چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۹ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۵۹۵۹
سیاست خارجی

توافق آمریکا و کره در جهت اهداف استراتژیک مسکو و پکن است

سید حسین موسویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر این که توافق آمریکا و کره شمالی با توافق‌های قبلی میان این دو کشور و نیز برجام تفاوت اساسی دارد، گفت: برجام با چالش‌های داخلی در ایران و آمریکا، منطقه‌ای و بین‌المللی مواجه بود اما تنها و مهم‌ترین چالش توافق کره و آمریکا می‌تواند چالش داخلی آمریکا باشد.

سید حسین موسویان در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما به طور کلی از توافق و دیدار رهبران آمریکا و کره چیست؟ چقدر فکر می‌کنید این توافق ماندگار بماند و به سرنوشت برجام از سوی رهبر کره یا ترامپ منجر نشود چون هر دو آنها سابقه خروج از توافق‌های بین‌المللی و دو جانبه را دارند؟ چرا دولت جمهوری‌خواه آمریکا نگاهی به تغییر سیستم سیاسی کره شمالی ندارد؟ گفت:  سه نکته قابل توجه این دیدار از نظر من این است که اول، هر دو طرف شهامت پذیرفتن ورود به مذاکرات با ریسک بسیار بالا را نشان داده اند. 

 

دوم، هر دو می دانند که به هم اعتماد ندارند و سابقه نقض توافقات قبلی را هم دارند. یعنی هردو طرف با درک وفرض بی اعتمادی صد درصدی متقابل، وارد مذاکره درسطح سران شده اند. سوم، توافق جدید سران آمریکا و کره شمالی با توافقات قبلی دو کشور و با برجام تفاوت اساسی دارد.

 

 

وی درباره دلایل تفاوت توافق آمریکا و کره شمالی با برجام خاطرنشان کرد: برجام یک توافق ۱۷۰ صفحه ای آن هم درمورد یک موضوع، یعنی موضوع هسته ای است. در حالی که توافق سران آمریکا و کره یک توافق یکی دو صفحه ای در مورد کلیات یک توافق کلان است. هم چنین برجام دشمنانی همچون اسراییل و عربستان دارد که متحد منطقه ای آمریکا هستند و از ابتدا دنبال نابودی آن بوده و در دوسال گذشته عمده ظرفیت سیاسی - دیپلماتیک - لابی گری - مالی خود را صرف نابودی آن کرده اند. در حالی که توافق سران آمریکا و کره مورد حمایت متحدان منطقه ای آمریکا یعنی ژاپن و کره شمالی است.

 

علاوه بر این، برجام در داخل ایران از ابتدا با مخالفان قسم خورده ای مواجه بوده که برای نابودی آن یک لحظه از پای ننشسته و نخواهند نشست. در حالی که توافق سران آمریکا و کره شمالی در داخل کشور کره شمالی با هیچ مخالفتی روبرو نخواهد شد. از این رو این مذاکرات  نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا در مورد برجام با تهدیدات کمتری مواجه خواهد بود. چون برجام با چهار چالش داخلی ایران، چالش داخلی آمریکا، چالش های منطقه ای و بین المللی مواجه بوده است اما مهمترین چالش سران توافق آمریکا و کره شمالی، می تواند چالش در داخل آمریکا باشد.

 

 

 این دیپلمات با سابقه کشورمان با تاکید بر این که توافق اخیر با توافقات قبلی کره و آمریکا متفاوت است زیرا در این توافق کلی روشن است که کره در مقابل خلع سلاح هسته ای و موشکی، امتیازاتی را خواهد گرفت ادامه داد: تضمین های امنیتی که همیشه مهمترین خواسته کره شمالی بوده است، پذیرفتن مشروعیت سیستم حکومتی کره شمالی توسط آمریکا که گام اول با دیدار سران و امضاء یک توافق رسمی تحقق یافت، آغاز روند برقراری مناسبات سیاسی تازه و روابط دیپلماتیک که این به معنی آغاز کاهش روند تحریم ها، فشارها و تهدیدهای آمریکا علیه پیونگ یانگ است.

 

 موافقت آمریکا با مشارکت کره شمالی در روند برقراری صلح و ثبات در منطقه شبه جزیر کره و کاهش روند مانورهای نظامی آمریکا در منطقه از جمله مهم ترین تضمین هایی است که کره شمالی از این توافق به دست می آورد. با این پنج امتیاز، تا اینجای کار، کره شمالی برنده مذاکرات است زیرا همه خواسته های کلیدی خودش را در این توافق کلی گنجانده است. البته ترامپ هم موفق بوده چون با یک بن بست شکنی تاریخی، احتمال جنگ را کاهش داد که هم در آمریکا و هم در سطح بین الملل محبوبیت کسب خواهد کرد.

 

 

موسویان درباره حمایت سیستم داخلی آمریکا از این توافق با بیان این که سیستم سیاسی داخلی آمریکا به قدری پیچیده است که معلوم نیست این روند تا پایان ادامه یابد تصریح کرد: اگر کنگره این توافق را تصویب کند یک قدم مهم خواهد بود. منتهی حتی بعد از این مرحله، تازه مذاکرات کاری دو طرف در مورد جزئیات و مراحل اجرایی و تضمین های متقابل آغاز خواهد شد که کاری بس سنگین و پر ریسک است چون توافقی کلان در دستور کار است نه توافقی در مورد یک موضوع. ضمن اینکه آمریکایی ها در برجام نشان دادند که تعهدات خود را راحت زیر پا می گذارند.

 

 

 این دیپلمات پیشین کشورمان در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه کره شمالی در این تغییر و چرخش ۱۸۰ درجه مستقل است و متاثر از روسیه و چین به ویژه شخص پوتین نیست؟ گفت: به نظرمن کره شمالی چرخشی نداشته زیرا از اول خواستار مذاکرات در سطح سران و توافق در مورد کلان مسائل بود نه فقط هسته ای و موشکی که در این توافق کلی به هر دو خواسته خود رسید. قاعدتا هم این موارد را قبلا با چین و روسیه هماهنگ کره و آنها هم موافقند. چون مسکو و پکن هیچ وقت راغب به بمب هسته ای کره شمالی و جنگ آمریکا علیه این کشور نبودند. علاوه بر این اگر این توافق به پیش رود، آمریکا حضور نظامی خود را در شبه جزیره کره کاهش خواهد داد که از اهداف استراتژیک مسکو و پکن است.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش