شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۹۱

طریقه ی خواندن نماز اول ماه قمری (+ فضایل)

نماز اول ماه ربیع الاول,کیفیت نماز اول ماه,زمان نماز اول ماههر کس نماز اول ماه قمری را در ابتدای ماه بخواند، سلامت خود را در آن ماه از خدا گرفته است
در ابتدای هر ماه قمری، خواندن نماز اول ماه توصیه شده است و امام جواد (ع) ، طریقه خواندن آن را فرموده است. حضرت آیت‌الله بهجت قدس سره به خواندن نمازهایی مداومت داشت، که یکی از آن ها نماز اول ماه است که در ابتدای ماه های قمری خوانده می شود.

نماز اول ماه قمری

طبق احادیث نقل شده ، هر کس در اول ماه قمری، این نماز را بخواند؛ سلامت خود را از خدا در آن ماه گرفته است. در خصوص نماز اول ماه، روایاتی وجود دارد که در ادامه با بعضی از آنها اشنا می شوید:

> شیخ طوسی با ذکر سند در روایتی نقل می کند:

« امام جواد ( ع) در ابتدای هر ماه یعنی در اوّلین روز آن، دو رکعت نماز می خواند. آن حضرت در رکعت اوّل، پس از قرائت سوره حمد، سوره" قل هو الله أحد" را به تعداد روز های ماه میخواند و بعد از قرائت حمد در رکعت دوم، سوره" إنّا أنزلناه فى لیلة القدر" را به تعداد روز های ماه می خواند، و هر آنچه که داشت، صدقه می داد و از این راه، تندرستى در تمامی آن ماه را می خرید».

سید بن طاووس نیز پس از نقل این روایت گفته است که مشابه همین نماز را در روایتی به نقل از امام صادق ( ع) نیز دیده ام، و علاوه بر آن در روایتی دیده ام که سزاوار است پس از نماز، این آیات قرآن کریم نیز خوانده شود:بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُبِینٍ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ وَ إِنْ یَمْسَسْکَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا کَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِنْ یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ یُصِیبُ بِهِ مَنْ یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ سَیَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ یُسْرًا، مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ، لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ، رَبِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌ، رَبِّ لَا تَذَرْنِی فَرْدًا وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوَارِثِینَ.

به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی اش همیشگی است،« هیچ جنبنده ای در زمین نیست مگر آن که رزقش فقط بر عهدۀ خداست و قرارگاه دائم و موقّت وی را می داند، همه در کتابی روشنگر[ چون لوح محفوظ، ثبت] است». به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی اش همیشگی است،« اگر خداوند آسیبی به تو رسانَد جز او برطرف کنندۀ آن نیست و اگر برای تو خیری بخواهد کسی قدرت دفع احسانِ او را ندارد، خیرش را به هرکه از بندگانش بخواهد می رساند، او بسیار آمرزنده و مهربان است». به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی اش همیشگی است،« همانا خداوند پس از سختی آسانی قرار می دهد»،« آنچه خدا بخواهد[ انجام می گیرد] و هیچ نیرویی جز به وسیلۀ خدا[ کارگر] نیست»،« خداوند برای ما بس است و او نیکو کارسازی است»،« من کارم را به خداوند وامی گذارم؛ زیرا خداوند به بندگان بیناست»،« معبودی جز تو نیست، تو[ از هر عیب و نقصی] منزّهی، همانا من[ به سبب کناره گیری از قومم بدون اِذن تو] از کسانی بودم که به خود جفا روا داشتم»،« پروردگارا! من به هر خیری که به سویم بفرستی نیازمندم»،« ای پروردگارم! مرا تنها[ و بی فرزند] نگذار که تو بهترین وارثانی».

> امام صادق (ع) فرمود:

« کسی که دو رکعت نماز را در شب اول ماه بخواند و پس از قرائت سوره حمد در هر دو رکعت آن، سوره انعام را بخواند و از خداوند بخواهد که از هر ترس و دردی او را محفوظ نگهدارد، خدای متعال او را از هر آنچه در آن ماه، نگرانش است؛ ایمن می کند».

نماز اول ماه قمری,نماز اول ماه ربیع الاول,کیفیت نماز اول ماهزمان خواندن نماز اول ماه قمری، از اذان مغرب تا طلوع فجر خواهد بود

زمان خواندن نماز اول ماه قمری

از اذان مغرب تا طلوع فجر را شب اول ماه می گویند.

در روایات در خصوص وقت فضیلت نماز اول ماه ذکر شده که تنها تعبیر شب و روز را دارد؛ از این رو ، وقت فضیلتی برای نماز اول ماه، از نظر فقیهان- مانند نماز های واجب یومیه و نوافل آن- ذکر نشده است، بلکه طبق گفته ها میتوان در تمام طول روز، این نماز را خواند و صرفا گفته اند که مستحب است دو رکعت نماز،« در روز اوّل هر ماه» خوانده شود؛ یعنی از اوّل طلوع فجر تا مغرب می توان نماز اوّل ماه را خواند و بعید نیست که قبل از طلوع آفتاب هم خواندنش صحیح باشد و به این ترتیب بهتر است که به قصد رجاء خوانده شود.

خواندن قضای نماز اول ماه قمری

به طور کلی، هر زمان که نتوانستید نماز مستحبی را در وقت مخصوص خودش به جا بیاورید، میتوانید در وقت دیگری قضای آنرا بخوانید و برای زمان قضای آن هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و بهتر است به غیر از نافله های یومیه، نمازهای مستحبی را به قصد رجاء در خارج از وقت خاصشان به جا بیاورید.

فضلیت نماز اول ماه قمری

هرکس نماز اول ماه را براساس روایات سید بن طاووس و علامه مجلسی، محدثان شیعه قرن هفتم و دوازدهم، در ابتدای ماه قمری بخواند؛ در آن ماه، سلامت خود را از خدا گرفته است. همچنین امام صادق ( ع) فرموده:کسی که دو رکعت نماز در شب اول ماه بخواند و پس از سوره حمد در هر دو رکعت، سوره انعام را تلاوت کند و از خداوند، درخواست محفوظ ماندن از هر ترس و دردی را داشته باشد، خداوند در آن ماه او را از هر چیز نگران کننده ای ایمن نگه می دارد.

کیفیت نماز اول ماه,زمان نماز اول ماه,فضایل نماز اول ماهکسی که در شب اول ماه دو رکعت نماز اول ماه قمری بگزارد، خداوند او را ایمن می‌گرداند

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش