
به گزارش ایسنا ، یک گروه بین المللی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس قدرتمند" ای روزیتا"( eROSITA) بزرگ ترين بازمانده ابرنواختری که تاکنون با اشعه ایکس شناسایی شده را کشف کردند. این بازمانده ابرنواختر" هوینگا"( Hoinga) نامیده می شود.
دانشمندان انتظار داشتند چندین ابرنواختر را طی سال های آینده کشف کنند و از اینکه خیلی زود توانستند یکی از آنها را کشف کنند بسیار هیجان زده شدند.
بازمانده ابرنواختر هوینگا بسیار بزرگ است و فاصله زیادی از صفحه کهکشانی دارد. با قطر حدود ۴.۴ درجه، ناحیه ای حدود ۹۰ برابر بزرگتر از اندازه ماه کامل را پوشش می دهد. علاوهبراین ، این بازمانده بسیار دورتر از صفحه کهکشانی قرار دارد که این موضوع بسیار غیرمعمول است.
دکتر" ناتاشا هرلی واکر"( Natasha Hurley- Walker) متخصص فیزیک نجومی از دانشگاه کورتین با همکاری گروهی از محققان فیزیک فرازمینی و اخترفیزیک مؤسسه ماکس پلانک این مطالعه را انجام دادند.
دکتر هرلی واکر بیان کرد:تلسکوپ ای روزیتا، که روی ماهواره SRG( روسیه- آلمان) قرار دارد، ۲۵ برابر حساس تر از نمونه قبلی خود یعنی روسات است، بدین ترتیب ما انتظار این را داشتیم که طی سال های آینده بازمانده های ابرنواختر جدیدی را کشف کنیم و از اینکه خیلی زود توانستیم این کار را انجام دهیم، هیجان زده شدیم. علاوه بر این هوینگا بزرگ ترين بازمانده ابرنواختری است که از طریق اشعه ایکس کشف شده است و از نظر اندازه ظاهری حدود ۹۰ برابر بزرگتر از ماه کامل است. ما انتظار داریم که حدود ۱۲۰۰ بازمانده ابرنواختر در کهکشان ما وجود داشته باشد. با این حال تاکنون فقط ۳۰۰ مورد از آنها پیدا شده است. به صورت معمول انتظار نمی رود که بازمانده ابرنواختر در عرض های کهکشانی بالا پیدا شود، بدین ترتیب این مناطق معمولاً مورد بررسی قرار نمی گیرند و این به این معنی است که ممکن است تعداد بیشتری از این بازمانده ها در آنجا باشند که مورد بررسی قرار نگرفته اند و می بایست کشف شوند.
- 11
- 2