
حجتالاسلام علی ناصر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از خصایل اخلاقی انسان که دارای ارزش و اهمیت فوقالعادهای است، امانت و امانتداری است. امانت در فرهنگ لغت، دارای معانی مختلفی است که شامل پاسداری، حفاظت، امنیت، امان، مواظبت، مراقبت، رازداری، نگهداری، آسایش و آرامش روح و جـان از جملـه معانی امانت است و در مقابل واژه امانتداری مفاهیمی چون خیانت، دزدی و چپـاول، بیوفایی، ایجاد رعب و وحشت، نیرنگ، جاسـوسی، نفاق، بهتان، کتمان حقیقت و بیمبالاتی در نگهداری اسرار قرار دارد.
ناصر اظهار کرد: در فـرهنگ اسلام امانت به دو چیز اطلاق میشود: نخست تکالیف بندگی و دوم مال سپرده شده. تمام اعضا و جوارح، توانایی، اسـتعداد، نیروها در انسان نعمتهایی هستند که به صورت امانت از سوی پروردگار در اختیار انسان قرار گرفتهاند که اگر از ایـن امانتها به صورت شایسته و نیکو در راه جلب رضای خدا و اطاعت کردن از او به کار گرفته شود، بنده امانتداری است و اگر خلاف این موضوع عمل کند و اسیر وسوسههای شیطان شود، خیانت در امانت کرده است.
وی در ادامه به جلوههای دیگر از امانتداری اشاره کرد و گفت: رازداری از دیگر امانتها محسوب میشود، در جامعه و خانواده افراد رازهایی دارند که نزد یکدیگر امانت هستند و هیچ فردی حق ندارد بدون مصلحت خاص، اسرار دیگران را به هر طریقی فاش کند، حتی اگر شخص اهل کتاب یا مسلمان نباشد.
ناصر یادآورشد: اسلام یکی از امانات الهی است که خداوند به وسیله رسول اکرم (ص) بـر بـشر عرضه کرده است که همه انسانها ملزم به رعایت و حفظ ایـن امانت الهی هستند که پیامبر اسلام (ص)، ائمه معصومین (ع)، علما، فضلا و شهیدان پاسبانان و حافظان مکتب بزرگ بشری بودهاند که انسانها باید نسبت به این امانت توجه داشته باشند.
وی افزود: افرادی که دارای مناصبی در دستگاه حکومتی هستند، ضامن امانتهایی هستند که بر عهده آنان گذاشته شده، پس باید چنین افرادی از پست و مقام خود در جهت رضایت عامه مـردم اسـتـفاده کنند و از مالاندوزی و شخصیتگرایی نامطلوب و رشوهخواری دوری کنند.
کارشناس دینی خاطرنشان کرد: متاسفانه خیانت در امانت ضربه بسیار مهلکی به جامعه از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و فردی وارد میکند، بهطوری که مردم را نسبت به دین و حکومت بدبین میکند.
- 10
- 4