ۱۴۵درصد رشد داشتهایم و این در حالی است که سهم بخش دفاعی از بودجه عمومی کشور، تا سال ۹۲، ششدرصد از کل بودجه بوده و این رقم امروز به ۹درصد افزایش یافته است.» زمانی تقویت دفاعی و موشکی جدیتر مطرح شد که در ۲۸خرداد ایران مقر داعش در دیرالزور واقع در شرق سوریه را مورد حمله موشکی قرار داد. اقتدار و توانایی موشکی کشورمان چنان داعش و دشمنان را شوکزده کرد که واکنشی جز سکوت نداشتند.
برخی مخالفان دولت پیش از این چنین القا میکردند که پاستورنشینان درصدد کاستن از تقویت تجهیزات موشکی هستند، اما رئیسجمهور پس از این اقدام علیه داعش عنوان کرد که تصمیم حمله موشکی درست بوده است و ۳۰خرداد بود که محمدباقر نوبخت در قامت سخنگوی دولت گفت: «پاسخی که نیروهای مسلح و سپاه عزیز به تروریستهای داعش دادند، نمادی از اقتدار ملی است.» وی ادامه داد: «صریحترین نظر دولت درباره تقویت بنیه دفاعی و افزایش توانمندی جمهوری اسلامی ایران توسط رئیسجمهور بیان شد. ایشان با صراحت اعلام کردند که دولت از همه فعالیتهای موشکی سپاه و نیروهای مسلح کشورمان پشتیبانی کرده و هیچ محدودیتی برای تقویت بنیه دفاعی و افزایش توان موشکی کشور قائل نیستند و از هر نوع فعالیتی ازجمله فعالیتهای مطالعاتی، اجرایی و آزمایش موشکی دفاع میکنند. توان دفاعی ما قابل مذاکره، مماشات و انعطاف با هیچیک از دولتهای زیادهخواه ازجمله آمریکای روسیاه نیست.»
این اظهارات نشان میدهد که عزم دولتمردان نیز برای تقویت بنیه موشکی جزم است و از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذار نخواهند کرد.چندی پیش و پس از مصوبه سنا برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران، علی لاریجانی، رئیس مجلس، به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ماموریت تهیه طرحی برای مقابله با این اقدامات آمریکا را داد. کمیسیون امنیت ملی نیز مقرر کرد که این طرح با کار کارشناسی توسط مرکز پژوهشها تهیه شود و دیروز رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت که در طرح مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا اختصاص ۱۰۰۰میلیارد تومان برای گسترش فعالیتهای موشکی و ۱۰۰۰میلیارد تومان برای مبارزه با تروریسم توسط نیروی قدس سپاه پاسداران پیشبینی شده است.
تعیین زمان برای ارائه برنامه وزارت دفاع
کاظم جلالی افزود: در این راستا همچنین وزارت دفاع موظف شده حداکثر ظرف یک ماه طرح عملیاتی افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشور در حوزه موشکی را تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه کند. جلالی با بیان اینکه این طرح ۱۷ ماده و ۱۰ بخش دارد افزود: در بخش نخست دلایل ارائه طرح با توجه به رفتار مخاطرهآمیز آمریکا در منطقه و سیاستهای خصمانه این کشور بر ضد ایران آمده است. در بخش دوم، تعریفها و در بخش سوم تدوین راهبرد و اینکه دولت موظف است هر شش ماه راهبرد جامعی برای مقابله با تهدیدهای آمریکا و اعمال تروریستی این کشور تدوین کند، پیشبینی شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: اقدامات لازم ضد گروههای تروریستی و حامیان آنها، ایجاد شعبه ویژهای در قوه قضائیه برای محاکمه تروریستها، تهیه فهرست جامع و بهروز از گروههای تروریستی، اقدام لازم درباره رفتار نقض حقوقبشری آمریکا و مشخص شدن مجازات در این زمینه علیه آمریکا جزو بخشهای بعدی طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا است. به گفته جلالی، ۱۰بخش این طرح شامل مقدمه، تعاریف، تدوین راهبرد، حمایت آمریکا از تروریسم، نقض حقوقبشر توسط آمریکا، حمایت از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مقابله با تحریمهای اقتصادی آمریکا، حمایت از اتباع ایران و هماهنگی است.
- 15
- 5