شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۵۷ - ۰۸ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۶۰۳
اختراعات و پژوهش های علمی

ابداع نوعی سوخت جدید که واکنشی به شعله‌های آتش ندارد

ابداع نوعی سوخت جدید,سوخت
نوعی سوخت جدید که واکنشی به شعله‌های آتش ندارد ابداع شد.

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا ریورساید» نوعی سوخت جدید ابداع کرده اند که واکنشی به شعله های آتش ندارد و تنها با اعمال جریان الکتریکی شعله ور می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از استادی فایندز، آیا تاکنون فکر کرده اید که شاید سوخت بتواند نسوز باشد؟ این ایده اکنون تحقق یافته است. مهندسان شیمی «دانشگاه کالیفرنیا ریورساید» (UC Riverside)، نوعی سوخت منحصربه فرد را طراحی و ابداع کرده اند که فقط با اعمال جریان الکتریکی مشتعل می شود. مزیت اصلی این سوخت نوآورانه، ایمنی آن است زیرا به شعله های آتش واکنش نشان نمی دهد و در برابر آتش سوزی های تصادفی که هنگام ذخیره سازی یا حمل ونقل رخ می‌دهند، مصون می ماند.

«یوجی وانگ» (Yujie Wang) دانشجوی مقطع دکتری مهندسی شیمی در دانشگاه کالیفرنیا ریورساید و از پژوهشگران این پروژه گفت: سوختی که ما معمولاً استفاده می کنیم، خيلي ایمن نیست زیرا تبخیر و مشتعل می شود و متوقف کردن آن دشوار است. کنترل کردن اشتعال پذیری سوخت و جلوگیری از سوختن آن با حذف ولتاژ بسیار آسان تر است.

این گروه پژوهشی، حق ثبت اختراع خود را نیز به ثبت رسانده اند. آن ها در مقاله پژوهش، روند ابداع این سوخت و جزئیات فنی آنرا شرح داده اند.

هنگامی که سوخت می سوزد، این مایع نیست که در حال سوختن است، بلکه مولکول های فرار بالای آن هستند که به واسطه مخلوط شدن با اکسیژن و شعله آتش می گیرند.

«پریثویش بیسواس» (Prithwish Biswas) دانشجوی مقطع دکتری مهندسی شیمی در دانشگاه کالیفرنیا ریورساید و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: اگر یک کبریت را در استخر بنزین بیندازید، این بخار گاز است که می سوزد. شما میتوانید آن بخار را استشمام کنید و فورا متوجه می شوید که فرار است. اگر بتوانید بخار را کنترل کنید، می توانید سوختن سوخت را نیز تحت کنترل درآورید.

در قلب این نوآوری، یک مایع یونی قرار دارد که در اصل نوعی نمک مایع است. وانگ خاطرنشان کرد: این نمک شبیه به نمکی است که ما برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می کنیم. نمونه ای که ما برای این پروژه استفاده کردیم، نقطه ذوب کمتری نسبت به نمک خوراکی دارد و دارای فشار بخار پایین و همچنین، ارگانیک است.

دانشمندان برای آزمایش کردن کار خود، از یک فندک معمولی استفاده کردند اما مایع شعله ور نشد. هنگامی که آن ها یک جریان الکتریکی را اعمال کردند و سپس فندک را بکار بردند، سوخت مشتعل شد اما پس از حذف کردن جریان الکتریکی، سوختن متوقف شد.

وانگ توضیح داد: هنگامی که جریان را قطع کردیم، شعله خاموش شد و توانستیم فرآیند اعمال ولتاژ، دیدن دود، سوزاندن و خاموش کردن را بارها تکرار کنیم. ما هیجان زده بودیم تا سیستمی را پیدا کنیم که بتوانیم آن را خیلی سریع راه اندازی و سپس متوقف کنیم.

هرچه ولتاژ بیشتری اعمال شود ، شعله بزرگ تر و پرانرژی تر می شود و می تواند کنترل دقیقی را در سیستم موتور ارائه دهد. «مایکل زکریا» (Michael Zachariah) استاد برجسته مهندسی شیمی در دانشگاه کالیفرنیا ریورساید و از پژوهشگران این پروژه گفت: از این طریق می توان احتراق را اندازه‌گیری کرد. کاهش ولتاژ نیز مانند یک کلید مرده عمل می کند. این یک ویژگی ایمنی است که در صورت ناتوانی اپراتور، دستگاه را به طور خودکار خاموش می کند.

در تئوری، این سوخت مایع یونی میتواند در هر وسیله نقلیه ای مورد استفاده قرار بگیرد اما در عمل، چالش هایی وجود دارد که باید پیش از عرضه آن به بازار برطرف شوند. از میان این چالش ها می توان به ارزیابی سازگاری و کارآیی موتور اشاره کرد. یکی از جنبه های جالب، توانایی سوخت برای مخلوط شدن با سوخت های معمولی در حالی است که ویژگی های غیر قابل اشتعال خود را حفظ می کند. نسبت دقیق مخلوط هنوز موضوعی است که باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام شود.

اگرچه زکریا در مورد مزایای ایمنی این اختراع هیجان زده بود اما به موانع بالقوه در تجاری سازی محصول نیز اشاره کرد که در درجه نخست، به دلیل هزینه بالای آن هستند.

او ادامه داد: این روش قطعا گران تر از روشی است که در حال حاضر برای تولید سوخت به کار می رود. این ترکیبات معمولا به صورت انبوه تولید نمی شوند ولی اگر تولید شوند، قیمت تمام شده کاهش خواهد یافت. من نمی دانم که این چقدر رقابتی خواهد بود اما اگر ایمنی مهم باشد، این یک جنبه اصلی است. با این روش، یک سوخت بی خطر ساخته می شود و مزیت آن فراتر از حد نهایی است.

این پژوهش در «Journal of the American Chemical Society» به چاپ رسید.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش