یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۱۶ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۱۵۹۰
نجوم و فضا

آزمایش های علمی بی نظیری که فضانوردان کرو- ۱ در فضا انجام خواهند داد

کرو-1,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

اولین مأموریت سرنشین دار تجاری عملیاتی به ایستگاه فضایی بین المللی« کرو- ۱» نه تنها فضانوردان بلکه چند آزمایش علمی بی نظیر را هم به این آزمایشگاه مداری خواهد برد تا آغازی برای فناوری های آینده باشند.

تا ساعاتی دیگر کپسول کرو دراگون طی مأموریت کرو- ۱ چهار فضانورد را راهی ایستگاه فضایی بین المللی خواهد کرد. در این پرواز« مایکل هاپکینز»( Michael Hopkins)،« ویکتور گلاور»( Victor Glover) و« شانون واکر»( Shannon Walker) از ناسا و« سویچی ناگوچی»( Soichi Noguchi) از آژانس هوافضای ژاپن( JAXA) حضور خواهند داشت.

بعضی از آزمایش هایی که همراه با فضانوردان به ایستگاه خواهد رفت حاوی سنگ های میکروب خوار، آزمایش بخش هایی از لباس های فضایی آینده و یک پروژه ی زیستی دانش آموزی است. جزئیات برخی از این آزمایش ها به صورت زیر خواهد بود.

فیزیولوژی غذایی

چند ماه شناور بودن در اطراف زمین می تواند سیستم ایمنی یک فضانورد را تغییر دهد. بنابراین در آزمایش فیزیولوژی غذایی این موضوع بررسی می شود که چگونه تغییرات رژیم غذایی فضانوردان در حال چرخش در مدار، می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را همراه با« میکروبیوم» روده ی آن ها تغییر دهد یا تقویت کند. میکروبیوم یا ریزاندامگان هم زیست انسان به زیست بوم میکروبی در بدن گفته می شود.

هدف کلی این آزمایش بهبود رژیم غذایی در پروازهای فضایی و سلامت فضانوردان است. این مطالعه هم اکنون در ایستگاه فضایی بین المللی در حال انجام است و فضانوردان کرو- ۱ برای توسعه ی آن دوباره ابزار تازه ای را به فضا می برند. در جریان ماموریت کرو- ۱، قرار است ویکتور گلاور نمونه های بیولوژیکی بدن خود را به عنوان یک شرکت کننده در آزمایش، جمع آوری کند.

ژن ها در فضا- ۷

این آزمایش دانش آموزی، از« فینسام سامسون»( Finsam Samson) و« یوجی وانگ»( Yujie Wang) در دبیرستان« تروی» میشیگان است که یکی از برندگان مسابقه ی« ژن ها در فضا» برای دانش آموزان در پایه های ۷ تا ۱۲ بود. در این آزمایش چگونگی تغییر عملکرد مغز در مأموریت های فضایی، با هدف کمک بهتر به فضانوردان در انجام مأموریت های طولانی مدت در ایستگاه فضایی، ماه و دیگر مقصدهای مقاصد اعماق فضا، مطالعه خواهد شد.

SERFE و لباس فضایی

ناسا مشغول توسعه ی لباس فضایی بعدی خود است که به آن واحد تحرک خارجی کاوش( xEMU) می گوشد. بر خلاف لباس فضانوردی فعلی سازمان ناسا که برای راهپیمایی های فضایی خارج از این آزمایشگاه مداری استفاده می شود، نسل جدیدتر لباس های فضایی از تبخیر آب برای حذف گرما از بدن یک فضانورد و حفظ دمای ایمن در طول راهپیمایی های فضایی استفاده خواهد کرد.

عنصر کلیدی این سیستم تبخیرگر غشای آب لباس فضانوردی است که از قبل در ایستگاه قرار دارد و از طریق شبیه سازی راهپیمایی فضایی در مأموریت کرو- ۱ توسط« آزمایش پروازی منع تبخیر از لباس فضایی»( Spacesuit Evaporation Rejection Flight Experiment) انجام خواهد شد. در این آزمایش ۲۵ راهپیمایی هشت ساعته ی شبیه سازی شده انجام می شود تا عملکرد این فناوری و لباس فضایی در فضا بررسی شود.

زیستگاه گیاهی- ۰۲

ایستگاه فضایی بین المللی به علت باغچه های گوناگون خود در مدار زمین شهرت پیدا کرده است و مأموریت کرو- ۱ با کاهو، گل و گیاهان دیگر به پژوهش های قبلی می افزاید. اخیرا یک مأموریت تجاری تجاری فضاپیمای سیگنوس نورثروپ گرامن بذر تربچه را به ایستگاه تحویل داده است و فضانوردان آن ها را برای آزمایش« زیستگاه گیاهی- ۰۲»( Plant Habitat- 02) درون یک زیستگاه پیشرفته ی گیاهی پرورش می دهند.

فضانوردان آینده در مأموریت های طولانی مدت برای بخشی از رژیم غذایی خود از گیاهان استفاده می کنند و تربچه به دلیل مغذی بودن و توانایی رشد سریع، بسیار مفید خواهد بود. تربچه همچنین شبیه گیاه« رشادی گوش موشی»( Arabidopsis) است که بارها در ریزگرانش مطالعه شده است.

BioAsteroid

فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی به عنوان بخشی از آزمایش BioAsteroid که در تاریخ ۲ دسامبر( ۱۲ آذر) با مأموریت باری اسپیس ایکس به ایستگاه آغاز خواهد شد، میکروب هایی را که می توانند با سنگ ها برهم کنش داشته باشند، از نزدیک بررسی خواهند کرد.

کاربردهای احتمالی این پژوهش میتواند شامل ایجاد سامانه های پشتیبانی از حیات باشد که از سنگ پوشه( Regolith) که خاک غبارآلود ماه و اجرام کوچک است، یا تجزیه ی سنگ ها به خاک برای استفاده ی گیاهان یا استخراج مواد معدنی بهره می برد. دانشمندان امیدوارند که با این آزمایش ها بتوان از مواد بیشتری در ماه، مریخ یا دیگر مقصدهای فضایی برای کمک به خدمه ی آینده در ساخت پایگاه ها و حمل منابع کمتری از زمین برای صرفه جویی در هزینه های حمل و نقل استفاده کرد.

تراشه های بافتی

در این آزمایش بیولوژی بی نظیر که توسط خدمه ی کرو- ۱ انجام خواهد شد، سلول های انسانی روی یک ماتریس سه بعدی به اندازه ی انگشت شست قرار می گیرد و نوعی ارگان مصنوعی کوچک ایجاد می شود که عملکردهای اندام را شبیه سازی می کند. آزمایش تراشه های بافتی در فضا که در پرواز باری ۲ دسامبر( ۱۲ آذر) اسپیس ایکس فرستاده خواهد شد، شیوه ی واکنش سلول های انسانی و انطباق آن ها با داروها، استرس و تغییرات ژنتیکی در حین پرواز فضایی را بررسی می کند.

فضانوردان کرو- ۱ سلول های ریه های انسان، مغز استخوان، عضلات و دیگر اندام ها را مطالعه خواهند کرد. یک پرسش اساسی که پژوهشگران امیدوارند بتوانند به آن بپردازند این است که چگونه انسان بعد از چند هفته یا چند ماه در ریزگرانش فضا، توده ی عضلانی خود را از دست می دهد.

آزمایش قلب

قلب یکی دیگر از اندام های تحت تأثیر در پروازهای فضایی است. در آزمایش قلب، که ماه آینده به ایستگاه تحویل داده می شود، پژوهشگران برای درک بهتر از بافت های ساخته شده( مصنوعی) قلب که بر روی تراشه بافتی نصب شده استفاده می کنند تا خطرات قلبی- عروقی را پیش از پروازهای فضایی بهتر درک کنند و اقدامات لازم را برای مقابله ای قوی با بیماری های قلبی به کار بگیرند. انتظار می رود که این آزمایش نه تنها برای فضانوردان پروازهای فضایی، بلکه برای افرادی هم که در کره ی زمین در معرض بیماری قلبی هستند سودمند باشد.

عکس کاور:در طی« اعزام ۶۴»( Expedition 64) و پس از پیوستن فضانوردان مأموریت کرو- ۱ چندین آزمایش علمی بی نظیر در ایستگاه فضایی بین المللی انجام خواهد شد.

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش