چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۹۰

آشنایی با اختراع دوربین عکاسی در طول دوره های مختلف

اختراع دوربین عکاسی,تاریخچه اختراع دوربین عکاسی,هدف از اختراع دوربین عکاسیآغاز اختراع دوربین عکاسی به سال ۱۷۲۷ میلادی باز می گردد
برای ثبت تصویر می توان از دوربین عکاسی استفاده کرد. دوربین‌های قدیمی، تصاویر را به صورت آنالوگ بر روی فیلم ثبت میکردند درحالیکه نحوه ی ذخیره ی تصاویر در دوربین‌های امروزی بر روی کارت حافظه می باشد. همچنین شما به کارت حافظه جداگانه در بعضی از دوربین ها نیازی ندارید؛ بدین دلیل که خودشان نیز حافظه داخلی دارند.

اختراع دوربین عکاسی

عقیده و باور بعضی از افراد اینست که طراحی و  اختراع دوربین به زمان میلاد مسیح برمی گردد. هنرمندان آن زمان ، این نتیجه گیری اولیه را مورد توجه قرار می داده اند. تصویر کمرنگ بر روی دیوار مخالف از یک سوراخ کوچک در قسمتی که نورخورشید به داخل ساختمان راه پیدا می کرده است. آن ها از این سیستم بعنوان لنزی استفاده می کردند که قابلیت انعکاس تصویر( به خصوص وارونه) با همه جزئیاتش را با عبور از هر سوراخی به صورت کاملاً روشن، بر روی سطح مقابل داشت. با گذشت زمان، آن ها برای رنگ کردن تصویر از رنگ های روغنی بهره می گرفتند.

امروزه دوربین‌های عکاسی، بدون استفاده از رنگ های روغنی با همان نحوه عملکرد، کار می کنند و بجای رنگ های روغنی از فیلم های عکاسی( ترکیب شیمیایی رنگ و نمک های هالید نقره ای) استفاده شد. دوربین‌های دیجیتالی از دیودهای فوق العاده کوچکی( سنسورهای حساس به نور) استفاده می کنند که قابلیت انعکاس عکس بر روی تکه های سیلیکونی( تراشه) را دارد و همچنین دامنه وسیعی از رنگها را تبدیل به زبان ماشین و باینری می کند.

تاریخچه ی اختراع دوربین عکاسی

دوربین های عکاسی دارای تاریخچه بسیار عمیقی می باشد. اساس عکاسی یعنی جعبه تاریک یا اتاقک تاریک، پیش از اختراع عکاسی و ثبت تصاویر وجود داشته است. یک دانشمند مسلمان به نام ابن هیثم، توانست این وسیله ساده را برای مشاهده کسوف در قرن یازدهم میلادی بکار گیرد و از قرن شانزدهم میلادی، نقاشان ایتالیایی برای طراحی دقیق مناظر و ملاحظه دورنمایی صحیح از آن استفاده می کردند.

در سال ۱۷۲۷ میلادی، عکاسی برای نخستین بار بوجود آمد. شولز در آن زمان فهمید که در مقابل نور، مخلوطی از نیترات نقره و گچ، تیره می شوند. یکی از شیمیدان های فرانسوی به نام لویی در دهه ۱۸۳۰ به صورت تصادفی فهمید که برای ظهور یک تصویر میتوان از یک ورقه مس پوشیده شده از نقره استفاده کرد که به وسیله بخار ید حساس شده است. از قرن نوزدهم میلادی، این نوع تصویر که در اثر شستشوی صفحه با محلول غلیظ نمک حاصل میشد؛ معروف گردید. درواقع این نوع تصویر که از اواسط قرن ۱۹ جنبه عمومی پیدا کرد؛ از حالت تثبیت دائمی برخوردار بود.

" داگر" در سال ۱۸۳۹ در بررسی های خود به این نتیجه رسید که باید از محلول تیوسولفات سدیم برای برداشتن هالیدهای نقره نور نامرئی باقی مانده بر روی فیلم یا صفحه عکاسی استفاده کند که با نمک های نقره، باعث تولید تیوسولفات نقره محلول در آب میشود و با استفاده از آب، قابل شست و شو است. از این رو عکس ها با این روش پیشنهادی در کم تر از یک دقیقه ظاهر میشدند.

اختراع کننده دوربین عکاسی,چگونگی اختراع دوربین عکاسی,دوربین عکاسی چه زمانی اختراع شداختراع دوربین عکاسی اولیه مخلوطی از نیترات نقره و گچ بود

فرایند ویلیام تالبوت در سال ۱۸۴۱ اینگونه بود که توانست به وسیله یدید نقره، کاغذ حساس در مقابل نور را تهیه کند. ظاهر کردن عکس در این روش به این صورت بود که عکس به وسیله اسید گالیک بر روی این نوع کاغذ چاپ میشد. در این روش، تصویر، برعکس شی است؛ یعنی نواحی روشن آن، تیره میشود درحالیکه نواحی تیره ی آن روشن ظاهر می شود. بنابراین درصورت قرار گرفتن این تصویر منفی بر روی کاغذ حساس، باعث میشد که تصویر مثبت ظاهر شود.

با اینکه فرآیند تالبوت، کم تر از داگر بود؛ چنین تصویری کیفیت واضحی نداشت. برای بهبود وضوح تصویر باید اقدام به تثبیت هالیدهای نقره بر روی یک جسم شفاف با روش مناسبی کرد. قبلا با استفاده از سفیده تخم مرغ، این کار را بر روی شیشه انجام می دادند که باعث افزایش وضوح تصویر میشد ولی آسیب پذیری آنها از معایب این مدل تصویر به شمار می رفت. مادوکس در سال ۱۸۷۱ به رفع این مشکل پرداخت؛ یعنی بر روی شیشه یا کاغذ عکاسی، امولسیون ژلاتینی از نمک های نقره را تثبیت کرد.

فن عکاسی از سال ۱۸۸۷ به مرحله جدیدی از حیاتش وارد شد. ایستمن، موفق به اختراع دوربین کداک گردید؛ به این صورت که نحوه ی کار او با استفاده از یک فیلم پلاستیکی از جنس نیترات سلولز پوشیده به امولسیون ژلاتینی بود و قابلیت گرفتن صد عکس با آن فیلم را فراهم میکرد ولی ظاهر کردن تصاویر، مشکل داشت؛ بدین دلیل که باید برای ظهور و تثبیت عکسها ، فیلم بهمراه دوربین به مکانی فرستاده می شد.

هانری کارتیه برسون و دیگر عکاسان در حدود سال ۱۹۳۰، برای ثبت تصاویری از زندگی روزمره از دوربین‌های ۳۵ میلی متری کوچک به جای دوربین‌های قدیمی و بزرگ تر استفاده کردند. در سال ۱۹۳۹ پس از شروع جنگ جهانی دوم، عکاسان خبری بسیاری از این دوربین ها بهره گرفتند.

دوربین پولاروید مدل ۹۵ در زمان محبوب شدن دوربین ۳۵ میلی متری، معرفی شد و مدل ۹۵ برای چاپ فیلم درون دوربین، از یک فرآیند شیمیایی سری در کمتر از یک دقیقه استفاده می کرد. قیمت این دوربین جدید، گران بود ولی توجه مردم به تازگی تصاویر لحظه ای جلب شد. بسیاری از مدل ها در اواسط دهه ۱۹۶۰، در بازار عرضه شدند و برای جذب افراد، از قیمت ارزانتری برخوردار بودند.

در حالی که تصویر دائمی توسط فرانسه اختراع شد. دوربین آساهی( که بعدها پنتاکس شد)، Asahiflex که از نوع SLR بود؛ در دهه ۱۹۵۰، معرفی شد.

دوربین های کوچکتری در اواخر دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ معرفی شدند که در مورد نوردهی، توانایی تصمیم گیری داشتند. دوربین های کامپکت، قادر به محاسبه ی سرعت شاتر، دیافراگم، و فوکوس به صورت خودکار بودند و کاربرد آن برای افراد مبتدی بود. میزان محبوبیت این دوربین ها بیش از ظهور تلفن های هوشمند ، زیاد بود ولی وقتی که گوشی های هوشمند به بازار عرضه شدند؛ محبوبیت آن ها کاهش یافت.

سازندگان متعددی مانند کانن و نیکون در دهه های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، دوربین هایی ساختند که قابلیت ذخیره ی تصاویر به صورت الکترونیکی را داشت. برای نخستین بار در دوربین‌های پوینت اند شوت، از این سیستم ها استفاده شد تا این که از ذخیره کننده های دیجیتال به جای فیلم استفاده کردند. کوداک در سال ۱۹۹۱، موفق به تولید اولین دوربین دیجیتال گردید که به اندازه کافی پیشرفته بود و افراد حرفه ای توانستند از آن بهره بگیرند. امروزه شرکتهای پیشرفته زیادی، اقدام به تولید دوربین‌های متنوع می کنند که از آن ها می توان به کانن، نیکون، فوجی، سونی و … اشاره کرد.

تاریخ اختراع اولین دوربین عکاسی,دوربین عکاسی چه زمانی اختراع شد,تاریخچه اختراع دوربین عکاسیدوربین عکاسی ابزاری برای ثبت تصویر است

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش