یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۹۲۳
مجلس

فلاحت پیشه: باید در گام چهارم به قابلیت‌های قبل از برجام بر گردیم

حشمت الله فلاحت پیشه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه کاهش تعهدات برجامی ایران نباید به موضوع اختلافی در داخل کشور تبدیل شود، گفت: در شرایطی که اروپایی‌ها تنها به دنبال وقت کشی هستند ایران باید ضرب العجل سوم را کاهش داده و در صورت عدم اقدام از سوی اروپایی‌ها زمینه را برای بازگشت به قابلیت‌های قبل از برجام فراهم کند.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به برخی انتقادات درباره گام سوم گفت: موضوع گام‌های ایران در کاهش تعهدات برجامی نباید به عامل اختلافی در داخل تبدیل شود. کار ایران در برداشتن گام‌ها ایدئولوژیک نیست که تبدیل به عامل اختلاف ایدئولوژیکی یا اختلاف نظر جدی بین جناح‌های سیاسی شود. اقدامات در کاهش تعهدات برجامی کار تاکتیکی است. به عبارت دیگر گام‌های برداشته شده در مقابل تحریم‌های آمریکا و وقت کشی‌های اروپایی‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه نباید موضوع هسته‌ای تبدیل به موضوعی ایدئولوژیک شود، توضیح داد: بنده از نظر تاکتیکی منتظر گام جدی‌تر بودم. چند هفته قبل از برداشتن گام سوم گفتم که زمان به ضرر ایران می‌گذارد. جمهوری اسلامی باید به تمام قابلیت‌های قبل از برجام در گام سوم دست پیدا کند. چون گام سوم در دنیا معنای سیاسی دارد. دنیا منتظر بود که ایران چه اقدامی را انجام می‌دهد که به نظرم گامی ملاحظه کارانه بود. البته دادن اجازه تحقیق و تفحص در همه زمینه‌ها بدان معناست که ایران در زمینه‌های فناوری برای رسیدن به ابعاد مختلف در صنعت هسته‌ای ورود می‌کند ولی باز هم معتقدم که جمهوری اسلامی باید به نهایت دستاوردهای هسته‌ای خود در قالب NPT بر می‌گشت. آن زمان در مقابل تحریم‌های بی‌نهایت آمریکا توازن ایجاد می‌شد و همان اجرای مصوبه مجلس بود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه کارهای تاکتیکی باید متوازن با کارهای آمریکا باشد گفت: ضعف آن است که چراغ‌های دیپلماتیک ما خطاب به اروپا خاموش و روشن می‌شود. حال اینکه طرف ما اروپایی‌ها نیستند. آمریکا به ایران فشار وارد می‌کند و حتی طرح‌های پیشنهادی اروپا برای نجات دیپلماسی توسط وزارت خزانه داری آمریکا وتو و یا اصلاح می‌شود. در این شرایط همچنان چراغ‌های دیپلماتیک ایران خطاب به اروپا نشانه گرفته است. باید نشانه اصلی ما آمریکا باشد چون انتظاری بیش از عمل اروپا به مفاد برجام نیست. گرچه این انتظار را هم برآورده نکردند.

فلاحت پیشه در توضیح اقدامات ایران در شرایط فعلی گفت: فشارهای داخلی به دولت ناشی از موضوعات واقع گرایانه است. معتقدم ایران باید گام جدی‌تر بر می‌داشت. با این وجود نباید موضوع گام سوم به عامل اختلافی تبدیل شود. دولت به عنوان راه حل می‌تواند ضرب العجل سوم را از دو ماه به یک ماه کاهش دهد یعنی اگر اروپایی‌ها تا یک ماه آینده کاری نکردند ایران گام چهارم یعنی بازگشت به همه قابلیت‌های قبل از برجام را بردارد. دلیل آن است که اروپا اثبات کرده در مهلت‌های داده شده دو سوم وقت را در بی تفاوتی می‌گذراند و یک سوم باقیمانده صرف تقلاهای دیپلماتیک می‌شود که در نهایت هم ایران قانع نمی‌شود.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: به دنبال این پروسه ایران گام‌های بعدی را بر می‌دارد. بر این اساس برای جلوگیری از وقت کشی اروپایی‌ها باید ضرب العجل سوم کاهش پیدا کرده و زمینه برای بازگشت به قابلیت‌های قبل از برجام فراهم شود. موضوعی که نتیجه آن وحدت نظر داخلی هم است.

وی با تاکید بر اینکه بازگشت ایران به قابلیت‌های قبل از برجام به معنای خارج شدن از برجام نیست، توضیح داد: روح برجام زیر مجموعه NPT است. ما از NPT تخطی نکردیم پس اقداماتمان هم به معنای خروج از برجام نیست. گرچه بازگشت به قابلیت‌های قبل از برجام به معنای خروج از آن باشد هم اروپایی‌ها قبل‌تر از این با انجام ندادن تعهداتشان عملا از برجام خارج شدند. آنها حتی یک دلار از ۷۰ میلیارد دلار موافقتنامه با ایران را عملیاتی نکردند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: گام چهارم بدان معناست که جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهد ترامپ به راحتی وارد فضای انتخاباتی شود. ایران چاره‌ای ندارد جز آنکه ترامپ از نظر انتخاباتی تحت فشار قرار گیرد چون در حال حاضر اقدامات انجام شده از نظر سیاسی اثر خود را از دست داده است. ایران با سقوط پهپاد ابزارهای نظامی آمریکا را خنثی کرد. اکنون ترامپ در بین روسای جمهور آمریکا یکی از خلع سلاح شده‌ترین افراد در مقابل ایران است. چون همه ابزارها را به کار گرفته و شکست خورده، در موضوع تحریم هم فکر می‌کرد که ایران حداقل در مقابل ضرب العجل‌ها کوتاه می‌آید که این اتفاق رخ نداد و اکنون اثر تحریم از بین رفته است.

فلاحت پیشه در جمع بندی گفت: بازگشت ایران به قابلیت‌های قبل از برجام هر نتیجه‌ای داشته باشد بهتر از شرایط کنونی است که زمان به ضرر ایران است. ما نمی‌توانیم مثل عراق دو دهه گذشته شرایط تحریمی را حفظ کنیم. چون بر اساس ادله حقوقی و شواهد رفتاری آمریکا یاغی به حساب می‌آید. آن زمان عراق یاغی بود ولی امروز ایران طبق دلایل حقوق بین‌الملل از نظر اقداماتش به عنوان یک کشور یاغی محسوب نمی‌شود.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش