
اکرم علوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نام حضرت زینب (س) همواره با عاشورا مطرح میشود که یادآور صبر و استقامت ایشان در برابر دشمنان اسلام است.
وی افزود: صبر حضرت زینب (س) نشان از ایمان والای ایشان به خداوند متعال است اما آنچه که باید به ابعاد مختلف زندگی و شخصیت این بانوی بزرگوار اسلام توجه کرد، بعد زمانشناسی، مکانشناسی و وظیفهشناسی ایشان بود که ریشه در بصیرتمندی حضرت داشت.بصیر به کسی اطلاق میشود که دارای درک بالایی باشد، شرایط زمانی و مکانی را به خوبی تشخیص و سپس عملکرد مناسبی از خود ارائه دهد. حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا در برابر حوادث و اشخاص مختلف رفتارهای گوناگون و متناسب با شرایط مکانی و زمانی از خود نشان دادهاند که در کتب تاریخی موجود است.
وی به رفتار حضرت زینب کبری (س) در برابر ابن سعد و مردم کوفه اشاره کرد و افزود: حضرت زینب (س) در برابر ابنسعد نقاب تزویر را کنار زد و در برابر کوفیان، عملکرد مردم را زیر سئوال برد، همچنین ایشان در حمله دشمن به خیام سیدالشهدا (ع) با آنکه امام حسین (ع) قبل از شهادتشان وظایفی را به ایشان محول کرده بودند اما حضرت زینب (س) از امام زمانشان که حضرت سجاد (ع) بود کسب وظیفه کرده و بدان عمل کردند.
علوی یادآور شد: حضرت زینب (س) با همه سختیها و مصیبتها که در کربلا بر سرشان آمده بود، در مجلس یزید با تمام ابهت وارد شده و شروع به سخنرانی کردند که این حاکی از جایگاه والا و بصیرتمندی ایشان در زمانها و مکانهای مختلف داشت.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به ضرورت الگوگیری بانوان مسلمان از حضرت زینب (س) اشاره کرد و گفت: در جامعه بعد عاطفی زنان پررنگتر از بعد منطقی این قشر است، به طوری که تبعیت از بعد عاطفی از زن، یک موجود شکننده ساخته است که نیاز به حمایت مرد دارد.
علوی خاطرنشان کرد: حضرت زینب (س) در جریان عاشورا با اتخاذ منطق در تکتک صحنههای کربلا موجب رساندن پیام سیدالشهدا (ع) به مردم شدند و چنین بصیرتمندی سبب ماندگاری حرکت عاشورای امام حسین (ع) شد که امروز بانوان مسلمان باید بیش از گذشته در مسیر بصیرت علوی حرکت کرده و وظیفه خودشان را در قبال جامعه، خانواده و تهاجم فرهنگی عمل کنند.
- 12
- 2