یکشنبه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۴۸ - ۰۲ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۰۴۱۷
بین الملل

اژدهای قرمز، تعیین کننده ساکن بعدی کاخ سفید/ ایران معضل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیست

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
درحالی که بسیاری در ایران گمان می‌کنند تعیین تکلیف برجام و رابطه با ایران و مساله خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی، اصلی‌ترین دغدغه‌های سیاست خارجی دولت آمریکا برای انتخابات سال آتی است، شواهد و تحلیل بسیاری از رسانه‌های غربی درباره سال آینده نشان میدهد تدوین یک استراتژی برای سر و کله زدن با چین، یکی از مسئولیت‌های غیر قابل اجتناب رییس جمهور بعدی آمریکا و دغدغه اصلی دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده آمریکاست.

به گزارش رویداد۲۴، در کمپین‌های انتخاباتی قبلی، کاندیدا‌های هر دو حزب آمریکا وعده‌هایی را برای اعمال سیاست‌های سختگیرانه‌تر در مورد چین داده‌اند و نشانه‌هایی وجود دارد که ثابت می‌کند این رویکرد‌های تهاجمی در واقع رویکردی با حمایت هر دو حزب در کنگره است، اما عدم حمایت عمومی از رابطه خصمانه با چین تردید‌هایی را درباره احتمال اینکه پاسخ به چین به یک معضل در انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شود را بیشتر کرده است.

به گزارش رویداد۲۴ موسسه بروکینز در یادداشتی چین را یک معضل سیاسی بی سر و صدا در همه رقابت‌های انتخاباتی آمریکا از سال ۱۹۹۲ و رقابت بین جرج بوش و بیل کلینتون تا امروز خوانده و نوشت: در آن زمان سایه تراژدی «تیان من» بر سر انتخابات افتاده بود و بیل کلینتون وعده اتخاذ سیاست سخت گیرانه‌تر علیه «پکن» را مطرح کرده بود. کلینتون چین را به عنوان معضلی می‌دید که با آن می‌توانست به بوش که حفظ رابطه با پکن به جای تنبیه آن‌ها برای قتل عام اعتراضات صلح آمیز را در دستور کار قرار داده بود مورد حمله قراردهد.

با استثنا قائل شدن برای انتخابات ۲۰۰۸ باراک اوباما، کاندیدا‌های ریاست جمهوری از هر دو حزب همواره چین را به عنوان یک نقطه کلیدی برای کمپین‌های انتخاباتی‌شان در نظر می‌گرفتند و وعده اقدامات سختگیرانه‌تر و امن‌تر در روابط با چین نسبت به اسلاف خود را مطرح می‌کردند. در انتخابات ۲۰۲۰ این روند را ادامه خواهد داد.

چین از یک کشور توسعه نیافته به یک رقیب بلامنازع اقتصادی با آمریکا تبدیل شده است. از سال ۱۹۹۲ رشد تولید ناخالص داخلی چین از کمتر از ۱ درصد به ۱۶ درصد رسیده است. در این مدت سهم آمریکا از تولید ناخالص داخلی جهانی کمی کاهش یافته است. از ۲۶ درصد رد سال ۱۹۹۲ به ۲۴ درصد در ۲۰۱۷. اما تغییر بزرگ به اروپا و ژاپن تعلق داشته است.

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

رشد قدرت اقتصادی چین با رشد تجارت بین آمریکا و چین همراه بوده است. ایالات متحده آمریکا کسری تجارت خدمات و کالا‌های خود را در سال ۲۰۱۸ با چین برطرف کرده و تجارت دو کشور در این سال ۳۷۸.۶ میلیارد دلار ارزش داشته است. آمریکا بیشترین واردات را از چین در سال ۲۰۱۸ داشته و چین سومین بازار بزرگ برای محصولات صادراتی آمریکاست.

محصولات کشاورزی، صنایع دستی و وسایل نقلیه موتوری به بیشترین کالا‌های صادراتی آمریکا به چین تبدیل شده و کامپیوتر‌ها و وسایل الکترونیسک بیشترین واردات آمریکا از چین.

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

از زمانی که دونالد ترامپ کاندیداتوری‌اش را اعلام کرده، چین را به عنوان مهمترین اِلمان برند سیاسی خود معرفی کرده است. ترامپ تمایلش را به شکست کنوانسیون‌های پیشین و در پیش گرفتن رویکرد‌های جدید بار‌ها اعلام کرده است. او مناسبات با چین را غیر عادلانه می‌داند و معقتد است چین از ضعف آمریکا در کسب ثروت و قدرت سوءاستفاده کرده و خودش منتفع شده است.

در حالی که دولت ترامپ این روابط را به عنوان یک رقابت استراتژیک دامنه دار مطرح کرده است، خود رییس جمهور تمرکزش را بر مواردخاصی معطوف کرده است.

او لفاظی‌ها و دیپلماسی‌های شخصی‌اش را با سران چین بر پایه رقابت تجاری بنا کرده است. او تعادل تجاری را به عنوان کلید روابط دو جانبه منصفانه تعریف می‌کند. این چیزی است که از دهه ۱۹۸۰ به آن باور داشته است. ترامپ فشار را بر پکنی‌ها به نوعی بالا برده تا آن‌ها را مجبور کند نقش کمک کننده‌تر یا دست‌کم کمتر آسیب زننده در اقدامات او برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی داشته باشند.

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

شاخص‌هایی هست که حمایت هر دو حزب در اعمال رویکر خصمانه‌تر علیه چین را افزایش داده است. سران کنگره از جمله چاک شومر و نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا اقدامات سختگیرانه در برابر چین را تشویق می‌کنند. سناتور‌هایی نظیر مارک وارنر و مارکو روبیو نیز در افزایش آگاهی عمومی درباره تهدید‌های چین علیه آمریکا مشترکا تلاش‌هایی را در پیش گرفته‌اند.

اقدامات پکن تاثیر قابل توجهی بر تشدید این اتحاد سیاسی علیه چین داشته است. به نظر می‌رسد رهبری کشور چین هرگونه امیدواری برای آزادی سیاسی را از بین برده و نسبت به نگرانی‌های عمیق جامعه تجاری آمریکا نیز بی توجه است. در عین حال سعی می‌کند گروه‌های قومی مختلف را به زور در جامعه چین ادغام کند و به دنبال افزایش کنترل بر هنگ کنگ است و روابطش با دانشگاه‌های آمریکایی و جامعه سازمان‌های مردم نهاد غیر دولتی این کشور را کاهش داده و جاه‌طلبی‌هایی برای گرفتن جای رهبری سنتی آمریکا بر آسیا از خود نشان داده است (اگر نگوییم این جاه طلبی از آسیا هم فراتر رفته است)

سرخوردگی درون جامعه تجاری آمریکا بیشترین تاثیر را بر سیاست چین در آمریکا گذاشته است. در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، در پی بروز تراتژدی تیان من، جامعه تجاری از دولت کلینتون خواستند که رویکردش را در قبال چین تعدیل کند. در آن زمان دنگ شیائو پینگ رهبر دائمی چین بود و اصلاحاتی را برای ایجاد فضای تجاری دلپذیرتر برای شرکت‌های خارجی و ایجاد مشوق‌های تجاری برای بخش خصوص آمریکا و تعمیق روابط در پیش گرفته بود.

امروز این وضعیت برعکس شده است. شی جین پینگ سیاست‌های اقتصادی‌اش را محکم کرده و هیچ جایی برای رقابت شرکت‌های خارجی با همتایان چینی‌اش نگذاشته است.

به گزارش رویداد۲۴ تلاش‌های قابل توجه پکن برای وادار کردن برند‌های آمریکایی به پذیرش مواضع چینی در موضوعات حساسی نظیر مساله هنگ کنگ و تایوان، تمایل بخش خصوصی آمریکا برای بهبود روابط با چین را کم کرده است. آن‌ها می‌ترسند تسامح‌شان در برابر چین به تمایلشان نسبت به حزب کمونیست چین تعبیر شود. در حال حاضر هیچ حوزه انتخابیه‌ای در آمریکا نیست که از تقویت روابط چین و آمریکا حمایت کند.

در عین حال حمایت عمومی از سیاست‌های خصمانه دولت آمریکل علیه چین زیاد نیست. حتی با اینکه افکار عمومی در آمریکا نسبت به چین چندان مساعد نیست، اما با نگاه دولت که چین را یک خطر تلقی میکند همخوانی ندارد. بر اساس یک نظرسنجی که توسط شورای شیکاگو در امور جهانی انجام گرفته، ۴۹ درصد مردم آمریکا چین و آمریکا را رقیب و ۵۰ درصد این دو را شریک هم می‌دانند.

چین هشتمین کشور در میان ۱۲ تهدید علیه آمریکا از دید افکار عمومی آمریکا بوده است. برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی و ایران اولین تهدیدهای علیه آمریکا از نظر افکار عمومی آمریکا در این نظرسنجی است.

نظرسنجی موسسه معروف پیو نیز نتایج مشابهی را نشان می‌دهد. در این نظرسنجی از پاسخ دهندگان سوال شده که هفت تهدید اصلی علیه آمریکا را رتبه‌بندی کنند. چین چهارمین تهدید بعد از معضلات سایبری، اقلیمی و ایران بود. دو سوم پاسخ‌دهندگان گفته بودند تمایل دارند روابط دوستانه با چین تقویت شود و تنها ۳۰ در صد خواستار کاهش قدرت چین بودند.

همین مساله نشان می‌دهد موضوع چین یکی از معضلات کلیدی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکاست.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش