جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۶۱۲
بین الملل

فريدمن خيلي هم بد نيست

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,ديويد فريدمن

آرون ميلر، پژوهشگر مهم مرکز «ولسن سنتر» درباره تأييد انتخاب ديويد فريدمن، به‌عنوان سفير ايالات‌متحده در اسرائيل توسط مجلس سنا و به پيشنهاد دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري ايالات‌متحده آمريکا، مي‌گويد که اين انتخاب مي‌تواند بحران خاورميانه را در سياست‌هاي خارجي آمريکا طولاني‌تر کند. وي مي‌گويد انتخاب اين فرد جنجالي در تاريخ روابط واشنگتن و تل‌آويو بي‌سابقه بوده و چه‌بسا بيش از هر زمان ديگري تحريک‌کننده باشد.

 

دليل آن هم به روابط شخصي فريدمن با اسرائيل و همزمان پايبندي به ايدئولوژي‌اي که به آن اعتقاد دارد، بازمي‌گردد. فريدمن از شهرک‌سازي‌هاي يهودي‌ها حمايت مي‌کند و حتي در سرمايه‌گذاري طرح‌هاي ساخت شهرک‌ها مشارکت دارد. وي همچنين معتقد است که بيت‌المقدس پايتخت ابدي اسرائيل است.  به اعتقاد ميلر، انتخاب فريدمن به‌عنوان سفير آمريکا در اسرائيل، بيانگر تغيير بنيادي در روابط آمريکا با اسرائيل بعد از مرحله اختلافات شديدي است که اوباما با نتانياهو داشت. با اين وجود، ميلر به استناد خبرگي و مطالعات طولاني‌اي که در‌اين‌زمينه داشته است، مي‌گويد که فريدمن نقشي مهم و آزاردهنده آن‌طور که بعضي‌ها مي‌بينند، نخواهد داشت. 

 

از ميلر پرسيدم، چه دلايلي دارد که مي‌گويد نبايد زياد از بابت انتخاب فريدمن نگران بود؟ مي‌گويد: «دلايل بسياري وجود دارد. من و بسياري از اهالي خبره در واشنگتن که تجربه بسيار و طولاني‌اي در اين رابطه داريم، معتقديم به سه دليل نبايد از بابت انتخاب او نگران بود؛ اولا، اين مسئوليت سفراست که بايد بر‌اساس سياست‌هاي آمريکا عمل کنند که مرتبط با سياست‌هاي وضعي آمريکا نيست.

 

فريدمن با وجود اينکه دوستي بسيار نزديکي با ترامپ دارد اما انتخابش به اين سمت سبب مي‌شود تا مطالعات عميق‌تري در روابط کشورش با اسرائيل انجام دهد. با وجود اين قبل از اينکه ترامپ رئيس‌جمهوري شود و رسما براي اين سمت سوگند بخورد، وي گفته بود که سفارت کشورش را به بيت‌المقدس منتقل مي‌کند، با همه اين حرف‌ها، مسئوليت سفير اجراي سياست‌هاي کشورش است؛ نه وضع سياست براي کشورش.»

 

وي تأکيد مي‌کند، همان‌طور که شاهديم ترامپ بعد از اينکه کار خود را در کسوت رياست‌جمهوري آغاز کرد، ديگر اصراري به انتقال سفارت کشورش به بيت‌المقدس نمي‌کند. دعوت اخير او از نتانياهو براي آمدن به کاخ سفيد نيز درباره موضوع شهرک‌سازي‌ها بود. 

 

ميلر درباره دليل دوم مي‌گويد: «فريدمن صدايي از صداهاي مختلف داخل تيم رئيس‌جمهوري ترامپ و دولت او است. شايد طرف مشورتي در مسائل مختلف درباره روابط با اسرائيل به‌دليل دوستي طولاني‌شان با يکديگر باشد اما قطعا تنها کسي نيست که طرف مشورت با او در موضوعاتي اين‌چنيني است و قطعا صداهاي ديگري هستند که از صداي او بلندتر باشند. فريدمن جزء تيم انتخاباتي ترامپ بود که وقتي او به رياست‌جمهوري رسيد، به همراه او به دولتش منتقل شد.

 

در تيم تبليغاتي ترامپ صداهاي بسياري وجود دارد. براي همين ترامپ بايد صداهاي مختلفي را بشنود که بعضي از آنها اصلا نمي‌گذارند صداي فريدمن به گوش ترامپ برسند يا آن قدر کوتاه باشد که در ميان صداهاي بلند شنيده نشود. صداي فريدمن يکي از صداهاي مجموعه ترامپ است. شايد بتوان گفت که جيمز متيس، وزير دفاع و رکس تيلرسون، وزير امور خارجه، دو صداي معقول دولت ترامپ هستند، همچنين ترامپ به حرف‌هاي کشورهاي عربي که مي‌خواهد با تکيه به آنها، نزديکي و صلح ميان اسرائيل و فلسطين را بسازد، متکي است. علاوه بر همه اينها، جرد کوشنر، داماد و مشاور نزديک ترامپ نيز هست که انتظار مي‌رود بيشترين تأثير را در تعامل آمريکا با اسرائيل در عمليات صلح داشته باشد.

 

شايد بعضي‌ها فکر کنند که فريدمن با اصحاب نفوذ مشاوران کاخ سفيد متفاوت باشد؛ براي اينکه در اسرائيل است و در تماس شبهه‌دائمي با نتانياهو و مسئولان ديگر در دولت او و خارج از دولت او است اما فراموش نبايد کرد که تجربه‌هاي دو دهه اخير نشان مي‌دهد که تمايل بسياري نزد رؤساي‌جمهوری آمريکا و نخست‌وزيرهاي اسرائيل وجود دارد که خارج از چارچوب‌هاي ديپلماتيک (از طريق سفرا) با هم کار کنند؛ اعلام مسئولان عالي‌رتبه در واشنگتن و بيت‌المقدس تنها براي ايجاد کانال ارتباطي دوجانبه يا براي انجام مطلوب کارهاست.

 

دولت کلينتون خطي تلفني با خانه ايهود باراک، نخست‌وزير اسرائيل ايجاد کرد تا به‌اين‌ترتيب تماس‌ها تسهيل شود. طبيعي است وقتي مصداق سفير تضعيف شود، اين تماس‌ها تقويت مي‌شوند. خلاصه بگويم، شايد کوشنر و رون ديرمِر، نماينده اسرائيل در سازمان ملل که به دولت نتانياهو نزديک است، نقش متمايزتر و مؤثرتري نسبت به فريدمن داشته باشند.»

 

ميلر درباره دليل سوم مي‌گويد: «دولت آمريکا نمي‌تواند فقط يک عامل واحد در خط رابطه با اسرائيل و حتي با کشورهاي ديگر داشته باشد؛ البته اين را هم در نظر بگيريد، سفير فريدمن وقتي که در جلسه استماع کنگره حاضر شد تا رأي اعتماد براي تثبيت سمتش بگيرد، از مواضع خود عقب نشست و از لحن تندش کاست. او موافقت کرد که شهرک‌سازي‌ها کمکي به صلح نمي‌کنند، همچنين به اين مسئله فکر کرد که «راه‌حل دودولتي»، تنها راه‌حلي است که راه گريزي از آن نيست؛ البته وقتي که از شهرک‌ها ديدن مي‌کند و ميزبان مسئولان شهرک‌سازي است بايد مراقب باشد.

 

شايد عواطف و احساساتش به همان شکل سابق باقي بماند اما از سطح بيان آن خواهد کاست تا تلاش‌هاي رئيس‌جمهوري اگر موفق به رسيدن به توافقي ابتدايي براي تسويه مشکلات شد، به مشکل برنخورد. شايد هم ترامپ از او به‌عنوان کانالي استفاده کند تا شهرک‌نشين‌ها را راضي کند که جانب «اعتدال» را بگيرند.»

وي در پايان مي‌گويد: «در آخر فريدمن مجبور است جلوي خودش را بگيرد و نظراتش را براي خودش نگه دارد و به‌عنوان يک عامل تندرو و ايدئولوژیک بر سر شهرک‌سازي‌ها عمل نکند، اين چيزي است که اسلاف او در اسرائيل انجام دادند.»

سرکيس نعوم

روزنامه‌نگار لبناني

 

vaghayedaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش