شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۱۴ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۷۲۰
حج و عتبات عالیات

رئیس ستاد مرکزی اربعین:منابع ما ابراز نگرانی بابت امنیت عراق نداشته‌اند/وزیر بهداشت:کمبود دارو و تجهیزات در اربعین نداریم

حسین ذوالفقاری,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت
رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره وضعیت امنیت عراق گفت: دولت عراق، ستاد اربعین ما در عراق و ستاد کل نیروهای مسلح منبع ما برای ارزیابی وضعیت امنیت عراق هستند که هیچ کدام از این مراجع ابراز نگرانی بابت امنیت عراق نداشته اند.

به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه هر چهار مرز باز است و مرز خسروی هم فعالیت خود را از صبح امروز آغاز کرده است، اظهار کرد: بر اساس آمار یک ساعت قبل، بیش از دو میلیون و ۳۲۵ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده‌اند و تا شب گذشته بیش از ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار گذرنامه صادر شده است که نسبت به سال گذشته ۹۷ درصد افزایش داشته است. ۴۰۰ هزار برگه تردد هم صادر شده است. بیش از سه هزار کامیون از مرزها خارج شده‌اند و سه هزار کامیون دیگر هم بار و وسیله به عراق خواهند برد.

تاکنون ۴۷۹ هزار زائر از مرزها خارج شده‌اند

بیشترین زائران از مرز مهران خارج شده‌اند

وی افزود: تاکنون ۴۷۹ هزار زائر از مرزها خارج شده اند که این آمار نسبت به سال گذشته ۳۳۹ درصد رشد داشته است. بیشترین زائران از مرز مهران خارج شده‌اند. امسال تعداد زائران به دلیل لغو روادید افزایش می‌یابد؛ بنابراین اگر زوار با ما همکاری نکنند ارائه خدمات در مقاطعی با خلل مواجه می‌شود.

۹ هزار اتوبوس به مراسم اربعین اختصاص داده می‌شود

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ادامه داد: مجموع اتوبوس های کشور ۱۲ هزار اتوبوس است که هفتاد و پنجاه درصد اتوبوس ها یعنی ۹ هزار اتوبوس به مراسم اربعین اختصاص داده می شود. ۲۵۰۰ اتوبس شهرداری هم برای حمل و نقل زائران در نظر گرفته ایم. اگر با ورود یا خروج دفعی زوار مواجه شویم، در ساعاتی حمل و نقل دچار خلل می‌شود.

کاپوتاژ خودروهای شخصی تا پایان مهر ماه به عراق ممنوع شد

وی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل توصیه می‌کنیم کسانی که قادر هستند، با خودروی شخصی به مرزها بروند؛ زیرا ظرفیت پارکینگ‌ها را افزایش داده‌ایم. کاپوتاژ اتوبوس به داخل عراق را کم کرده ایم و به افرادی خاص اختصاص داده ایم مثل افرادی که توانایی جسمی کافی ندارند. کاپوتاژ خودروهای شخصی تا پایان مهر ماه به عراق ممنوع شد؛ زیرا هم پارکینگ، جایگاه سوخت، جاده و امکانات زیرساختی در عراق کم است و سوخت هم در عراق گران است. این تصمیم به نفع خود زائران است. کاپوتاژ به حمل و نقل زائران کمک می کرد، اما دولت عراق با کاپوتاژ مخالفت کرد.

وی درباره هزینه پارکینگ‌های اربعین گفت: این هزینه ۵ هزار تومان برای هر خودرو در هر بیست و چهار ساعت است.

منابع ما ابراز نگرانی بابت امنیت عراق نداشته‌اند

ذوالفقاری درباره وضعیت امنیت عراق خاطرنشان کرد: دولت عراق، ستاد اربعین ما در عراق و ستاد کل نیروهای مسلح منبع ما برای ارزیابی وضعیت امنیت عراق هستند که هیچ کدام از این مراجع ابراز نگرانی بابت امنیت عراق نداشته اند. به خاطر مسایل امنیتی در ورودی برخی شهرها مثل نجف زوار معطل شدند، اما با پیگیری های انجام شده، مشکل حل شد.

وی تاکید کرد: تا این لحظه از سوی تروریست ها یا معترضان در عراق به شکل مستقیم برای زوار ما هیچ مشکلی بوجود نیامده است.

ذوالفقاری همچنین درباره دلایل تاخیر بازگشایی مرز خسروی و آخرین وضعیت این مرز خاطرنشان کرد: مرز خسروی مشکل نداشت، آنچه مشکل درست کرد، کنترل های امنیتی در بغداد و مشکل تردد زوار در داخل عراق بود. طرف عراقی اعلام کرده بود از جمعه شرایط برای تردد زوار فراهم می شود و مسیر دیگری برای تردد زوار در داخل عراق انتخاب شد و برای بررسی مسیر جدید، یکی دو روز معطلی ایجاد شد. در حال حاضر مرز خسروی از ساعت ۷:۳۰ تا ساعت ۱۶ برای عبور زائران فعال است.

عراق از صبح اربعین موکب‌های خود را جمع می کند

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور درباره خدمات رسانی مواکب ایرانی به زائران گفت: عراق از صبح اربعین موکب های خود را جمع می کنند، ولی مواکب ما سه روز بعد اربعین فعال بوده ولی به دلیل تعداد زیاد زوار، این مواکب پاسخگو  نیستند، ولی در حد امکان خدمات رسانی می کنیم.

خواسته‌ایم بر هزینه‌های حمل و نقل در داخل عراق نظارت شود

ذوالفقاری درباره کنترل هزینه حمل و نقل در داخل خاک عراق، گفت: سال گذشته برخی راننده ها در داخل عراق هزینه های بیشتری از زائران طلب کردند که همکاران کنسولی ما وارد ‌شدند و مشکل را پیگیری کردند و پلیس عراق هم وارد شد و جلو کار را گرفت. در عراق ما نمی توانیم امر و نهی کنیم، اما از مقامات عراقی خواسته ایم بر هزینه های حمل و نقل در داخل عراق نظارت کنند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا در بازگشت از مرزها با مشکل حمل و نقل مواجه می‌شویم، خاطرنشان کرد: ما مشکلی برای حمل زائران به داخل کشور تا سقف  ۲۰۰ هزار نفر نداریم اما هرچه به این جمعیت افزوده شود، مشکل بیشتر شده و زائران معطل می شوند برای همین ما از زائران خواهش می کنیم که سفر خود را مدیریت کنند تا از تجمع بیش از ۲۰۰ هزار نفر در مرزها جلوگیری شود. همانطور که اشاره کردم، ظرفیت اتوبوس های کشور محدود است.

رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره مراقبت های بهداشتی از زائران در بازگشت از مرزها تصریح کرد:  مراقبت ها و کنترل های بهداشتی لازم از زائران در مرزها انجام می‌شود و موارد خاص هم تحت درمان و کنترل قرار می گیرند.

ذوالفقاری در پایان گفت: سه مرز مهران، شلمچه و چذابه ۲۴ ساعته فعال است.

در حاشیه این نشست خبری از سامانه تردد زائرین اربعین رونمایی شد.


وزیر بهداشت:کمبود دارو و تجهیزات در اربعین نداریم / زائران نکات بهداشتی را رعایت کنند
وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات و پیش‌بینی‌های صورت گرفته جهت ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی، گفت: از زائرانی که در این آیین بزرگ شرکت می‌کنند درخواست می‌کنیم که نکات بهداشتی را رعایت کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در حاشیه مراسم بدرقه کاروان تدبیر و امید به مرزهای غربی کشور که صبح امروز در جوار مرقد مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: امروز ما شاهد اعزام پرسنل عزیز اورژانس هستیم و امکانات مفصلی را از قبل برای خدمت‌رسانی به زائران عزیز تدارک دیده‌ایم. امسال خوشبختانه تیم‌هایی را که اعزام می‌کنیم بسیار مجهز تر از پیش هستند. حدود ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس برای ارایه خدمات به زائران اربعین حسینی اعزام می‌شوند و ۱۷ هزار نیرو به جز تعداد افرادی که درگیر درون مرزی هستند، همه در اختیار زوار حسینی خواهند بود.

وی افزود: چهار بیمارستان مجهز در مرزهای خروجی داریم و همچنین پیش بینی کرده‌ایم که حدود ۹۰ هزار زائر از کشورهای پاکستان و افغانستان از مسیر کشور ما عبور کنند. به همین دلیل در مرز میرجاوه نیز امکاناتی را برای خدمت رسانی به زوار خارجی اختصاص دادیم.

نمکی با بیان اینکه چهار بیمارستانی که در مرزهای عراق مستقر شده‌اند، بسیار مجهز هستند، گفت: در هر مرز هلیکوپتر اورژانس نیز مستقر است تا بیماران در اسرع وقت منتقل شوند و از حدود ۳۰ اتوبوس آمبولانسی که در کل این مجموعه بسیج خواهیم کرد، هفت آمبولانس در کشور عراق مستقر خواهیم کرد. در هر ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر نیز یک آمبولانس مستقر می‌کنیم و هرچه به مرز نزدیکتر شویم این تراکم بیشتر خواهد شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در کنار ما، پرسنل نیروهای مسلح، بسیج جامعه پزشکی و نیروهای هلال احمر نیز همکاری خواهند دارند تا به صورتی هماهنگ بتوانیم خدمت رسانی‌های لازم به زائران را انجام دهیم.

وزیر بهداشت گفت: امسال کاری که به عنوان اولین بار انجام دادیم، این است که اگر زائری دچار مشکلی باشد، نیروهای بهداشتی و درمانی وی را تا درب منزل همراهی می‌کنند. از نظر دارو و تجهیزات پزشکی نیز همکاران ما به گونه‌ای بسیج هستند که با وجود تحریم‌ها کوچک‌ترین مشکل و کمبودی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در کنار این نیروها سه هزار اکیپ بهداشت محیط هم ارایه خدمت دارند، گفت: در کشور عراق با هماهنگی‌های انجام شده تیم‌های مشترکی برای نظارت بر مواد غذایی و عرضه آنها تدارک دیده شده است. در عین حال از زائرانی که در آیین بزرگ پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت می‌کنند درخواست می‌کنیم که نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وزیر بهداشت افزود: در تمام بیمارستان‌ها و پایگاه‌ها نیز امکانات آزمایشگاهی برای انجام آزمایش‌های مختلف و کنترل بیماری‌های واگیردار برقرار کرده‌ایم.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش